Είναι πολύ μικρότερο το πρόβλημα από όσο νομίζεις. Οι τελευταίες μελέτες δείχνουν μάλιστα ότι το πλαστικό που ανιχνεύουμε στους ωκεανούς είναι πολύ λιγότερο απ' αυτό που προβλέπεται ότι θα έπρεπε να καταλήγει εκεί.sharp έγραψε: ↑02 Ιούλ 2021, 01:48Για μένα η χειρότερη ρύπανση αυτή τη στιγμή είναι τα πλαστικά στη θάλασσα. Σχεδόν όλα τα ψάρια έχουν στη κοιλιά τους κάτι από πλαστικό. Κάποια τα τρώμε και εμείς στη συνέχεια. Αυτή είναι όντως δύσκολο να αντιστραφεί, ίσως μόνο με μια μελλοντική τεχνολογία, άγνωστη σήμερα.
Κλιματική αλλαγή
- hellegennes
Re: Κλιματική αλλαγή
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Η αλήθεια πρέπει να λέγεται και να ακούγεται. Η κομμουνιστικη Κινα δυστυχως θα ειναι η καταστροφη αυτου του πλανητη.
Αν δε σου αρέσει, είσαι απολύτως ελεύθερος να ταγκαρεις τον Μπουμπη και του Φλουφλη για να χαϊδεύεται τα αυτιά σας με τα ψεματα σε κάθε ποστ τους.
"Να πάτε να πνιγείτε. Δεν κάνετε ούτε για χαρτιά υγείας στον Ρέντη."
"Με τη Ντιναμό σαν κότες, με τη Λαμία με έπαρση, πλέον θα μας βρείτε μπροστά σας"
"Με τη Ντιναμό σαν κότες, με τη Λαμία με έπαρση, πλέον θα μας βρείτε μπροστά σας"
Δεν ξέρω από πού αντλείς τις πληροφορίες σου, μόλις άκουσα το αντίθετο σε Γερμανικό κανάλι, ότι τα τελευταία χρόνια διπλασιάστηκε η ποσότητα και ότι αναμένεται στο μέλλον δραστική αύξηση πλαστικών απορριμμάτων στη θάλασσα.hellegennes έγραψε: ↑02 Ιούλ 2021, 01:58Είναι πολύ μικρότερο το πρόβλημα από όσο νομίζεις. Οι τελευταίες μελέτες δείχνουν μάλιστα ότι το πλαστικό που ανιχνεύουμε στους ωκεανούς είναι πολύ λιγότερο απ' αυτό που προβλέπεται ότι θα έπρεπε να καταλήγει εκεί.sharp έγραψε: ↑02 Ιούλ 2021, 01:48Για μένα η χειρότερη ρύπανση αυτή τη στιγμή είναι τα πλαστικά στη θάλασσα. Σχεδόν όλα τα ψάρια έχουν στη κοιλιά τους κάτι από πλαστικό. Κάποια τα τρώμε και εμείς στη συνέχεια. Αυτή είναι όντως δύσκολο να αντιστραφεί, ίσως μόνο με μια μελλοντική τεχνολογία, άγνωστη σήμερα.
Απο την στιγμη που υπαρχει εμποριο (πλοια, Αεροπλανα) ειναι μη ανεστρεψιμη η κατασταση
τα πλοια θελουν ψυξη αυτο συμβαλει στην θερμανση της θαλασσας η θαλασσα ειναι σκουροχρωμη και δεχετε ακτινες του ηλιου αυτο σημαινει οτι δεχετε διπλα χτυπηματα για την αυξηση της θερμοκρασιας.
τα αεροπλανα συμβαλουν στην αυξηση θερμοκρασια του αερα
τα πλοια θελουν ψυξη αυτο συμβαλει στην θερμανση της θαλασσας η θαλασσα ειναι σκουροχρωμη και δεχετε ακτινες του ηλιου αυτο σημαινει οτι δεχετε διπλα χτυπηματα για την αυξηση της θερμοκρασιας.
τα αεροπλανα συμβαλουν στην αυξηση θερμοκρασια του αερα
- hellegennes
Από επιστημονικές μελέτες και όχι Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
O Πλανήτης δεν παθαίνει τίποτα απλά θα μας πετάξει ούλους σαν ροχάλα.
Αυτός θα συνεχίσει να υπάρχει.
Να παρακαλούμε να σκάσει ένα υπερηφαίστειο για να πέσει η θερμοκρασία 4 μονάδες για δύο χρόνια.
Αυτός θα συνεχίσει να υπάρχει.
Να παρακαλούμε να σκάσει ένα υπερηφαίστειο για να πέσει η θερμοκρασία 4 μονάδες για δύο χρόνια.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.
- hellegennes
Ο ωεκανός δεν είναι μπανιέρα, είναι 1,5 πεντάκις εκατομμύριο τόνοι (1,5 x 10^21 kg). Η ενέργεια που χρειάζεται για να αυξηθεί κατά 1°C όλη αυτή η μάζα, είναι όση ενέργεια εναπόθεσε στην Γη ο αστεροειδής που σκότωσε τους δεινόσαυρους.
Φυσικά τα πλοία συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή, επειδή παράγουν CO2 και αιθάλη, αλλά σίγουρα δεν ζεσταίνουν τους ωκεανούς.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Όταν εξερράγη το Πινατούμπο, το 1991, η παγκόσμια θερμοκρασία έπεσε 0,5°C για κάνα-δυο χρόνια. Ωστόσο, μεγάλωσε ταυτόχρονα την τρύπα του όζοντος, που είναι ένα άλλο ακανθώδες πρόβλημα και πρόκειται για επίδραση που κάνει πολύ περισσότερο χρόνο να επανορθωθεί.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Το πινατούμπο είναι υπερ-ηφαίστειο?hellegennes έγραψε: ↑02 Ιούλ 2021, 13:18Όταν εξερράγη το Πινατούμπο, το 1991, η παγκόσμια θερμοκρασία έπεσε 0,5°C για κάνα-δυο χρόνια. Ωστόσο, μεγάλωσε ταυτόχρονα την τρύπα του όζοντος, που είναι ένα άλλο ακανθώδες πρόβλημα και πρόκειται για επίδραση που κάνει πολύ περισσότερο χρόνο να επανορθωθεί.
Το βρήκα στην βικι-παίδεια απλό ηφαίστειο είναι.
Το Discovery Channel έχει επισημάνει έξι γνωστά υπερηφαίστεια:[2]
Καλντέρα Γελλοουστόουν (Η.Π.Α)
Λονγκ Βάλεϊ (Η.Π.Α)
Καλντέρα Valles (Η.Π.Α)
Λίμνη Τόμπα (Βόρεια Σουμάτρα, Ινδονησία)
Ηφαίστειο Τάουπο, (Βόρειο Νησί (Νέα Ζηλανδία))
Καλντέρα Άιρα (Νομαρχιακό Διαμέρισμα Καγκοσίμα, Κιούσου, Ιαπωνία)
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CF ... E%B9%CE%BF
Καλντέρα Γελλοουστόουν (Η.Π.Α)
Λονγκ Βάλεϊ (Η.Π.Α)
Καλντέρα Valles (Η.Π.Α)
Λίμνη Τόμπα (Βόρεια Σουμάτρα, Ινδονησία)
Ηφαίστειο Τάουπο, (Βόρειο Νησί (Νέα Ζηλανδία))
Καλντέρα Άιρα (Νομαρχιακό Διαμέρισμα Καγκοσίμα, Κιούσου, Ιαπωνία)
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A5%CF ... E%B9%CE%BF
- EKPLIKTIKOS
Αν δεν κάνω λάθος πρέπει να παίζουν στο ίδιο επίπεδο περίπου με τα αεροπλάνα, με την υποσημείωση ότι δεν είναι όλα τα πλοία το ίδιο (ηλικία κτλ), συν το μπόνους της ρύπανσης της θάλασσας. Πάντως τα πλοία με τα αεροπλάνα μαζί πρέπει να συμβάλλουν όχι παραπάνω από ένα 5-10% στις εκπομπές αερίων.hellegennes έγραψε: ↑02 Ιούλ 2021, 13:12
Φυσικά τα πλοία συμβάλλουν στην κλιματική αλλαγή, επειδή παράγουν CO2 και αιθάλη, αλλά σίγουρα δεν ζεσταίνουν τους ωκεανούς.
Τις οποίες ερμηνεύεις όπως στο άλλο περί κόβιντ και γρίππηςhellegennes έγραψε: ↑02 Ιούλ 2021, 12:52Από επιστημονικές μελέτες και όχι Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης.

https://www.protothema.gr/world/article ... tografies/
Πόλη - φάντασμα το Λίτον στη Βρετανική Κολούμπια του Καναδά μετά τις 62 φωτιές μέσα σε 24 ώρες - Πριν την καταστροφή η θερμοκρασία είχε φτάσει του 49,6 βαθμούς- Νεκροί ένα ζευγάρι 60χρονων - Πάνω από 1.000 άτομα υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους
Πόλη - φάντασμα το Λίτον στη Βρετανική Κολούμπια του Καναδά μετά τις 62 φωτιές μέσα σε 24 ώρες - Πριν την καταστροφή η θερμοκρασία είχε φτάσει του 49,6 βαθμούς- Νεκροί ένα ζευγάρι 60χρονων - Πάνω από 1.000 άτομα υποχρεώθηκαν να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους
Υπάρχει άραγε μία θεωρία συνωμοσίας που να μην στηρίζει με τα μπούνια ο νηματοθέτης;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Η κλιματική αλλαγή στο βόλο ξεκίνησε το 1955!!!
από Frappezitis » 07 Σεπ 2023, 16:25 » σε Ιστορία - 6 Απαντήσεις
- 694 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Libre arbitre
08 Σεπ 2023, 14:46
-
-
- 2 Απαντήσεις
- 410 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γαληνός
05 Απρ 2024, 09:52