lonelyrider έγραψε: ↑27 Σεπ 2021, 17:23
Πασιφάη έγραψε: ↑27 Σεπ 2021, 13:50
lonelyrider έγραψε: ↑26 Σεπ 2021, 16:33
Φίλε άμα έχεις χρόνο για χάσιμο δικαίωμά σου είναι αυτό να τον σπαταλάς με το να γράφεις σεντόνια απαντήσεις σε άτομα που μισούν τον χριστιανισμό και είναι και τοξικά στο ύφος τους όπως η
Πασιφάη . Κι εγώ απαντάω σε μη χριστιανούς με επιχειρήματα όταν αυτοί άδικα προσβάλλουν την πίστη μου άλλα άμα δε βλέπω κατανόηση δε συνεχίζω. Εσύ κάνε ότι γουστάρεις. Κάτσε εδώ με τις ώρες να απαντάς με σεντόνια σε γελοίες αντιχριστιανικές τοποθετήσεις όπως του άλφαμπετ που ενώ του τα χουμε εξηγήσει όλα, χρόνια πριν από το παλιό φόρουμ ακόμα, αυτός επιστρέφει πάντοτε με τις ίδιες βλακείες.
Ορθολογισμός, σύνεση, αγάπη στον πλησίον, ταπεινότητα. Καμία απαξίωση, κανένας διαχωρισμός. Ο ορισμός του καλού χριστιανού. Το ερώτημά μου είναι όμως το εξής: Η απόκλιση απ'τα λόγια του Χριστού και τον ''θεάρεστο'' βίο που διάγετε σαν wannabe όσιοι, δεν έρχεται σε αντίθεση με τις συμπεριφορές σας; Αφήστε μας εμάς, Είμεθα αντίχριστοι, δεν έχουμε να δωσουμε λόγο κάπου.
Εσείς; Τί σκατά ψυχή θα παραδώσετε;

Δεν είναι έτσι όπως τα παρουσιάζεις. Τα χεις μπερδέψει.Εσείς θέλετε χριστιανούς ανθρωπάκια, νερόβραστους τους οποίους θα μπορείτε ανά πάσα στιγμή να τους λούζετε με την τοξικότητά σας. Όχι αγαπητή δεν είναι έτσι τα πράματα. Κι ο Χριστός σε κάποια στιγμή της επίγειας ζωής του είπε απευθυνόμενος στους μαθητές Του " εγώ δε σας διάλεξα και τους δώδεκα? Κι όμως ένας από εσάς είναι διάβολος" , εννοώντας τον Ιούδα. Και το είπε αυτό για μαθητή Του! Όπως βλέπεις λοιπόν ο Χριστός δε μασούσε τα λόγια Του παρότι διδάσκει κυρίως τις αρετές που αναφέρεις. Οπότε ένας χριστιανός όταν υβρίζεται η πίστη του και αντιμετωπίζεται με τοξικότητα γιατί να μην απαντά?
Εγώ παίζει να είμαι πολύ πιο μετριοπαθής απ'τον Νάνδρο σε τέτοια θέματα.

Ίσως και να είναι κακό, διότι όπως προείπα, δίνω ευκαιρίες. Έχω διαφορετικούς τρόπους εκτίμησης των δεδομένων μου.
Ό Ιησούς υπήρξε σοβαρός επαναστάτης, ρήτορας δεινός, ήρεμος και γι'αυτό και έφερε κόσμο δίπλα του. Κυρίως ανθρώπους αγανακτισμένους, δυστυχείς, φτωχούς. Απ'την διαρκή μούγκα στην στρούγκα που επέβαλλαν τα ιερατεία και την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος δίχως να τους ελέγχει κάποιος, διότι ήσαν εξουσιαστική δύναμις. Οι παπάρες που παρουσιάζονται σαν Άρλεκιν μετέπειτα, με αφήνουν παγερά αδιάφορη. Και αυτό διότι του προσδίδουν θείκά χαρακτηριστικά. Καλό παιχνίδι, δε λέω. Έδωσαν ρέστα.
Προφανώς και ΔΕΝ γνώριζε όταν αποφάσισε να επιλέξει τους ακολούθους του, ότι κάποιος θα τον ''πρόδιδε''. Ο Ιούδας, μυρίστηκε φράγκα και τον ''έδωσε'' στεγνά στους ιερείς, έπειτα από συνεννοήσεις.
Οπότε καλό θα είναι να μένουμε στην ουσία του πράγματος και όχι στην αλληγορία που παρουσιάζουν οι μυθιστορίες των λαών, σαν επιβεβαίωση ή απόδειξη, αναντίρρητα.
Αν θεωρείς λοιπόν τοξική την απλούστευση σε λογικά πλαίσια, ή σου χαλάει τη σούπα, λυπάμαι αλλά δεν δύναμαι να μπω σ'αυτή την σύναξη αποχαύνωσης.