Είναι τα αρσενικά πολυγαμικά....

Φυσική, Χημεία, Βιολογία, Μαθηματικά, Αστρονομία, Κοσμολογία κ.ά.
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Re: Είναι τα αρσενικά πολυγαμικά....

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 29 Σεπ 2021, 12:07

Ζενίθεδρος έγραψε:
29 Σεπ 2021, 11:53
GReaper έγραψε:
29 Σεπ 2021, 10:13
Στη φύση, οι άνθρωποι είναι πολυγαμικοί, άντρες και γυναίκες. Αλλά δε ζούμε στη φύση πια, ζούμε σε κοινωνίες, με κανόνες που συμβαδίζουν περισσότερο με το κοινό συμφέρον. Πολλές φορές, αυτοί οι κοινωνικοί κανόνες είναι τόσο απομακρυσμένοι από τη φύση που να μπορεί να πηγαίνουν κόντρα στη βιολογία μας, αλλά ένα είναι το σίγουρο: Έχουν δημιουργηθεί μέσα από βιολογικές και κοινωνικές πιέσεις με τρόπο ανάλογο της φυσικής επιλογής.
Εννοείται. Πολυγαμια με την έννοια να μην ξέρει κανείς ποιος είναι ο πατέρας του και ποια η μάνα του, μόνο σε πρωτόγονες κοινωνίες μερικών δεκάδων ατόμων μπορεί να λειτουργήσει. Για αυτό και με την εξέλιξη στην αγροτική κοινωνία, επιβίωσε μόνο η πολυγυνία. Τωρα ζούμε την μετάβαση στην ηλεκτρονική εποχή, όπου η σεξουαλική ελευθερία περιορίζεται ακομα περισσότερο κατά την γνώμη μου. Καθε κοινωνική εξέλιξη φέρνει περισσότερους περιορισμούς. Για αυτό και όλοι οι συγγραφείς ε.φ. αναφέρθηκαν σε ένα μέλλον όπου οι άνθρωποι θα είναι ουσιαστικά αποστειρωμένοι σεξουαλικά και κοινωνικά άφυλοι. Αυτή όλη η πολυφυλία που προωθείται, που θα δημιουργήσει αντί για 2 διακριτούς ρόλους ένα αδιευκρίνηστο συνεχές 1056 φύλων, είναι στην ουσία μια κοινωνική αφυλία.
Νομίζω ότι η ίδια η φύση έχει προνοήσει για το φαινόμενο του υπερπληθυσμού των θηλαστικών (άρα και των ανθρώπων) όπως φάνηκε στο σύμπαν 25

Ο υπερπληθυσμός ίσως είναι ο λόγος που εμφανίζονται όλο και περισσότερο κοινωνικά άφυλοι.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Antipnevma

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antipnevma » 29 Σεπ 2021, 12:17

Όχι η πολυγαμία δεν είναι στη φύση του αρσενικού. Εδώ σου λέει ολόκληρος Τάσος Μπουγάς ότι δεν πηδάει ποτέ θαυμάστριες που του κάνουν ντου στα καμαρίνια γιατί αυτό είναι "καταναγκαστική εργασία". Ο λόγος που απατάμε είναι ότι η γυναίκα γκρινιάζει πολύ και δεν έχουμε όρεξη ή επειδή μας πιάνει κρίση ανασφάλειας και θέλουμε να αποδείξουμε στον εαυτό μας ότι περνάει η μπογιά μας.
νόμος είναι το δίκαιο του εργάτη

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 29 Σεπ 2021, 12:28

esu έγραψε:
28 Σεπ 2021, 19:56
Καραμελίτσα έγραψε:
28 Σεπ 2021, 19:20
Στοιχειώδης αριθμητική: ο μέσος αριθμός συντρόφων σε άντρες και γυναίκες είναι εξ ορισμού ίσος
Αυτό πάλι τι μπαρούφα. Σε τι χρησιμεύει ο μέσος όρος;
Όταν ο μέσος αριθμός συντρόφων είναι ίσος σε αντρες και γυναίκες, η έννοια υπό την οποία οι άντρες είναι πολυγαμικότεροι δεν είναι η συχνότητα που το κάνουν.
Z

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 29 Σεπ 2021, 12:29

Το ερώτημα αν η μονογαμια είναι φυσική έχει τόση σημασία όση το αν η κατασκευή εργαλείων είναι φυσική. Ένας εξωτερικός παρατηρητής θα έλεγε ότι οι άνθρωποι δεν είναι ούτε μονογαμικοι ούτε πολυγαμικοι, αλλά ότι έχουν διαφορες στρατηγικές οι οποίες είναι όλες φυσικές κ εξαρτώνται από τις συνθήκες, την περιοχή, την εποχή κτλ.

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 29 Σεπ 2021, 12:36

EKPLIKTIKOS έγραψε:
29 Σεπ 2021, 12:29
Το ερώτημα αν η μονογαμια είναι φυσική έχει τόση σημασία όση το αν η κατασκευή εργαλείων είναι φυσική. Ένας εξωτερικός παρατηρητής θα έλεγε ότι οι άνθρωποι δεν είναι ούτε μονογαμικοι ούτε πολυγαμικοι, αλλά ότι έχουν διαφορες στρατηγικές οι οποίες είναι όλες φυσικές κ εξαρτώνται από τις συνθήκες, την περιοχή, την εποχή κτλ.
Υπάρχουν πράγματα που καθορίζονται από τη βιολογία και πράγματα που όχι.

Το θέμα που θέλω να τονίσω είναι ότι για σχεδόν 100 χρόνια, οι ειδικοί σε μία---όχι ακριβώς περιθωριακή---επιστήμη υιοθετούσαν μια άποψη που ταιριάζει με τις προκαταλήψεις τους, και η οποία δικαιολογούσε μια κοινωνική πρακτική στη βάση της "φύσης".
Z

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 29 Σεπ 2021, 13:02

Καραμελίτσα έγραψε:
29 Σεπ 2021, 12:36

Καμία αντίρρηση, η βιολογία ορίζει τον τρόπο σύλληψης κοκ. Τώρα τα υπόλοιπα είναι θέμα του πόσο φαν είσαι του sociobiology γενικώς. Σε ό,τι αφορά όμως την μονογαμια κ την πολυγαμια, αν είσαι υπέρ μιας descriptive (τουλάχιστον, όπως ορίζει η επιστήμη, αν δεν μπορείς να έχεις όλο το πακέτο) και όχι prescriptive προσέγγισης, τότε δεν μπορείς πάρα να πεις ότι υπάρχουν και η μονογαμια και η πολυγαμια. Οτιδήποτε άλλο θα ήταν "αυτό θα έπρεπε να είναι έτσι κ ετσι" κ αρχίζεις να κάνεις όχι περιγραφή και να πετάς το ένα ad hoc μετά το άλλο για να συμβιβασεις τη θεωρία σου με τα διαφορετικά δεδομένα.

Άβαταρ μέλους
sys3x

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από sys3x » 29 Σεπ 2021, 13:39

Ζενίθεδρος έγραψε:
29 Σεπ 2021, 09:47
sys3x έγραψε:
29 Σεπ 2021, 02:50
Ζενίθεδρος έγραψε:
28 Σεπ 2021, 20:20

Ναι, αλλά αυτός θεωρητικά θα μπορούσε και τις 57 να τις γκαστρωσει.
Όχι, δεν θα μπορούσε, όσο χυμό μπανάνα και να έπινε.
Θεωρητικά, μια και μόνο εκσπερμάτιση αρκεί για να γκαστρωσει όλες τις γυναίκες της υφηλίου.
Ναι αλλά αυτό δεν είναι ξες, είναι παίζουμε τον γιατρό.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 29 Σεπ 2021, 14:02

Gherschaagk έγραψε:
28 Σεπ 2021, 22:54
Ασέβαστος έγραψε:
28 Σεπ 2021, 20:13
Gherschaagk έγραψε:
28 Σεπ 2021, 19:45
Όλοι πολυγαμικοί είμαστε.
Αυτο.
& Πασιφάη

Πλοτ τουιστ:

Αλλά μια χαρά γινόμαστε μονογαμικοί από επιλογή.
Σαφώς. Το ένα, δεν αναιρεί το άλλο.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
foscilis

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 29 Σεπ 2021, 14:25

Πολυγαμία είναι να έχεις πολλούς συντρόφους ταυτόχρονα, όχι πολλούς συντρόφους γενικώς στη ζωή σου. Από τον ορισμό αυτόν και μόνο βλέπουμε ότι είναι το ίδιο εύκολο (ή δύσκολο) για άντρες και γυναίκες και δεν έχει καμία σχέση με πόσα γενετικά κύτταρα παράγεις. Σαν ας πούμε ειρωνική λεπτομέρεια, ακριβώς επειδή η γυναίκα θα έχει 9 μήνες το μωρό του άλλου είναι και πιθανότερο αυτό που κάνει να θεωρηθεί "τεχνικά ταυτόχρονο". Δηλαδή ο άντρας σήμερα είναι στην Α και αύριο στην Β. Η γυναίκα πάει στον Β κουβαλώντας το παιδί του Α και αν θέλει μπορεί να το παρουσιάσει στον Β σαν δικό του (συνάπτοντας με την ευκαιρία σχέση με έναν Γ, όλα αυτά πριν καν γεννήσει το παιδί του Α). Γι' αυτό σε όλες τις σταθερές κοινωνίες που δεν είναι καραμπούρδελα η σεξουαλικότητα της γυναίκας ελέγχεται διά ροπάλου.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 29 Σεπ 2021, 14:26

Πασιφάη έγραψε:
28 Σεπ 2021, 21:11
AlienWay έγραψε:
28 Σεπ 2021, 20:58
Δεν είναι αρκετά πικάντικο αυτό το νήμα.
Και αυτό ισχύει. Πού βαδίζωμεν κύριοι αν δεν αναφερθεί τουλάχιστον η Πατριαρχία, για να μπαχαλέψει ολίγον τι το ευλογημένο τούτο νήμα και να τρέξετε σαν τα βλαμμένα, να λύσετε απορίες της φιλτάτης Ναίδας; :a015:

Φίλτατε Αντίοχε λείπεις. Not.. :smt018:scross:
Μόνο ο σταυρός σου έλειπε, αδελφή Μπινελίκη!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 29 Σεπ 2021, 14:41

Καραμελίτσα έγραψε:
EKPLIKTIKOS έγραψε:

Το θέμα που θέλω να τονίσω είναι ότι για σχεδόν 100 χρόνια, οι ειδικοί σε μία---όχι ακριβώς περιθωριακή---επιστήμη υιοθετούσαν μια άποψη που ταιριάζει με τις προκαταλήψεις τους, και η οποία δικαιολογούσε μια κοινωνική πρακτική στη βάση της "φύσης".
Δύο ερωτήσεις θέλω να σου κάνω. Εσύ σαν καραμελίτσα, πιστεύεις ότι οι άντρες είναι από τη φύση τους πολυγαμικοί; Επίσης τι θεωρείς ότι ΠΡΕΠΕΙ να είναι οι άντρες; Μονογαμικοί ή πολυγαμικοί;
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
esu

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από esu » 29 Σεπ 2021, 18:30

Σαπούνια. Αυτη θέλει να αναπαράγεται μόνη της
Nandros έγραψε:
09 Ιουν 2024, 15:48
Αυτή την στιγμή το Ισραήλ μειώνει το πλήθος των ισλαμιστών. Κάτι καλό είναι αυτό.
.

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 29 Σεπ 2021, 18:31

Άλλο ένα σοβαρό θέμα από τον OP.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 29 Σεπ 2021, 20:02

AlienWay έγραψε:
29 Σεπ 2021, 14:41
Καραμελίτσα έγραψε:
EKPLIKTIKOS έγραψε:

Δύο ερωτήσεις θέλω να σου κάνω. Εσύ σαν καραμελίτσα, πιστεύεις ότι οι άντρες είναι από τη φύση τους πολυγαμικοί; Επίσης τι θεωρείς ότι ΠΡΕΠΕΙ να είναι οι άντρες; Μονογαμικοί ή πολυγαμικοί;
Πιστεύω ότι είναι ηλιθιότητες οι προσπάθειες βασισμού των σεξουαλικών επιλογών του καθενός στη "φύση".

Οπότε είναι τί επιλέγει κανείς και τι μπορεί να επιλέξει στις συνθήκες που βρίσκεται. Για πολλούς ανθρώπους μια καλή μονογαμική σχέση είναι η καλύτερη ρύθμιση της σεξουαλικής ζωής, τουλάχιστον μετά από την ηλικία των πειραματισμών. Αλλά για πολλούς, αυτή η βελτιστοποίηση μπορεί να είναι ανέφικτη.
Z

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 29 Σεπ 2021, 20:07

esu έγραψε:
29 Σεπ 2021, 18:30
Σαπούνια. Αυτη θέλει να αναπαράγεται μόνη της
Εγώ όχι, είμαι κατεστραμμένη από τα γονίδια μου. Αλλά ευελπιστώ για τις τρισεγγόνες μου, ότι το λάθος της εξέλιξης πριν 1 δις χρόνια θα διορθωθεί από την βιοτεχνολογία.
Z

Απάντηση

Επιστροφή στο “Θετικές Επιστήμες”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών