Αντιμετώπιση της πανδημίας από το κράτος
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- hellegennes
Αντιμετώπιση της πανδημίας από το κράτος
Πριν 2 εβδομάδες, ήρθε φίλη της υπαλλήλου μου από την Κύπρο για διακοπές. Δεν ξέρω αν ήταν εμβολιασμένη ή όχι, αλλά το μόνο που χρειάζεται για να έρθεις στην Ελλάδα είναι τεστ.
Σε κάποια φάση, λοιπόν, έκανε ένα τετ μόνη της, τις πρώτες μέρες, και της βγήκε άκυρο. Πήγε λοιπόν στο νοσοκομείο να κάνει ράπιντ. Αφού το έκανε, τής είπαν ότι αν δεν την ειδοποιήσουν σε μισή ώρα είναι αρνητικό. Καλά; Καλά. Περνάει μισή ώρα, τίποτα. Ε, συνεχίζει κι αυτή να βγαίνει έξω (κυρίως με την υπάλληλό μου), αγκαλιές, φιλιά, χαχαχα, χουχουχου.
Την παίρνουν 2 μέρες μετά -ναι, 2 μέρες μετά- από το νοσοκομείο και της λένε «το τεστ βγήκε θετικό». 2 μέρες μετά. Ράπιντ. Και στο μεταξύ είχε επαφές με το άπαν σύμπαν. Την οικογένειά της, ξένο κόσμο, την φίλη της. Μου στέλνει μήνυμα η υπάλληλός μου (η οποία είναι σε άδεια) και λέει τι να κάνω; Οπότε την βάλαμε να κάνει τεστ πρωί και βράδυ. Σήμερα είναι η 7η μέρα, όλα τα τεστ αρνητικά, ευτυχώς.
Στο μεταξύ η άλλη είναι στο κρεβάτι, ευτυχώς ελαφριά. Παραδόξως δεν κόλλησε κανέναν συγγενή της, όλων τα τεστ ήταν αρνητικά.
Αλλά, βρε γαμημένοι, έχει βγει το τεστ θετικό και ειδοποιείς 2 μέρες μετά; Είστε τελείως μαλάκες;
Σε κάποια φάση, λοιπόν, έκανε ένα τετ μόνη της, τις πρώτες μέρες, και της βγήκε άκυρο. Πήγε λοιπόν στο νοσοκομείο να κάνει ράπιντ. Αφού το έκανε, τής είπαν ότι αν δεν την ειδοποιήσουν σε μισή ώρα είναι αρνητικό. Καλά; Καλά. Περνάει μισή ώρα, τίποτα. Ε, συνεχίζει κι αυτή να βγαίνει έξω (κυρίως με την υπάλληλό μου), αγκαλιές, φιλιά, χαχαχα, χουχουχου.
Την παίρνουν 2 μέρες μετά -ναι, 2 μέρες μετά- από το νοσοκομείο και της λένε «το τεστ βγήκε θετικό». 2 μέρες μετά. Ράπιντ. Και στο μεταξύ είχε επαφές με το άπαν σύμπαν. Την οικογένειά της, ξένο κόσμο, την φίλη της. Μου στέλνει μήνυμα η υπάλληλός μου (η οποία είναι σε άδεια) και λέει τι να κάνω; Οπότε την βάλαμε να κάνει τεστ πρωί και βράδυ. Σήμερα είναι η 7η μέρα, όλα τα τεστ αρνητικά, ευτυχώς.
Στο μεταξύ η άλλη είναι στο κρεβάτι, ευτυχώς ελαφριά. Παραδόξως δεν κόλλησε κανέναν συγγενή της, όλων τα τεστ ήταν αρνητικά.
Αλλά, βρε γαμημένοι, έχει βγει το τεστ θετικό και ειδοποιείς 2 μέρες μετά; Είστε τελείως μαλάκες;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Re: Αντιμετώπιση της πανδημίας από το κράτος
Μη στεναχωριέσαι. Δεν υπάρχει Covid.
Μία γρίπη είναι.
Μία γρίπη είναι.
- hellegennes
Σε άδεια είναι, γιατί να δουλέψει;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Δεν έχω πει τίποτα από τα δύο, αλλά τι σε κάνει να νομίζεις ότι θα άφηνα υπάλληλό μου έστω και με κρύωμα να δουλέψει; Πόσο μάλλον με γρίπη, που προκαλεί χιλιάδες θανάτους ετησίως.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Αυτό λέμε.hellegennes έγραψε: ↑01 Αύγ 2021, 13:18Δεν έχω πει τίποτα από τα δύο, αλλά τι σε κάνει να νομίζεις ότι θα άφηνα υπάλληλό μου έστω και με κρύωμα να δουλέψει; Πόσο μάλλον με γρίπη, που προκαλεί χιλιάδες θανάτους ετησίως.
Αλήτες του κράτους που δεν βγάζουν γρήγορα τα rapid tests καί για τη γρίπη.
Έχεις δίκιο να διαμαρτύρεσαι. Γρίπη είναι αυτή, όχι αστείο. Με χιλιάδες νεκρούς ετησίως σε ολόκληρο τον κόσμο.
- The Age of Aquarius
- Phorum.gr user: The Age of Aquarius

Τον Ιούνιο είχα πεταχτεί Ελλάδα ένα δεκαήμερο για προσωπικές υποθέσεις και πήρα και την οικογένεια μαζί.
Για να μπεις ήθελε τη φόρμα εισόδου + PCR ή εμβόλιο
Στον έλεγχο ρίχνει μια ματιά στη φόρμα εισόδου και ρωτάει για τα αποδεικτικά. Του λέω εδώ τα 'χω στο κινητό. Και για τους 4; Ναι. Καλά να περάσετε

Και χωρίς μάσκα. Δεν υπάρχει μελέτη που να δείχνει ότι η μάσκα προστατεύει από τον Covid.
- hellegennes
Ε, πού να τα κοιτάς τώρα, μωρέ. Δεν θα τόλμησαν να μπούνε έτσι, σού λέει. Ξέρουν ότι δεν μπορούν να μας κοροϊδέψουν.The Age of Aquarius έγραψε: ↑01 Αύγ 2021, 13:26
Τον Ιούνιο είχα πεταχτεί Ελλάδα ένα δεκαήμερο για προσωπικές υποθέσεις και πήρα και την οικογένεια μαζί.
Στον έλεγχο ρίχνει μια ματιά στη φόρμα εισόδου και ρωτάει για τα αποδεικτικά. Του λέω εδώ τα 'χω στο κινητό. Και για τους 4; Ναι. Καλά να περάσετεΟύτε μπήκε στον κόπο να δει πως όντως υπήρχαν

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Μπορεί να είχανε δουλειά τα παιδιά.The Age of Aquarius έγραψε: ↑01 Αύγ 2021, 13:26
Στον έλεγχο ρίχνει μια ματιά στη φόρμα εισόδου και ρωτάει για τα αποδεικτικά. Του λέω εδώ τα 'χω στο κινητό. Και για τους 4; Ναι. Καλά να περάσετεΟύτε μπήκε στον κόπο να δει πως όντως υπήρχαν

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- EKPLIKTIKOS
Κοίταξε εσύ που είσαι νέος δεν κινδυνεύεις. Αρκεί οι ηλικιωμένοι πελάτες σου να προσέχουν.
Στον έλεγχο εννοείς immigration έτσι; Δυστυχώς δουλεύω στα check in και πρέπει να ελέγχουμε αν έχουν safe pass όλοι οι επιβάτες. Αν δεν έχουν, δεν ταξιδεύουν. Πολλοί έχουν χάσει το ταξίδι τους γι' αυτό τον λόγο και πραγματικά ΛΥΠΑΜΑΙ που αναγκάζομαι να τους το λέω. Αν τους αφήσεις, υπάρχει ο κίνδυνος να τους στείλουν πίσω (έχει γίνει) και μετά θα φάει ογκώδες πρόστιμο η εταιρία handling που τους άφησε να περάσουν και φυσικά μπορούν να δουν ποιός υπάλληλος τους άφησε να περάσουν και έτσι να κινδυνεύσεις να χάσεις την δουλειά σου. Ίσως γι' αυτό σας εμπιστεύονται οι αστυνομικοί. Γνωρίζουν ότι υπάρχει ήδη έλεγχος πριν πάτε. Όμως κάποιοι είναι πραγματικά άστα να πάνε. Πολλές φορές το σύστημα μας λέει τι πρέπει να ζητάμε για κάθε χώρα αλλά αν έχουμε φωνές από επιβάτες ξαναπαίρνουν οι supervisors τα immigration των χωρών και κάθε φορά διαφορετικοί αστυνομικοί μας λένε διαφορετικά πράγματα. Δηλαδή αν είναι να πας Γαλλία και δεν έχεις ασπούμε ράπιντ 24 ωρών (παράδειγμα), αναλόγως σε ποιόν θα τύχει να περάσεις, θα εξαρτηθεί αν σε αφήσει να μπεις στην χώρα ή αν θα σε στείλει πίσω. Γενικώς η κατάσταση με τον κόβιντ και τα ταξίδια είναι ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ παντού.The Age of Aquarius έγραψε: ↑01 Αύγ 2021, 13:26
- hellegennes
Αν το λες σε μένα, μέχρι τώρα κανείς πελάτης μου που ξέρω να έχει κολλήσει κορωνοϊό δεν έχει κολλήσει στο μαγαζί. Όλοι από επιβεβαιωμένα κρούσματα εκτός κόλλησαν. Εγώ προσέχω όσο είναι δυνατόν και φροντίζω να κρατάνε μεταξύ τους αποστάσεις. Τι κάνουν αυτοί στην προσωπική τους ζωή δεν με αφορά.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑01 Αύγ 2021, 15:40Κοίταξε εσύ που είσαι νέος δεν κινδυνεύεις. Αρκεί οι ηλικιωμένοι πελάτες σου να προσέχουν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Λιγοτερο κρατος για τον Στρατο περισσοτερο κρατος για τον Μυτιληναιο
από Eθνικοκοινωνιστης » 11 Δεκ 2024, 11:42 » σε Εσωτερική Πολιτική - 2 Απαντήσεις
- 221 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΓΑΛΗ
11 Δεκ 2024, 13:12
-
-
-
Νέα δημοσίευση αντιμετώπιση παραβατικότητας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα
από ST48410 » 03 Μάιος 2025, 18:35 » σε Κοινωνικά θέματα - 126 Απαντήσεις
- 2594 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από georgebi