
Και καμία περιοχή δεν ήταν Ελληνική πριν το 1821.
Υπήρχαν μόνο Σπάρτη, Αθήνα, Θήβα, Μέγαρα, Κόρινθος, Μεσσήνη, ....
Η περικοπή των συντάξεων έχει ήδη αποφασιστεί και δεν είναι επικοινωνιακό το θέμα, αλλά 3.5 δισεκατομμύρια υπόθεση. Υλοποιείται κανονικότατα, βγαίνουν εγκύκλιοι, περιλαμβάνεται στους προϋπολογισμούς των ταμείων κλπ. Επίσης όσο κι αν παρουσιάζεται σαν κοσμοϊστορική αλλαγή και να τι παθαίνετε και και και, μιλάμε βασικά για το 1/3 με 1/4 των συνταξιούχων που πρόλαβαν να το σκάσουν με τα κλοπιμαία συνταξιοδοτούμενοι μέχρι το καλοκαίρι του 2015. Μην είσαι τόσο σίγουρος ότι είναι θετικό εκλογικά τα υπόλοιπα 3/4 που δεν έχουν προσωπική διαφορά, αλλά και οι υπερδιπλάσιοι εργαζόμενοι που πληρώνουν εισφορές, να πρέπει να βρουν 3.5 δισεκατομμύρια για μια μειοψηφία που βασικά αποτελεί σε μεγάλο ποσοστό τους "μαζί" στο "μαζί τα φάγαμε".kameron έγραψε: ↑19 Αύγ 2018, 18:43Δεν έχει σημασία εάν τα ζήτησες εσύ, εγώ ή το σύμπαν ολόκληρο.
Η ουσία είναι ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάει ο σύριζα σε εκλογές με τις συντάξεις κομμένες, το μόνο θέμα είναι εάν η αναστολή γίνει με τη σύμφωνη γνώμη των δανειστών ή με μονομερή ενέργεια του νταουλιέρη.
Λολ το μακεδονικό θέλει απλή πλειοψηφία επί των παρόντων για να επικυρωθεί. Σε αντίθεση με τις ανοησίες των ψυχοπαθών δεν είναι παραχώρηση εθνικού εδάφους και σε αντίθεση με τις ταρζανιές του Καμμένου δε γίνεται κάτι να περάσει με ενισχυμένη πλειοψηφία απλώς και μόνο επειδή το θέλει αυτός. Πέντε άτομα να είναι άρρωστα κι άλλα πέντε να ψηφίσουν "παρών", στα παπάρια μας για τον Καμμένο. Και το καλύτερο είναι ότι δε μπορεί να γίνει πρόταση μομφής πριν τις 17 Δεκεμβρίου χάρη στην πρόταση μομφής της ΝΔ που πήρε τον πούλο (Σ142). Το μόνο πράγμα στο οποίο είχαν όντως δίκιο οι νεοδημοκράτες ήταν ότι η πρόταση μομφής ήταν ο μόνος τρόπος να μην περάσει αυτό το πράγμα.Ούτε το μακεδονικό θα περάσει από την ελληνική Βουλή λόγω καμμένου στην παρούσα φάση. Υπάρχουν κάποιες μικρές πιθανότητες να κωλοτουμπιάσει πάλι, αλλά μην βασίζεσαι πολύ.
Γύρω στις 180 χώρες διαφωνούν αλλά μάλλον είναι όλες πιο γελοίες από την Ελλάδαnik_killthemall έγραψε: ↑19 Αύγ 2018, 19:56Καλός ο χαβαλές αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε : όσο γελοίο είναι να λες το 2018 πως η Μακεδονία είναι ελληνική, ακριβώς τόσο γελοίο είναι να λές πως η Μακεδονια είναι σλαβοσκοπιανική.
1. Ως προς το μακεδονικό, είσαι εντελώς λάθος. Καταρχήν, Νοέμβριος/Δεκέμβριος που λες αποκλείονται γιατί οι Σκοπιανοί στην καλύτερη θα ολοκληρώσουν τη διαδικασία τους στις αρχές Ιανουαρίου. Εαν λοιπόν δεν έχουν αυτοί έξτρα καθυστερήσεις (κάτι πιθανό γιατί ίσως γίνουν εκεί και πρόωρες εκλογές μετά το δημοψήφισμα ώστε ο Ζάεβ να έχει και την αναγκαία πλειοψηφία των 2/3 στη Βουλή τους για να περάσει τη συνταγματική αλλαγή), το νωρίτερο που μπορεί να το φέρει ο νταουλιέρης είναι τέλη Ιανουαρίου/αρχές Φεβρουαρίου. Και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα το φέρει γιατί είτε θα καθυστερήσουν οι Σκοπιανοί ή για να αποφύγει την πτώση της κυβέρνησής του. Το λάθος που κάνεις είναι ότι αγνοείς ότι δεν πρόκειται για ζήτημα κοινοβουλευτικής αριθμητικής, αλλά για το γεγονός ότι ο καμμένος θα πάει στον Παυλόπουλο και θα άρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση πριν καν ξεκινήσει και ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία της κύρωσης. Κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον κυβέρνηση και θα πρέπει να σχηματισθεί μια νέα πλειοψηφία, να σχηματισθεί νέα κυβέρνηση, να πάει στη Βουλή για προγραμματικές δηλώσεις και να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης πριν ανοίξει εκ νέου η διαδικασία της κύρωσης. Και επειδή δεν βλέπω το ποτάμι να παίζει το συμπληρωματικό ρόλο (έτσι και αλλιώς δύσκολα θα βγούνε και οι ψήφοι), αλλά ούτε ο σύριζα θα θέλει να κινηθεί έτσι λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, πολύ πιο πιθανό είναι απλά να το καθυστερήσουν και οι ίδιοι ώστε να πάνε χωρίς έξτρα αναταράξεις μέχρι τις εκλογές του Μαίου ή του φθινοπώρου. Μα άλλα λόγια, λόγω καμμένου πολύ δύσκολα θα δεις κύρωση σε αυτή τη Βουλή. Και επειδή πιθανότατα δεν θα δεις ούτε στην επόμενη και στο τέλος όλη τη λέζα θα τη φορτωθεί η Ελλάδα με τα Σκόπια να κρατάνε το Μακεδονία, γι'αυτό έχω γράψει ότι θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να κολλήσει η διαδικασία στην πΓΔΜ.
παπάρια, 20 από αυτές κάνουν κουμάντο και οι υπόλοιπες ακολουθούν τις 20 ε και αυτές οι 20 το μόνο που θέλουν είναι ένα ρεφερενς νεημ για να προχωρήσουν στο ψητό (συμμαχίες, εμπορικές συμφωνίες κλπ) και θα συνασπίζονταν ακόμα κι αν αυτό για το οποίο οι βαλκάνιοι μικροοργανισμοι μαλώνουν ήταν το "λιμνούπολη", με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που θα συνασπιζόμασταν κι εμείς με τις 158 που θα ακολουθούσαν τις ίδιες 20, για το αν υπήρχε διεκδίκηση ρεφερενς νεημ ανάμεσα στην 180η την 179η στην άλλη άκρη της γης.foscilis έγραψε: ↑19 Αύγ 2018, 20:01Γύρω στις 180 χώρες διαφωνούν αλλά μάλλον είναι όλες πιο γελοίες από την Ελλάδαnik_killthemall έγραψε: ↑19 Αύγ 2018, 19:56Καλός ο χαβαλές αλλά ας μην κοροϊδευόμαστε : όσο γελοίο είναι να λες το 2018 πως η Μακεδονία είναι ελληνική, ακριβώς τόσο γελοίο είναι να λές πως η Μακεδονια είναι σλαβοσκοπιανική.
Γιατι μονο η Ελλαδα προτιμα να εχει 6 μιλια και την ονειρωξη οτι κααααααποτε θα κανει μονομερως 93% του Αιγαιου ελληνικο (απο 36%) παρα να διαπραγματευτει με την ομορη παρακτια χωρα οπως λεει ο νομος και να κερδισει "μονο" 60-70% που ειναι και το αληθινο της δικαιωμα. Και βασικα δεν το προτιμα η Ελλαδα, το προτιμουν οι μαλακες μισαλλοδοξοι αυτοκαταστροφικοι πανιβλακες ψηφοφοροι της που ακομα και μια Ραχηλ Μακρη εχει επιτυχημενα δουλεψει.
Η χούντα έκανε τις εθνικές προδοσίες κατά λάθος τουλάχιστον.foscilis έγραψε: ↑20 Αύγ 2018, 08:42Γιατι μονο η Ελλαδα προτιμα να εχει 6 μιλια και την ονειρωξη οτι κααααααποτε θα κανει μονομερως 93% του Αιγαιου ελληνικο (απο 36%) παρα να διαπραγματευτει με την ομορη παρακτια χωρα οπως λεει ο νομος και να κερδισει "μονο" 60-70% που ειναι και το αληθινο της δικαιωμα. Και βασικα δεν το προτιμα η Ελλαδα, το προτιμουν οι μαλακες μισαλλοδοξοι αυτοκαταστροφικοι πανιβλακες ψηφοφοροι της που ακομα και μια Ραχηλ Μακρη εχει επιτυχημενα δουλεψει.
αληθες.foscilis έγραψε: ↑19 Αύγ 2018, 18:32Η Ελλάδα ήταν Μακεδονική (εκτός από τη Σπάρτη). Η Μακεδονία ποτέ δεν υπήρξε ελληνική πριν το 1912.metaxoskolikas έγραψε: ↑18 Αύγ 2018, 23:41ειναι γνωστό ότι η Μακεδονία ήταν ελληνική και όχι σλαβικη
ο Μέγας Αλέξανδρος δε μιλούσε σλαβικα
Αν κρατήσουν το Μακεδονία αυτή είναι θετική εξέλιξη, θα έχουμε για 60 χρόνια να κοπανάμε στα εθνίκια κάτι παρόμοιο με το Κυπριακό.kameron έγραψε: ↑19 Αύγ 2018, 20:311. Ως προς το μακεδονικό, είσαι εντελώς λάθος. Καταρχήν, Νοέμβριος/Δεκέμβριος που λες αποκλείονται γιατί οι Σκοπιανοί στην καλύτερη θα ολοκληρώσουν τη διαδικασία τους στις αρχές Ιανουαρίου. Εαν λοιπόν δεν έχουν αυτοί έξτρα καθυστερήσεις (κάτι πιθανό γιατί ίσως γίνουν εκεί και πρόωρες εκλογές μετά το δημοψήφισμα ώστε ο Ζάεβ να έχει και την αναγκαία πλειοψηφία των 2/3 στη Βουλή τους για να περάσει τη συνταγματική αλλαγή), το νωρίτερο που μπορεί να το φέρει ο νταουλιέρης είναι τέλη Ιανουαρίου/αρχές Φεβρουαρίου. Και το πιθανότερο είναι ότι δεν θα το φέρει γιατί είτε θα καθυστερήσουν οι Σκοπιανοί ή για να αποφύγει την πτώση της κυβέρνησής του. Το λάθος που κάνεις είναι ότι αγνοείς ότι δεν πρόκειται για ζήτημα κοινοβουλευτικής αριθμητικής, αλλά για το γεγονός ότι ο καμμένος θα πάει στον Παυλόπουλο και θα άρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση πριν καν ξεκινήσει και ολοκληρωθεί η κοινοβουλευτική διαδικασία της κύρωσης. Κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει πλέον κυβέρνηση και θα πρέπει να σχηματισθεί μια νέα πλειοψηφία, να σχηματισθεί νέα κυβέρνηση, να πάει στη Βουλή για προγραμματικές δηλώσεις και να πάρει ψήφο εμπιστοσύνης πριν ανοίξει εκ νέου η διαδικασία της κύρωσης. Και επειδή δεν βλέπω το ποτάμι να παίζει το συμπληρωματικό ρόλο (έτσι και αλλιώς δύσκολα θα βγούνε και οι ψήφοι), αλλά ούτε ο σύριζα θα θέλει να κινηθεί έτσι λίγους μήνες πριν από τις εκλογές, πολύ πιο πιθανό είναι απλά να το καθυστερήσουν και οι ίδιοι ώστε να πάνε χωρίς έξτρα αναταράξεις μέχρι τις εκλογές του Μαίου ή του φθινοπώρου. Μα άλλα λόγια, λόγω καμμένου πολύ δύσκολα θα δεις κύρωση σε αυτή τη Βουλή. Και επειδή πιθανότατα δεν θα δεις ούτε στην επόμενη και στο τέλος όλη τη λέζα θα τη φορτωθεί η Ελλάδα με τα Σκόπια να κρατάνε το Μακεδονία, γι'αυτό έχω γράψει ότι θα ήταν καλύτερα για την Ελλάδα να κολλήσει η διαδικασία στην πΓΔΜ.
Κατ' αρχάς να επισημάνω μία φορά ακόμα ότι οι περικοπές των συντάξεων ισχύουν κανονικότατα από το 2016 και μετά, για όσους έκαναν χαρτιά μετά το καλοκαίρι του '15 αν δεν κάνω λάθος (ίσως λίγους μήνες μετά, δεν έχει σημασία). Σε γενικές γραμμές η Γη συνέχισε να γυρίζει και το ζήτημα έπαιξε πολύ μικρό ρόλο τόσο στην πολιτική συζήτηση όσο και στα κέρδη/ζημιές των δύο κομμάτων. Όλη η αντιπαράθεση δε γίνεται για αν θα εφαρμοστεί η δομική αλλαγή του νέου τρόπου υπολογισμού των συντάξεων (αυτό επαναλαμβάνω ότι συμβαίνει ήδη εδώ και 2 χρόνια) αλλά για αν θα ισχύσει και για τη μειοψηφία που παραμένει εκτός, σε μια προσωπική της χρονο-φυσσαλίδα με τεχνητές συνθήκες 2009.2. Ως προς τις συντάξεις. το ποσοστό των περικοπών θα αφορά περίπου το 40% των συνταξιούχων και όχι το 1/4, γεγονός που συνεπάγεται μεγάλο πολιτικό κόστος, το οποίο ασφαλώς και δεν πρόκειται να επωμισθεί ο σύριζα. Είναι αφέλεια να πιστεύεις το αντίθετο, μπορεί πολλοί στην κυβέρνηση (και ο ίδιος ο Τσακαλώτος πίσω από τις γραμμές από όσο έχω αντιληφθεί) να φλερτάρουν με την ιδέα ότι είναι πιο σωστό να κοπούν οι συντάξεις και να αποσπασθούν άλλα ανταλλάγματα, όμως σύντομα, μέσα στο επόμενο δίμηνο, θα δεις ότι η κυβερνητική πολιτική θα κινηθεί σε διαφορετική κατεύθυνση. Οι εγκύκλιοι κλπ, είναι για την προπαγάνδα της αντιπολίτευσης, με ένα νόμο και ένα άρθρο θα το πάρει πίσω το συγκεκριμένο ο νταουλιέρης όποιο και αν είναι το κόστος, ακόμα και αν ανέβουν τα spreads 300 μονάδες, έτσι και αλλιώς την έξοδο στις αγορές την έχουν ξεγράψει, το πολύ πολύ αν τους βγει η διεθνής συγκυρία να βγάλουν ένα μικρό ομόλογο το επόμενο δεκαπενθήμερο πριν ανοίξει πάλι η ψαλίδα με τις παροχές, αν και δεν το πολυβλέπω.
Οι υπόλοιποι δεν θα επιβαρυνθούν τώρα με τα 3,5 δις, το πλεόνασμα του 3,5% πάνω κάτω θα βγει, το κόψιμο στις συντάξεις έχει μεταρρυθμιστική λογική, σου λέει το ΔΝΤ κόψε από τους γέρους για να έχεις σε κάποιο βάθος χρόνου μεγαλύτερο περιθώριο να σπρώξεις χρήμα σε πιο παραγωγικές δραστηριότητες ή σε κοινωνική πολιτική υπέρ νέων, μόνο που αυτό θα έχει το πολιτικό του κόστος σε ενεστώτα χρόνο και αυτό απλά δεν γίνεται λίγους μήνες πριν τις εκλογές.
Από το 40% των συνταξιούχων που θα πληγούν, μόνο ένα μικρό μέρος είναι σε συντάξεις άνω των λ.χ. 1200 ευρώ για να μπορεί να παίξει ο σύριζα το αγαπημένο του παιχνίδι του κοινωνικού αυτοματισμού, το πάγωμα αναγκαστικά θα αφορά τη μεγάλη πλειοψηφία των περικοπών.
Ποια ξένη χώρα ωρε κατακαημένε κατέκτησε την ελλάδα; Τι πίνετε και δεν δίνετε εκεί στην κουμουνδούρου;foscilis έγραψε: ↑19 Αύγ 2018, 19:39Το ξέρω αλλά αναφερόμουν πολύ συγκεκριμένα στο ότι μια ξένη χώρα που λεγόταν Μακεδονία κατέκτησε ολόκληρη τη γεωγραφική περιοχή που τότε λεγόταν Ελλάδα, εκτός από τη Σπάρτη. Το να λες "η Μακεδονία ήταν ελληνική" είναι ακραία αντιστροφή της πραγματικότητας, σα να λες το ίδιο για τους Οθωμανούς (βασικά δεν αμφιβάλλω ότι σε 1000 χρόνια κάποιος κρετίνος θα το λέει αν υπάρχει κάτι παρόμοιο με Ελλάδα εδώ).
Και τί θα γίνει αν του γυρίσει μπούμερανγκ και το μαξιλάρι των 24 δις θα το διαχειρισθούν οι κακοί;kameron έγραψε: ↑20 Αύγ 2018, 12:19Φός,
Ακόμα και με τις πλέον φιλοκυβερνητικές εξαγγελίες (περιορισμένης συνήθως αξιοπιστίας), οι περικοπές θα πλήξουν περί το 40% των συνταξιούχων με απώλειες κοντά στο 18%. Εκτός των ισχυουσών μετά το 2016 ρυθμίσεων δεν είναι μια μειοψηφία, είναι η μεγάλη πλειοψηφία των παλαιών συνταξιούχων. Μόνο αμελητέο δεν είναι και μπορεί εύκολα να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά ως προς τις πολιτικές συνέπειες, γι'αυτό και έχει πέσει όλος ο σύριζα να ακυρώσει το μέτρο, όχι γιατί τους έπιασε ο πόνος για τους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ΔΥ των 1300 ευρώ.
Τέσπα, συγκράτησε αυτό που σου έγραψα, όπως και για το Μακεδονικό, θα το ξανασυζητήσουμε λίαν προσεχώς.
Για την ώρα, ο νταουλιέρης ετοιμάζεται για γύρο παροχών, προφανώς έχουν ξεγράψει το ζήτημα της εξόδου στις αγορές και τα spreads, για 1-2 χρόνια αρκεί το μαξιλάρι των 24 δις, μετά έχει ο Θεός...