Για τα εικαστικά έχουμε πει διάφορα πράγματα εδώ κι εκεί σε αρκετά νήματα. Για αρχιτεκτονική δεν ξέρω παρά μονάχα ελάχιστα πράγματα. Τον φεγγαροπιερότο το άκουσες; Πως σου φάνηκε;
ΣΟΒΑΡΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Re: ΣΟΒΑΡΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Αυτό με το ξύλο λες; Καλό ήταν.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Τι ακριβώς σου άρεσε;
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Δεν έχω γνώσεις από μουσική ορολογία για να στο εξηγήσω καλά, απλώς ορθώς έκανε τη διαπίστωση ότι αν πατήσεις μια ομάδα πλήκτρων ταυτόχρονα, έχει παρόμοιο αποτέλεσμα με το να πατήσεις ένα πλήκτρο. Γιατί τα πλήκτρα στο πιάνο δεν είναι διάσπαρτα τυχαία. Επομένως έκανε μια ομαδοποίηση.
Σόρυ για την ασχετίλα που χρησιμοποιώ στους όρους, αλλά νομίζω έγινε κατανοητό αυτό που μου άρεσε.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Τα κλάστερ σου αρέσανε λοιπόν.AlienWay έγραψε: ↑02 Οκτ 2021, 16:14Δεν έχω γνώσεις από μουσική ορολογία για να στο εξηγήσω καλά, απλώς ορθώς έκανε τη διαπίστωση ότι αν πατήσεις μια ομάδα πλήκτρων ταυτόχρονα, έχει παρόμοιο αποτέλεσμα με το να πατήσεις ένα πλήκτρο. Γιατί τα πλήκτρα στο πιάνο δεν είναι διάσπαρτα τυχαία. Επομένως έκανε μια ομαδοποίηση.
Σόρυ για την ασχετίλα που χρησιμοποιώ στους όρους, αλλά νομίζω έγινε κατανοητό αυτό που μου άρεσε.
Ε αν τα έκαμε με το χέρι θα ήτανε πιο πλούσια συχνοτικά (θα έπαιρνε και τα λευκά πλήκτρα, αλλά προφανώς αυτός ήθελε τα πεντατονικά που προκύπτουν με τα μαύρα μόνον οπότε πήρε το μαδέρ).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
Οντως, αυτό το σκέφτηκα κι εγώ. Οτι δηλαδή αν έβαζε το ξύλο στα λευκά, ίσως προέκυπτε κάτι καλύτερο, αλλά δεν ξέρω.sys3x έγραψε: ↑02 Οκτ 2021, 16:19Τα κλάστερ σου αρέσανε λοιπόν.AlienWay έγραψε: ↑02 Οκτ 2021, 16:14Δεν έχω γνώσεις από μουσική ορολογία για να στο εξηγήσω καλά, απλώς ορθώς έκανε τη διαπίστωση ότι αν πατήσεις μια ομάδα πλήκτρων ταυτόχρονα, έχει παρόμοιο αποτέλεσμα με το να πατήσεις ένα πλήκτρο. Γιατί τα πλήκτρα στο πιάνο δεν είναι διάσπαρτα τυχαία. Επομένως έκανε μια ομαδοποίηση.
Ε αν τα έκαμε με το χέρι θα ήτανε πιο πλούσια συχνοτικά (θα έπαιρνε και τα λευκά πλήκτρα, αλλά προφανώς αυτός ήθελε τα πεντατονικά που προκύπτουν με τα μαύρα μόνον οπότε πήρε το μαδέρ).

Ζούμε σε ένα σύστημα.
Πόσα δευτερόλεπτα αντέξατε; 
Έχει και cluster με λευκά

Έχει και cluster με λευκά
Τον φεγγαροπιερότο σου είπα (Pierrot Lunaire). Για να πιάσεις το πράγμα λίγο από την εποχή που αλλάζει η μουσική γλώσσα του 20ου αιώνα και να βγάζει νόημα η μετέπειτα αλλαγή.
Αυτό δεν μου άρεσε, αλλά τουλάχιστον ακούγεται, σε αντίθεση με Yoko Ono.ST48410 έγραψε: ↑02 Οκτ 2021, 18:44Τον φεγγαροπιερότο σου είπα (Pierrot Lunaire). Για να πιάσεις το πράγμα λίγο από την εποχή που αλλάζει η μουσική γλώσσα του 20ου αιώνα και να βγάζει νόημα η μετέπειτα αλλαγή.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
για κάνε μια ακρόαση σε αυτό το έργο του 1927-28
Ιδιαίτερος συνθέτης ο Webern. Ένας από τους πάρα πολύ σπουδαίους του πρώτου μισού του περασμένου αιώνα. Έφεραν τρομακτικές αλλαγές στην μουσική αυτά που έκανε.
Κάτι τέτοια τα άκουγα στην Καλντέρα, στη Σαντορίνη, με φόντο το ηφαίστειο. Τα θεωρώ καλά για να πιει κάποιος καφέ και να μιλήσει με φίλους. Σίγουρα θα έχουν και μεγάλη αξία από άποψη καινοτομίας, αλλά δεν έχω ασχοληθεί για να ξέρω

Ζούμε σε ένα σύστημα.
Να από Vladimir Hirsch που τον έβαλα και προηγουμένως. Αυτόν τον ανακάλυψα όταν έψαχνα post-industrial στο στυλ ενός άλλου πρωτοπόρου, αλλά αποδείχτηκε ότι και τους δύο δεν μπόρεσε κανείς να τους αντιγράψει. Αλλά ούτε αντέγραψε ο ένας τον άλλο. Άρα υπάρχει μια κάποια καινοτομία.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Δεν εμπίπτει ούτε αυτό στην σοβαρή μουσική. Αν είχε γραφτεί πριν 100 χρόνια ίσως. Τώρα όχι πια. Θεωρούνται εντελώς τυποποιημένα και τα εκφραστικά μέσα που χρησιμοποιεί πλέον.AlienWay έγραψε: ↑03 Οκτ 2021, 02:17Να από Vladimir Hirsch που τον έβαλα και προηγουμένως. Αυτόν τον ανακάλυψα όταν έψαχνα post-industrial στο στυλ ενός άλλου πρωτοπόρου, αλλά αποδείχτηκε ότι και τους δύο δεν μπόρεσε κανείς να τους αντιγράψει. Αλλά ούτε αντέγραψε ο ένας τον άλλο. Άρα υπάρχει μια κάποια καινοτομία.
Δεν πειράζει, εμένα έτσι μου αρέσειST48410 έγραψε: ↑03 Οκτ 2021, 02:31Δεν εμπίπτει ούτε αυτό στην σοβαρή μουσική. Αν είχε γραφτεί πριν 100 χρόνια ίσως. Τώρα όχι πια. Θεωρούνται εντελώς τυποποιημένα και τα εκφραστικά μέσα που χρησιμοποιεί πλέον.AlienWay έγραψε: ↑03 Οκτ 2021, 02:17Να από Vladimir Hirsch που τον έβαλα και προηγουμένως. Αυτόν τον ανακάλυψα όταν έψαχνα post-industrial στο στυλ ενός άλλου πρωτοπόρου, αλλά αποδείχτηκε ότι και τους δύο δεν μπόρεσε κανείς να τους αντιγράψει. Αλλά ούτε αντέγραψε ο ένας τον άλλο. Άρα υπάρχει μια κάποια καινοτομία.

Ζούμε σε ένα σύστημα.
-
- Phorum.gr user: Jolly Roger
Ε να, αυτό ακριβώς εννοούσα πριν ότι αν είχα μία ώρα θα προτιμούσα να ακούσω, κι ας ξέρω ότι όχι απλά δεν καινοτομεί, αλλά κοπιάρει πράγματα της δεκαετίας του 1910.ST48410 έγραψε: ↑03 Οκτ 2021, 02:31Δεν εμπίπτει ούτε αυτό στην σοβαρή μουσική. Αν είχε γραφτεί πριν 100 χρόνια ίσως. Τώρα όχι πια. Θεωρούνται εντελώς τυποποιημένα και τα εκφραστικά μέσα που χρησιμοποιεί πλέον.AlienWay έγραψε: ↑03 Οκτ 2021, 02:17Να από Vladimir Hirsch που τον έβαλα και προηγουμένως. Αυτόν τον ανακάλυψα όταν έψαχνα post-industrial στο στυλ ενός άλλου πρωτοπόρου, αλλά αποδείχτηκε ότι και τους δύο δεν μπόρεσε κανείς να τους αντιγράψει. Αλλά ούτε αντέγραψε ο ένας τον άλλο. Άρα υπάρχει μια κάποια καινοτομία.
btw, AlienWay, και το παρακάτω, που έχει γραφτεί το 2004 είναι καρμπόν κόπια της Ιεροστελεστίας της Άνοιξης του Στραβίνσκι (1913), οπότε δεν μπορεί να ενταχθεί στην κοντέμποραρι κλάσικαλ μιούζικ (aka σοβαρή μουσική). Με όρους εμπορικούς είναι orchestral video game music, με όρους σοβαρής μουσικής λέγεται (τυποποιημένος) νεορομαντισμός:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Jolly Roger την 03 Οκτ 2021, 02:51, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Έχω σοβαρή εξάρτηση από τον Χριστό
από Zundapp » 23 Ιούλ 2024, 15:25 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 0 Απαντήσεις
- 239 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Zundapp
23 Ιούλ 2024, 15:25
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ωραίες ιστορίες από την σοβαρή συντηρητική μετρημένη Ελλάδα του παρελθόντος
από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 26 Ιουν 2024, 20:38 » σε Εγκληματικότητα - 8 Απαντήσεις
- 440 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06
29 Ιουν 2024, 17:36
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μετά τη σοβαρή Χρυσή Αυγή τώρα έχουμε και το σοβαρό ISIS.
από Frappezitis » 10 Δεκ 2024, 07:28 » σε Εσωτερική Πολιτική - 15 Απαντήσεις
- 379 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
12 Δεκ 2024, 13:57
-
-
-
Νέα δημοσίευση Στην σοβαρη Ιαπωνια οδηγος λεωφορειου που ''εκλεψε' 6 ευρώ έχασε την συνταξιοδοτηση του
από Vardos » 18 Απρ 2025, 11:17 » σε Διεθνής πολιτική - 0 Απαντήσεις
- 92 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Vardos
18 Απρ 2025, 11:17
-