Νέες τεχνολογίες, ηλεκτρονικά, ηλεκτρολογικά, μηχανολογικά, ρομποτική, σχετικές κατασκευές κ.ά.
-
akirav
- Phorum.gr user: akirav
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από akirav » 12 Αύγ 2021, 13:52
ST48410 έγραψε: ↑12 Αύγ 2021, 12:50
Δεν έχει δώσει τις απαραίτητες διευκρινήσεις αλλά αφού μιλάει για προσωρινή μείωση της ακοής και όχι κόπωση, είναι σχεδόν σίγουρο ότι ανεβάζει εντάσεις. Το 40-50% της μέγιστης που λέει δεν σημαίνει τίποτα γιατί τα ακουστικά μπορεί να έχουν μεγάλη ευαισθησία και η ενίσχυση της πηγής του να τα οδηγεί σε μεγάλες εντάσεις.
Αν χρησιμοποιεί ανοικτού τύπου σε περιβάλλον με θόρυβο, θα πρότεινα να πάει πρώτα σε in-ear να δει μήπως αποκόπτεται από το περιβάλλον ικανοποιητικά και μπορεί να ακούσει σε χαμηλότερες εντάσεις. Αν ο έξω θόρυβος εξακολουθεί να είναι το πρόβλημα τότε ακουστικά με ενεργή ακύρωση θορύβου ίσως είναι μια λύση.
Αυτά που προτείνεις μπορεί να είναι θαυμάσια αλλά θα θέλει προενισχυτή και πηγή της προκοπής και νομίζω ότι το κουστουμάκι θα βγει πολύ ακριβό. Και αν το πρόβλημά του είναι ο γύρω θόρυβος, δεν θα το λύσει.
εχω περασει μπορει και 4.000 ωρες παιζοντας μεταλ σε κλειστο χωρο με σχεδον τερμα εντασεις στα οργανα + ντραμς.
Η διαφορα ηταν τεραστια με πολυ καλα μηχανηματα, μπορει να παιζαμε κι 6 ωρες χωρις την παραμικρή κουραση.
Δες κα μεγαλα συγκροτηματα με τι παιζουν, μπορει και καθημερινα.
Merlinus Sum, Qui Me Tangit Turbat Mundum
-
ST48410
από ST48410 » 12 Αύγ 2021, 14:03
akirav έγραψε: ↑12 Αύγ 2021, 13:52
εχω περασει μπορει και 4.000 ωρες παιζοντας μεταλ σε κλειστο χωρο με σχεδον τερμα εντασεις στα οργανα + ντραμς.
Η διαφορα ηταν τεραστια με πολυ καλα μηχανηματα, μπορει να παιζαμε κι 6 ωρες χωρις την παραμικρή κουραση.
Δεν έχω ανάλογη εμπειρία. Με ηλεκτροστατικά έπαιζες; Υπάρχουν ηλεκτροστατικά κλειστού τύπου;
-
akirav
- Phorum.gr user: akirav
από akirav » 12 Αύγ 2021, 14:07
Ηλεκτροστατικα εχω ακουσει μονο κατι Stax και δεν μου αρεσε.
Σορρυ, δεν εχω ιδεα τι παιζει
Merlinus Sum, Qui Me Tangit Turbat Mundum
-
sys3x
από sys3x » 12 Αύγ 2021, 14:09
Βλήμα έγραψε: ↑12 Αύγ 2021, 12:55
ST48410 έγραψε: ↑11 Αύγ 2021, 23:03
Βλήμα έγραψε: ↑11 Αύγ 2021, 20:22
Έχω κόψει τελείως το ν' ακούω μουσική ή audiobooks από ακουστικά γιατί κάθε φορά όταν τα έβγαζα κατέληγα με προσωρινή μείωση της ακοής μου, και κάθε φορά κρατούσε περισσότερη ώρα από την προηγούμενη. Την ένταση την ρύθμιζα γύρω στο 45-50% της μέγιστης. Μου έχει λείψει όμως. Υπάρχει κάποια μάρκα ακουστικών που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και να μην πονάνε τ' αυτιά μου μετά;
Γιατί δεν μειώνεις κι άλλο την ένταση;
Γιατί με ενοχλούσαν οι γύρω θόρυβοι όταν μείωνα κι άλλο την ένταση. Τα ακουστικά τα χρησιμοποιώ(ούσα) όταν χρειάζεται να είμαι μακριά από τον υπολογιστή. Όταν γυμνάζομαι, όταν κάνω δουλειές στον κήπο, όταν μαγειρεύω. Παντού εκεί υπάρχουν θόρυβοι. Δυνάμωνα την ένταση για να ακούω τα αρχεία κι όχι τους θορύβους γύρω.
Τι ακουστικά χρησιμοποιείς; ψείρες;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
-
sys3x
από sys3x » 12 Αύγ 2021, 14:11
ST48410 έγραψε: ↑12 Αύγ 2021, 12:50
Δεν έχει δώσει τις απαραίτητες διευκρινήσεις αλλά αφού μιλάει για προσωρινή μείωση της ακοής και όχι κόπωση, είναι σχεδόν σίγουρο ότι ανεβάζει εντάσεις. Το 40-50% της μέγιστης που λέει δεν σημαίνει τίποτα γιατί τα ακουστικά μπορεί να έχουν μεγάλη ευαισθησία και η ενίσχυση της πηγής του να τα οδηγεί σε μεγάλες εντάσεις.
Αν χρησιμοποιεί ανοικτού τύπου σε περιβάλλον με θόρυβο, θα πρότεινα να πάει πρώτα σε in-ear να δει μήπως αποκόπτεται από το περιβάλλον ικανοποιητικά και μπορεί να ακούσει σε χαμηλότερες εντάσεις. Αν ο έξω θόρυβος εξακολουθεί να είναι το πρόβλημα τότε ακουστικά με ενεργή ακύρωση θορύβου ίσως είναι μια λύση.
Αυτά που προτείνεις μπορεί να είναι θαυμάσια αλλά θα θέλει προενισχυτή και πηγή της προκοπής και νομίζω ότι το κουστουμάκι θα βγει πολύ ακριβό. Και αν το πρόβλημά του είναι ο γύρω θόρυβος, δεν θα το λύσει.
Οι ανεξέλεγκτη ένταση στο μεσαίο φάσμα συχνοτήτων δημιουργεί συνήθως την "κούραση" και την αίσθηση κακής ποιότητας στον ήχο ταυτόχρονα.
.
-
sys3x
από sys3x » 12 Αύγ 2021, 14:13
Συγκεκριμένα τα έντονα και απότομα peaks (έστω και για κλάσματα του δευτ.) σε αυτό το φάσμα μπορεί να προκαλέσει απώλειες στην ακοή.
.
-
Beria
- Συντονιστής
από Beria » 12 Αύγ 2021, 14:25
Βλήμα έγραψε: ↑12 Αύγ 2021, 12:55
ST48410 έγραψε: ↑11 Αύγ 2021, 23:03
Βλήμα έγραψε: ↑11 Αύγ 2021, 20:22
Έχω κόψει τελείως το ν' ακούω μουσική ή audiobooks από ακουστικά γιατί κάθε φορά όταν τα έβγαζα κατέληγα με προσωρινή μείωση της ακοής μου, και κάθε φορά κρατούσε περισσότερη ώρα από την προηγούμενη. Την ένταση την ρύθμιζα γύρω στο 45-50% της μέγιστης. Μου έχει λείψει όμως. Υπάρχει κάποια μάρκα ακουστικών που θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω και να μην πονάνε τ' αυτιά μου μετά;
Γιατί δεν μειώνεις κι άλλο την ένταση;
Γιατί με ενοχλούσαν οι γύρω θόρυβοι όταν μείωνα κι άλλο την ένταση. Τα ακουστικά τα χρησιμοποιώ(ούσα) όταν χρειάζεται να είμαι μακριά από τον υπολογιστή. Όταν γυμνάζομαι, όταν κάνω δουλειές στον κήπο, όταν μαγειρεύω. Παντού εκεί υπάρχουν θόρυβοι. Δυνάμωνα την ένταση για να ακούω τα αρχεία κι όχι τους θορύβους γύρω.
Υπάρχουν ακουστικά που απομονώνουν τους εξωτερικούς ήχους (noise cancelling) κάτι που θα σου επέτρεπε να επιλέγεις τη στάθμη της μουσικής στο σημείο που δεν σε ενοχλεί,
χωρίς να ακούς εξωτερικούς θορύβους. Σου προσφέρουν ακριβώς αυτό που ζητάς.
Δες τα Sony WH-1000XM4
Απλώς νομίζω ότι αυτά τα ακουστικά είναι επικίνδυνα εάν είσαι σε εξωτερικό χώρο γιατί δεν θα ακούσεις και πράγματα που θα έπρεπε (κόρνα αυτοκινήτου κλπ)
gassim έγραψε: ↑07 Σεπ 2021, 14:12
Ωρες είναι τώρα να οικειοποιηθεί η αριστερά και την Γαλλική επανάσταση.
-
talaipwros
από talaipwros » 12 Αύγ 2021, 14:48
Beria έγραψε: ↑12 Αύγ 2021, 14:25
Υπάρχουν ακουστικά που απομονώνουν τους εξωτερικούς ήχους (noise cancelling) κάτι που θα σου επέτρεπε να επιλέγεις τη στάθμη της μουσικής στο σημείο που δεν σε ενοχλεί,
χωρίς να ακούς εξωτερικούς θορύβους. Σου προσφέρουν ακριβώς αυτό που ζητάς.
Δες τα Sony WH-1000XM4
Απλώς νομίζω ότι αυτά τα ακουστικά είναι επικίνδυνα εάν είσαι σε εξωτερικό χώρο γιατί δεν θα ακούσεις και πράγματα που θα έπρεπε (κόρνα αυτοκινήτου κλπ)
τους μειωνουν, μην φανταστεις οτι τους εξαφανιζουν.
επισης εχουν επιλογη ambient sound on αν θες, απλως πατωντας ενα κουμπι στο αριστερο ηχειο
παντως ειναι αρκετα καλα ακουστικα
-
sys3x
από sys3x » 12 Αύγ 2021, 15:16
Γραφ, μάλλον είσαι για κλειστού - ημίκλειστου
Feindflug ακουστικά, απλά δώσε λίγο προσοχή στην εφαρμογή τους, μερικά επιτυγχάνουν την απομόνωση πιέζοντας - βεντουζάρωντας υπερβολικά στο κεφάλι, δεν το θέλεις αυτό στην κατάσταση σου.
.
-
sys3x
από sys3x » 12 Αύγ 2021, 15:22
ST48410 έγραψε: ↑12 Αύγ 2021, 14:03
Δεν έχω ανάλογη εμπειρία. Με ηλεκτροστατικά έπαιζες; Υπάρχουν ηλεκτροστατικά κλειστού τύπου;
Αμφιβάλλω χοντρά.
.
-
Feindflug
από Feindflug » 12 Αύγ 2021, 16:28
sys3x έγραψε: ↑12 Αύγ 2021, 15:16
Feindflug ακουστικά, απλά δώσε λίγο προσοχή στην εφαρμογή τους, μερικά επιτυγχάνουν την απομόνωση πιέζοντας - βεντουζάρωντας υπερβολικά στο κεφάλι, δεν το θέλεις αυτό στην κατάσταση σου.
Δικέ μου, με συγκινεί η συνεχής σου αναφορά στο διαδικτυακό μου πρόσωπο.
Τα επόμενα της παρέας σου είναι κερασμένα από μένα!
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir
-
sys3x
από sys3x » 12 Αύγ 2021, 16:57
Feindflug έγραψε: ↑12 Αύγ 2021, 16:28
sys3x έγραψε: ↑12 Αύγ 2021, 15:16
Δικέ μου, με συγκινεί η συνεχής σου αναφορά στο διαδικτυακό μου πρόσωπο.
Τα επόμενα της παρέας σου είναι κερασμένα από μένα!
Συνήθως κερνάω εγώ και για αυτόν τον λόγο δεν λέω ποτέ όχι σε κέρασμα κολλητέ (υπό προϋποθέσεις πάντα αλλά δεν είναι της παρούσης).
Όσον αφορά τώρα τις συνεχείς, πράγματι, αναφορές τελευταία στο Δία-δικτυακό πρόσωπο φέην, πρόκειται για απλή αντικατάσταση όρων, και αρκετά πετυχημένη να προσθέσω, αναμφίβολα.
.
-
πάντα όριος
από πάντα όριος » 12 Αύγ 2021, 17:20
το γαμησες
ακουστικα θελει να πάρει όχι να γίνει μετοχος στην ετερεια που τα φτιαχνει
πάντα όρθιος
πάντα άριος
...
...
πάντα ωραίος ..!!
-
sys3x
από sys3x » 12 Αύγ 2021, 17:26
πάντα όριος έγραψε: ↑12 Αύγ 2021, 17:20
το γαμησες
ακουστικα θελει να πάρει όχι να γίνει μετοχος στην ετερεια που τα φτιαχνει
Επίσης αυτού του, ξες, τα ακουστικά απαιτούν και δική τους, ξεχωριστή, ενίσχυση. Καλή, νέα, αρχή.

.
-
-
- 3 Απαντήσεις
- 429 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBzi
02 Απρ 2024, 10:16
-
-
- 8 Απαντήσεις
- 952 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από vatraxos
18 Ιουν 2023, 19:38
-
-
- 3 Απαντήσεις
- 262 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από AlienWay
26 Σεπ 2023, 23:59
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.