Eπεσες θυμα απάτης? Το ΕΛ συστημα σε γράφει στα @@ του.

Υποθέσεις εγκλημάτων και περιστατικά ποινικής φύσης (σοβαρά), όπως δολοφονίες, απαγωγές, υπεξαιρέσεις, ληστείες κ.ά., στην ελληνική κοινωνία.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Eπεσες θυμα απάτης? Το ΕΛ συστημα σε γράφει στα @@ του.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 03 Ιούλ 2021, 14:54

George_V έγραψε:
02 Ιούλ 2021, 22:46
Θύμα «phishing» νεαρή Καλαματιανή -Πώς της πήραν 4000 ευρώ σε δευτερόλεπτα

Την απογοήτευσή της που, ακόμα κι αν άμεσα αντιληφθείς ότι έχεις πέσει θύμα εξαπάτησης, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν μπορεί να σε βοηθήσει, εκφράζει μέσα από το «Θάρρος» μια 30χρονη Καλαματιανή, η οποία μέσα σε δευτερόλεπτα έχασε από το λογαριασμό της 4.000 ευρώ, και παρότι ειδοποίησε την ίδια στιγμή την τράπεζα, η κλοπή δεν απετράπη. Σε αντίθεση, όπως μας μετέφερε, με ευρωπαϊκές τράπεζες, που απάντησαν άμεσα στα αιτήματά της προσπαθώντας να τη βοηθήσουν.

Ένας ακόμα λόγος που γνωστοποιεί την περιπέτειά της, η οποία ακόμα δεν έχει τελειώσει, είναι για να ενημερωθεί ο κόσμος και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, καθώς οι κινήσεις των απατεώνων είναι μελετημένες, ώστε τα θύματα να μην έχουν μεγάλα περιθώρια αντίδρασης, ενώ ακόμα και η ίδια που αντέδρασε άμεσα, δεν κατάφερε κάτι.

Με ένα μήνυμα
Η περιπέτειά της ξεκίνησε στις 28 Μαΐου, ημέρα Παρασκευή, αργά το μεσημέρι. Μάλιστα, όπως κατάλαβε αργότερα και μας μετέφερε, η επιλογή της ημέρας και της ώρας δεν είναι τυχαία, καθώς μέχρι το θύμα να αντιδράσει, οι υπηρεσίες και οι τράπεζες έχουν κλείσει.

Την ημέρα εκείνη, λοιπόν, η 30χρονη βρισκόταν στην εργασία της και έλαβε στο κινητό της ένα μήνυμα που αφορούσε τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε μαζί με την αδελφή της.

Το κακό ξεκίνησε από τη στιγμή που άνοιξε το μήνυμα, καθώς μετά συνειδητοποίησε πως δεν είχε σταλεί από την τράπεζα. Το μήνυμα ανέφερε πως εκείνη τη στιγμή γίνεται παράνομη ενέργεια στο λογαριασμό τους και πρέπει να συνδεθεί σε αυτόν για να την ακυρώσει. Χωρίς να κάνει δεύτερη σκέψη και ζαλισμένη από τη δουλειά, πάτησε το σύνδεσμο και τη μετέφερε σε σελίδα που δεν της άφησε αμφιβολία ότι βρίσκεται σε περιβάλλον της Τράπεζας Πειραιώς.

Κλοπή σε δευτερόλεπτα
Όταν καταχώρησε τους κωδικούς της χρεωστικής της κάρτας που της ζητήθηκαν, της έβγαλε μήνυμα: «Σας ευχαριστούμε που ολοκληρώσατε τη διαδικασία ακύρωσης της συναλλαγής». «Την ίδια στιγμή με μετέφερε σε άλλη σελίδα, προφανώς για να με καθυστερήσουν και να γίνει η μεταφορά των χρημάτων. Επειδή, όμως, ταυτόχρονα είχα μπροστά μου υπολογιστή, ήρθε ενημέρωση ότι έχει γίνει μεταφορά 3.995 ευρώ σε άγνωστο πρόσωπο σε τράπεζα της Ισπανίας. Τότε κατάλαβα τι είχε γίνει. Τηλεφώνησα αμέσως στην τράπεζα, τους είπα τι έγινε και ζήτησα να ακυρώσουν τη συναλλαγή. Μου ακύρωσαν την κάρτα και μου ζήτησαν να κάνω ενυπόγραφη αίτηση ακύρωσης εμβάσματος, για την οποία μάλιστα κατέβαλα και 15 ευρώ. Αμέσως μετά πήγα και κατήγγειλα το συμβάν στην Αστυνομία», τόνισε η 30χρονη.

Τράπεζα στην Ισπανία
Στην Αστυνομία, όπως είπε, κατάλαβε αρχικά ότι θα γινόταν κάποια παρέμβαση μέσω της Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος και της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να παγώσουν την παράνομη διαδικασία, αλλά τελικά ούτε αυτό μπόρεσε να γίνει.

«Κανείς δεν μπόρεσε να παρέμβει και να κάνει κάτι, παρά το γεγονός ότι ειδοποίησα άμεσα. Ούτε η τράπεζα έχει κάποιο σύστημα να κάνει άμεσα ανάκληση της συναλλαγής ούτε η Αστυνομία να παγώσει τη διαδικασία. Στην τράπεζα, για την αίτηση που κατέθεσα μέσα σε λίγη ώρα από την κλοπή, μου απάντησαν έπειτα από πολλές ημέρες.

Παρά τα επανειλημμένα τηλεφωνήματα δε μου απαντούσαν κι όταν απάντησαν, μου είπαν να μπαίνω να κοιτάω το λογαριασμό μου και από εκεί θα μάθω αν ακυρώθηκε η συναλλαγή. Όταν πια έκανα φασαρία, μου είπαν ότι δεν υπάρχει ακόμα απάντηση στην αίτησή μου, και όταν έπειτα από πολλές ημέρες ήρθε η απάντηση, αυτή έλεγε ότι έγινε ανάληψη των χρημάτων από τράπεζα της Ισπανίας.

Ζήτησα από την Πειραιώς να μου δώσουν όλα τα αποδεικτικά στοιχεία της συναλλαγής και ακόμα δε μου έχουν απαντήσει», υπογράμμισε, για να προσθέσει πως ζήτησε από την τράπεζα να επικοινωνήσει με την τράπεζα της Ισπανίας και της απάντησαν πως δεν μπορούν να κάνουν κάτι τέτοιο.

Καμία εξέλιξη
Στη συνέχεια, ανέφερε, επειδή δεν μπορούσε απλώς να περιμένει τι θα γίνει, έψαξε τα στοιχεία της τράπεζας στην Ισπανία και διαπίστωσε πως ανήκει σε πολυεθνική. Πλήρωσε και μετέφρασε την αίτηση ακύρωσης που είχε καταθέσει στην ελληνική τράπεζα και την έστειλε στα κεντρικά της ξένης τράπεζας στην Ελβετία. «Οι ξένες τράπεζες αμέσως ήρθαν σε επαφή μαζί μου και μου απάντησαν ότι μεταβίβασαν την ίδια στιγμή το αίτημά μου στο υποκατάστημα στην Ισπανία. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση ότι από τη δική μου τράπεζα, όταν έβλεπαν τον αριθμό του κινητού μου, δε μου απαντούσαν και η ξένη τράπεζα ανταποκρίθηκε αμέσως», κατέληξε η 30χρονη.

Κλείνοντας σχολίασε ότι όλες αυτές τις μέρες, τουλάχιστον, δύο γνωστοί της έχουν λάβει ίδια μηνύματα, τα οποία παρουσιάζονται σαν να είναι από την Εθνική Τράπεζα και προέτρεψε τον κόσμο να είναι πολύ προσεκτικός.

Πάντως, μέχρι χθες που μιλήσαμε, δεν υπήρχε καμία εξέλιξη στη υπόθεση και, φυσικά, κανείς δεν την έχει ενημερώσει για το τι ακριβώς έγιναν τα χρήματα, αφού μάλλον και από την τράπεζα της Ισπανίας μεταφέρθηκαν ηλεκτρονικά, χωρίς όμως κι αυτό να είναι 100% σίγουρο…
Πηγη: https://www.tharrosnews.gr/2021/07/thym ... terolepta/

Ενταξει αυτη ειναι βλαμμένη που εφαγε το δόλωμα και την πατησε.
Είσαι σοβαρός;
Βλαμμένος ο άνθρωπος που καταστράφηκε από επιτήδειους;

Τα ίδια γράφουν άλλοι για τις βιασθείσες σε παράλληλα νήματα.

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 03 Ιούλ 2021, 14:55

Γιατί πρέπει να ανακαλύψουμε τον τροχό; Στην Ευρώπη ζούμε. Ότι γίνεται στις άλλες προηγμένες χώρες ας γίνει κι εδώ.

Επίσης θα ήταν πολύ διαφορετική η συζήτηση αν δεν ήμασταν υποχρεωμένοι να χρησιμοποιούμε τις τράπεζες. Από την στιγμή που το κράτος ζητά από τον εργοδότη μου να καταθέτει το μισθό σε τραπεζικό λογαριασμό, πρακτικά με υποχρεώνει να κάνω χρήση κάρτας και να περνούν τα όποια χρήματά μου από την διαχείριση μιας τράπεζας. Ε, κάπως στοιχειωδώς οφείλει και να με προστατεύει

Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius » 03 Ιούλ 2021, 14:56

dtri2020 έγραψε:
03 Ιούλ 2021, 14:22
Εδώ μπορείτε πάντα να ακολουθήσετε την παλιά συμβουλή του Τόσκα. Να κάνετε πως κοιμάστε!
Ναι ακριβώς αυτό μας λέει η άχρηστη η κυβέρνηση. Το θέμα είναι να βρεθεί κάποιος σοβαρός και να κάνει κάτι για το πρόβλημα.

Άβαταρ μέλους
dtri2020

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dtri2020 » 03 Ιούλ 2021, 17:15

Belisarius έγραψε:
03 Ιούλ 2021, 14:56
dtri2020 έγραψε:
Εδώ μπορείτε πάντα να ακολουθήσετε την παλιά συμβουλή του Τόσκα. Να κάνετε πως κοιμάστε!
Ναι ακριβώς αυτό μας λέει η άχρηστη η κυβέρνηση. Το θέμα είναι να βρεθεί κάποιος σοβαρός και να κάνει κάτι για το πρόβλημα.
Πριν απο έναν περίπου στην Ναύπακτο έγινε ένα ανόητο ατύχημα. Ένας 17χρονος ανέβηκε στις πολεμίστρες του κάστρου και πήδηξε στο κενό. Παρ' όλη την απύθμενη ανοησία του ήταν τελικά τυχερός και δεν σκοτώθηκε. Ας δούμε την αντίδραση των γονιών του:
Δεν επικροτώ την δράση του παιδιού μου...Όμως που ήταν οι αρχές; Που ήταν το λιμενικό; Δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί και να εποπτεύει την περιοχη; Ο δήμος; Που είναι; Τι μέτρα έχει πάρει; Στο λιμάνι γίνονται έργα και η δημοτικοί αρχή δεν εχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η αστυνομία που ήταν όταν ξέρουμε πως γίνεται συνάθροιση στο λιμάνι μάλιστα εν μέσω κορονοϊού και δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας; Αυτή λοιπόν καταδικάζω και όχι το παιδί μου....
Αυτό είναι πάντα το μοτίβο: είτε πρόκειται για μια ανοησία όπως το παραπάνω πήδημα του ανόητου νεαρού, είτε για μια τραπεζική ανοησία, είτε για ένα τροχαίο ατύχημα, είτε για οτιδήποτε άλλο. Χρειάζεστε εναν "πατερούλη" να σας κρατήσει το χεράκι και να σας προστατέψει! Να σας σταματήσει και να μην πηδήξετε από τις "πολεμίστρες"! Και απαιτείτε από την κάθε κυβέρνηση να παίξει αυτόν τον ρόλο, έτσι δεν είναι;

Σε όλα τα πράγματα υπάρχει ατομική ευθύνη, όσο να μην θέλουμε να το δεχθούμε. Αυτό που σχολιάζει εδώ ο Αρκάς.

Εικόνα

Η κατασταση είναι τελείως παρανοϊκή. Από την μια πολλοί υποστηρίζετε κάτι σαν το παρακάτω:

Εικόνα

Και από την άλλη, όταν σας βρεί το "κακό", γκρινιάζετε πως δεν ήταν εκεί η αστυνομία να σας προστατέψει!

Μεγαλώστε επιτέλους! Δεν είστε πια πιτσιρικάδες!
dtrimedia: Σύντομα κοντά σας!

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 03 Ιούλ 2021, 17:43

dtri2020 έγραψε:
03 Ιούλ 2021, 17:15
Belisarius έγραψε:
dtri2020 έγραψε:
Πριν απο έναν περίπου στην Ναύπακτο έγινε ένα ανόητο ατύχημα. Ένας 17χρονος ανέβηκε στις πολεμίστρες του κάστρου και πήδηξε στο κενό. Παρ' όλη την απύθμενη ανοησία του ήταν τελικά τυχερός και δεν σκοτώθηκε. Ας δούμε την αντίδραση των γονιών του:
Δεν επικροτώ την δράση του παιδιού μου...Όμως που ήταν οι αρχές; Που ήταν το λιμενικό; Δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί και να εποπτεύει την περιοχη; Ο δήμος; Που είναι; Τι μέτρα έχει πάρει; Στο λιμάνι γίνονται έργα και η δημοτικοί αρχή δεν εχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η αστυνομία που ήταν όταν ξέρουμε πως γίνεται συνάθροιση στο λιμάνι μάλιστα εν μέσω κορονοϊού και δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας; Αυτή λοιπόν καταδικάζω και όχι το παιδί μου....
Αυτό είναι πάντα το μοτίβο: είτε πρόκειται για μια ανοησία όπως το παραπάνω πήδημα του ανόητου νεαρού, είτε για μια τραπεζική ανοησία, είτε για ένα τροχαίο ατύχημα, είτε για οτιδήποτε άλλο. Χρειάζεστε εναν "πατερούλη" να σας κρατήσει το χεράκι και να σας προστατέψει! Να σας σταματήσει και να μην πηδήξετε από τις "πολεμίστρες"! Και απαιτείτε από την κάθε κυβέρνηση να παίξει αυτόν τον ρόλο, έτσι δεν είναι;

Σε όλα τα πράγματα υπάρχει ατομική ευθύνη, όσο να μην θέλουμε να το δεχθούμε. Αυτό που σχολιάζει εδώ ο Αρκάς.

Εικόνα

Η κατασταση είναι τελείως παρανοϊκή. Από την μια πολλοί υποστηρίζετε κάτι σαν το παρακάτω:

Εικόνα

Και από την άλλη, όταν σας βρεί το "κακό", γκρινιάζετε πως δεν ήταν εκεί η αστυνομία να σας προστατέψει!

Σωστά, το information security που αδυνάτουν multi-billion dollar τράπεζες να υλοποιήσουν σωστά και ο 17 χρονος που πήδηξε από το κενό. Το ένα και το αυτό.

Αλλά θες αυτοί να μεγαλώσουν.

:str8jack:
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
kongrosian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian » 03 Ιούλ 2021, 18:13

klg έγραψε:
03 Ιούλ 2021, 10:23

Το ότι οι γελοίοι στις τράπεζες δεν μπορούν να υλοποιήσουν ένα process που θα προστατεύει τον πελάτη τους από τέτοια phishing ( 2FA με sms στο κινητό, really;) δεν υπάρχει.
όπως; τι είδους authentication μπορείς να βάλεις; :xena::p2:
με hwid; :p2:

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 03 Ιούλ 2021, 18:53

dtri2020 έγραψε:
Belisarius έγραψε:
dtri2020 έγραψε:

Εικόνα

Εικόνα

Δείξε λίγο έλεος άνθρωπέ μου, καίγονται τα εγκεφαλικά κύτταρά μας με τις ασυναρτησίες που γράφεις.

Άβαταρ μέλους
Μπαντάς

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπαντάς » 03 Ιούλ 2021, 19:09

Όσο και να εκπαιδεύεις τον Έλληνα, δεν.
Όχι έκθεση στο τραπεζικό σύστημα
Μοιρασμένα σε διαφορετικούς λογαριασμούς (μπορεί να νομίζεις πως χάνεις από τόκους, γλιτώνεις όμως από άλλα)
Η δυνατόν και σε άλλες χώρες
Πάντα εκτός τραπεζικού συστήματος ρευστό ή άλλα tangibles, σε πολλές χώρες υπάρχουν επιχειρήσεις με θυρίδες μόνον.

Εννοείται ποτέ έκθεση σε δάνεια αν δεν αφορά επιχειρηματικό η θέμα υγείας
Αν αφορά στεγαστικό μόνο αν διαθέτεις το μεγαλύτερο ποσοστό του ποσού που δανείστηκες με ρήτρες αποπληρωμής αν χρειαστεί όλου του ποσού
Διαφορετικά καταστραφηκες
Το μικρότερο πρόβλημα που μπορεί να έχει κανείς με τράπεζα, είναι το phishing ενός μικροποσου από μπακάληδες
μακρυά απο κουκυά

Άβαταρ μέλους
dtri2020

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dtri2020 » 03 Ιούλ 2021, 20:24

klg έγραψε:
03 Ιούλ 2021, 17:43
Σωστά, το information security που αδυνάτουν multi-billion dollar τράπεζες να υλοποιήσουν σωστά και ο 17 χρονος που πήδηξε από το κενό. Το ένα και το αυτό.

Αλλά θες αυτοί να μεγαλώσουν.

:str8jack:
Πολύ καλό!

Είμαι σίγουρος πως κάτι τέτοια λες στους φίλους σου στις καφετέριες και είμαι σίγουρος πως θα σε περνάνε για πολύ σπουδαίο.

Εδώ έχουμε ένα απλό, απλούστατο πρόβλημα. Μια ανόητη παρασύρθηκε και "έδωσε" τους κωδικούς πρόσβασης στον τραπεζικό της λογαριασμό σε κάποιους απατεώνες. Και αυτοί, εντελώς αναμενόμενα, της ξαλάφρωσαν τοον λογαριααμό! Κανένα τραπεζικό σύστημα δεν μπορεί να σε προστατέψει από μια τέτοια ανοησία!

Το να "δίνεις" τους κωδικούς του τραπεζικού σου λογαριασμού είναι κάτι ανάλογο σαν να δίνεις σε κάποιον διαρρήκτη τα κλειδιά του σπιτιού σου. Όσο καλές κλειδαριές και να έχει βάλε στις πόρτες και στα παράθυρα ο κλειδαράς που τις εγκατέστησε, από την στιγμή που εσύ ο ίδιος έδωσες τα κλειδιά αχρήστεψες όλες τις δικλείδες ασφάλειας.

Βέβαια, είναι πολλοί εκείνοι που, παρ' όλο που μπορεί οι ίδιοι έδωσαν τα κειδιά στους διαρρήκτες, θα κατηγορήσουν τελικά τον κλειδαρά όταν τους διαρρήξουν το σπίτι.Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση με τις τράπεζες! Η αλήθεια όμως είναι πως αν με κάποιον τρόπο δώσεις τους κωδικούς σου, τα ήθελες, τα έπαθες!
Green Dragon έγραψε:
03 Ιούλ 2021, 18:53
Δείξε λίγο έλεος άνθρωπέ μου, καίγονται τα εγκεφαλικά κύτταρά μας με τις ασυναρτησίες που γράφεις.
Δεν επικροτώ την δράση του παιδιού μου που πήδηξε από τις πολεμίστρες του κάστρου αλλά που ήταν οι αρχές; Που ήταν το λιμενικό; Δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί και να εποπτεύει την περιοχή; Ο δήμος; Που είναι; Τι μέτρα έχει πάρει; Στο λιμάνι γίνονται έργα και η δημοτικοί αρχή δεν εχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η αστυνομία που ήταν όταν ξέρουμε πως γίνεται συνάθροιση στο λιμάνι μάλιστα εν μέσω κορονοϊού και δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας; Αυτή λοιπόν καταδικάζω και όχι το παιδί μου που πήδηξε από ύψος 10 μέτρων!
Το 2015 έχει αφήσει βαριά κληρονομιά. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μέχρι την κανονικότητα!

Άβαταρ μέλους
dtri2020

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dtri2020 » 03 Ιούλ 2021, 20:28

ST48410 έγραψε:
03 Ιούλ 2021, 14:55
Γιατί πρέπει να ανακαλύψουμε τον τροχό; Στην Ευρώπη ζούμε. Ότι γίνεται στις άλλες προηγμένες χώρες ας γίνει κι εδώ.
Τους κανόνες της ECB ακολουθούν οι Ελληνικές όπως και όλες οι Ευρωπαϊκές τράπεζες.

Απλώς σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, όλοι καταλαβαίνουν πως αν δώσεις σε απατεώνες τους κωδικούς του τραπεζικού σου λογαριασμού την επόμενη μέρα θα κλαίς τα λεφτά σου. Στην Ελλάδα δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο. Έχουμε δρόμο ακόμη.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 03 Ιούλ 2021, 20:29

dtri2020 έγραψε:
03 Ιούλ 2021, 20:24
Green Dragon έγραψε:
Δεν επικροτώ την δράση του παιδιού μου που πήδηξε από τις πολεμίστρες του κάστρου αλλά που ήταν οι αρχές; Που ήταν το λιμενικό; Δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί και να εποπτεύει την περιοχή; Ο δήμος; Που είναι; Τι μέτρα έχει πάρει; Στο λιμάνι γίνονται έργα και η δημοτικοί αρχή δεν εχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Η αστυνομία που ήταν όταν ξέρουμε πως γίνεται συνάθροιση στο λιμάνι μάλιστα εν μέσω κορονοϊού και δεν τηρούνται τα μέτρα προστασίας; Αυτή λοιπόν καταδικάζω και όχι το παιδί μου που πήδηξε από ύψος 10 μέτρων!
Το 2015 έχει αφήσει βαριά κληρονομιά. Έχουμε πολύ δρόμο ακόμη μέχρι την κανονικότητα!
Δεν φαίνεται να συμβάλλεις σε αυτήν την κατεύθυνση.

Άβαταρ μέλους
dtri2020

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dtri2020 » 03 Ιούλ 2021, 20:30

Green Dragon έγραψε:
03 Ιούλ 2021, 20:29
dtri2020 έγραψε:
03 Ιούλ 2021, 20:24
Green Dragon έγραψε:
Δεν φαίνεται να συμβάλλεις σε αυτήν την κατεύθυνση.
Εσύ θα πήδαγες από τις πολεμίστρες τoυ κάστρου της Ναυπάκτου;

Άβαταρ μέλους
ST48410

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 03 Ιούλ 2021, 21:02

dtri2020 έγραψε:
03 Ιούλ 2021, 20:28
Απλώς σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, όλοι καταλαβαίνουν πως αν δώσεις σε απατεώνες τους κωδικούς του τραπεζικού σου λογαριασμού την επόμενη μέρα θα κλαίς τα λεφτά σου. Στην Ελλάδα δεν έχουμε φτάσει ακόμη σε αυτό το σημείο. Έχουμε δρόμο ακόμη.
Σου έγραψα σε άλλο ποστ τι γινόταν στην Αγγλία. Δεν ξέρω ποια αν ισχύει το ίδιο. Γενικά πιστεύω πολύ στην προσωπική ευθύνη αλλά με τόσο μαζική χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών τα τελευταία χρόνια (και μάλιστα υποχρεωτική) είναι σίγουρο πως θα βρεθούν άνθρωποι που θα είναι εύκολα θύματα. Δεν μπορώ να κατηγορήσω τον ηλικιωμένο πχ που δεν καταλαβαίνει τις ηλεκτρονικές απάτες.

Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius » 03 Ιούλ 2021, 21:35

dtri2020 έγραψε:

Εικόνα

Εικόνα

Η ΝΔ λεει ότι είναι ατομική ευθύνη να προστατευτούμε από τους κλέφτες και τους ληστές; Γιατί αυτό είναι μεγαλύτερη μαλακία από το να κάνουμε ότι κοιμόμαστε του ΣΥΡΙΖΑ. Τουλάχιστον εκείνοι καταλάβαιναν το αδύνατο και το επικίνδυνο του πράγματος. Αν είναι έτσι είναι πράγματι τουλάχιστον επικίνδυνη η κυβέρνηση.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 03 Ιούλ 2021, 21:57

Fluffy έγραψε:
03 Ιούλ 2021, 08:04
Gewponos90 έγραψε:
02 Ιούλ 2021, 23:59
Ένας από τους λόγους που δεν χρησιμοποιω <<πλαστικό χρήμα>>
δεν ξέρω κατα πόσο μπορείς να μην χρησιμοποιείς καθόλου όμως για μικροποσά και για καθημερινές αγορες δεν υπάρχει λόγος. Βλέπω κάποιους που δεν έχουν καθόλου μετρητά και ακόμα και τον σπαστο καφέ και τα τσιγαρα τα αγοράζουν με «πλαστικό»
Μόλις τον είπες το λόγο, για να μην χρειάζεται να κουβαλάς μετρητά. :)

Κατα τ' άλλα όντως οι τράπεζες πρέπει να προστατεύουν τον πελάτη, όχι μόνο ηθικά αλλά και επειδή αυτό είναι το πλεονέκτημα τους. Αν σου πέσει ένα 50ρικο από την τσέπη, ή στο βουτήξουν, δεν θα το ξαναδείς ποτέ. Ενώ αν το πάρουν από το λογαριασμό σου, η συναλλαγή μπορεί να ακυρωθεί (και ξέρω άτομα και περιπτώσεις που το έχουν κάνει επιτυχώς). Η διαδικασία αυτή σαφώς πρέπει να υπάρχει και να είναι γρήγορη και βολική.
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εγκληματικότητα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών