Το οτι ο καπνος βλαπτει την υγεια η επιστημη στο ειπε. Το τι θα απαγορευτει και τι οχι δεν το αποφασιζουν οι επιστημονες.
Είναι χειραγωγούμενη η επιστήμη ναι ή όχι?
Re: Είναι χειραγωγούμενη η επιστήμη ναι ή όχι?
Το ξέρω κι αυτό μέρος της επιστημονικής διαδικασίας είναι.
Υπήρχε κάποτε μεγάλη διχογνωμία μεταξύ αστρονόμων για το αν το σύμπαν είναι αιώνιο ή έχει κάποια αρχή. Στην Σοβιετική Ένωση η θεωρία του big bang ήταν απαγορευμένη καθώς θεωρούσαν οτι υπονοούσε την ύπαρξη θεού, στην περίπτωση αυτή προφανώς η επιστήμη ήταν χειραγωγούμενη απο το σοβιετικό καθεστώς. Στο τέλος όμως επικράτησε η θεωρία για την οποία υπήρχαν τα πιο πολλά στοιχεία.
Δηλαδή όσο και να προσπαθήσεις να χειραγωγήσεις την επιστήμη στο τέλος η προσπάθεια σου προσκρούει στην πραγματικότητα. Μπορεις να χειραγωγήσεις κάποιους επιστήμονες και κάποιες έρευνες αλλά όχι όλους τους επιστήμονες και την έρευνα γενικά.
Δεν έχει λυθεί.
Το "πακετάρισμα" χωροχρονικού σύμπαντος σε "εμβρυακή" κβαντική διαταραχή δεν απαντά στο ερώτημα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος stavmanr την 07 Ιούλ 2021, 13:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Καραμελίτσα
Δεν είναι ένα εννιαίο πράγμα η επιστήμη. Αν τη σπάσεις σε κομμάτια θα βρεις διαφορετικό βαθμό χειραγώγησης, με όλους τους βαθμούς από το 0% ως το 100% να παίζουν.
Z
δεν εννοώ αυτόgassim έγραψε: ↑07 Ιούλ 2021, 13:05Το ξέρω κι αυτό μέρος της επιστημονικής διαδικασίας είναι.
Υπήρχε κάποτε μεγάλη διχογνωμία μεταξύ αστρονόμων για το αν το σύμπαν είναι αιώνιο ή έχει κάποια αρχή. Στην Σοβιετική Ένωση η θεωρία του big bang ήταν απαγορευμένη καθώς θεωρούσαν οτι υπονοούσε την ύπαρξη θεού, στην περίπτωση αυτή προφανώς η επιστήμη ήταν χειραγωγούμενη απο το σοβιετικό καθεστώς. Στο τέλος όμως επικράτησε η θεωρία για την οποία υπήρχαν τα πιο πολλά στοιχεία.
Δηλαδή όσο και να προσπαθήσεις να χειραγωγήσεις την επιστήμη στο τέλος η προσπάθεια σου προσκρούει στην πραγματικότητα. Μπορεις να χειραγωγήσεις κάποιους επιστήμονες και κάποιες έρευνες αλλά όχι όλους τους επιστήμονες και την έρευνα γενικά.
Με μια πρόχειρη ματιά το διαδίκτυο έχει άπειρες περιπτώσεις για tobacco industry και manipulation of results
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1497700/
Το πιο ωραίο είναι να ζητήσεις τον ορισμό της επιστημονικής μεθόδου και το πώς αυτή ακολουθείται στις επιστημονικές εργασίες.Καραμελίτσα έγραψε: ↑07 Ιούλ 2021, 13:11Δεν είναι ένα εννιαίο πράγμα η επιστήμη. Αν τη σπάσεις σε κομμάτια θα βρεις διαφορετικό βαθμό χειραγώγησης, με όλους τους βαθμούς από το 0% ως το 100% να παίζουν.
Σορρυ αλλά τώρα δεν είμαι σε φάση να διαβάσω επιστημονικό άρθρο 10 σελίδων.nyxtovios έγραψε: ↑07 Ιούλ 2021, 13:12δεν εννοώ αυτόgassim έγραψε: ↑07 Ιούλ 2021, 13:05Το ξέρω κι αυτό μέρος της επιστημονικής διαδικασίας είναι.
Με μια πρόχειρη ματιά το διαδίκτυο έχει άπειρες περιπτώσεις για tobacco industry και manipulation of results
Πες μου εσύ με δικά σου λόγια, ο καπνός του τσιγάρου έχει ακόμα πιο βλαβερές συνέπειες απο αυτές που ξέρουμε και οι επιστήμονες το κρύβουν;
10 σελίδες είναι για διασκέδασηgassim έγραψε: ↑07 Ιούλ 2021, 13:18Σορρυ αλλά τώρα δεν είμαι σε φάση να διαβάσω επιστημονικό άρθρο 10 σελίδων.nyxtovios έγραψε: ↑07 Ιούλ 2021, 13:12δεν εννοώ αυτόgassim έγραψε: ↑07 Ιούλ 2021, 13:05
Το ξέρω κι αυτό μέρος της επιστημονικής διαδικασίας είναι.
Πες μου εσύ με δικά σου λόγια, ο καπνός του τσιγάρου έχει ακόμα πιο βλαβερές συνέπειες απο αυτές που ξέρουμε και οι επιστήμονες το κρύβουν;

Πλέον όχι. Αλλά πριν 30 χρόνια ήταν παλι γνωστό και αρκετά αποτελέσματα φιλτράρονταν αναλόγως.
Ε ναι αυτό λεω κι εγω, οτι μπορεί να χειραγωγήσει κάποιος συγκεκριμένες έρευνες για να βγάλουν τα αποτελέσματα που τον βολεύουν αλλά δεν γίνεται να χειραγωγήσει όλες τις έρευνες του κόσμου. Είναι δεδομένο οτι κάποια στιγμή οι χειραγωγούμενες έρευνες θα καταρριφθούν.nyxtovios έγραψε: ↑07 Ιούλ 2021, 13:2510 σελίδες είναι για διασκέδασηgassim έγραψε: ↑07 Ιούλ 2021, 13:18Σορρυ αλλά τώρα δεν είμαι σε φάση να διαβάσω επιστημονικό άρθρο 10 σελίδων.nyxtovios έγραψε: ↑07 Ιούλ 2021, 13:12
δεν εννοώ αυτό
Πλέον όχι. Αλλά πριν 30 χρόνια ήταν παλι γνωστό και αρκετά αποτελέσματα φιλτράρονταν αναλόγως.
ε ναι δεν είπα και εγώ ότι μπορείς όλους για πάνταgassim έγραψε: ↑07 Ιούλ 2021, 13:27Ε ναι αυτό λεω κι εγω, οτι μπορεί να χειραγωγήσει κάποιος συγκεκριμένες έρευνες για να βγάλουν τα αποτελέσματα που τον βολεύουν αλλά δεν γίνεται να χειραγωγήσει όλες τις έρευνες του κόσμου. Είναι δεδομένο οτι κάποια στιγμή οι χειραγωγούμενες έρευνες θα καταρριφθούν.
Αλλο παράδειγμα, κάποτε λέγανε οτι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας πληρώνουν για να βγαίνουν έρευνες που να αθωώνουν τις κεραίες.nyxtovios έγραψε: ↑07 Ιούλ 2021, 13:28ε ναι δεν είπα και εγώ ότι μπορείς όλους για πάνταgassim έγραψε: ↑07 Ιούλ 2021, 13:27Ε ναι αυτό λεω κι εγω, οτι μπορεί να χειραγωγήσει κάποιος συγκεκριμένες έρευνες για να βγάλουν τα αποτελέσματα που τον βολεύουν αλλά δεν γίνεται να χειραγωγήσει όλες τις έρευνες του κόσμου. Είναι δεδομένο οτι κάποια στιγμή οι χειραγωγούμενες έρευνες θα καταρριφθούν.
Ε μετά απο 30 χρόνια αν οι κεραίες προκαλούσαν καρκίνο ή κάτι άλλο, θα είχε υπάρξει μια έρευνα απο ανεξάρτητο φορέα που θα το βεβαίωνε.
Δεν διαφωνώ. Δεν είμαι όμως μικρό διάστημα 5-10-20-30 χρόνια για πάθεις κάτι.gassim έγραψε: ↑07 Ιούλ 2021, 13:31Αλλο παράδειγμα, κάποτε λέγανε οτι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας πληρώνουν για να βγαίνουν έρευνες που να αθωώνουν τις κεραίες.nyxtovios έγραψε: ↑07 Ιούλ 2021, 13:28ε ναι δεν είπα και εγώ ότι μπορείς όλους για πάνταgassim έγραψε: ↑07 Ιούλ 2021, 13:27
Ε ναι αυτό λεω κι εγω, οτι μπορεί να χειραγωγήσει κάποιος συγκεκριμένες έρευνες για να βγάλουν τα αποτελέσματα που τον βολεύουν αλλά δεν γίνεται να χειραγωγήσει όλες τις έρευνες του κόσμου. Είναι δεδομένο οτι κάποια στιγμή οι χειραγωγούμενες έρευνες θα καταρριφθούν.
Ε μετά απο 30 χρόνια αν οι κεραίες προκαλούσαν καρκίνο ή κάτι άλλο, θα είχε υπάρξει μια έρευνα απο ανεξάρτητο φορέα που θα το βεβαίωνε.
Ε ναι, κάποτε οι άνθρωποι κάπνιζαν πιστεύοντας οτι οι γιατροί συνιστούν κάμελ.nyxtovios έγραψε: ↑07 Ιούλ 2021, 13:41Δεν διαφωνώ. Δεν είμαι όμως μικρό διάστημα 5-10-20-30 χρόνια για πάθεις κάτι.gassim έγραψε: ↑07 Ιούλ 2021, 13:31Αλλο παράδειγμα, κάποτε λέγανε οτι οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας πληρώνουν για να βγαίνουν έρευνες που να αθωώνουν τις κεραίες.
Εγώ που δεν είμαι καθηγητής, φοιτητής, τι όφελος θα έχω από μια δημοσίευση?stavmanr έγραψε: ↑07 Ιούλ 2021, 11:13Για καλύτερα αποτελέσματα έχε κι ένα κομπόδεμα 7000-10000 στην άκρη.
Βοηθά στα peer reviews.
https://www.nature.com/articles/d41586-020-03324-y
Το αν έχω αναφορές ή δεν έχω σε τι διαφέρει για έναν ιδιώτη χτίστη ?
Αντισεισμικές κατασκευές Ανακαινίσεις επισκευές διακοσμήσεις https://lymperis-constructions.gr/
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ο καπιταλισμός καταστρέφει την επιστήμη
από Frappezitis » 01 Φεβ 2024, 12:30 » σε Θετικές Επιστήμες - 1 Απαντήσεις
- 473 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Scouser
01 Φεβ 2024, 13:09
-
-
- 24 Απαντήσεις
- 941 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hellegennes
12 Δεκ 2024, 23:39
-
-
Νέα δημοσίευση Προσφορά στήν Επιστήμη από Κίνα και Ρωσία.....
από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 12 Απρ 2025, 15:25 » σε Θετικές Επιστήμες - 3 Απαντήσεις
- 196 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Καραμελίτσα
12 Απρ 2025, 20:42
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η σύγχρονη επιστήμη θεωρεί το ανθρώπινο λάθος ως σύμπτωμα και όχι ως αίτιο
από Ληστοσυμμορίτης » 28 Φεβ 2025, 07:44 » σε Θετικές Επιστήμες - 22 Απαντήσεις
- 719 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ασέβαστος
26 Απρ 2025, 08:02
-