Οι μισοι που νοσηλεύονται είναι κάτω των 40

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Scouser
Δημοσιεύσεις: 11811
Εγγραφή: 13 Αύγ 2020, 23:18

Re: Οι μισοι που νοσηλεύονται είναι κάτω των 40

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Scouser » 20 Αύγ 2021, 18:46

foscilis έγραψε:
20 Αύγ 2021, 16:07
Scouser έγραψε:
20 Αύγ 2021, 11:32
Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε:
20 Αύγ 2021, 07:59


Πάλι τις συγκρίσεις με τη γρίπη θα αρχισουμε;
Έχετε μπει σε λουπα;
Εννοείς ότι δεν υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μεταδώσετε τη γρίπη σε ασθενείς με τελείως εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα, με δυνητικά θανατηφόρα αποτελέσματα;
Θα πρέπει να είναι και ανεμβολίαστοι.
Μα είναι, that's the point. Το ποσοστο των υγειονομικών που εμβολιάζονται κάθε χρόνο κατά της γρίπης δεν ξεπερνά το 25%. Άρα δεν εμβολιάζονται κατά του COVID γιατί τους πιάνει η ευαισθησία μην τυχόν και κολλήσουν τους ευάλωτους ασθενείς τους, ούτε φαντάζομαι εμπιστεύονται την ασφάλεια των κωρονοεμβολίων περισσότερο από αυτών της γρίπης. Άλλοι είναι οι λόγοι και είναι καθαρά εγωιστικοι (όχι αναγκαστικά με αρνητική χροιά ο όρος).
''That's not what your fucking job is. You are bullshiting people, you are acting as a propagandist. It's not 'mostly peaceful' when a car is on fire''. Joe Rogan

Άβαταρ μέλους
gassim
Δημοσιεύσεις: 7773
Εγγραφή: 06 Απρ 2018, 00:59

Re: Οι μισοι που νοσηλεύονται είναι κάτω των 40

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από gassim » 20 Αύγ 2021, 19:00

BlastFromThePast έγραψε:
20 Αύγ 2021, 16:31
gassim έγραψε:
20 Αύγ 2021, 09:51
Fluffy έγραψε:
19 Αύγ 2021, 19:20
Δυστυχώς το yolo για τον τουρισμό, η ανικανότητα της κυβέρνησης παΝΔημιας να πείσει για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού έχουν φέρει αυτήν την τραγική κατάσταση.
Γιατι δεν πείθεις εσυ εναν αντιεμβολιαστη εδωπερα, τον μπιστη για παράδειγμα, να δούμε πως γίνεται;
Πόσοι ήταν οι ψεκασμένοι πέρσι το Μάρτιο και πόσοι μετά απ' τα "μας τελείωσε ο ιός, ελάτε όλοι Μύκονο" της κυβέρνησης;
Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας και άφησε τον ψεκασμό έξω, μην το αρνείστε.
Περσι τον μαρτιο ήταν εκατονταδες χιλιαδες και πλεον καποιοι απο αυτους εχουν εμβολιαστει.

Άβαταρ μέλους
Feindflug
Δημοσιεύσεις: 14740
Εγγραφή: 08 Φεβ 2019, 21:00
Τοποθεσία: Θεσσαλονίκη

Re: Οι μισοι που νοσηλεύονται είναι κάτω των 40

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 20 Αύγ 2021, 20:29

foscilis έγραψε:
20 Αύγ 2021, 18:22
Εδώ δε μιλάμε για μικρά λαθάκια που κάνεις επί δεκαετίες που π.χ κανένα από τα 60.000 τσιγάρα που καπνίζεις στη ζωή σου δεν είναι από μόνο του αυτό που προκάλεσε τον καρκίνο (δεν υπάρχει καν κάποιο σημείο στο οποίο να μπορείς να πεις "μετά από αυτό το τσιγάρο εθίστηκα ενώ πριν όχι").

Μιλάμε για μια ξεκάθαρη απόφαση να γίνεις εμβολιασμένος ή όχι, στην οποία ο ανεμβολίαστος επιλέγει συνειδητά το λάθος πράγμα και το κάνει χωρίς καμία εξαίρεση για λόγους που κυμαίνονται από παρτακισμό ("γιατί να κινδυνέψω 1 στις 100.000 ενώ μπορούν να με προστατέψουν όλοι οι άλλοι") μέχρι φασιστικού τύπου ψεκασμένη βλακεία. Ε η απόφαση αυτή πρέπει να έχει επιπτώσεις.

Γι' αυτό σου λέω φίλε Feindflugαλλού οι μαλακίες που υποδηλώνουν πλήρη ασχετοσύνη από φιλοσοφία της ηθικής εεε πλήρη ασχετοσύνη από ηθική εεε ελληνιαρισμό. Το θέμα δεν είναι αν είναι αλάνθαστοι οι εμβολιασμένοι αλλά ότι οι ανεμβολίαστοι είναι τελείως αρχίδια.
Δικέ μου, δεν είναι μικρά λαθάκια το τσιγάρο, η κακή διατροφή και ο καθιστικός τρόπος ζωής. Είναι πολύ σημαντικά στοιχεία για την υγεία ενός ατόμου. Όπως εσύ κρίνεις και κουνάς το δάχτυλο στους ανεμβολίαστους, έτσι και ένας υπεράνθρωπος, αθληταράς με σούπερ ανοσοποιητικό σύστημα και εμβολιασμένος, μπορεί να κρίνει και σένα.

Αν και πρόκειται για μεγάλο σφάλμα, για χάριν της συζητήσεως, θα προσπαθήσω να μην συνεχίσω στην γενικότητα της υγιεινής ζωής και να μείνω στο θέμα του εμβολιασμού.

Ακολουθεί υπερτεράστιο κείμενο
SpoilerShow
Θα αναφέρω δύο παραδείγματα από προσωπικά θέματα υγείας που ομοιάζουν με το θέμα του κορωνοϊού και του εμβολιασμού.

Παλαιότερα είχα τραυματιστεί σε μια άρθρωση λόγω φόρτου και επαναλαμβανόμενης κινήσεως (όχι, δεν την έπαιζα ασύστολα με το δεξί) με συνέπεια τον δυνατό πόνο στο σημείο όταν έκανα κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις. Ο ιατρός μού συνταγογράφησε ισχυρά αντιφλεγμονώδη για 15 μέρες, αποχή από αυτές τις κινήσεις, όσο μπορώ και αν επιθυμώ να συνεχίσω να γυμνάζομαι στον ίδιο βαθμό, μια θεραπεία με έγχυση φυγοκεντρισμένου, δικού μου αίματος στο σημείο του τραυματισμού, προς αποκατάσταση. Η τιμή αυτής της θεραπείας ήταν αρκετά τσυμπημένη για τα δικά μου οικονομικά. Ακολούθησα την συνταγή του γιατρού και ζήτησα την συμβουλή ενός φίλου αθλητή και φυσιοθεραπευτή. Αυτός, αφού τελείωσα με τα αντιφλεγμονώδη, με κάποιες φυσιοθεραπείες για έναν μήνα και ένα πρόγραμμα ασκήσεων για ενδυνάμωση του σημείου και σωστής προθερμάνσεως, κατάφερε να με φέρει σε ένα 90% της προτέρας καταστάσεως μου.

Σε έναν άλλον πρόσφατο τραυματισμό μου σε άλλη άρθρωση, ο γιατρός μού συνέστησε ένα συμπλήρωμα διατροφής και αποχή από κάποιες βασικές ασκήσεις γυμναστικής για πάντα. Αυτήν την φορά απευθύνθηκα σε άλλον φυσιοθεραπευτή ο οποίος μού έβγαλε ειδικό πρόγραμμα ασκήσεων για το σημείο, για ενδυνάμωσή του χωρίς να καταπονείται και μου συνέστησε να πάρω αυτό το συμπλήρωμα μια φορά και τέλος. Ήδη έχω δει τρομερή βελτίωση με το πρόγραμμα του τύπου, χωρίς να στερούμαι την εκγύμναση εκείνου του σημείου και χωρίς να είμαι αναγκασμένος να παίρνω για μια ζωή, ένα συμπλήρωμα διατροφής.

Τί θέλω να πω με όλα αυτά; Τα αντιφλεγμονώδη φυσικά με βοήθησαν και έπρεπε να τα πάρω, εφόσον πονούσα σε απλές, καθημερινές κινήσεις μου. Το συμπλήρωμα διατροφής βοήθησε και αυτό. Αποχή από την γυμναστική στην ένταση με την οποία έκανα, φυσικά και έπρεπε να υπάρξει για κάποιο διάστημα και το πρόγραμμά μου να αναπροσαρμοστεί με τα καινούρια δεδομένα, έως ότου φθάσει, αν φθάσει ποτέ, στα παλαιότερα επίπεδά του. Δεν σημαίνει όμως ότι τα χάπια, οι εγχύσεις αίματος και η αποχή για πάντα από την γυμναστική, είναι η τελική λύση, ιδίως όταν επωφελείται από κάποια από αυτά και ο γιατρός που τα συστήνει. Δεν είμαι ο Ρονάλντο για να απαιτώ να επανέλθω το συντομότερο δυνατόν στο 110% των δυνατοτήτων μου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάτσω και θα ξαπλώνω μια ζωή.

Φυσικά και τα εμβόλια είναι μια πάρα πολύ καλή λύση και είμαστε ευγνώμονες για το επίπεδο της τεχνολογίας και των γνώσεων που απολαμβάνουμε και μας δίνουν τέτοιες λύσεις σε τέτοιες περιστάσεις. Εννοείται πως οι φαρμακευτικές δέχθηκαν πιέσεις από τους κυβερνώντες να ρίξουν χρήμα και να στίψουν τα καλύτερα μυαλά τους, για να βγάλουν μια θεραπεία και να επιστρέψουν στην κανονικότητα ( :078: ) και φυσικό είναι να απαιτούν να πουλήσουν όσο περισσότερο γίνεται, με την αντίστοιχη πίεση προς τους κυβερνώντες και από τους τελευταίους προς τους πολίτες. Το ίδιο συμβαίνει και με τα εξοπλιστικά και με άλλα πράγματα. Δεν γεννηθήκαμε εχτές, έτσι λειτουργεί ο κόσμος και καλά κάνει. Και μεις θα έχουμε την υγεία και την ασφάλειά μας και αυτοί τα κέρδη τους.

Δεν είναι όμως η πανάκεια τα εμβόλια στην όλη φάση. Είναι και τα λοιπά μέτρα προστασίας, αποστάσεις, μάσκες, αποφυγή συγχρωτισμού, ατομική υγιεινή κλπ, τα οποία ξεχάστηκαν, κυρίως από τους νεοάτρωτους εμβολιασμένους, τόσο σε ατομικό όσο και κρατικό επίπεδο με την ανεξέλεγκτη εισροή τουριστών, έλλειψη μέτρων και προστίμων σε μέρη που κυκλοφορεί χρήμα. Δεν μπορείς να κερδίσεις έναν αγώνα πυγμαχίας παίρνοντας απλά μια στάση guard, για να μην τις τρως γεμάτες στο κεφάλι.

Η δημιουργία ενός σύγχρονου Σατανά, του ανεμβολίαστου, που θα του προσάψουμε όλα τα δεινά της χώρας και θα νικήσουμε την αμαρτία-κορωνοϊο με το εμβόλιο-μετάνοια που μας εξιλεώνει για ότι μαλακία έχουμε κάνει, είναι χριστιανικής προελεύσεως και δεν σε έχω για τέτοιας νοοτροπίας ρε τύπε.

Όταν λοιπόν ακούει ο κόσμος την κυβέρνηση να του πιπιλάει το κεφάλι με τα εμβόλια σαν να πρόκειται για τον από μηχανής θεό, όταν βλέπει εμβολιασμένους να yolάρουν σαν να μην υπάρχει κανένα κρούσμα και κανένας ιός και την κυβέρνηση να κάνει τα στραβά μάτια σε νησιά με ανέμους, λογικό είναι να τσινάει. Βάλε και στη σούπα λίγο ομάδα Ε, τσιπάκια, θρησκεία, συνωμοσία και έδεσε το σιρόπι.

Περιμένω να δω τον χειμώνα να μπαίνουν σε χώρους εστιάσεως να ελέγξουν για ανεμβολίαστους και ο κόσμος μέσα να καπνίζει κανονικά.

Εντάξει, το θέμα μας εδώ είναι το εμβόλιο, αλλά δεν είναι αποκομμένο εντελώς από την λοιπή κοινωνία, αλλά μάλλον είναι μια ακόμα ευκαιρία για να αναδειχθούν τα προβλήματά της.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος
Δημοσιεύσεις: 6711
Εγγραφή: 03 Απρ 2018, 19:01

Re: Οι μισοι που νοσηλεύονται είναι κάτω των 40

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος » 20 Αύγ 2021, 20:36

Feindflug έγραψε:
20 Αύγ 2021, 20:29
foscilis έγραψε:
20 Αύγ 2021, 18:22
Εδώ δε μιλάμε για μικρά λαθάκια που κάνεις επί δεκαετίες που π.χ κανένα από τα 60.000 τσιγάρα που καπνίζεις στη ζωή σου δεν είναι από μόνο του αυτό που προκάλεσε τον καρκίνο (δεν υπάρχει καν κάποιο σημείο στο οποίο να μπορείς να πεις "μετά από αυτό το τσιγάρο εθίστηκα ενώ πριν όχι").

Μιλάμε για μια ξεκάθαρη απόφαση να γίνεις εμβολιασμένος ή όχι, στην οποία ο ανεμβολίαστος επιλέγει συνειδητά το λάθος πράγμα και το κάνει χωρίς καμία εξαίρεση για λόγους που κυμαίνονται από παρτακισμό ("γιατί να κινδυνέψω 1 στις 100.000 ενώ μπορούν να με προστατέψουν όλοι οι άλλοι") μέχρι φασιστικού τύπου ψεκασμένη βλακεία. Ε η απόφαση αυτή πρέπει να έχει επιπτώσεις.

Γι' αυτό σου λέω φίλε Feindflugαλλού οι μαλακίες που υποδηλώνουν πλήρη ασχετοσύνη από φιλοσοφία της ηθικής εεε πλήρη ασχετοσύνη από ηθική εεε ελληνιαρισμό. Το θέμα δεν είναι αν είναι αλάνθαστοι οι εμβολιασμένοι αλλά ότι οι ανεμβολίαστοι είναι τελείως αρχίδια.
Δικέ μου, δεν είναι μικρά λαθάκια το τσιγάρο, η κακή διατροφή και ο καθιστικός τρόπος ζωής. Είναι πολύ σημαντικά στοιχεία για την υγεία ενός ατόμου. Όπως εσύ κρίνεις και κουνάς το δάχτυλο στους ανεμβολίαστους, έτσι και ένας υπεράνθρωπος, αθληταράς με σούπερ ανοσοποιητικό σύστημα και εμβολιασμένος, μπορεί να κρίνει και σένα.

Αν και πρόκειται για μεγάλο σφάλμα, για χάριν της συζητήσεως, θα προσπαθήσω να μην συνεχίσω στην γενικότητα της υγιεινής ζωής και να μείνω στο θέμα του εμβολιασμού.

Ακολουθεί υπερτεράστιο κείμενο
SpoilerShow
Θα αναφέρω δύο παραδείγματα από προσωπικά θέματα υγείας που ομοιάζουν με το θέμα του κορωνοϊού και του εμβολιασμού.

Παλαιότερα είχα τραυματιστεί σε μια άρθρωση λόγω φόρτου και επαναλαμβανόμενης κινήσεως (όχι, δεν την έπαιζα ασύστολα με το δεξί) με συνέπεια τον δυνατό πόνο στο σημείο όταν έκανα κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις. Ο ιατρός μού συνταγογράφησε ισχυρά αντιφλεγμονώδη για 15 μέρες, αποχή από αυτές τις κινήσεις, όσο μπορώ και αν επιθυμώ να συνεχίσω να γυμνάζομαι στον ίδιο βαθμό, μια θεραπεία με έγχυση φυγοκεντρισμένου, δικού μου αίματος στο σημείο του τραυματισμού, προς αποκατάσταση. Η τιμή αυτής της θεραπείας ήταν αρκετά τσυμπημένη για τα δικά μου οικονομικά. Ακολούθησα την συνταγή του γιατρού και ζήτησα την συμβουλή ενός φίλου αθλητή και φυσιοθεραπευτή. Αυτός, αφού τελείωσα με τα αντιφλεγμονώδη, με κάποιες φυσιοθεραπείες για έναν μήνα και ένα πρόγραμμα ασκήσεων για ενδυνάμωση του σημείου και σωστής προθερμάνσεως, κατάφερε να με φέρει σε ένα 90% της προτέρας καταστάσεως μου.

Σε έναν άλλον πρόσφατο τραυματισμό μου σε άλλη άρθρωση, ο γιατρός μού συνέστησε ένα συμπλήρωμα διατροφής και αποχή από κάποιες βασικές ασκήσεις γυμναστικής για πάντα. Αυτήν την φορά απευθύνθηκα σε άλλον φυσιοθεραπευτή ο οποίος μού έβγαλε ειδικό πρόγραμμα ασκήσεων για το σημείο, για ενδυνάμωσή του χωρίς να καταπονείται και μου συνέστησε να πάρω αυτό το συμπλήρωμα μια φορά και τέλος. Ήδη έχω δει τρομερή βελτίωση με το πρόγραμμα του τύπου, χωρίς να στερούμαι την εκγύμναση εκείνου του σημείου και χωρίς να είμαι αναγκασμένος να παίρνω για μια ζωή, ένα συμπλήρωμα διατροφής.

Τί θέλω να πω με όλα αυτά; Τα αντιφλεγμονώδη φυσικά με βοήθησαν και έπρεπε να τα πάρω, εφόσον πονούσα σε απλές, καθημερινές κινήσεις μου. Το συμπλήρωμα διατροφής βοήθησε και αυτό. Αποχή από την γυμναστική στην ένταση με την οποία έκανα, φυσικά και έπρεπε να υπάρξει για κάποιο διάστημα και το πρόγραμμά μου να αναπροσαρμοστεί με τα καινούρια δεδομένα, έως ότου φθάσει, αν φθάσει ποτέ, στα παλαιότερα επίπεδά του. Δεν σημαίνει όμως ότι τα χάπια, οι εγχύσεις αίματος και η αποχή για πάντα από την γυμναστική, είναι η τελική λύση, ιδίως όταν επωφελείται από κάποια από αυτά και ο γιατρός που τα συστήνει. Δεν είμαι ο Ρονάλντο για να απαιτώ να επανέλθω το συντομότερο δυνατόν στο 110% των δυνατοτήτων μου, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κάτσω και θα ξαπλώνω μια ζωή.

Φυσικά και τα εμβόλια είναι μια πάρα πολύ καλή λύση και είμαστε ευγνώμονες για το επίπεδο της τεχνολογίας και των γνώσεων που απολαμβάνουμε και μας δίνουν τέτοιες λύσεις σε τέτοιες περιστάσεις. Εννοείται πως οι φαρμακευτικές δέχθηκαν πιέσεις από τους κυβερνώντες να ρίξουν χρήμα και να στίψουν τα καλύτερα μυαλά τους, για να βγάλουν μια θεραπεία και να επιστρέψουν στην κανονικότητα ( :078: ) και φυσικό είναι να απαιτούν να πουλήσουν όσο περισσότερο γίνεται, με την αντίστοιχη πίεση προς τους κυβερνώντες και από τους τελευταίους προς τους πολίτες. Το ίδιο συμβαίνει και με τα εξοπλιστικά και με άλλα πράγματα. Δεν γεννηθήκαμε εχτές, έτσι λειτουργεί ο κόσμος και καλά κάνει. Και μεις θα έχουμε την υγεία και την ασφάλειά μας και αυτοί τα κέρδη τους.

Δεν είναι όμως η πανάκεια τα εμβόλια στην όλη φάση. Είναι και τα λοιπά μέτρα προστασίας, αποστάσεις, μάσκες, αποφυγή συγχρωτισμού, ατομική υγιεινή κλπ, τα οποία ξεχάστηκαν, κυρίως από τους νεοάτρωτους εμβολιασμένους, τόσο σε ατομικό όσο και κρατικό επίπεδο με την ανεξέλεγκτη εισροή τουριστών, έλλειψη μέτρων και προστίμων σε μέρη που κυκλοφορεί χρήμα. Δεν μπορείς να κερδίσεις έναν αγώνα πυγμαχίας παίρνοντας απλά μια στάση guard, για να μην τις τρως γεμάτες στο κεφάλι.

Η δημιουργία ενός σύγχρονου Σατανά, του ανεμβολίαστου, που θα του προσάψουμε όλα τα δεινά της χώρας και θα νικήσουμε την αμαρτία-κορωνοϊο με το εμβόλιο-μετάνοια που μας εξιλεώνει για ότι μαλακία έχουμε κάνει, είναι χριστιανικής προελεύσεως και δεν σε έχω για τέτοιας νοοτροπίας ρε τύπε.

Όταν λοιπόν ακούει ο κόσμος την κυβέρνηση να του πιπιλάει το κεφάλι με τα εμβόλια σαν να πρόκειται για τον από μηχανής θεό, όταν βλέπει εμβολιασμένους να yolάρουν σαν να μην υπάρχει κανένα κρούσμα και κανένας ιός και την κυβέρνηση να κάνει τα στραβά μάτια σε νησιά με ανέμους, λογικό είναι να τσινάει. Βάλε και στη σούπα λίγο ομάδα Ε, τσιπάκια, θρησκεία, συνωμοσία και έδεσε το σιρόπι.

Περιμένω να δω τον χειμώνα να μπαίνουν σε χώρους εστιάσεως να ελέγξουν για ανεμβολίαστους και ο κόσμος μέσα να καπνίζει κανονικά.

Εντάξει, το θέμα μας εδώ είναι το εμβόλιο, αλλά δεν είναι αποκομμένο εντελώς από την λοιπή κοινωνία, αλλά μάλλον είναι μια ακόμα ευκαιρία για να αναδειχθούν τα προβλήματά της.
:goodpost::bravo:
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"

Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Δημοσιεύσεις: 11623
Εγγραφή: 10 Απρ 2020, 15:13
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Τοποθεσία: Δημοκρατία του Καμπαρτίνο Μπαλκάρια

Re: Οι μισοι που νοσηλεύονται είναι κάτω των 40

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 20 Αύγ 2021, 20:42

Ή πραγματικότητα είναι πως αυτοί που γιολαρουν χωρις μετρα είναι ανεμβολιαστοι Νέοι σε μπιτς μπαρ , κλαμπς και σπιτια.
Μην τρελαθούμε κιόλας.
Για σας τα κάνω όλα- Θα μπορούσα να 'μουνα στο χωριό να διαλογιζόμουνα τώρα ρε.

Άβαταρ μέλους
sys3x
Δημοσιεύσεις: 38097
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 21:40
Τοποθεσία: m lagou

Re: Οι μισοι που νοσηλεύονται είναι κάτω των 40

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 20 Αύγ 2021, 20:58

Feindflug έγραψε:
20 Αύγ 2021, 18:15
foscilis έγραψε:
20 Αύγ 2021, 18:12
Feindflug έγραψε:
20 Αύγ 2021, 18:06

Έχεις δίκιο, δικέ μου. Το ίδιο να ισχύει για καπνιστές, υπέρβαρους, λιπόσαρκους, αυτούς με αυξημένα τριγλυκερίδια, χοληστερίνη και γενικά αυτούς που βγαίνουν εκτός προγραμματισμένων μακροθρεπτικών συστατικών, άτομα που τραυματίζονται επειδή δεν έκαναν σωστές διατάσεις, προθέρμανση και αποθέρμανση, δεν είχαν γνώση παροχής πρώτων βοηθειών και βγήκαν να περπατήσουν στην εξοχή και τους έτυχε κάτι, τραυματίες από τροχαία με δικό τους ποσοστό ευθύνης από 17% και πάνω και γενικά όσοι δεν ζουν σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον.
Η γνωστή αρχιδιά του Έλληνα. Του λες "σήκω φύγε ρε μαλάκα από τη διάβαση του αναπήρου μη φας πρόστιμο" και αρχίζει να σου απαριθμεί από τον Κόκκαλη που τρώει τα λεφτά του εργάτη μέχρι τον πρώτο χόμο ερέκτους που έκλεψε τη μπανάνα από τον διπλανό του.
Σαν πολλή ώρα δεν κάθεσαι στον υπολογιστή ρε δικέ μου; Σήκω λίγο να περπατήσεις και να κάνεις διατάσεις, όπως λένε οι ειδικοί, γιατί δεν έχω καμμιά όρεξη να πληρώνω τις φυσικοθεραπείες και την μυωπία σου.

Μην μιλάς για γενικεύσεις, πάντως. Ειλικρινά, δεν σε παίρνει εσένα προσωπικά με αυτά που γράφεις εδώ μέσα. Βρες κάτι άλλο να μου πεις.
Ρε δικέ μου, δεν βλέπεις ότι το παλικαράκι ρετάρει;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Stalker
Δημοσιεύσεις: 5669
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 08:36
Phorum.gr user: CTAΛKEP

Re: Οι μισοι που νοσηλεύονται είναι κάτω των 40

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Stalker » 20 Αύγ 2021, 21:06

Feindflug έγραψε:
20 Αύγ 2021, 18:06
Έχεις δίκιο, δικέ μου. Το ίδιο να ισχύει για καπνιστές, υπέρβαρους, λιπόσαρκους, αυτούς με αυξημένα τριγλυκερίδια, χοληστερίνη και γενικά αυτούς που βγαίνουν εκτός προγραμματισμένων μακροθρεπτικών συστατικών, άτομα που τραυματίζονται επειδή δεν έκαναν σωστές διατάσεις, προθέρμανση και αποθέρμανση, δεν είχαν γνώση παροχής πρώτων βοηθειών και βγήκαν να περπατήσουν στην εξοχή και τους έτυχε κάτι, τραυματίες από τροχαία με δικό τους ποσοστό ευθύνης από 17% και πάνω και γενικά όσοι δεν ζουν σε ένα αποστειρωμένο περιβάλλον.

Ή μήπως δεν αντέχεις μια αθλητική ζωή και διατροφή και θέλεις τις μπυρίτσες σου, τα γλυκάκια σου, τις βολτούλες σου και την ζωή σου όπως την έχεις μάθει και την θεωρείς ως πρότυπο πολίτου;
Νομίζω αυτό προβλέπεται έτσι κι αλλιώς σε περίπτωση που δεν υπάρχουν πόροι (π.χ. ελεύθερες ΜΕΘ) και λέγεται τριάζ. Μέχρι τον κοβιντ αυτό ήταν καθαρά θεωρητική συζήτηση.

Σε ποιο λάιτ καταστάσεις απλά μειώνεται η προτεραιότητά σου αν είσαι σε λίστα αναμονής για μεταμόσχευση οργάνων.
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality

Άβαταρ μέλους
sys3x
Δημοσιεύσεις: 38097
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 21:40
Τοποθεσία: m lagou

Re: Οι μισοι που νοσηλεύονται είναι κάτω των 40

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 20 Αύγ 2021, 21:07

Ο τρόμπας ο φως λέει κυριολεκτικά το εξής.
Δεν έκανες το εμβόλιο της γρίπης; αρρώστησες (για οποιονδήποτε λόγο από οποιαδήποτε αρρώστια); ε τράβα ψόφα.
Γιατί;
Γιατί είναι ένας σκατόψυχος, ημίτρελος, αμόρφωτος μαλάκας με αδικαιολόγητο ναρκισσιστικό κόμπλεξ ανωτερότητας;
Πχοιος ξέρει;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

πατησιωτης
Δημοσιεύσεις: 35202
Εγγραφή: 06 Ιαν 2019, 06:41
Phorum.gr user: πατησιωτης
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: Οι μισοι που νοσηλεύονται είναι κάτω των 40

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 20 Αύγ 2021, 21:14


Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Δημοσιεύσεις: 20334
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39

Re: Οι μισοι που νοσηλεύονται είναι κάτω των 40

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 20 Αύγ 2021, 21:16

sys3x έγραψε:
20 Αύγ 2021, 21:07
Ο τρόμπας ο φως λέει κυριολεκτικά το εξής.
Δεν έκανες το εμβόλιο της γρίπης; αρρώστησες (για οποιονδήποτε λόγο από οποιαδήποτε αρρώστια); ε τράβα ψόφα.
Γιατί;
Γιατί είναι ένας σκατόψυχος, ημίτρελος, αμόρφωτος μαλάκας με αδικαιολόγητο ναρκισσιστικό κόμπλεξ ανωτερότητας;
Πχοιος ξέρει;
Σε αυτό έχεις ένα δίκιο. Έπρεπε να πει "ο καθένας έχει δικαίωμα στην αυτοκτονία, μην σας κρατάμε, έχετε το ελεύθερο".
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS
Δημοσιεύσεις: 12884
Εγγραφή: 18 Οκτ 2019, 00:15

Re: Οι μισοι που νοσηλεύονται είναι κάτω των 40

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 20 Αύγ 2021, 21:16

Για μένα δεν τίθεται θέμα πάντως. Σκοπός του δημοσίου συστήματος υγείας (πρέπει να) είναι να σε σώσει, χωρίς να κρίνει πχ αν είσαι πρεζάκιας κ βαρεσες overdose, αν παραβιασες κόκκινο ή αν έκανες απόπειρα αυτοκτονίας. Αν μπούμε σε αυτή τη λογική τη γαμησαμε

Άβαταρ μέλους
sys3x
Δημοσιεύσεις: 38097
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 21:40
Τοποθεσία: m lagou

Re: Οι μισοι που νοσηλεύονται είναι κάτω των 40

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 20 Αύγ 2021, 21:21

Cecily Anne έγραψε:
20 Αύγ 2021, 21:16
sys3x έγραψε:
20 Αύγ 2021, 21:07
Ο τρόμπας ο φως λέει κυριολεκτικά το εξής.
Δεν έκανες το εμβόλιο της γρίπης; αρρώστησες (για οποιονδήποτε λόγο από οποιαδήποτε αρρώστια); ε τράβα ψόφα.
Γιατί;
Γιατί είναι ένας σκατόψυχος, ημίτρελος, αμόρφωτος μαλάκας με αδικαιολόγητο ναρκισσιστικό κόμπλεξ ανωτερότητας;
Πχοιος ξέρει;
Σε αυτό έχεις ένα δίκιο. Έπρεπε να πει "ο καθένας έχει δικαίωμα στην αυτοκτονία, μην σας κρατάμε, έχετε το ελεύθερο".
Αυτό κατάλαβες εσύ ε.
Εικοσάχρονο που δεν κάνει το εμβόλιο της γρίπης/sars-cov2/οποιαδήποτε αρρώστια που δεν του απειλεί άμεσα την ζωή = άνθρωπος που θέλει να αυτοκτονήσει.
Ωραία φέτα.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Αρχέλαος
Δημοσιεύσεις: 6711
Εγγραφή: 03 Απρ 2018, 19:01

Re: Οι μισοι που νοσηλεύονται είναι κάτω των 40

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρχέλαος » 20 Αύγ 2021, 21:22

EKPLIKTIKOS έγραψε:
20 Αύγ 2021, 21:16
Για μένα δεν τίθεται θέμα πάντως. Σκοπός του δημοσίου συστήματος υγείας (πρέπει να) είναι να σε σώσει, χωρίς να κρίνει πχ αν είσαι πρεζάκιας κ βαρεσες overdose, αν παραβιασες κόκκινο ή αν έκανες απόπειρα αυτοκτονίας. Αν μπούμε σε αυτή τη λογική τη γαμησαμε
:goodpost::+1:
"Πως μπορεί να είμαστε 20 χρόνια πίσω από την Αμερική, χωρίς αυτή να είναι 20 χρόνια μπροστά από εμάς;"

Άβαταρ μέλους
Cecily Anne
Δημοσιεύσεις: 20334
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 23:39

Re: Οι μισοι που νοσηλεύονται είναι κάτω των 40

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cecily Anne » 20 Αύγ 2021, 21:22

sys3x έγραψε:
20 Αύγ 2021, 21:21
Cecily Anne έγραψε:
20 Αύγ 2021, 21:16
sys3x έγραψε:
20 Αύγ 2021, 21:07
Ο τρόμπας ο φως λέει κυριολεκτικά το εξής.
Δεν έκανες το εμβόλιο της γρίπης; αρρώστησες (για οποιονδήποτε λόγο από οποιαδήποτε αρρώστια); ε τράβα ψόφα.
Γιατί;
Γιατί είναι ένας σκατόψυχος, ημίτρελος, αμόρφωτος μαλάκας με αδικαιολόγητο ναρκισσιστικό κόμπλεξ ανωτερότητας;
Πχοιος ξέρει;
Σε αυτό έχεις ένα δίκιο. Έπρεπε να πει "ο καθένας έχει δικαίωμα στην αυτοκτονία, μην σας κρατάμε, έχετε το ελεύθερο".
Αυτό κατάλαβες εσύ ε.
Εικοσάχρονο που δεν κάνει το εμβόλιο της γρίπης/sars-cov2/οποιαδήποτε αρρώστια που δεν του απειλεί άμεσα την ζωή = άνθρωπος που θέλει να αυτοκτονήσει.
Ωραία φέτα.

Ναι. Εγώ δεν θέλω να πιέζεται κανένας. Θες να ψοφήσεις, τράβα ψόφα. Θες να ζήσεις, πράξε ανάλογα. Στηρίζω την ελευθερία των επιλογών του ανθρώπου.
“I ought to of shot that dog myself, George. I shouldn't ought to of let no stranger shoot my dog.”

Άβαταρ μέλους
sys3x
Δημοσιεύσεις: 38097
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 21:40
Τοποθεσία: m lagou

Re: Οι μισοι που νοσηλεύονται είναι κάτω των 40

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 20 Αύγ 2021, 21:22

EKPLIKTIKOS έγραψε:
20 Αύγ 2021, 21:16
Για μένα δεν τίθεται θέμα πάντως. Σκοπός του δημοσίου συστήματος υγείας (πρέπει να) είναι να σε σώσει, χωρίς να κρίνει πχ αν είσαι πρεζάκιας κ βαρεσες overdose, αν παραβιασες κόκκινο ή αν έκανες απόπειρα αυτοκτονίας. Αν μπούμε σε αυτή τη λογική τη γαμησαμε
Εσύ δεν είσαι ψυχασθενής μαν μου, γι' αυτό τα λες αυτά.
:102:
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών