Ναι γιατί το τελευταίο που θέλεις είναι να σου δώσουν κλειδωμένο laptop από τη δουλειά και να το χρεωθείς κιόλας αν γίνει κάτι.
Είχε δίκιο ο Μαρξ. Τηλεργασία, αυξάνεται ο χρόνος δουλειάς που απαιτεί το κεφάλαιο κατά 48 λεπτά
- Awesomatic
- Phorum.gr user: Awesomatic
Re: Είχε δίκιο ο Μαρξ. Τηλεργασία, αυξάνεται ο χρόνος δουλειάς που απαιτεί το κεφάλαιο κατά 48 λεπτά
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
-
Re: Είχε δίκιο ο Μαρξ. Τηλεργασία, αυξάνεται ο χρόνος δουλειάς που απαιτεί το κεφάλαιο κατά 48 λεπτά
Όχι, θες να χρεωθείς εξαρχής για να πάρεις εσύ ένα που θα το χρησιμοποιείς 90% για τη δουλειά.Awesomatic έγραψε: ↑03 Αύγ 2021, 10:02Ναι γιατί το τελευταίο που θέλεις είναι να σου δώσουν κλειδωμένο laptop από τη δουλειά και να το χρεωθείς κιόλας αν γίνει κάτι.
- Awesomatic
Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς υπολογιστή εδώ και 20 χρόνια. Και θα το πάρεις για να κάνεις κι άλλα πράγματα. Άλλωστε αυτός που θα δουλέψει με τηλεεργασια συνήθως είναι στην κατηγορία που γενικά χρησιμοποιεί υπολογιστές, δεν τον πήραν από την οικοδομή και του είπαν από σήμερα δουλεύεις απ το σπίτι.BlastFromThePast έγραψε: ↑03 Αύγ 2021, 10:08Όχι, θες να χρεωθείς εξαρχής για να πάρεις εσύ ένα που θα το χρησιμοποιείς 90% για τη δουλειά.Awesomatic έγραψε: ↑03 Αύγ 2021, 10:02Ναι γιατί το τελευταίο που θέλεις είναι να σου δώσουν κλειδωμένο laptop από τη δουλειά και να το χρεωθείς κιόλας αν γίνει κάτι.
Φυσικά ποίος θέλει να γυρίσει στις τριτοκοσμικές συνθήκες του γραφείου ας πάει, δεν σας κρατάμε με το ζόρι. Ας πιω χαλαρά το φραπέ μου τώρα χωρίς κανέναν πάνω από το κεφάλι μου.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
-
Πληρώνεις συνδρομή office στον υπολογιστή του σπιτιού σου;Awesomatic έγραψε: ↑03 Αύγ 2021, 10:31Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς υπολογιστή εδώ και 20 χρόνια. Και θα το πάρεις για να κάνεις κι άλλα πράγματα. Άλλωστε αυτός που θα δουλέψει με τηλεεργασια συνήθως είναι στην κατηγορία που γενικά χρησιμοποιεί υπολογιστές, δεν τον πήραν από την οικοδομή και του είπαν από σήμερα δουλεύεις απ το σπίτι.BlastFromThePast έγραψε: ↑03 Αύγ 2021, 10:08Όχι, θες να χρεωθείς εξαρχής για να πάρεις εσύ ένα που θα το χρησιμοποιείς 90% για τη δουλειά.Awesomatic έγραψε: ↑03 Αύγ 2021, 10:02
Ναι γιατί το τελευταίο που θέλεις είναι να σου δώσουν κλειδωμένο laptop από τη δουλειά και να το χρεωθείς κιόλας αν γίνει κάτι.
Φυσικά ποίος θέλει να γυρίσει στις τριτοκοσμικές συνθήκες του γραφείου ας πάει, δεν σας κρατάμε με το ζόρι. Ας πιω χαλαρά το φραπέ μου τώρα χωρίς κανέναν πάνω από το κεφάλι μου.
Τι άλλες βλακείες θα ακούσουμε για να βγουν και πονόψυχοι οι εργοδότες που δεν καλύπτουν ούτε τον εξοπλισμό της δουλειάς...
- Awesomatic
Δεν πληρώνω τίποταBlastFromThePast έγραψε: ↑03 Αύγ 2021, 10:33Πληρώνεις συνδρομή office στον υπολογιστή του σπιτιού σου;Awesomatic έγραψε: ↑03 Αύγ 2021, 10:31Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς υπολογιστή εδώ και 20 χρόνια. Και θα το πάρεις για να κάνεις κι άλλα πράγματα. Άλλωστε αυτός που θα δουλέψει με τηλεεργασια συνήθως είναι στην κατηγορία που γενικά χρησιμοποιεί υπολογιστές, δεν τον πήραν από την οικοδομή και του είπαν από σήμερα δουλεύεις απ το σπίτι.BlastFromThePast έγραψε: ↑03 Αύγ 2021, 10:08
Όχι, θες να χρεωθείς εξαρχής για να πάρεις εσύ ένα που θα το χρησιμοποιείς 90% για τη δουλειά.
Τι άλλες βλακείες θα ακούσουμε για να βγουν και πονόψυχοι οι εργοδότες που δεν καλύπτουν ούτε τον εξοπλισμό της δουλειάς...

Φίλε μου όποιος θέλει να γυρίσει σε συνθήκες γραφείου πάει, η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα. Προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου να ξυπνάω 5 λεπτά πριν την δουλειά αντί για μια ώρα, να μην έχω κανέναν βλάκα πάνω από το κεφάλι μου, να είμαι χαλαρός με τις πιτζάμες μου και να μπορώ να περιμένω κουριερ σπίτι αντί να τρέχω στο παρά πέντε το απόγευμα. Η ποιοτική βελτίωση που έφερε η τηλεεργασια στη ζωή μας δεν συγκρίνεται, είναι σαν να άλλαξες χώρα.
-
Για να καταλάβω, αυτό που λες είναι ότι το ότι υπάρχει καταστρατήγηση ωραρίων και προσωπικά έξοδα για τη μεγάλη πλειοψηφία δεν πειράζει επειδή δε σε αγγίζει προσωπικά; Η πιθανότητα να υπάρχει τηλεργασία χωρίς αυτά σου περνάει απ' το μυαλό;Awesomatic έγραψε: ↑03 Αύγ 2021, 10:59Δεν πληρώνω τίποταBlastFromThePast έγραψε: ↑03 Αύγ 2021, 10:33Πληρώνεις συνδρομή office στον υπολογιστή του σπιτιού σου;Awesomatic έγραψε: ↑03 Αύγ 2021, 10:31
Δεν υπάρχει σπίτι χωρίς υπολογιστή εδώ και 20 χρόνια. Και θα το πάρεις για να κάνεις κι άλλα πράγματα. Άλλωστε αυτός που θα δουλέψει με τηλεεργασια συνήθως είναι στην κατηγορία που γενικά χρησιμοποιεί υπολογιστές, δεν τον πήραν από την οικοδομή και του είπαν από σήμερα δουλεύεις απ το σπίτι.
Φίλε μου όποιος θέλει να γυρίσει σε συνθήκες γραφείου πάει, η πόρτα είναι ανοιχτή και τα σκυλιά δεμένα. Προσωπικά δεν με χαλάει καθόλου να ξυπνάω 5 λεπτά πριν την δουλειά αντί για μια ώρα, να μην έχω κανέναν βλάκα πάνω από το κεφάλι μου, να είμαι χαλαρός με τις πιτζάμες μου και να μπορώ να περιμένω κουριερ σπίτι αντί να τρέχω στο παρά πέντε το απόγευμα. Η ποιοτική βελτίωση που έφερε η τηλεεργασια στη ζωή μας δεν συγκρίνεται, είναι σαν να άλλαξες χώρα.
- Awesomatic
Πρέπει να καταλάβετε κάποιοι ότι σε κάποιες θέσεις δεν υπάρχουν ωράρια. Αν χρειάζεται να κάνω κάτι στις 3 το πρωί θα το κάνω στις 3 το πρωί. Όποιος θέλει αυστηρό 8ωρο υπάρχουν και τέτοιες δουλειές αλλά συνήθως απαιτούν και φυσική παρουσία οπότε κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις. Συνήθως βέβαια οι δουλειές που απαιτούν αυστηρό 8ωρο δεν προσφέρονται καν για τηλεεργασια εκτός αν είναι support.BlastFromThePast έγραψε: ↑03 Αύγ 2021, 11:15Για να καταλάβω, αυτό που λες είναι ότι το ότι υπάρχει καταστρατήγηση ωραρίων και προσωπικά έξοδα για τη μεγάλη πλειοψηφία δεν πειράζει επειδή δε σε αγγίζει προσωπικά; Η πιθανότητα να υπάρχει τηλεργασία χωρίς αυτά σου περνάει απ' το μυαλό;
Είχα ξαναγράψει πριν, δεν ξέρω ούτε έναν στον κύκλο μου που να προτιμάει να γυρίσει σε φυσική παρουσία. Μικρό δείγμα αλλά κάτι λέει όταν έχεις ποσοστά Τσαουσέσκου.
-
Awesomatic έγραψε: ↑03 Αύγ 2021, 12:47Πρέπει να καταλάβετε κάποιοι ότι σε κάποιες θέσεις δεν υπάρχουν ωράρια.BlastFromThePast έγραψε: ↑03 Αύγ 2021, 11:15Για να καταλάβω, αυτό που λες είναι ότι το ότι υπάρχει καταστρατήγηση ωραρίων και προσωπικά έξοδα για τη μεγάλη πλειοψηφία δεν πειράζει επειδή δε σε αγγίζει προσωπικά; Η πιθανότητα να υπάρχει τηλεργασία χωρίς αυτά σου περνάει απ' το μυαλό;

Αυτός είναι ο καπιταλισμός. Αυτός ακριβώς.
-
Επίσης, για κάποιο λόγο ωράρια υπήρχαν όσο η δουλειά γινόταν στο γραφείο και υπήρχε ο -μικρός- κίνδυνος να έρθει καμιά επιθεώρηση.
Ξαφνικά τώρα που η δουλειά γίνεται σπίτι δεν υπάρχουν ωράρια.
Διδάσκει ο Μαρξ 150 χρόνια μετά.
- Awesomatic
Όποιος δεν θέλει δεν το κάνειBlastFromThePast έγραψε: ↑03 Αύγ 2021, 12:57Awesomatic έγραψε: ↑03 Αύγ 2021, 12:47Πρέπει να καταλάβετε κάποιοι ότι σε κάποιες θέσεις δεν υπάρχουν ωράρια.BlastFromThePast έγραψε: ↑03 Αύγ 2021, 11:15Για να καταλάβω, αυτό που λες είναι ότι το ότι υπάρχει καταστρατήγηση ωραρίων και προσωπικά έξοδα για τη μεγάλη πλειοψηφία δεν πειράζει επειδή δε σε αγγίζει προσωπικά; Η πιθανότητα να υπάρχει τηλεργασία χωρίς αυτά σου περνάει απ' το μυαλό;
Αυτός είναι ο καπιταλισμός. Αυτός ακριβώς.

150 χρόνια μετά και ακόμα κάποιοι βλέπουν την εργασία σαν να βρισκόμαστε στη βιομηχανική επανάσταση με τις φάμπρικες. Δουλειά στο σπίτι υπήρχε και πριν την πανδημία. Όταν πρέπει να βγει κάτι πρέπει να βγει. Υπάρχουν μέρες που δεν θα κάνεις σχεδόν τίποτα και υπάρχουν μέρες που θα τρέχεις.BlastFromThePast έγραψε: ↑03 Αύγ 2021, 12:59Επίσης, για κάποιο λόγο ωράρια υπήρχαν όσο η δουλειά γινόταν στο γραφείο και υπήρχε ο -μικρός- κίνδυνος να έρθει καμιά επιθεώρηση.
-
Καπιταλισμός, όπου οι επιλογές είναι ή κατώτατος ή "ωράρια δεν υπάρχουν".Awesomatic έγραψε: ↑03 Αύγ 2021, 13:18
Όποιος δεν θέλει δεν το κάνειμε τον κατώτατο και εγώ θα προτιμούσα αυστηρό 8ωρο και να μην με νοιάζει μετά.
Ακριβώς, είσαι εξάρτημα του κεφαλαίου όπως και ο χρόνος σου. Δε διαφωνούμε σε αυτό. ¨οπως δημοσιευτηκε σε προηγούμενη τοποθέτηση τώρα το κεφάλαιο θέλει να δουλευουν οι εργαζόμενοι 48 λεπτα περισσότερο, αυριο μπορεί να χρειάζεται να είναι άνεργοι.Awesomatic έγραψε: ↑03 Αύγ 2021, 13:18Δουλειά στο σπίτι υπήρχε και πριν την πανδημία. Όταν πρέπει να βγει κάτι πρέπει να βγει. Υπάρχουν μέρες που δεν θα κάνεις σχεδόν τίποτα και υπάρχουν μέρες που θα τρέχεις.
Λαέ μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι
Τέμπη: Το πένθος είναι ταξικό και του λαού μαράζι
Τέμπη: Το πένθος είναι ταξικό και του λαού μαράζι
15/01 στις 12.00 όλοι στο γκουγκλ μαπς κλικάρουμε δυναμικά την διαδρομή κλαυθμώνος-σύνταγμα.μην λείψει κανείς
- Rakomelofronas
- Phorum.gr user: Pegasus - erkebrad
Φυσικά και είχε δίκαιο ο Μαρξ, ένας διορατικός διανοητής και προδότης της φυλής του, που έγραφε σε περιβάλλον εθνικιστικού αναβρασμού στην Ευρώπη.
Δυστυχώς, με μια εργατική τάξη κατακερματισμένη εθνολογικά, ιδεολογικά, ακόμα και έμφυλα, δεν μπορεί να υπάρξει ταξική πάλη όπως την ήθελαν κάποτε οι παλιοί κομμουνιστές στο πλαίσιο του έθνους - κράτους, ενός θεσμού που υπηρέτησαν πιστά και οι ίδιοι δημιουργώντας κράτη ακόμα κι εκεί που υπήρχε η υποψία χωριστής συνείδησης. Την εποχή της κινητικότητας, της ευελιξίας και της απορρύθμισης των πάντων, ο διεθνιστής οφείλει να σκέφτεται όπως ο γνωστός Γεωργιανός μουστακαλής και να επιδιώκει την οικοδόμηση του σοσιαλισμού στη δική του χώρα από τον δικό του λαό, όχι να φέρνει την ταξική πάλη 200 χρόνια πίσω, πάλι στην εποχή των αυτοκρατοριών, ανεχόμενος την εργαλειοποίηση των εργατικών μαζών των φτωχών χωρών από την αστική "του" τάξη.
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ένας από τους κατά Μαρξ δευτερεύοντες παράγοντες ανάσχεσης της πτωτικής τάσης του μέσου ποσοστού κέρδους είναι και το άνοιγμα νέων σφαιρών - "αγορών", η αποικιακού τύπου εκμετάλλευση λαών των οποίων ο κοινωνικοοικονομικός σχηματισμός βρίσκεται χαμηλότερα στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα. Η μαζική εισαγωγή φθηνών εργατικών χεριών είναι μέρος αυτής της διαδικασίας και ταυτόχρονα σπάει το ενιαίο εργατικό μέτωπο στις απεργίες. Ο καπιταλισμός δεν κρατάει πια εθνικές σημαίες ούτε επαινεί τη σεξουαλική εγκράτεια, την αρρενωπότητα και τη θηλυκότητα αλλά πετάει τα πάντα στην κιμαδομηχανή του ατομικιστικού καταναλωτισμού με πίστωση κρατώντας σημαία με ουράνιο τόξο.
Το "έξω οι ξένοι" είναι το πιο κομμουνιστικό πράγμα που μπορεί κανείς να πει αυτή τη στιγμή.
Δυστυχώς, με μια εργατική τάξη κατακερματισμένη εθνολογικά, ιδεολογικά, ακόμα και έμφυλα, δεν μπορεί να υπάρξει ταξική πάλη όπως την ήθελαν κάποτε οι παλιοί κομμουνιστές στο πλαίσιο του έθνους - κράτους, ενός θεσμού που υπηρέτησαν πιστά και οι ίδιοι δημιουργώντας κράτη ακόμα κι εκεί που υπήρχε η υποψία χωριστής συνείδησης. Την εποχή της κινητικότητας, της ευελιξίας και της απορρύθμισης των πάντων, ο διεθνιστής οφείλει να σκέφτεται όπως ο γνωστός Γεωργιανός μουστακαλής και να επιδιώκει την οικοδόμηση του σοσιαλισμού στη δική του χώρα από τον δικό του λαό, όχι να φέρνει την ταξική πάλη 200 χρόνια πίσω, πάλι στην εποχή των αυτοκρατοριών, ανεχόμενος την εργαλειοποίηση των εργατικών μαζών των φτωχών χωρών από την αστική "του" τάξη.
Ας μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ένας από τους κατά Μαρξ δευτερεύοντες παράγοντες ανάσχεσης της πτωτικής τάσης του μέσου ποσοστού κέρδους είναι και το άνοιγμα νέων σφαιρών - "αγορών", η αποικιακού τύπου εκμετάλλευση λαών των οποίων ο κοινωνικοοικονομικός σχηματισμός βρίσκεται χαμηλότερα στην ιμπεριαλιστική αλυσίδα. Η μαζική εισαγωγή φθηνών εργατικών χεριών είναι μέρος αυτής της διαδικασίας και ταυτόχρονα σπάει το ενιαίο εργατικό μέτωπο στις απεργίες. Ο καπιταλισμός δεν κρατάει πια εθνικές σημαίες ούτε επαινεί τη σεξουαλική εγκράτεια, την αρρενωπότητα και τη θηλυκότητα αλλά πετάει τα πάντα στην κιμαδομηχανή του ατομικιστικού καταναλωτισμού με πίστωση κρατώντας σημαία με ουράνιο τόξο.
Το "έξω οι ξένοι" είναι το πιο κομμουνιστικό πράγμα που μπορεί κανείς να πει αυτή τη στιγμή.
Ο κόσμος που θυμάσαι δεν υπάρχει πια.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
Η μόνη πηγή αισιοδοξίας είναι το μεθαύριο.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Είχε δίκιο ο Μαρξ. Ο εργάτης γίνεται ολοένα και φτωχότερος όσο αυξάνεται ο πλούτος που παράγει
από Ληστοσυμμορίτης » 26 Απρ 2024, 12:41 » σε Οικονομία - 0 Απαντήσεις
- 667 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
26 Απρ 2024, 12:41
-
-
-
Νέα δημοσίευση είχε δίκιο ο στέφανος;
από Ληστοσυμμορίτης » 26 Ιουν 2024, 12:36 » σε Εσωτερική Πολιτική - 31 Απαντήσεις
- 1501 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
10 Νοέμ 2024, 16:25
-
-
- 2 Απαντήσεις
- 572 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από koenopoulos
24 Μαρ 2024, 19:11
-
-
Νέα δημοσίευση Αυτιας "Το Μάιο ειχε συννεφιά γι αυτό αυξάνεται έως 70% η τιμη του ρεύματος."
από Μαδουραίος » 03 Ιουν 2024, 17:15 » σε Εσωτερική Πολιτική - 40 Απαντήσεις
- 969 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
28 Ιαν 2025, 20:37
-