Bill Hicks έγραψε: ↑06 Ιούλ 2021, 09:48
nik_killthemall έγραψε: ↑06 Ιούλ 2021, 00:45
μπορεί να εξηγήσει κάποιος μέ έλλογο τρόπο γιατί αυτό εδώ
«Οι άνθρωποι κάτω των 40 δεν έχουν λόγο να εμβολιαστούν»
«Οι άνθρωποι κάτω των 40 δεν έχουν λόγο να το κάνουν το εμβόλιο. Η μέση ηλικία θνητότητας είναι 79. Πάνω από 60 ετών, η σχέση κόστους – οφέλους τείνει στο όφελος, οπότε σωστά γίνεται ο εμβολιασμός. Σε έναν άνθρωπο κάτω από 40 ετών, το εμβόλιο δίνει 7 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα θρόμβωσης από το γενικό πληθυσμό. Αν δεν κινδυνεύει ένας άνθρωπος, για ποιο λόγο να κάνει το εμβόλιο;», τόνισε ο κ. Κούβελας σχετικά με τους κάτω των 40 ετών.
είναι ψεκασμός ?
Αν συγκρίνει κάποιος ηλικιακό infection fatality ratio με πιθανότητα θρόμβωσης 1 στις 100.000 βρίσκει
Για τους άνω των 65 : απειλη κορονοϊου = 9000 * απειλη εμβολίου
Για τους κάτω των 50 : απειλή κορονοϊου = 50 * απειλή εμβολίου.
Οπότε γιατί αυτό που λέει είναι ψεκασμένο, από τη στιγμή μάλιστα που η προστασία ενός ηλικιωμένου εξαρτάται άμεσα από το αν εμβολιαστεί ο ίδιος και όχι έμμεσα από το αν τον κολλήσει κάποιος ανεμβολίαστος ?
είναι ψεκασμένο διότι συγκρίνει ρίσκο θανάτου από κόβιντ με ρίσκο σοβαρής παρενέργειας/νοσηλείας από εμβόλιο. το ρίσκο θανάτου από εμβόλιο είναι 1/10 αυτό τής νοσηλείας οπότε τα νούμερά σου για σχετικό ρίσκο θανάτου γίνονται (μπακαλίστικα):
Για τους άνω των 65 : απειλη κορονοϊου = 90000 * απειλη εμβολίου
Για τους κάτω των 50 : απειλή κορονοϊου = 500 * απειλή εμβολίου
παρόμοιο ή μεγαλύτερο είναι και το σχετικό ρίσκο νοσηλείας.
από κει και πέρα ο καθένας αποφασίζει για τον εαυτό του, ούτε εγώ συμφωνώ με υποχρεωτικούς εμβολιασμούς, προνόμια κλπ πίπες, αλλά να βγαίνουν επιστήμονες άνθρωποι (κι απ'τις δυο "πλευρές") και πετάνε αντιεπιστημονικές πίπες στα τηλεπαράθυρα είναι ξεφτίλα.
Μια στιγμή αυτό που ρωτάω αν είναι ψεκασμένο και γιατί, είναι η παράθεση. Αυτά που είναι εκτός παράθεσης είναι δικά μου όχι του Κούβελα.
1) Οπότε σε πρώτη φάση μια εξήγηση για ποιο λόγο είναι ψεκασμένη η παράθεση αποπειράσαι να δώσεις ?
2) Σε δεύτερη φάση αν απλά πάρεις τα
infection fatality ratio και τα συγκρίνεις με την
πιθανότητα θρόμβωσης από εμβόλιο βγάζεις τις αναλογίες που σου παρέθεσα.
Οπότε αν αυτές τις αναλογίες τις βρίσκεις ψεκασμένες,
τότε πρέπει να σου πω πως τις ίδιες ακριβώς συγκρίσεις κάνει ο Τσιόδρας στο δεύτερο λινκ που δίνω, δεύτερος πίνακας κατά σειρά (άρα μόλις έβγαλες τον Τσιόδρα ψεκασμένο) πράγμα που σημαίνει πως η άνωθεν πιθανότητα θρόμβωσης είναι θανατηφόρα και όχι πιθανότητα νοσηλείας. Μάλιστα ο Τσιόδρας χρησιμοποιεί ακριβώς τα ίδια στοιχεία fatality ratio από το πρώτο λινκ που δίνω (CDC).
Επομένως, με ρέγουλα λίγο το επιχείρημα περί "ψεκασμού", γιατί στο τέλος θα βγάλετε ψεκασμένο και τον ίδιο τον κορονοϊο ... Οκ όποιος μιλάει για πιρούνια και τσιπάκια ψεκασμένος, αλλά όποιος απλά διαφωνεί χωρίς πιρούνια και τσιπάκια μην τσουβαλιάζεται ως ψεκ.
Τέλος, η ιατρική λειτουργεί εδώ και δεκαετίες με αυτόν ακριβώς τον τρόπο ! Με πιθανότητες ! Η πιθανότητα εμφάνισης π.χ. καρκίνου στο έντερο στους άντρες, είναι πολύ μικρότερη πριν από τα 50, αλλά σε διαβεβαιώ πως
ΔΕΝ είναι ανύπαρκτη, ωστόσο από όλους τους γιατρούς, συστείνεται απαραίτητη προληπτική κολονοσκόπηση για την ασυμπτωματική της διάγνωση
μόνο μετά τα 50 !
Πούστρα Αλέξανδρε Μαυροκορδάτε σκατά στο τάφο σου και τη ψυχή σου καριόλη τουρκόσπορε.