«Οι άνθρωποι κάτω των 40 δεν έχουν λόγο να εμβολιαστούν», λέει ο Δ. Κούβελας

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Re: «Οι άνθρωποι κάτω των 40 δεν έχουν λόγο να εμβολιαστούν», λέει ο Δ. Κούβελας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 06 Ιούλ 2021, 15:17

Gherschaagk έγραψε:
06 Ιούλ 2021, 14:56
Ερώτηση. Αν κολλήσω, ούσα εμβολιασμένη, θα αυξηθούν τα αντισώματα;

Κι αν αυξηθούν, μήπως θα έχω ανοσία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή προστασία από την επόμενη υπερμεταδοτική μετάλλαξη;
Αυτό δεν το ξέρω. Εκείνο που παρατήρησα σε δύο περιπτώσεις γνωστών είναι ότι αρρώστησαν σε κάποια φάση, ανάρρωσαν και μετά από μήνες ήλθαν σε επαφή με άλλον ενεργό ασθενή (με τον ίδιο και οι δύο). Και στις δύο περιπτώσεις δεν ξαναασθένησαν, αλλά τα αντισώματα μετά την επαφή με τον ενεργό ασθενή ήταν πολύ περισσότερα απ'όσο όταν είχαν ασθενήσει οι ίδιοι. Δεν μπορώ να γενικεύσω βεβαίως τα συμπεράσματα.
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Re: «Οι άνθρωποι κάτω των 40 δεν έχουν λόγο να εμβολιαστούν», λέει ο Δ. Κούβελας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 06 Ιούλ 2021, 15:23

Leporello έγραψε:
06 Ιούλ 2021, 15:17
Gherschaagk έγραψε:

Κι αν αυξηθούν, μήπως θα έχω ανοσία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα ή προστασία από την επόμενη υπερμεταδοτική μετάλλαξη;
Αυτό δεν το ξέρω. Εκείνο που παρατήρησα σε δύο περιπτώσεις γνωστών είναι ότι αρρώστησαν σε κάποια φάση, ανάρρωσαν και μετά από μήνες ήλθαν σε επαφή με άλλον ενεργό ασθενή (με τον ίδιο και οι δύο). Και στις δύο περιπτώσεις δεν ξαναασθένησαν, αλλά τα αντισώματα μετά την επαφή με τον ενεργό ασθενή ήταν πολύ περισσότερα απ'όσο όταν είχαν ασθενήσει οι ίδιοι. Δεν μπορώ να γενικεύσω βεβαίως τα συμπεράσματα.
Ρωτάω γιατί προσπαθώ να καταλάβω αν μπορεί να βγει κάτι θετικό απ' όλη αυτή την ιστορία ή αν βιώνουμε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 06 Ιούλ 2021, 15:24

Leporello έγραψε:
Gherschaagk έγραψε:

Αυτό δεν το ξέρω.
Καλά, τόσα χρόνια σπούδαζες ιολογία. Είναι δυνατόν να μην το ξέρεις;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 06 Ιούλ 2021, 15:27

Leporello έγραψε:
06 Ιούλ 2021, 15:01
Ομολογώ ότι με πείραξε που ο hellegennes που νόμιζα ότι ανήκει στο στρατόπεδο τής λογικής, απεδείχθη πρωτοπαλίκαρο των ψεκασμένων. Είναι όπως ο Τσιριμώκος, που έγινε πρωθυπουργός των αποστατών.
Α, προήχθην σε πρωθυπουργός; Τι καλά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 06 Ιούλ 2021, 15:45

hellegennes έγραψε:
06 Ιούλ 2021, 15:24
Leporello έγραψε:
Gherschaagk έγραψε:

Αυτό δεν το ξέρω.
Ναι, όντως, αν ήμουν hellegennes, θα είχα ήδη βγάλει συμπέρασμα απ'όσα έχω δεί. Ευτυχώς δεν είμαι.
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy » 06 Ιούλ 2021, 15:46

Gherschaagk έγραψε:
06 Ιούλ 2021, 15:23
Leporello έγραψε:
Gherschaagk έγραψε:

Ρωτάω γιατί προσπαθώ να καταλάβω αν μπορεί να βγει κάτι θετικό απ' όλη αυτή την ιστορία ή αν βιώνουμε το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου.
Θα ζούμε όπως η περσεφόνη

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 06 Ιούλ 2021, 16:10

Leporello έγραψε:
06 Ιούλ 2021, 15:45
hellegennes έγραψε:
06 Ιούλ 2021, 15:24
Leporello έγραψε:
Αυτό δεν το ξέρω.
Ναι, όντως, αν ήμουν hellegennes, θα είχα ήδη βγάλει συμπέρασμα απ'όσα έχω δεί. Ευτυχώς δεν είμαι.
Εσύ απάντησες στο ερώτημα της Γκερ, όχι εγώ.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 06 Ιούλ 2021, 16:12

EKPLIKTIKOS έγραψε:
06 Ιούλ 2021, 13:55
Οργισμένος έγραψε:
06 Ιούλ 2021, 13:29

ΑΚομα κι αν υποθεταμε οτι δεν βλαπτει ο κοβιντ τους νεους και τα παιδια , ακομα κι αν αυτα εχουν μια παθηση που δεν την γνωριζουν,ή οτι δεν υφισταται κινδυνος μεταλλαξης, ο εμβολιασμος βοηθαει στο να μη γεμισουν τα νοσοκομεια και φρακαρουν απο αρρωστους και πεθανεις πχ απο γαγγραινα στο ποδι μετα απο ενα τραυματισμο επειδη θαναι τα νοσοκομεια γεματα.

Ειστε τελειως ανοητα γιδια.

2ον για το αν ειναι επικινδυνος ο εμβολιασμος για παιδια εχουν γινει τοσες κλινικες μελετες ρε αγραμματα βλαχαδερα που εκφερετε και περισπουδαστη αποψη. Γελοια υποκειμενα.
Today, the FDA is announcing revisions to the patient and provider fact sheets for the Moderna and Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccines regarding the suggested increased risks of myocarditis (inflammation of the heart muscle) and pericarditis (inflammation of the tissue surrounding the heart) following vaccination. For each vaccine, the Fact Sheet for Healthcare Providers Administering Vaccine (Vaccination Providers) has been revised to include a warning about myocarditis and pericarditis and the Fact Sheet for Recipients and Caregivers has been revised to include information about myocarditis and pericarditis. This update follows an extensive review of information and the discussion by CDC’s Advisory Committee on Immunization Practices meeting on Wednesday. The data presented at this meeting reinforced the FDA’s decision to revise the fact sheets and further informed the specific revisions. The warning in the Fact Sheets for Healthcare Providers Administering Vaccines notes that reports of adverse events suggest increased risks of myocarditis and pericarditis, particularly following the second dose and with onset of symptoms within a few days after vaccination. Additionally, the Fact Sheets for Recipients and Caregivers for these vaccines note that vaccine recipients should seek medical attention right away if they have chest pain, shortness of breath, or feelings of having a fast-beating, fluttering, or pounding heart after vaccination

https://www.fda.gov/news-events/press-a ... ne-25-2021
Έχουν υπάρξει πάνω από 1000 τέτοιες περιπτώσεις στις ΗΠΑ, οι περισσότερες σε εφήβους και νέους κάτω των 30.

Και να μιλάς πιο όμορφα, όπως σου μιλάνε. Δεν είμαστε η μάνα σου κ ο πατέρας σου εδώ να σε ανεχόμαστε
Αυτα στον λεπορελο, εγω σας ομιλω οπψς σας αρμοζει αφου ο ενας τσιριζει οτι μονο οι ανω των 60 πρεπει να κανουν εμβολιο, παραβλεποντας βλακοειδως μεταλλαξεις, θανατους νεων, κτλ κτλ
και ο αλλος για καποιο περιεργο μεταφυσικο λογο διαφωνει στο να κανουν εμβολια οι κατω των 18 παρολο που εχουν διενεργηθει οι αντιστοιχες κλινικες μελετες και παραβλεποντας και παλι οτι θα υπαρξουν ετσι μεταλλαξεις, θανατοι παιδιων, μεταδοτικοτητα (καθως μπορει ενα παιδι να μην νοσησει αλλα δεν αποκλειεται να μεταδοσεις την ασθενεια), κτλ κτλ.
ΠΑΡΑΕΙΜΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥΛΗΣ θα ελεγα.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 06 Ιούλ 2021, 16:14

ψεκασμένος είσαι, όπως ήσουν πάντα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 06 Ιούλ 2021, 16:17

hellegennes έγραψε:
06 Ιούλ 2021, 16:14
ου καλα
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy » 06 Ιούλ 2021, 16:18

Οργισμένος έγραψε:
06 Ιούλ 2021, 16:12
EKPLIKTIKOS έγραψε:
06 Ιούλ 2021, 13:55
Οργισμένος έγραψε:
06 Ιούλ 2021, 13:29

ΑΚομα κι αν υποθεταμε οτι δεν βλαπτει ο κοβιντ τους νεους και τα παιδια , ακομα κι αν αυτα εχουν μια παθηση που δεν την γνωριζουν,ή οτι δεν υφισταται κινδυνος μεταλλαξης, ο εμβολιασμος βοηθαει στο να μη γεμισουν τα νοσοκομεια και φρακαρουν απο αρρωστους και πεθανεις πχ απο γαγγραινα στο ποδι μετα απο ενα τραυματισμο επειδη θαναι τα νοσοκομεια γεματα.

Ειστε τελειως ανοητα γιδια.

2ον για το αν ειναι επικινδυνος ο εμβολιασμος για παιδια εχουν γινει τοσες κλινικες μελετες ρε αγραμματα βλαχαδερα που εκφερετε και περισπουδαστη αποψη. Γελοια υποκειμενα.
Today, the FDA is announcing revisions to the patient and provider fact sheets for the Moderna and Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccines regarding the suggested increased risks of myocarditis (inflammation of the heart muscle) and pericarditis (inflammation of the tissue surrounding the heart) following vaccination. For each vaccine, the Fact Sheet for Healthcare Providers Administering Vaccine (Vaccination Providers) has been revised to include a warning about myocarditis and pericarditis and the Fact Sheet for Recipients and Caregivers has been revised to include information about myocarditis and pericarditis. This update follows an extensive review of information and the discussion by CDC’s Advisory Committee on Immunization Practices meeting on Wednesday. The data presented at this meeting reinforced the FDA’s decision to revise the fact sheets and further informed the specific revisions. The warning in the Fact Sheets for Healthcare Providers Administering Vaccines notes that reports of adverse events suggest increased risks of myocarditis and pericarditis, particularly following the second dose and with onset of symptoms within a few days after vaccination. Additionally, the Fact Sheets for Recipients and Caregivers for these vaccines note that vaccine recipients should seek medical attention right away if they have chest pain, shortness of breath, or feelings of having a fast-beating, fluttering, or pounding heart after vaccination

https://www.fda.gov/news-events/press-a ... ne-25-2021
Έχουν υπάρξει πάνω από 1000 τέτοιες περιπτώσεις στις ΗΠΑ, οι περισσότερες σε εφήβους και νέους κάτω των 30.

Και να μιλάς πιο όμορφα, όπως σου μιλάνε. Δεν είμαστε η μάνα σου κ ο πατέρας σου εδώ να σε ανεχόμαστε
Αυτα στον λεπορελο, εγω σας ομιλω οπψς σας αρμοζει αφου ο ενας τσιριζει οτι μονο οι ανω των 60 πρεπει να κανουν εμβολιο, παραβλεποντας βλακοειδως μεταλλαξεις, θανατους νεων, κτλ κτλ
και ο αλλος για καποιο περιεργο μεταφυσικο λογο διαφωνει στο να κανουν εμβολια οι κατω των 18 παρολο που εχουν διενεργηθει οι αντιστοιχες κλινικες μελετες και παραβλεποντας και παλι οτι θα υπαρξουν ετσι μεταλλαξεις, θανατοι παιδιων, μεταδοτικοτητα (καθως μπορει ενα παιδι να μην νοσησει αλλα δεν αποκλειεται να μεταδοσεις την ασθενεια), κτλ κτλ.
ΠΑΡΑΕΙΜΑΙ ΕΥΓΕΝΙΚΟΥΛΗΣ θα ελεγα.
όπως λέει και ένας ναζί «2-3 παιδάκια θα πεθάνουν, τι μας νοιάζει;»

Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack » 06 Ιούλ 2021, 16:20

Οργισμένος έγραψε:
06 Ιούλ 2021, 16:17
hellegennes έγραψε:
ου καλα
Αντικειμενικα τυπε,εμβολιαστηκες 1-2 μηνες αφου περασες κοβιντ,λιγο ψεκιο το χεις.
Philip Mortimer έγραψε:
14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.

Άβαταρ μέλους
Fluffy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fluffy » 06 Ιούλ 2021, 16:22

GoBack έγραψε:
06 Ιούλ 2021, 16:20
Οργισμένος έγραψε:
06 Ιούλ 2021, 16:17
hellegennes έγραψε:
ου καλα
Αντικειμενικα τυπε,εμβολιαστηκες 1-2 μηνες αφου περασες κοβιντ,λιγο ψεκιο το χεις.
απλα πηρε την δοση καποιου αλλου, αυτο ειναι τακτικα λαθος.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 06 Ιούλ 2021, 16:30

Gherschaagk έγραψε:
06 Ιούλ 2021, 11:53
:lol:

Μετά από τόσα χρόνια αποικιοκρατίας, εκμετάλλευσης, κλεψιάς, η Ινδία γ@μάει όλο το μεγαλείο της Μεγάλης Βρετανίας.

Το κακό είναι πως, κατά τα φαινόμενα, θα γ@μήσει και όλους τους υπόλοιπους.

Συνταξιοδοτήθηκα αγαπητέ, δε μπορώ να κάνω τίποτα. Σε ποιον ψυχασθενή αναφέρεσαι συγκεκριμένα;
Ε σε ποιόν άλλον; Ένας είναι, ένας και μοναδικός!

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 06 Ιούλ 2021, 16:31

nyxtovios έγραψε:
06 Ιούλ 2021, 11:09
Το ψεκ έχει γίνει κάτι σαν την έννοια του φασίστα στην Ελλάδα.
Όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας είναι ψεκασμένος.
:+1:

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών