Ρε συ, τα έχω γράψει αναλυτικά παραπάνω.ST48410 έγραψε: ↑01 Ιούλ 2021, 13:25Νομίζω ότι το κλειδί πρέπει να βρίσκεται στην αναζήτηση των καταστάσεων. Εσύ κάνεις την παραδοχή ότι κάποιος είναι αθώος ή ένοχος. Μπορεί όμως να υπάρχουν και ενδιάμεσες γκρίζες ζώνες. Αυτή τη λεπτομέρεια δεν την ξέρω για το Αμερικάνικο σύστημα, ούτε καν για το Ελληνικό. Όμως εδώ μπορώ να φανταστώ μια κατάσταση ενδιάμεση.Ναύτης έγραψε: ↑01 Ιούλ 2021, 01:10Ρε φίλε, συμφωνούμε.
Πράγματι είναι ένοχος στην συνείδηση των ανθρώπων, εγώ μάλιστα λέω ότι είναι ένοχος και πραγματικά. Το έγραψα τόσες φορές, άλλο πράγμα η κοινωνική διάσταση της υπόθεσης και η ηθική να συμπληρώσω.
Αλλά δεν υπάρχει πλέον κατηγορία, δεν υπάρχει προηγούμενη δίκη, δεν υπάρχουν καταδικαστικές αποφάσεις, δεν υπάρχουν ποινές, δεν υπάρχει καταχώριση στο ποινικό του μητρώο, εξαφανίστηκαν όλα, οπότε για ποιο πράγμα είναι νομικά (πόνεσε το χέρι μου να το γράφω) ένοχος ο Κόσμπι;
Πες ότι συλλαμβάνομαι για απάτη, προφυλακίζομαι κάποιο διάστημα και πεθαίνω πριν δικαστώ. Τι είμαι; Δεν έχω καταδικαστεί, ούτε αθωωθεί επισήμως. Στέκει νομικά να πούμε ότι υπάρχει μια τρίτη κατάσταση; Ας διαφωτίσουν αυτοί που ξέρουν.
Ως προς τον Κόσμπι. Θα δεχθώ ότι θεωρείται πλήρως αθώος αν δω να κινείται νομικά εναντίον των γυναικών που τον κατηγόρησαν και να πετυχαίνει αποζημιώσεις. Πρόσεξε, όχι κατά του Αμερικάνικού δημοσίου που αναγνώρισε ήδη ότι έκανε λάθη στις διαδικασίες. Κατά των γυναικών. Αν δεν γίνει αυτό, για μένα θα είναι ισχυρή ένδειξη ότι και εκεί υπάρχει μια ενδιάμεση κατάσταση και δεν ισχύει το ή αθώος ή ένοχος.
Ο Κόσμπι για μένα -και στην συνείδηση της κοινής γνώμης νομίζω- είναι ένοχος.
Πλην όμως, τούτη την στιγμή που κουβεντιάζουμε, ο Κόσμπι όχι μόνον απαλλάχτηκε, αλλά δεν υπάρχουν εναντίον του κατηγορίες, ούτε αδίκημα για να διωχθεί ποινικά, ούτε καταδικαστικές αποφάσεις δικαστηρίων, ούτε ποινή φυλάκισης, ούτε καταχώριση στο ποινικό του μητρώο. Στον νομικό κόσμο του αμερικανικού δικονομικού συστήματος εξαφανίστηκαν όλα αυτά, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα, νάδα.
Πώς μπορεί να είναι κάποιος νομικά ένοχος για το τίποτα;
Δεν αρέσει σε μερικούς η λέξη "αθώος";
ΟΚ, τότε δεν είναι ένοχος.