Ξέρεις εσύ 3 παιδιά που πέθαναν από covid; Και αν ναι, ξέρεις το ιστορικό τους;
Παιδίατρος Α.Ζέρβας: «Δεν θα εμβολίαζα ένα παιδί με ένα μη ασφαλή και μη αποτελεσματικό εμβόλιο - Πολλές παρενέργειες»
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- hellegennes
Re: Παιδίατρος Α.Ζέρβας: «Δεν θα εμβολίαζα ένα παιδί με ένα μη ασφαλή και μη αποτελεσματικό εμβόλιο - Πολλές παρενέργειε
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Re: Παιδίατρος Α.Ζέρβας: «Δεν θα εμβολίαζα ένα παιδί με ένα μη ασφαλή και μη αποτελεσματικό εμβόλιο - Πολλές παρενέργειε
ποιος ειναι ο απωτερος σκοπος τους; δεν θυμαμαι, η δεν μου εξηγησες;sys3x έγραψε: ↑23 Αύγ 2021, 15:34
Οι γιατροί δεν είναι νομοθέτες, οι γιατροί είναι γιατροί, ποτέ ένας γιατρός δεν θα βγάλει νόμο, δεν θα ήτανε γιατρός καν σε αυτήν την περίπτωση, αλλά θα γνωμοδοτήσει, άλλοι είπαμε βγάζουν τους νόμους και σου έχω εξηγήσει ήδη επαρκώς ποιος είναι ο απώτερος σκοπός τους. Ένας πολιτικός επίσης από σπανίως έως ποτέ δεν νομοθετεί στην πραγματικότητα ενάντια στα δικά του συμφέροντα και του συναφιού του όπως επίσης ακόμη πιο σπάνια επηρεάζεται ο ίδιος από τα νομοθετήματα του.
οι θεωριες συνομωσιας γενικοτερα, μπορουν να ειναι και αληθεια, μονο οταν οι συνομωτες ειναι 5 αντε 10 νοματοι. εκει που πρεπει να συνομωτησουν περισσοτεροι, δεν μπορει να μην αποκαλυφθει. οσο περισσοτεροι, τοσο πιο πιθανο να αποκλαυφθει.
εστω οτι αυτος που νομοθετει, εχει τη γνωση οτι το εμβολιο στα παιδια ειναι για κακο, αλλα εχει το οποιο συμφερον να νομοθετησει να ειναι υποχρεωτικο.
θα πρεπει να πει στα παιδια του να μην το κανουν. και στα παιδια του αδελφου του. και του κουμπαρου του. και ο κουμπαρος και ο αδελφος θα το πουν και στο δικο τους φιλο, συγγενη. και τα παιδια θα μιλησουν με αλλα παιδια.
αυτο στην περιπτωση που νομοθετει ενας, μονος του, εχοντας αυτη τη γνωση. αλλα τη γνωση του την εδωσαν ειδικοι, που εχουν και αυτοι παιδια και φιλους, και θα πουν να μην το κανουν.
ε, δε γινεται αυτο να μην διαρευσει σε ελαχιστο χρονο σε ολη την κοινωνια. δεν μπορει να κρατηθει κρυφο.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Όλη η Ελλάδα ξέρει για 3 παιδιά που πέθαναν από κοβιντ. Είναι και στα στοιχεία του εοδυ.hellegennes έγραψε: ↑24 Αύγ 2021, 10:14Ξέρεις εσύ 3 παιδιά που πέθαναν από covid; Και αν ναι, ξέρεις το ιστορικό τους;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- hellegennes
Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δεν λένε πουθενά ότι πέθαναν από covid. Λένε ότι ήταν θετικά στον ιό όταν πέθαναν. Εσύ ξέρεις από τι πέθαναν;Naida έγραψε: ↑24 Αύγ 2021, 10:19Όλη η Ελλάδα ξέρει για 3 παιδιά που πέθαναν από κοβιντ. Είναι και στα στοιχεία του εοδυ.hellegennes έγραψε: ↑24 Αύγ 2021, 10:14Ξέρεις εσύ 3 παιδιά που πέθαναν από covid; Και αν ναι, ξέρεις το ιστορικό τους;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Από αυτά που αναφέρονται σε ειδησεογραφικα site. Εσύ από που ξέρεις ότι δεν πέθαναν από κοβιντ;hellegennes έγραψε: ↑24 Αύγ 2021, 10:21Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δεν λένε πουθενά ότι πέθαναν από covid. Λένε ότι ήταν θετικά στον ιό όταν πέθαναν. Εσύ ξέρεις από τι πέθαναν;Naida έγραψε: ↑24 Αύγ 2021, 10:19Όλη η Ελλάδα ξέρει για 3 παιδιά που πέθαναν από κοβιντ. Είναι και στα στοιχεία του εοδυ.hellegennes έγραψε: ↑24 Αύγ 2021, 10:14
Ξέρεις εσύ 3 παιδιά που πέθαναν από covid; Και αν ναι, ξέρεις το ιστορικό τους;
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Naida έγραψε: ↑24 Αύγ 2021, 08:33Τα 3 παιδιά που πέθαναν από κοβιντ στην Ελλάδα ποια βαριά υποκείμενα νοσήματα είχαν;Αρίστος έγραψε: ↑24 Αύγ 2021, 06:44
Ισχυει για ολους τους ανθρωπους που εχουν σοβαρα υποκειμενα νοσηματα πως αν δεν πεθαιναν με την πρωτη γριπη η την πρωτη βαρεια ιωση θα πεθαιναν με την δευτερη η την τριτη, η την πεμπτη. Δηλαδη οι συγκεκριμενοι εχουν μικρο χρονικο οριζοντα ζωης ετσι κι αλλιως. Η γριππη επιπλεον εχει πολλα παιδια στα θυματα της και ειναι ολα παιδια με προβληματικη υγεια. Συνεπως το εμβολιο για τον Covid σε ενα με βαρεια υποκειμενα νοσηματα μονο περιστασιακα θα τον σωσει γιατι το χρονικο περιθωριο ζωης του ειναι ετσι κι αλλιως πολυ μικρο (θα δεχτω φυσικα οτι θα υπαρξουν και λιγες εξαιρεσεις). Αντιθετα τα εμβολια σκοτωνουν και υγιεις νεους ανθρωπους και αυτο ειναι τραγικο, σε πολυ περισσοτερους αφηνουν σοβαρες παρενεργειες που μπορει να κρατησουν για ολοκληρη τη ζωη τους.
.
Θυμαμαι οτι ειχα διαβασει πως το πρωτο παιδι που ειχε πεθανει ειχε σοβαρο υποκειμενο νοσημο (το ρεπορταζ δεν το ανεφερε) και πως θα γινοταν ιαυτροδικαστικη εξεταση για το θανατο του. Απο κει και περα οτι ξερεις ξερω.
.
Διαβήτη είχε. Δεν το λες βαρύ υποκείμενο νόσημα.Αρίστος έγραψε: ↑24 Αύγ 2021, 10:31Naida έγραψε: ↑24 Αύγ 2021, 08:33Τα 3 παιδιά που πέθαναν από κοβιντ στην Ελλάδα ποια βαριά υποκείμενα νοσήματα είχαν;Αρίστος έγραψε: ↑24 Αύγ 2021, 06:44
Ισχυει για ολους τους ανθρωπους που εχουν σοβαρα υποκειμενα νοσηματα πως αν δεν πεθαιναν με την πρωτη γριπη η την πρωτη βαρεια ιωση θα πεθαιναν με την δευτερη η την τριτη, η την πεμπτη. Δηλαδη οι συγκεκριμενοι εχουν μικρο χρονικο οριζοντα ζωης ετσι κι αλλιως. Η γριππη επιπλεον εχει πολλα παιδια στα θυματα της και ειναι ολα παιδια με προβληματικη υγεια. Συνεπως το εμβολιο για τον Covid σε ενα με βαρεια υποκειμενα νοσηματα μονο περιστασιακα θα τον σωσει γιατι το χρονικο περιθωριο ζωης του ειναι ετσι κι αλλιως πολυ μικρο (θα δεχτω φυσικα οτι θα υπαρξουν και λιγες εξαιρεσεις). Αντιθετα τα εμβολια σκοτωνουν και υγιεις νεους ανθρωπους και αυτο ειναι τραγικο, σε πολυ περισσοτερους αφηνουν σοβαρες παρενεργειες που μπορει να κρατησουν για ολοκληρη τη ζωη τους.
.
Θυμαμαι οτι ειχα διαβασει πως το πρωτο παιδι που ειχε πεθανει ειχε σοβαρο υποκειμενο νοσημο (το ρεπορταζ δεν το ανεφερε) και πως θα γινοταν ιαυτροδικαστικη εξεταση για το θανατο του. Απο κει και περα οτι ξερεις ξερω.
.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- hellegennes
Γιατί δεν το αναφέρει πουθενά ο ΕΟΔΥ, ο μόνος αρμόδιος οργανισμός. Τα ειδησεογραφικά γράφουν ό,τι θέλουν.Naida έγραψε: ↑24 Αύγ 2021, 10:28Από αυτά που αναφέρονται σε ειδησεογραφικα site. Εσύ από που ξέρεις ότι δεν πέθαναν από κοβιντ;hellegennes έγραψε: ↑24 Αύγ 2021, 10:21Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δεν λένε πουθενά ότι πέθαναν από covid. Λένε ότι ήταν θετικά στον ιό όταν πέθαναν. Εσύ ξέρεις από τι πέθαναν;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Γιατί γράφει στους υπολοίπους θανατους "από κοβιντ" ;hellegennes έγραψε: ↑24 Αύγ 2021, 10:34Γιατί δεν το αναφέρει πουθενά ο ΕΟΔΥ, ο μόνος αρμόδιος οργανισμός. Τα ειδησεογραφικά γράφουν ό,τι θέλουν.Naida έγραψε: ↑24 Αύγ 2021, 10:28Από αυτά που αναφέρονται σε ειδησεογραφικα site. Εσύ από που ξέρεις ότι δεν πέθαναν από κοβιντ;hellegennes έγραψε: ↑24 Αύγ 2021, 10:21
Τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δεν λένε πουθενά ότι πέθαναν από covid. Λένε ότι ήταν θετικά στον ιό όταν πέθαναν. Εσύ ξέρεις από τι πέθαναν;
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
δεν ξερω που να το γραψω αυτο, αλλα αφου ειμαι εδω, παρτε το.
ειμαι χτες και πινω μπυρες με μια ΜΟΥΝΑΡΑ στην κλιμακα ντατζε. μιλαει πολυ. παρα πολυ.
πιανει τα ζωδια, κανω κρατει τον ορθολογισμο μου, επειδη μουναρα, και απαντω τυπικα.
αλλα μετα πιανει οτι δεν εχει κανει εμβολιο, και δεν μπορω να μην απαντησω οτι κακως, κι εγω το εχω κανει. ε, τι τοθελα, τρωω μισαωρο σερι κυρηγμα, αλλα οσο μιλαει και χειρονομει, κουνιουνται χαριτωμενα οι βυζαρες της και το ανεχομαι. καποια στιγμη που αποσπαται η προσοχη μου απο τις βυζαρες και ακουω πραγματικα τι λεει, πιανω οτι "ειναι συνομωσια για να μειωθει ο πληθυσμός της γης"
ψελλιζω: και γιατι εβγαλαν εμβολιο; μια χαρα δεν πεθαινε ο κοσμος με τον κοβιντ; οπου απαντα οτι δεν πέθαινε κοσμος με τον κοβιντ, με τα εμβολια πεθαινουν πολυ περισσοτεροι και μας το κρυβουν.
ναι, ουτε οι βυζαρες δεν ειναι ικανες να με σταματησουν απο το να απαντησω σε τετοια επικη ψεκασμενια.
-και ποιος θελει να μειωσει στο μισο τον πλυθησμο της γης;
-οι μεγαλοεπιχειρηματιες, που κινουν τα νηματα.
-και γιατι οι επιχειρηματιες θελουν να υπαρχει ο μισος πλυθησμος, και αρα οι μισοι πελατες τους;
καμμια απαντηση. γρηγορα τελειωσε αυτο, με μισησε. οχι οτι υπηρχε καμμια περιπτωση να απλωσω τις χερουκλες μου στο κορμι, ετσι κι αλλιως, απλα ηταν ευχαριστη παρουσια. συντομα εφυγε, οπου παρατηρησα οτι εχει και πολυ ωραιο κωλο.
κριμα ρε παιδια, γιατι αραγε να μην πηγαινει ποτε η κορμαρα μαζι με λιγο μυαλο;
ειμαι χτες και πινω μπυρες με μια ΜΟΥΝΑΡΑ στην κλιμακα ντατζε. μιλαει πολυ. παρα πολυ.

πιανει τα ζωδια, κανω κρατει τον ορθολογισμο μου, επειδη μουναρα, και απαντω τυπικα.
αλλα μετα πιανει οτι δεν εχει κανει εμβολιο, και δεν μπορω να μην απαντησω οτι κακως, κι εγω το εχω κανει. ε, τι τοθελα, τρωω μισαωρο σερι κυρηγμα, αλλα οσο μιλαει και χειρονομει, κουνιουνται χαριτωμενα οι βυζαρες της και το ανεχομαι. καποια στιγμη που αποσπαται η προσοχη μου απο τις βυζαρες και ακουω πραγματικα τι λεει, πιανω οτι "ειναι συνομωσια για να μειωθει ο πληθυσμός της γης"
ψελλιζω: και γιατι εβγαλαν εμβολιο; μια χαρα δεν πεθαινε ο κοσμος με τον κοβιντ; οπου απαντα οτι δεν πέθαινε κοσμος με τον κοβιντ, με τα εμβολια πεθαινουν πολυ περισσοτεροι και μας το κρυβουν.
ναι, ουτε οι βυζαρες δεν ειναι ικανες να με σταματησουν απο το να απαντησω σε τετοια επικη ψεκασμενια.
-και ποιος θελει να μειωσει στο μισο τον πλυθησμο της γης;
-οι μεγαλοεπιχειρηματιες, που κινουν τα νηματα.
-και γιατι οι επιχειρηματιες θελουν να υπαρχει ο μισος πλυθησμος, και αρα οι μισοι πελατες τους;
καμμια απαντηση. γρηγορα τελειωσε αυτο, με μισησε. οχι οτι υπηρχε καμμια περιπτωση να απλωσω τις χερουκλες μου στο κορμι, ετσι κι αλλιως, απλα ηταν ευχαριστη παρουσια. συντομα εφυγε, οπου παρατηρησα οτι εχει και πολυ ωραιο κωλο.
κριμα ρε παιδια, γιατι αραγε να μην πηγαινει ποτε η κορμαρα μαζι με λιγο μυαλο;
To be old and wise, you must first be young and stupid.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Αρχισαμε παλι.hellegennes έγραψε: ↑24 Αύγ 2021, 10:14Ξέρεις εσύ 3 παιδιά που πέθαναν από covid; Και αν ναι, ξέρεις το ιστορικό τους;
"Ξέρεις εσύ κανεναν που να είχε κοβιδ;"
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
- hellegennes
Όχι, αλλά η κλίμακά τους (οι περισσότεροι είναι στις μεγάλες ηλικίες) είναι τέτοια που διαπιστώνεται χοντρικά πόσοι πρέπει να σχετίζονται με covid από τα στοιχεία της υπερβάλλουσας θνησιμότητας. Δηλαδή εκεί δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν είναι 10.000 ή 9800 ή 10200.Naida έγραψε: ↑24 Αύγ 2021, 10:35Γιατί γράφει στους υπολοίπους θανατους "από κοβιντ" ;hellegennes έγραψε: ↑24 Αύγ 2021, 10:34Γιατί δεν το αναφέρει πουθενά ο ΕΟΔΥ, ο μόνος αρμόδιος οργανισμός. Τα ειδησεογραφικά γράφουν ό,τι θέλουν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Δεν αρχίσαμε ποτέ. Κόψε τις αχυρανθρωπικές μαλακίες.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑24 Αύγ 2021, 10:39Αρχισαμε παλι.hellegennes έγραψε: ↑24 Αύγ 2021, 10:14Ξέρεις εσύ 3 παιδιά που πέθαναν από covid; Και αν ναι, ξέρεις το ιστορικό τους;
"Ξέρεις εσύ κανεναν που να είχε κοβιδ;"
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ναι αλλά ο εοδυ δεν γράφει από κοβιντ, γράφει με κοβιντ. Άρα;hellegennes έγραψε: ↑24 Αύγ 2021, 10:40Όχι, αλλά η κλίμακά τους (οι περισσότεροι είναι στις μεγάλες ηλικίες) είναι τέτοια που διαπιστώνεται χοντρικά πόσοι πρέπει να σχετίζονται με covid από τα στοιχεία της υπερβάλλουσας θνησιμότητας. Δηλαδή εκεί δεν έχει ιδιαίτερη σημασία αν είναι 10.000 ή 9800 ή 10200.Naida έγραψε: ↑24 Αύγ 2021, 10:35Γιατί γράφει στους υπολοίπους θανατους "από κοβιντ" ;hellegennes έγραψε: ↑24 Αύγ 2021, 10:34
Γιατί δεν το αναφέρει πουθενά ο ΕΟΔΥ, ο μόνος αρμόδιος οργανισμός. Τα ειδησεογραφικά γράφουν ό,τι θέλουν.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- hellegennes
Φυσικά και είναι. Από μόνος του ο παιδικός διαβήτης -χωρίς άλλες ασθένειες- έχει θνητότητα 0,1%. Η αντίστοιχη θνητότητα του κορωνοϊού για ανήλικους είναι 0,0015%. Δηλαδή ο διαβήτης από μόνος του σκοτώνει 66 φορές περισσότερα παιδιά από ό,τι ο κορωνοϊός.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Σύγχρονο και αποτελεσματικό Πυροσβεστικό Σώμα.Ελλάδα 2.0
από Μαδουραίος » 05 Απρ 2024, 08:12 » σε Κοινωνικά θέματα - 11 Απαντήσεις
- 416 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Εμπεδοκλής
05 Απρ 2024, 09:53
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ασφαλή φάρμακα αδυνατίσματος και κατά της παχυσαρκίας
από Ourania-Rania » 14 Φεβ 2024, 16:31 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 0 Απαντήσεις
- 191 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ourania-Rania
14 Φεβ 2024, 16:31
-
-
-
Νέα δημοσίευση Παιδιατρος αναλυει επιστημονικα γιατι τα φυλα εινα 2 και μονο 2
από George_V » 24 Ιαν 2025, 22:04 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 2 Απαντήσεις
- 293 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Σπίρτο
25 Ιαν 2025, 00:53
-
-
-
Νέα δημοσίευση Παρενέργειες φαρμάκων
από Ourania-Rania » 14 Φεβ 2024, 22:22 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 0 Απαντήσεις
- 171 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ourania-Rania
14 Φεβ 2024, 22:22
-