38χρονος ημεδαπός κατηγορείται ότι βίαζε 12χρονη

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Re: 38χρονος ημεδαπός κατηγορείται ότι βίαζε 12χρονη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 02 Ιούλ 2021, 19:22

ST48410 έγραψε:
02 Ιούλ 2021, 19:20
Naida έγραψε:
02 Ιούλ 2021, 19:17
Αυτοί οι βιαστές μπορεί να είναι οποιοσδήποτε. Από τον γείτονα που θα φωνάξεις να σε βοηθήσει να αλλάξεις λάμπα, μέχρι τον τύπο που θα γνωρίσεις σε ένα μπαρ και θα σου πει πάμε να συνεχίσουμε το ποτό μας σε άλλο μαγαζί;
Διαφωνείς;
Όχι. Αλλά αν δεν μιλάμε για ψυχοπαθή, ο γείτονας θα το σκεφτεί να σε βιάσει αφού ξέρεις και που μένει και ποιος είναι. Είναι σαφώς μικρότερο το ρίσκο εκεί από την τυχαία γνωριμία στο μπαρ.
Μήπως τα βλέπεις λίγο λάθος;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 02 Ιούλ 2021, 19:23

Naida έγραψε:
ST48410 έγραψε:
02 Ιούλ 2021, 19:18
Naida έγραψε:
02 Ιούλ 2021, 19:08
Οπότε είσαι συνεχώς σε επιφυλακή με όποιον άντρα γνωρίσεις, συναναστρέφεσαι γιατί δεν ξέρεις από που θα σου έρθει. Σωστά;
Το επίπεδο επιφυλακής αυξάνεται ή μειώνεται κατά περίπτωση. Αλλιώς να πας στο σπίτι κάποιου που είναι στην παρέα καιρό, αλλιώς να στον συστήσει κοινός γνωστός, αλλιώς να τον πετύχεις πρώτη φορά στη ζωή σου και αλλιώς να πας σε ένα διαμέρισμα και να βρεις και 2-3 φίλους του εκεί που δεν ξέρεις καθόλου. Η τελευταία περίπτωση χρειάζεται αυξημένη επιφυλακή.
Δηλαδή αν βιαστείς σε τι διαφέρει αν τον ήξερες καιρό ή τον γνωρισες χθες;
Μπορεί να διαφέρει, μπορεί και όχι. Αλλά σαφώς διαφέρει πολύ στο να σε βοηθήσει να αποφύγεις το βιασμό. Δεν είναι κάτι που μοιραία πρέπει να σου συμβεί.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 02 Ιούλ 2021, 19:26

Naida έγραψε:
02 Ιούλ 2021, 19:13
ΓΑΛΗ έγραψε:
02 Ιούλ 2021, 19:09
Naida έγραψε:
02 Ιούλ 2021, 19:08
Οπότε είσαι συνεχώς σε επιφυλακή με όποιον άντρα γνωρίσεις, συναναστρέφεσαι γιατί δεν ξέρεις από που θα σου έρθει. Σωστά;
Λάθος.
Από που θα σου έρθει; από τον άγνωστο που θα βγεις μαζί του πρώτη φορά στο δασάκι; από τον Μπάμπη που θα βγεις 2 φορές μαζί του και την 3η θα σε πάει στη παραλία; από τον φίλο της παρέας που θα σου πει να σε γυρίσει σπίτι; από τον ταξιτζή; για πες.
Πάτα σε άλλον το κουμπάκι με το ριπλέι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 02 Ιούλ 2021, 19:34

ST48410 έγραψε:
02 Ιούλ 2021, 19:23
Naida έγραψε:
ST48410 έγραψε:
02 Ιούλ 2021, 19:18

Το επίπεδο επιφυλακής αυξάνεται ή μειώνεται κατά περίπτωση. Αλλιώς να πας στο σπίτι κάποιου που είναι στην παρέα καιρό, αλλιώς να στον συστήσει κοινός γνωστός, αλλιώς να τον πετύχεις πρώτη φορά στη ζωή σου και αλλιώς να πας σε ένα διαμέρισμα και να βρεις και 2-3 φίλους του εκεί που δεν ξέρεις καθόλου. Η τελευταία περίπτωση χρειάζεται αυξημένη επιφυλακή.
Δηλαδή αν βιαστείς σε τι διαφέρει αν τον ήξερες καιρό ή τον γνωρισες χθες;
Μπορεί να διαφέρει, μπορεί και όχι. Αλλά σαφώς διαφέρει πολύ στο να σε βοηθήσει να αποφύγεις το βιασμό. Δεν είναι κάτι που μοιραία πρέπει να σου συμβεί.

Είσαι σίγουρος ότι ξέρεις από ποιους είναι πιο πιθανό να βιαστεί μια γυναίκα;

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15520939/
The clinic is associated with a university-affiliated emergency medicine residency program and is staffed by forensic nurses trained to perform medical-legal examinations using colposcopy with nuclear staining. Case files of 849 patients were reviewed; the age range was 13 to 82 years (mean, 22.5 years). Sexual assault by a person known to the victim accounted for 646 (76%) cases. The majority of these assailants (68%) were described as acquaintances; 139 (21%) were current or previous boyfriends or spouses; 33 (5%) involved other family members. Sexual assault by a stranger was more likely to occur in the home of the victim
Και εδώ έρευνα
https://www.rainn.org/statistics/perpet ... l-violence
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 03 Ιούλ 2021, 01:14

Naida έγραψε:
02 Ιούλ 2021, 19:34
Είσαι σίγουρος ότι ξέρεις από ποιους είναι πιο πιθανό να βιαστεί μια γυναίκα;
Δεν το είδα νωρίτερα. Αυτά είναι σχετικά αλλά και άσχετα με τη συζήτησή μας. Εμείς μιλούσαμε για το πόσο εκθέτει σε κίνδυνο μια γυναίκα η αφελής και απερίσκεπτη συμπεριφορά της σε σχέση με ένα τυχαίο ραντεβού με άγνωστο. Το ότι βιάζονται γυναίκες από μέλος της οικογένειας δεν συνδέεται με αυτό που εξετάζαμε. Εκεί δεν μπορεί με κανένα τρόπο να ισχυριστεί ο θύτης ότι "τα θελε ή κόρη του" ή κάτι παρόμοιο.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 03 Ιούλ 2021, 02:34

ST48410 έγραψε:
02 Ιούλ 2021, 15:05
Naida έγραψε:
02 Ιούλ 2021, 14:13
Το πράγμα είναι πολύ απλό τελικά. Κανονικά ο άλλος πρέπει να σταματήσει αν για οποιοδήποτε λόγο δεν θέλεις. Ακόμα κι αν κάποια είναι παλιοχαρακτήρας και το κάνει απλώς για να σπάσει πλάκα.
Αν δεν σταματήσει η ευθύνη του βιασμού θα τον βαρύνει παρόλο που μπορεί να έχει ελαφρυντικά αν δεν έχεις δώσει ξεκάθαρα το μήνυμα του τι θέλεις. Αν ας πούμε δεν του πεις να σταματήσει ή δεν προσπαθήσεις να φύγεις αλλά περιμένεις να το καταλάβει από μόνος του.

Η δική σου ευθύνη, που σου έχουν πει διάφοροι χρήστες σε πολλά νήματα, δεν αναφέρεται στο βιασμό. Αναφέρεται στην προστασία του εαυτού σου.
Δεν υπάρχει "ευθύνη προστασίας του εαυτού σου".
Τουλάχιστον στην ελληνική γλώσσα. Και τουλάχιστον ανάμεσα σε όντα που δεν είναι διχασμένες προσωπικότητες.

'Εχετε δημιουργήσει δική σας αργκό κι επιμένετε να την επιβάλλετε στο δημόσιο διάλογο ως κάτι το λογικό.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 03 Ιούλ 2021, 02:39

ST48410 έγραψε:
02 Ιούλ 2021, 16:54
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
02 Ιούλ 2021, 16:52
Και υπάρχουν κάποιοι εδώ μέσα που θεωρούν εμένα τον ΑΙΝΕΙΑΝ ως το μεγαλύτερο ΤΡΟΛ .
:roll:
Εσύ προσπαθείς σε κάθε θέμα. Η Naida έχει κολλήσει στο συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν είμαι σίγουρος αλλά μάλλον δεν τρολάρει.
Η Νάιδα είναι η μόνη που δεν κόλλησε στο συγκεκριμένο θέμα.
Οι οπαδοί της "ευθύνης του βιασμένου" έχουν φάει σκάλωμα που δεν δικαιολογείται.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 03 Ιούλ 2021, 07:23

stavmanr έγραψε:
03 Ιούλ 2021, 02:39
ST48410 έγραψε:
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
Και υπάρχουν κάποιοι εδώ μέσα που θεωρούν εμένα τον ΑΙΝΕΙΑΝ ως το μεγαλύτερο ΤΡΟΛ .
Εσύ προσπαθείς σε κάθε θέμα. Η Naida έχει κολλήσει στο συγκεκριμένο ζήτημα. Δεν είμαι σίγουρος αλλά μάλλον δεν τρολάρει.
Οι οπαδοί της "ευθύνης του βιασμένου" έχουν φάει σκάλωμα που δεν δικαιολογείται.
Άλλο πράγμα το έχω ευθύνη για κάτι και άλλο πράγμα το να φταιω ή είμαι ένοχος για κάτι

Επίσης ή ευθύνη δεν είναι μόνο νομική είναι και ηθική πολιτική διοικητική κλπ

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 03 Ιούλ 2021, 07:35

stavmanr έγραψε:
ST48410 έγραψε:
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
Αν αφήσω την ΔΏΔΕΚΑΧΡΟΝΗ κόρη μου σαν γονιός να πάει μόνη της νύχτα στην Ομόνοια και να γυρίζει σαν ξέκωλο στα κακόφημα μέρη, θα έχω ευθύνη σαν γονιός εάν τυχόν την βιάσουν ;
Εάν δεν ασκησω πατρικό έλεγχο στις παρέες της πχ το τι άτομα της στέλνουν μηνύματα ή σε τι αυτοκίνητα και με ποιους συναναστρέφεται..εχω ευθύνη σαν γονιός εάν βιαστεί;
Θα φταίει αραγες μόνο ο βιαστής ή και εγώ σαν γονιός που δεν έκανα ότι έπρεπε (τι έπρεπε να κάνω και δεν έκανα ή τι έκανα ενώ δεν έπρεπε να κάνω ) για να μην πάθει ή κόρη μου κάτι τέτοιο;

Ποια είναι ή ευθύνη ενός γονέα για το εάν ένα κορίτσι δώδεκα ετών βιαστεί ενώ ο ίδιος δεν το απέτρεψε να κάνει τρόπο ζωής με τον οποίο θα κινδυνέψει να πέσει θύμα βιασμού;

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 03 Ιούλ 2021, 07:38

Μετά άλλο ερώτημα
Ή ..ελληνική πολιτεία είναι υπεύθυνη για τα θύματα βιασμού;
Εάν υπήρχε καλύτερη αστυνόμευση θα είχαν αποφευχθεί πολλοί βιασμοί από κακοποιούς;
Εάν .. τιμωρούνται πιο αυστηρά και κάποιοι κακοποιοί δεν βγαίνουν εύκολα από τις φυλακές θα είχαν αποτραπεί κάποιοι βιασμοί , καθώς και κάποια άλλα εγκλήματα;

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 03 Ιούλ 2021, 07:44

stavmanr έγραψε:
ST48410 έγραψε:
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
Αρα , άλλο πράγμα το φταιω ή είμαι ένοχος για έναν.βιασμο και άλλο πράγμα έχω ευθύνη για έναν βιασμό :D

Αλήθεια , μία επιπλέον απορία
Εγώ που ξέρω πολεμικές τέχνες...εάν ενώ περπατώ στον δρόμο σε μία κακόφημη περιοχή
Δω κάποιους να βιάζουν μία γυναίκα, και αντί να επέμβω ..φύγω μακρυά για να μην μπλεξω , έχω ευθύνη για τον βιασμό που έγινε ή όχι ;

Εάν δω μία γυναίκα να κακοποιείται από τον άνδρα της και ..δεν επεμβαινω για να μην μπλεξω, έχω ευθύνη για την κακοποίηση αυτής της γυναίκας ή οχι ;

Ή ευθύνη της κοινωνίας τελικά σε έναν βιασμό δεν είναι αυτή που λέγει ή ΝΑΙΔΑ είναι ο τρόπος που αντιμετωπίσει και τον βιασμό και το θύμα στο να αποφύγει να μπλέξει

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 03 Ιούλ 2021, 07:53

stavmanr έγραψε:
ST48410 έγραψε:
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
Διάφορα του έχω την νομική ευθύνη από το να έχω την ευθύνη γενικότερα :D

Πεθαίνει από την πείνα ένα μικρό παιδί δίπλα μου
Και εγώ αντί να του δωσω φαγητό (που δεν με υποχρεώνει κανένας νόμος σε αυτό ) το αφήνω να πεθάνει από τξν πείνα ενώ εγώ πάω για νυχτερινή διασκέδαση όπου θα ξόδεψω τα χρήματα που θα έκαναν να χορτάσει αυτό το μικρό παιδί
Φταιω ή όχι;

Γίνεται δίπλα μου ένα εγκλήμα
Και εγώ αντί να μπλεξω με αστυνομία και κακοποιούς κάνω ότι δεν βλέπω δεν ακούω
Εχω ευθύνη για το εγκλημα ;
Νομική ευθύνη πάντως δεν έχω ..

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 03 Ιούλ 2021, 07:58

Για το φαινόμενο των βιασμών φταίνε μία σειρά από αίτια και εκείνο που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξουν οι συνθήκες που επιτρέπουν στο να πέφτουν γυναίκες θύματα βιασμου

Και ...δεν φταίει ή πατριαρχία ή κάτι τέτοιες γενικολογες και αόριστες θεωρίες , ή κοινωνία περισσότερο φταίει που αδιαφορεί για το έγκλημα είτε του βιασμού είτε για άλλο έγκλημα γιατί ο κάθε ΑΙΝΕΙΑΝ θα κοιτάξει να μην μπλέξει σε ξένες υποθέσεις που δεν τον αφορούν

Ή κοινωνία δεν κατηγορεί τα θύματα βιασμού ΑΔΙΑΦΟΡΕΊ για τα θύματα βιασμού

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 03 Ιούλ 2021, 10:32

ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
03 Ιούλ 2021, 07:53
stavmanr έγραψε:
ST48410 έγραψε:

Ευθύνη έχουμε προς τρίτους ή προς διοικητικές αρχές.
Για να έχουμε ευθύνη προς τον εαυτό μας πρέπει να είμαστε διχασμένες προσωπικότητες.
"Αναλαμβάνω την ευθύνη που έπαθα κακό".
Και εγώ αντί να του δωσω φαγητό (που δεν με υποχρεώνει κανένας νόμος σε αυτό ) το αφήνω να πεθάνει από τξν πείνα ενώ εγώ πάω για νυχτερινή διασκέδαση όπου θα ξόδεψω τα χρήματα που θα έκαναν να χορτάσει αυτό το μικρό παιδί
Φταιω ή όχι;
Έχεις ευθύνη. Ευθύνη της παράλειψης. Άσχετα αν δεν εφαρμόζεται ποινικά στις περισσότερες περιπτώσεις.
Το αντίθετο. Έχεις τη νομική ευθύνη της παράλειψης. Άσχετα που δεν εφαρμόζεται ποινικά στις περισσότερες περιπτώσεις.

ΑΙΝΕΙΑΝ06

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 03 Ιούλ 2021, 10:37

stavmanr έγραψε:
03 Ιούλ 2021, 10:32
ΑΙΝΕΙΑΝ06 έγραψε:
03 Ιούλ 2021, 07:53
stavmanr έγραψε:

Ευθύνη έχουμε προς τρίτους ή προς διοικητικές αρχές.
Για να έχουμε ευθύνη προς τον εαυτό μας πρέπει να είμαστε διχασμένες προσωπικότητες.
"Αναλαμβάνω την ευθύνη που έπαθα κακό".
Φταιω ή όχι;
Έχεις ευθύνη. Ευθύνη της παράλειψης. Άσχετα αν δεν εφαρμόζεται ποινικά στις περισσότερες περιπτώσεις.
Το αντίθετο. Έχεις τη νομική ευθύνη της παράλειψης. Άσχετα που δεν εφαρμόζεται ποινικά στις περισσότερες περιπτώσεις.
Αρα .. υπάρχει ευθύνη , όχι όμως νομική

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών