Αποχέτευση στην Ελλάδα (απορία)
Αποχέτευση στην Ελλάδα (απορία)
Γιατί είναι πια ΤΟΣΟ δύσκολο να κατασκευαστούν στην Ελλάδα σπίτια με σωληνώσεις χέστρας που να αντέχουν τα σκατωμένα κωλόχαρτα χωρίς να βουλώνουν;
Σε όλες τις (πολιτισμένες) χώρες του πλανήτη το έχουν καταφέρει αυτό. Μόνο εδώ δεν έχουν βρει ακόμα τρόπο να απαλλαγούμε από την τριτοκοσμική παρουσία του κουβά με σκατά μέσα στο σπίτι μας.
Τόσο άχρηστοι είναι οι αρχιτέκτονες/πολ.μηχ./οικοδόμοι που ούτε αυτό δεν μπορούν να καταφέρουν; Το ΕΜΠ υποτίθεται ότι είναι κορυφαίο ίδρυμα, αλλά στην πράξη μπαίνουν μοσχάρια και βγαίνουν βόδια. Γιατί;
Σε όλες τις (πολιτισμένες) χώρες του πλανήτη το έχουν καταφέρει αυτό. Μόνο εδώ δεν έχουν βρει ακόμα τρόπο να απαλλαγούμε από την τριτοκοσμική παρουσία του κουβά με σκατά μέσα στο σπίτι μας.
Τόσο άχρηστοι είναι οι αρχιτέκτονες/πολ.μηχ./οικοδόμοι που ούτε αυτό δεν μπορούν να καταφέρουν; Το ΕΜΠ υποτίθεται ότι είναι κορυφαίο ίδρυμα, αλλά στην πράξη μπαίνουν μοσχάρια και βγαίνουν βόδια. Γιατί;
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Re: Αποχέτευση στην Ελλάδα (απορία)
Ρωτα τον seismic
Τοσες μελετες εχει κανει. Θα το χει λυσει και αυτο....
Τοσες μελετες εχει κανει. Θα το χει λυσει και αυτο....
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Δεν ειναι τιποτα το φοβερο. Σωστη διατομη σωληνων και κλισεις, και χρηση μονο υδατοδιαλυτου χαρτιου.
Ε, αυτό λέω κι εγώ. Για ποιο λόγο να είναι τόσο δύσκολο εδώ, όταν είναι αυτονόητο σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες που έχω επισκεφτεί; (και κάμποσες Ασιατικές, και σε ΗΠΑ/Καναδά, και σε Αυστραλία/Ν.Ζηλανδία)
Ξέρει κανείς να μας διαφωτίσει;
Τώρα που το αναφέρεις, είχαμε ένα θέμα χθες στην οικοδομή, με μία γειτόνισσα που εναγωνίως την αναζητούσαν οι συγγενείς της γιατί είχε δύο εικοσιτετράωρα να δώσει σημεία ζωής.
Το αποτέλεσμα ήταν να εμφανιστούν έξω από την πόρτα της και να την ικετεύουν σπαρακτικά να τους ανοίξει . Εκείνη τους απαντούσε και έλεγε "τώρα, έρχομαι", αλλά είχαν περάσει κοντά 2 ώρες σε αυτό το μοτίβο. Τελικά καλέσανε κλειδαράδες. Εγώ ήμουν απ' έξω από το σπίτι της, μαζί με ένα μικρό πλήθος συγγενών και περιοίκων. Αποδείχτηκε ότι η ηλικιωμένη γυναίκα που ζει μόνη της, αντιμετωπίζει σοβαρό διανοητικό πρόβλημα (κατάθλιψη, αλτζχάιμερ ή ΚΑΙ τα δυο μαζί), ενώ μέχρι πριν λίγες μέρες, τη βλέπαμε να είναι καλά.
Τέλοσπάντων, όταν ανοίξανε την πόρτα του διαμερίσματός της οι κλειδαράδες, "μύρισε το σκοτάδι και όλη η άβυσσος" (όπως λέει το τραγούδι). Η σκατίλα ήταν χειρότερη κι από βόθρο.
Και θέλω να ρωτήσω -εφόσον γνωρίζει κανείς να μου πει- αν ο κορονοιός μεταδίδεται από τη μπόχα της σκατίλας.
Το αποτέλεσμα ήταν να εμφανιστούν έξω από την πόρτα της και να την ικετεύουν σπαρακτικά να τους ανοίξει . Εκείνη τους απαντούσε και έλεγε "τώρα, έρχομαι", αλλά είχαν περάσει κοντά 2 ώρες σε αυτό το μοτίβο. Τελικά καλέσανε κλειδαράδες. Εγώ ήμουν απ' έξω από το σπίτι της, μαζί με ένα μικρό πλήθος συγγενών και περιοίκων. Αποδείχτηκε ότι η ηλικιωμένη γυναίκα που ζει μόνη της, αντιμετωπίζει σοβαρό διανοητικό πρόβλημα (κατάθλιψη, αλτζχάιμερ ή ΚΑΙ τα δυο μαζί), ενώ μέχρι πριν λίγες μέρες, τη βλέπαμε να είναι καλά.
Τέλοσπάντων, όταν ανοίξανε την πόρτα του διαμερίσματός της οι κλειδαράδες, "μύρισε το σκοτάδι και όλη η άβυσσος" (όπως λέει το τραγούδι). Η σκατίλα ήταν χειρότερη κι από βόθρο.
Και θέλω να ρωτήσω -εφόσον γνωρίζει κανείς να μου πει- αν ο κορονοιός μεταδίδεται από τη μπόχα της σκατίλας.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- lonelyrider
- Phorum.gr user: lonelyrider
Φίλε άμα βαριέσαι να πετάς το χαρτί στο κουβά μπορείς να καταργήσεις τελείως τη τουαλέτα και να χρησιμοποιείς pampers.Γιάννης έγραψε: ↑11 Σεπ 2021, 18:55Γιατί είναι πια ΤΟΣΟ δύσκολο να κατασκευαστούν στην Ελλάδα σπίτια με σωληνώσεις χέστρας που να αντέχουν τα σκατωμένα κωλόχαρτα χωρίς να βουλώνουν;
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
Όχι, δεν "βαριέμαι να πετάω το χαρτί στον κουβά". Η ίδια η ύπαρξη ενός κουβά με σκατά μέσα στο σπίτι είναι τριτοκοσμική και ανθυγιεινή.lonelyrider έγραψε: ↑11 Σεπ 2021, 20:01Φίλε άμα βαριέσαι να πετάς το χαρτί στο κουβά μπορείς να καταργήσεις τελείως τη τουαλέτα και να χρησιμοποιείς pampers.Γιάννης έγραψε: ↑11 Σεπ 2021, 18:55Γιατί είναι πια ΤΟΣΟ δύσκολο να κατασκευαστούν στην Ελλάδα σπίτια με σωληνώσεις χέστρας που να αντέχουν τα σκατωμένα κωλόχαρτα χωρίς να βουλώνουν;
Mμμμμ....
Λοιπόν:
α) Προφανώς και είσαι μαθητής του Κατακουζηνού και θέλεις να φτάσεις τον δάσκαλο σου με το "Αποχετευτικό σύστημα στην Ελλάδα"...
β) Οι αποχετεύσεις στην Ελλάδα είναι μεγάλο βάσανο - βλέπεις οι πολιτικοί τόσα χρόνια, όντας σκατά, δεν ήθελαν να δίνουν πολλά χρήματα για το αποχετευτικό. Ακόμα και το 1985, όταν στην Ευρώπη έφτιαχναν βιολογικούς καθαρισμούς, στην Αττική έφτιαχναν τον μεγάλο σουλήνα για να ρίχνει τα λύμματα στον Σαρωνικό!!!
γ) Δηλαδή το όλο ζήτημα είναι ζήτημα χρημάτων και διαχείρισης των αποβλήτων... Τι νομίζεις; Ότι είναι εύκολο κάποιος να διαχειριστεί το σκατό σου;;;
δ) Να είσαι υπερήφανος που δύο δικτατορίες έδωσαν ρητές διαταγές στους Έλληνες για να φτιάξουν χέστρες, (δεν κάνω πλάκα εδώ)!!! Αλλιώς ακόμα θα έχεζες στα πεζοδρόμια με τους πολιτικούς που έχεις...
.
Bellum omnium contra omnes
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
Ου παντός πλειν εις Κόρινθον...
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Γιατί μετά οι υπόνομοι θα χρειάζονται απόφραξη ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
Λοιπον ρωτησα υδραυλικο φιλο και μου ειπε τα εξης:
Συνηθως δεν ισχύει οτι βουλωνουν απο το χαρτι.
Οταν σκουπιζονταν με οτι χαρτι εβρισκαν μεχρι και εφημεριδες πριν 60 χρονια, αυτο ηταν οντως προβλημα.
Τωρα αν αγοραζεις μη υδατοδιαλυτο χαρτι υπαρχει θεμα, οπως και σε καποια παλια σπιτια που εχουν τετραγωνα φρεάτια.
tldr, με σωστο χαρτι δεν έχεις προβλημα και το οτι αν πεταξεις χαρτι θα βουλωσει η αποχέτευση ειναι ολιγον παραμυθι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος panos291 την 11 Σεπ 2021, 20:48, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- Chilloutbuddy
- Phorum.gr user: Chilloutbuddy
έχω δει πάντως και δυό σπίτια στην Αθήνα που τα πετάνε απλά στη λεκάνη και δεν έχει γίνει τίποτα (λένε) 

Δοξάκης αν έπαιζε σήμερα θα ήταν 6ος παίκτης άνετα σε μεσαία ομάδα Nba. 

Είναι γκρικ παράδοση. Γιατί να γίνουμε σαν τους άλλους; Όταν εμείς χεζαμε στο κουβά αυτοί χεζανε στα δάση. Όπως παράδοση είναι και η ταράτσα με τις σιδεροβεργες, ο ασβέστης στα δέντρα, τα εκτεθειμένα καλώδια της ΔΕΗ, τα μπαλκόνια στο πεζοδρόμιο να σου πέφτει το βρωμομερο στο κεφάλι, τα ημιτελειωμενα δημόσια έργα με μπρουταλιστικο τσιμέντο και γκραφιτι.
Γιάννης έγραψε: ↑11 Σεπ 2021, 18:55Γιατί είναι πια ΤΟΣΟ δύσκολο να κατασκευαστούν στην Ελλάδα σπίτια με σωληνώσεις χέστρας που να αντέχουν τα σκατωμένα κωλόχαρτα χωρίς να βουλώνουν;
Ο πολιτισμός μπουχέσες δεν είναι ότι σας κάνει πιο τεμπέληδες. που βαριέσαι να βάζεις μία σακούλα και μετά να πηγαίνεις τα σκουπίδια.
Είναι πολύ πιο γύφτικο και αντιοικολογικό να πηγαίνουν όλα μαζί σε μια χαβούζα και να πήζει από σκατοχαρτόμαζα.
Στη Σουηδία που τα σκατά τα κάνουν ενέργεια τα παίρνουν αμιγή από εκεί που καταλήγουν.
Και μάλιστα θα πρέπει οι λεκάνες να έχουν ξεχωριστή δίοδο για τα ούρα να μην ανακατεύονται όλα μαζί.
Ενέργεια τα σκατά, παραγωγή αμμωνίας και άλλων χρήσιμων ουσιών από τα ούρα και τα σκατωμένα χαρτιά ανακύκλωση για να βγαίνουν αφίσες ή φυλλάδια με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
- George_V
- Phorum.gr user: George_V
Παντως μια φορα πριν απο χρόνια ειχε βουλωσει στην πολυκατοικια η αποχετευση και ο υδραυλικος που φεραμε εβγαλε απο μεσα κατι αντρικα σωβρακα και κατι γυναικειες κυλοτες που ειχαν φρακαρει το σωλήνα.panos291 έγραψε: ↑11 Σεπ 2021, 20:47Λοιπον ρωτησα υδραυλικο φιλο και μου ειπε τα εξης:
Συνηθως δεν ισχύει οτι βουλωνουν απο το χαρτι.
Οταν σκουπιζονταν με οτι χαρτι εβρισκαν μεχρι και εφημεριδες πριν 60 χρονια, αυτο ηταν οντως προβλημα.
Τωρα αν αγοραζεις μη υδατοδιαλυτο χαρτι υπαρχει θεμα, οπως και σε καποια παλια σπιτια που εχουν τετραγωνα φρεάτια.
tldr, με σωστο χαρτι δεν έχεις προβλημα και το οτι αν πεταξεις χαρτι θα βουλωσει η αποχέτευση ειναι ολιγον παραμυθι.
Μεχρι σημερα απορω γιατι πεταει κανεις κυλοτες και σωβρακα στη λεκανη της τουαλετας.
Και δεν ηταν 1 να πεις "α οκ της επεσε το βρακι στη χέστρα" ήταν αρκετα.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.
Ελα ντε. Ειχαν εναν φιλο στην Αγγλια που μου ελεγε οτι ''εφηυρατε το αποχετευτικο συστημα και μετα τα κανατε σκατα''.Γιάννης έγραψε: ↑11 Σεπ 2021, 18:55Γιατί είναι πια ΤΟΣΟ δύσκολο να κατασκευαστούν στην Ελλάδα σπίτια με σωληνώσεις χέστρας που να αντέχουν τα σκατωμένα κωλόχαρτα χωρίς να βουλώνουν;
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Απορια για τα εργασιακα στην Ελλαδα
από Portia » 25 Ιούλ 2023, 23:56 » σε Κοινωνικά θέματα - 5 Απαντήσεις
- 398 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από jason0
26 Ιούλ 2023, 01:41
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η «πανδημία» των εγκεφαλικών στην Ελλάδα Στην επικίνδυνη ζώνη και νεότερες ηλικίες
από Ίακχος » 16 Νοέμ 2023, 08:47 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 3 Απαντήσεις
- 1131 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
28 Δεκ 2024, 20:46
-
-
- 157 Απαντήσεις
- 3596 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Urzaring13
27 Μαρ 2025, 14:38