Πάντως η Μίλητος κατελήφθη από τους Μινωίτες, πριν τους Μυκηναίους, η οποία ήταν luwian. Δηλαδή η κίνηση είναι προς Ανατολάς.Αίγαγρος έγραψε: ↑18 Αύγ 2018, 17:29H καλή αυτή έρευνα αποδεικνύει πως οι Μινωίτες ομοιάζουν γενετικά κατά τουλάχιστον 3/4 με τους Μυκηναίους.raffaello έγραψε: ↑18 Αύγ 2018, 17:24Και γλωσσολόγοι και γεννετιστές το λοιπόνΑίγαγρος έγραψε: ↑18 Αύγ 2018, 17:12Ούτε εγώ, απλά βάσει της τελευταίες έρευνας στο Nature από τον Ιωσήφ Λαζαρίδη, αυτό φαίνεται να ισχύει:
https://www.nature.com/articles/nature23310#f5
Η διαφορά τους οφείλεται σε ένα 5%-15% από κυνηγούς-τροφοσυλλέκτες που εισέβαλαν στον ελλαδικό χώρο, πιθανόν τα πρώτα ελληνικά φύλα,
τη 2η χιλιετία από Βορρά, κατακτώντας τους ντόπιους αλλά αφομοιώθηκαν γενετικά. Από αυτή την σύμμειξη προήλθαν οι Μυκηναίοι. Αργότερα, το νεολιθικό υπόστρωμα αραίωσε ακόμα περισσότερο, αν δεχτούμε πως συνέχισαν να εισέρχονται νότια και τα υπόλοιπα ελληνικά φύλα, κυρίως οι Δωριείς που κατέκλυσαν σχεδόν όλη την Ελλάδα.
Οι Μινωίτες ανήκαν σε πληθυσμούς που είχαν μεταναστεύσει από την Ανατολία ήδη από την νεολιθική εποχή.
Πρέπει να υπήρχε ένα κοινό γενετικό στρώμα από την Τουρκία μέχρι την Ελλάδα και την νότια Ιταλία.
Οι Δωριείς από ό,τι λένε οι αρχαίοι δεν κατέκλυσαν στην Ελλάδα, ήταν μετά τον Τρωικό και ακολούθησαν την πορεία Ήπειρος - Δωρίδα - Ελλάς (Φθία) - Λακωνία με ηγέτες Αχαιούς, πολύ λιγότεροι των Αχαιών.