Η πολιτική στην Ελλάδα. Νέα, προτάσεις, κριτικές και σχόλια.
-
Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Belisarius » 06 Αύγ 2021, 23:38
Zelda έγραψε: ↑06 Αύγ 2021, 23:33
Belisarius έγραψε: ↑06 Αύγ 2021, 23:29
Είχαμε αντίστοιχη ξηρασία το 87. Κοντέψαμε να μείνουμε χωρίς νερό και απαγορεύονταν να πλένουμε τα αμάξια κτλ. Είχαμε ανάλογες φωτιές;
Δεν ξερω ποσα μετωπα υπηρχαν τοτε, αλλα πριν 30+ χρονια η εικονα της υπαιθρου ηταν πολυ διαφορετικη στην Ελλαδα.
Πολυ περισσοτερα καλλιεργημενα εδαφη, αμπελια, ελαιωνες, οργωμενα χωραφια.
Λιγοτερες εκτασεις με πευκωνες.
Ηταν πιο δυσκολο να προχωρησει μακρια μια φωτια τοτε.
Πριν καποιες δεκαετιες φωτια στην περιοχη γυρω απο την Αρχαια Ολυμπια δε θα πηγαινε πουθενα.
Τωρα ξεκιναει απο εκει και φθανει Αρκαδια, Μεσσηνια
Σόρυ αλλά τουλάχιστον για την Αττική αυτά είναι πίπες. Κοντεύω τα 40 και γυρνάω συνεχώς στη φύση και συγκεκριμένα τις εκτάσεις που καίγονται σήμερα στην Αττική τις ξέρω καλύτερα και από τη παλάμη μου (και τη χούφτα μου τη ξέρω πολύ καλά). Δεν είμαι 20, θυμάμαι.
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
από πατησιωτης » 06 Αύγ 2021, 23:39
sys3x έγραψε: ↑06 Αύγ 2021, 23:34
Μάνμου, το μισό της μισής μορφωμένης Ελλάδας έχει φύγει από την... Ελλάδα, ήδη.
Πριν από τον Μητσοτάκη πάντως.

-
Zelda
από Zelda » 06 Αύγ 2021, 23:40
Belisarius έγραψε: ↑06 Αύγ 2021, 23:38
Είχαμε αντίστοιχη ξηρασία το 87. Κοντέψαμε να μείνουμε χωρίς νερό και απαγορεύονταν να πλένουμε τα αμάξια κτλ. Είχαμε ανάλογες φωτιές;
Δεν ξερω ποσα μετωπα υπηρχαν τοτε, αλλα πριν 30+ χρονια η εικονα της υπαιθρου ηταν πολυ διαφορετικη στην Ελλαδα.
Πριν καποιες δεκαετιες φωτια στην περιοχη γυρω απο την Αρχαια Ολυμπια δε θα πηγαινε πουθενα.
Σόρυ αλλά τουλάχιστον για την Αττική αυτά είναι πίπες. Κοντεύω τα 40 και γυρνάω συνεχώς στη φύση και συγκεκριμένα τις εκτάσεις που καίγονται σήμερα στην Αττική τις ξέρω καλύτερα και από τη παλάμη μου (και τη χούφτα μου τη ξέρω πολύ καλά). Δεν είμαι 20, θυμάμαι.
Απο τις αρχες της δεκαετιας του 90 καιγεται συνεχως αυτο το κομματι της Αττικης, οποτε καλα θυμασαι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
Zelda την 06 Αύγ 2021, 23:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
Belisarius
από Belisarius » 06 Αύγ 2021, 23:40
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑06 Αύγ 2021, 23:36
Belisarius έγραψε: ↑06 Αύγ 2021, 23:24
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑06 Αύγ 2021, 23:20
Εννοείς τα δίδυμα που κάηκαν και έκαναν χιουμοράκιον με το θάνατο τους κάποια αρρωστημένα δίποδα, όπως ο Δραχμend και η σιχαμένη φάρα του;
λάθος παράθεση
Έχεις δίκιο και ζητώ συγγνώμη. Το διόρθωσα εκεί, το διορθώνω κι εδώ.
Καλά δεν έγινε τίποτα απλά μπορεί να μην το έβλεπε αυτός που περίμενες να σου απαντήσει.
-
vantono
- Phorum.gr user: vantono
από vantono » 06 Αύγ 2021, 23:41
ST48410 έγραψε: ↑06 Αύγ 2021, 23:36
vantono έγραψε: ↑06 Αύγ 2021, 23:29
Βρήκαν κι άλλους, απ'οτι λένε. Ή απλώς
ανακοίνωσαν ότι βρήκαν, τελος πάντων. Αλλα αφου ειναι ανακοινωμένο απο επίσημες αρχές και επειδή σιχαίνομαι τη συνωμοσιολογία, θα δεχτώ ότι όντως βρήκαν εμπρηστές. Το θέμα ειναι οτι βρίσκουν κάθε φορά, αλλά ποτέ δεν βρίσκουν τον υπαίτιο ή/και εντολοδόχο τους. Δεν τον ομολογούν. Ειναι εμπρηστές με ειδική εκπαίδευση να μη σπάνε σε ομολογία. Ούτε με ηλεκτρόδια στα αρχίδια.
Δεν νομίζω ότι αυτό είναι εύκολο. Αν εσύ θέλεις να καεί μια έκταση για να χτίσεις ή γιατί είσαι πρακτόρι και βρεις ένα πρεζόνι να του δόσεις τη δόση και να κάνει τη δουλειά, γιατί θα του έλεγες ποιος είναι ο σκοπός σου; Απλά θα πλήρωνες να βάλει φωτιά την τάδε μέρα στα τάδε σημεία και τέλος.
Δεν χρειάζεται το πρεζόνι να ξέρει το σχέδιο του εντολοδόχου του. Μόνο την περιγραφή αυτού που τον πλησίασε, στους τσαίους που τον συνέλαβαν να δώσει, και απο 'κει και περα αναλαμβάνει (αν θέλει και έχει την όρεξη) η αστυνομία. Αν οχι, ε ας κάτσουμε να καιγόμαστε καθε καλοκαίρι και να τα ρίχνουμε όλα στους νεφελίμ και τον Σόρος.
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 06 Αύγ 2021, 23:42
ανακοίνωσαν ότι βρήκαν, τελος πάντων. Αλλα αφου ειναι ανακοινωμένο απο επίσημες αρχές και επειδή σιχαίνομαι τη συνωμοσιολογία, θα δεχτώ ότι όντως βρήκαν εμπρηστές. Το θέμα ειναι οτι βρίσκουν κάθε φορά, αλλά ποτέ δεν βρίσκουν τον υπαίτιο ή/και εντολοδόχο τους. Δεν τον ομολογούν. Ειναι εμπρηστές με ειδική εκπαίδευση να μη σπάνε σε ομολογία. Ούτε με ηλεκτρόδια στα αρχίδια.
Δεν νομίζω ότι αυτό είναι εύκολο. Αν εσύ θέλεις να καεί μια έκταση για να χτίσεις ή γιατί είσαι πρακτόρι
και βρεις ένα πρεζόνι να του δόσεις τη δόση και να κάνει τη δουλειά, γιατί θα του έλεγες ποιος είναι ο σκοπός σου; Απλά θα πλήρωνες να βάλει φωτιά την τάδε μέρα στα τάδε σημεία και τέλος.

Και δεν είναι απαραίτητο να είναι πρεζόνι, κάποια δίποδα σκοτώνουν χαλαρά και για 20 ευρώ.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
-
Lord Snow
από Lord Snow » 06 Αύγ 2021, 23:43
Iσα ισα που τα δαση ηταν πολυ πιο πυκνα και τα δεντρα κυριολεκτικα ψηλα σαν πολυκατοικιες
-
dna replication
- Phorum.gr user: dna
από dna replication » 06 Αύγ 2021, 23:45
πατησιωτης έγραψε: ↑06 Αύγ 2021, 23:17
vatraxos έγραψε: ↑06 Αύγ 2021, 23:05
Όταν τα λέει ο Ερντογάν τα βλέπουμε και γελάμε πάντως.
Πριν τον Ερντογάν τα έλεγαν άλλοι πάντως.

Η πρώτη εκδοχή που άκουσα εγώ στα μπουμερικά νιάτα μου ήταν ότι τις φωτιές τις βάζουν οι χουντικοί.Αυτό ήταν και μια απάντηση στην προπαγάνδα των χουντικών σταγονιδίων ότι η μεταπολίτευση διέλυσε την πυροσβεστική όπως όλα τα σώματα ασφαλείας και τους ξεφεύγουν οι φωτιές.
Όταν ατόνησε ο αντιχουντικός αγώνας μπήκαν στο παιγνίδι οι Τούρκοι,ειδικά τις εποχής του ανδρεοπαπανδρεικού ΠΑΣΟΚ.Μαζί με την "εθνική" εκδοχή των εμπρηστών κυκλοφορούσε και η "ταξική" για τους οικοπεδοφάγους και τα "μεγάλα συμφέροντα".
Την εποχή Καραμανλή περάσαμε στους Αλβανούς του UCK που ήσαν όργανα της CIA για να ανατρέψουν τα φιλοπουτινικά ανοίγματα (περίπτωση Ντανίλο και απόπειρα δολοφονίας Τράγκα).Μετά ήλθαν τα μνημόνια και το ενδιαφέρον για το ποιός βάζει τις φωτιές ατόνησε.Επανήλθε με το Μάτι που αποδόθηκε στην κλιματική αλλαγή.Σήμερα ακόμη δεν έχει κατασταλάξει η γαλαρία για τον υπεύθυνο.
ξέχασες τους εμπρηστές της 4ης Αυγούστου?

Η αλήθεια είναι ότι οι υποψίες δεν ήταν καθόλου αβάσιμες. Ηταν ακόμα πρόσφατο το μπαράζ των αιματηρών βομβιστικών επιθέσεων που είχε προκαλέσει στις 24 Ιουλίου 1978 νεοναζιστική οργάνωση με δικτύωση εντός του στρατεύματος.
Η σύλληψη των δραστών είχε αναγγελθεί με θριαμβευτικές ανακοινώσεις περί εξάρθρωσης τρομοκρατικής οργάνωσης και η αρχική δίωξη αφορούσε εννέα άτομα, τα οποία παραπέμφθηκαν με βαριές κατηγορίες οι οποίες βασίζονταν στον «αντιτρομοκρατικό» νόμο που μόλις είχε ψηφιστεί (774/1978), ενώ στη συνέχεια η δίωξη περιορίστηκε μόνο σε τέσσερα άτομα και οι κατηγορίες μετατράπηκαν σε απλή κατοχή εκρηκτικών με βάση τον ν. 495/1976. Μόνο ο Αριστοτέλης Καλέντζης καταδικάστηκε σε πολύχρονη φυλάκιση. Οι υπόλοιποι συλληφθέντες για τις βομβιστικές επιθέσεις έπεσαν στα μαλακά. Ανάμεσά τους και ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος.
https://www.efsyn.gr/politiki/159884_oi ... -aygoystoy
-
πήζον bot
από πήζον bot » 06 Αύγ 2021, 23:45
adon99 έγραψε: ↑06 Αύγ 2021, 23:37
πήζον bot έγραψε: ↑06 Αύγ 2021, 23:33
adon99 έγραψε: ↑06 Αύγ 2021, 23:31
Τους εδιωξε πριν την ληξη της συμβασης τους συντροφε?
δεν την ανανεωσε γιατι δεν χρειαζοταν μαλλον.
ειχε δικιο τελικα..
σφουγγαριζε
Και τι ειναι για να ανανεωθει η συμβαση συμβολαιο κινητης?
Πασοκοι κανει καποιος για 2 μηνες συμβαση πχ και μετα απαιτει να γινει μονιμος
οχι δεν ειναι συμβολαιο κινητης, ειναι κατι πιο σοβαρο, ειναι λογος καταστροφης.
οι μισες θα ειχαν ελεγχθει αν υπηρχε προσωπικο.
αλλα δεν σ αγγιζουν εσενα αυτα
πες μας για τις πευκοβελονες ή για την αφγανη.
ποια γραμμη τρεχει τωρα?
-
Belisarius
από Belisarius » 06 Αύγ 2021, 23:46
Zelda έγραψε: ↑06 Αύγ 2021, 23:40
Belisarius έγραψε: ↑06 Αύγ 2021, 23:38
Απο τις αρχες της δεκαετιας του 90 καιγεται συνεχως αυτο το κομματι της Αττικης, οποτε καλα θυμασαι.
Αυτό το κομμάτι της Αττικής δεν είχε καεί. Κάηκε όλη η Πεντέλη, η Πάρνηθα λίγο χαμηλά προς τα 120, σχεδόν ασήμαντη περιοχή, και ψηλά από το τελεφερίκ-καζίνο και πίσω. Άρχισαν τα αυθαίρετα και κόπηκαν πεύκα προς Αφίδνες. Ήμουν 3 έως 7 μέρες την εβδομάδα εκεί ξέρω μέχρι και τα δένδρα απ έξω και ανακατωτά.
-
ST48410
από ST48410 » 06 Αύγ 2021, 23:46
vatraxos έγραψε: ↑06 Αύγ 2021, 23:34
Είναι αυτονόητο ότι ο κόσμος πρέπει να φεύγει όταν πλησιάζει η φωτιά. Όσο αυτονόητο είναι ότι είναι παράλογο να επιτρέπεται η δόμηση μέσα στα δάση. Τι λέμε για αυθαίρετα όταν υπάρχει η Ιπποκράτειος Πολιτεία;
Εγώ σχολιάζω το γεγονός ότι η αστυνομία μπαίνει μπροστά για να υλοποιήσει μία πολιτική. Όχι ότι εκπλήσσομαι, κυρίως αυτό το ρόλο βαράει άλλωστε.
Περίμενε να δεις το διάγγελμα όταν τελειώσει ο εφιάλτης.
Τα αυθαίρετα δεν θα τα λύσει καμία κυβέρνηση. Το πολιτικό κόστος είναι τεράστιο και τα ίδια τα στελέχη της έχουν τέτοια κτίσματα. Το ίδιο δύσκολο είναι ας πούμε το ασφαλιστικό ή το θέμα της μονιμότητας στο δημόσιο. Όλοι ξέρουμε ότι όλα αυτά είναι λάθος αλλά ξέρουμε επίσης ότι δεν έχουμε πολιτικούς να τα διορθώσουν.
Η αστυνομία όμως πρακτικά δεν κατάλαβα τι ήθελες να κάνει; Να τους αφήσει εκεί ή να τους πάρει με το ζόρι; Με το καλό προφανώς θα δοκίμασαν και δεν πέτυχε.
-
Lord Snow
από Lord Snow » 06 Αύγ 2021, 23:46
vantono έγραψε: ↑06 Αύγ 2021, 23:41
Δεν νομίζω ότι αυτό είναι εύκολο. Αν εσύ θέλεις να καεί μια έκταση για να χτίσεις ή γιατί είσαι πρακτόρι και βρεις ένα πρεζόνι να του δόσεις τη δόση και να κάνει τη δουλειά, γιατί θα του έλεγες ποιος είναι ο σκοπός σου; Απλά θα πλήρωνες να βάλει φωτιά την τάδε μέρα στα τάδε σημεία και τέλος.
Δεν χρειάζεται το πρεζόνι να ξέρει το σχέδιο του εντολοδόχου του. Μόνο την περιγραφή αυτού που τον πλησίασε, στους τσαίους που τον συνέλαβαν να δώσει, και απο 'κει και περα αναλαμβάνει (αν θέλει και έχει την όρεξη) η αστυνομία. Αν οχι, ε ας κάτσουμε να καιγόμαστε καθε καλοκαίρι και να τα ρίχνουμε όλα στους νεφελίμ και τον Σόρος.
Σου εχει περασει απο το μυαλο οτι το τελευταιο που θα ηθελαν να βρουν θα ηταν αδιαψευστα στοιχεια πρακτορικης δρασης απο πχ Τουρκια?
-
BigChiefWahoo
- Phorum.gr user: Wahoo
από BigChiefWahoo » 06 Αύγ 2021, 23:47
GoBack έγραψε: ↑06 Αύγ 2021, 22:50
talaipwros έγραψε: ↑06 Αύγ 2021, 22:39
vatraxos έγραψε: ↑06 Αύγ 2021, 22:20
Στο Καπανδρίτι μαζέψαν κάτοικο που δεν ήθελε να φύγει, με χειροπέδες. Ούτε μα ούτε μου. Απευθείας χειροπέδες.
Και πολυ καλα εκαναν
Αλλωστε θα του το ξαναχτισει το σπιτι ο πρωθυπουργος πακετο με μια βαρβατη αποζημιωση.Το λοττο επιασαν και δεν το ξερουν.
+ τα 600 ευρώ για αρχή,κερδάμε.
-
-
- 853 Απαντήσεις
- 18233 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unique
28 Μαρ 2024, 04:39
-
-
- 5 Απαντήσεις
- 578 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Libre arbitre
14 Ιούλ 2024, 22:56
-
-
- 15 Απαντήσεις
- 338 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πήζον bot
03 Ιουν 2024, 16:49
-
-
- 27 Απαντήσεις
- 937 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από nyxtovios
08 Ιουν 2024, 15:20
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.