Αρχισαν τα οργανα σήκω απ τη θέση σου

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
plouf
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 6746
Εγγραφή: 04 Απρ 2018, 01:15
Τοποθεσία: Μακρια απο κνιτες

Αρχισαν τα οργανα σήκω απ τη θέση σου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από plouf » 14 Αύγ 2021, 18:08

https://www.lifo.gr/now/world/synagermo ... atiforo-io


Διεθνή Συναγερμός στη Γουινέα: Νεκρός ο άνδρας που βρέθηκε θετικός στον θανατηφόρο ιό Μάρμπουργκ.

Ένας άνδρας που διαγνώστηκε θετικός στον ιό του Μάρμπουργκ, μια εξαιρετικά μολυσματική ασθένεια που ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον ιό Έμπολα, κατέληξε στη Γουινέα, επιβεβαίωσαν οι υγειονομικές αρχές, σημαίνοντας συναγερμό στη χώρα.

Δείγματα που ελήφθησαν από τον ασθενή στη Γουινέα, που λίγες μέρες μετά κατέληξε, ελέγχθηκαν στο χημείο του κράτους και βρέθηκαν θετικά στον ιό.

Τώρα σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης των ανθρώπων με τους οποίους ήρθε σε επαφή ο άτυχος άνδρας.

Τέσσερις επαφές του, μάλιστα, μεταξύ αυτών και ένας εργαζόμενος στο νοσοκομείο, κρίνονται ως υψηλού κινδύνου ενώ παρακολουθούνται άλλα 146 άτομα που ενδέχεται να βρίσκονται σε κίνδυνο.

Το κρούσμα εντοπίστηκε στην Guéckédou, την ίδια περιοχή όπου καταγράφηκαν κρούσματα Έμπολα προσφάτως σε ένα επιδημικό επεισόδιο που θεωρείται ήδη λήξαν.


Όπως ανέφερε ο διευθυντής του ΠΟΥ Αφρικής, ο ιός έχει τη δυνατήτα της «ταχείας και μακρυνής εξάπλωσης».


«Ο ιός πρέπει να ανασχεθεί στην αρχή του» διεμήνυσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO)

Η νόσος του ιού Μάρμπουργκ που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό, εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1967 στην ομώνυμη πόλη της Γερμανίας όπου πέθαναν 7 άνθρωποι. Μεταδίδεται στους ανθρώπους από τις φρουτονυχτερίδες και διασπείρεται μεταξύ ανθρώπων μέσω σωματικών υγρών.

Η εμφάνιση κρουσμάτων είναι εξαιρετικά σπάνια, με τη σοβαρότερη να καταγράφεται στην Ανγκόλα το 2005 με 200 θύματα, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.


Πρόκειται για μία σοβαρή, συνήθως θανατηφόρα ασθένεια με κύρια συμπτώματα πονοκέφαλο, πυρετό, μυαλγίες, αιματέμεση και αιμορραγία.

Δεν υπάρχει ακόμη θεεραπεία, ωστόσο οι γιατροί υποστηρίζουν πως το πολύ νερό και η θεραπεία συγκεκριμένων συμπτωμάτων βελτιώνει τις πιθανότητες επιβίωσης του ασθενούς.



Με πληροφορίες από BBC.

Τελικα θα μας ξανακλείσουν σπιτι μας και θα μας γαμησουνε ολους μας είτε το θέλουμε ειτε όχι. :102:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος plouf την 14 Αύγ 2021, 18:51, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
esu
Δημοσιεύσεις: 1715
Εγγραφή: 07 Νοέμ 2018, 16:08

Re: Αρχισαν τα οργανα σήκω απ τη θέση σου

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από esu » 14 Αύγ 2021, 18:46

κι ο καρκίνος θεριεύει παιδιά, τρώτε υγιεινά.
Nandros έγραψε:
09 Ιουν 2024, 15:48
Αυτή την στιγμή το Ισραήλ μειώνει το πλήθος των ισλαμιστών. Κάτι καλό είναι αυτό.
.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών