Και ποιος πληρωνει στην Ελλαδα 1600 καθαρα (2500 μεικτα);
Η (δυσαρεστη) αλήθεια για τους Έλληνες της Ολλανδίας
- Northern Spirit
Re: Η (δυσαρεστη) αλήθεια για τους Έλληνες της Ολλανδίας
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
- Υδράργυρος
Σε τι σπιτι μενεις, σε τι περιοχη, μενεις μονος σου; με αυτοκινητο κυκλοφορεις;Northern Spirit έγραψε: ↑30 Αύγ 2018, 13:41Αξιζει μια χαρα πρωτα απο ολα γιατι η ζωη ειναι οργανωμενη οχι μπουρδελο..δουλευεις το ωραριο σου πληρωνεσαι γι'αυτο και μετα πας στο σπιτι σου και κανεις οτι θελεις...Εφορια, δημοσιες υπηρεσιες και αλλα ελ κωλοχανεια δεν υπαρχουνε...Εγω εφοριακο στα 18 χρονια εχω δει μονο μια φορα την πρωτη φορα που πηγα για εγγραφη..Κι αλλες δυο φορες που μιλησα στο τηλεφωνο να μου αλλαξουνε κατι..Υδράργυρος έγραψε: ↑30 Αύγ 2018, 13:11Δεν αξιζει να πας εξωτερικο και να συγκατοικεις και να κανεις οτι δουλεια βρεθει. Και στην ελλαδα το ιδιο μπορρις να κανρις
εκτρωματα τσιμεντουπολεις οπως της μπανανιας δεν βρισκεις πολλες στην ευρωπη ενω παιζουνε φθηνες διακοπες και καλης ποιοτητας μπαρ, εστιατορια κλπ.
Και φυσικα γνωριζεις και κοσμο απο πολλες χωρες ενω αποφεγεις και το πλεον βασικο την τρας ελληνικη τιβι που ειναι οτι χειροτερο κυκλοφορει..
Καποιοι που εχω δει συγκατοικουν σε ακριβοπληρωμενα αχουρια σε υποβαθμισμενες περιοχες, κυκλοφορουν μονο με συγκοινωνια, κλπ. Στην ελλσδα ποτε δε θα εκαναν τετοια ζωη
- Υδράργυρος
Στην ελλαδα νοικιαζεις τριαρι με 300 ευρωNorthern Spirit έγραψε: ↑30 Αύγ 2018, 13:47Και ποιος πληρωνει στην Ελλαδα 1600 καθαρα (2500 μεικτα);
Πατε στη Λιθουανια στη Τσεχια στην Ρουμανια
Με 90 ευρω σπιτι
Πλεον εκει κοιτανε οι Ελληνες
Με 90 ευρω σπιτι
Πλεον εκει κοιτανε οι Ελληνες
Όσοι γνωστοί μου έφυγαν την τελευταία 5ετία για έξω έφυγαν αφού πρώτα βρήκαν δουλειά, έστω και με 5μηνες συμβάσεις ή συμβόλαια 1-2 χρόνια κι αφού είχαν ψάξει τις οικονομικές παραμέτρους τις χώρας που πήγαν και ήξεραν ότι βγαίνουν.
Άμα ξεκινάς άφραγκος στα τυφλά και με "θα" (θα βρω δουλειά, θα τα καταφέρω κλπ) αντιμετωπίζεις τα απολύτως αναμενόμενα που αναφέρονται στο ΟΡ.
Άμα ξεκινάς άφραγκος στα τυφλά και με "θα" (θα βρω δουλειά, θα τα καταφέρω κλπ) αντιμετωπίζεις τα απολύτως αναμενόμενα που αναφέρονται στο ΟΡ.
Όπου δεν κατάφερε να επικρατήσει ο ΕΛΑΣ εξοντωνοντας τις άλλες αντιστασιακες οργανώσεις δεν υπήρξαν και τάγματα ασφαλείας
Μάργκαρετ Θάτσερ:
Ο σοσιαλισμός είναι πολύ καλός μέχρι να τελειώσουν τα λεφτά των αλλων
https://www.lidl.nl/nl/Acties.htm?id=28&week=1
http://www2.hm.com/nl_nl/index.html
To super market καθώς και τα ρούχα στην Ολλανδία παίζουν στα ελληνικά και χαμηλότερα επίπεδα τιμών.
Αν θεωρείσαι φτωχός με 1600 καθαρά στο χέρι είναι επειδή το βιωτικό επίπεδο των υπολοίπων είναι ακόμα υψηλότερο και όχι επειδή είσαι πραγματικά φτωχός.
http://www2.hm.com/nl_nl/index.html
To super market καθώς και τα ρούχα στην Ολλανδία παίζουν στα ελληνικά και χαμηλότερα επίπεδα τιμών.
Αν θεωρείσαι φτωχός με 1600 καθαρά στο χέρι είναι επειδή το βιωτικό επίπεδο των υπολοίπων είναι ακόμα υψηλότερο και όχι επειδή είσαι πραγματικά φτωχός.
Έχω κουραστεί λίγο να ακούω φοιτητάγκουρες και πιτσιρίκια που συγκρίνουν το κόστος ζωής κάποιου που μένει μόνος του και διακοπάρει ένα μήνα το χρόνο σε μέρη όπως το Μαρόκο και η Ίμπιζα με το αληθινό κόστος ζωής στο οποίο δεσπόζουν πράγματα όπως νοίκι για μεγάλο διαμέρισμα (το καλύψαμε νομίζω) υγεία (100 ευρώ το μήνα για το βασικό πακέτο, 400 ευρώ πρόστιμο αν δε γραφτείς σε 4 μήνες, 110 ευρώ το σφράγισμα vs 40 στην Ελλάδα), παιδικοί σταθμοί (1600 ευρώ τον μήνα για ιδιωτικό ολοήμερο vs 400 στην Ελλάδα), μετακινήσεις (2+ ευρώ το εισιτήριο απλής διαδρομής στην Ολλανδία, 80 ευρώ η κάρτα).
ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΙΟ ΦΤΗΝΟ ΤΟ ΓΑΛΑ, 25 ολόκληρα σεντς ανά λίτρο πράγμα που στην περίπτωσή μου εξοικονομεί γύρω στο 1.5 ευρώ το χρόνο, ΓΙΟΥΧΟΥ!!!!!
Ναι αν θες να ζήσεις όπως ένας Έλληνας φοιτητής στο ΤΕΙ Καστοριάς, μπορείς να το καταφέρεις στην Ολλανδία με τον μέσο μισθό, αρκεί να βγαίνεις έξω λίγο πιο σπάνια.
να αράξεις λιγάκι να ξεκουραστείς.foscilis έγραψε: ↑30 Αύγ 2018, 13:58Έχω κουραστεί λίγο να ακούω φοιτητάγκουρες και πιτσιρίκια που συγκρίνουν το κόστος ζωής κάποιου που μένει μόνος του και διακοπάρει ένα μήνα το χρόνο σε μέρη όπως το Μαρόκο και η Ίμπιζα με το αληθινό κόστος ζωής στο οποίο δεσπόζουν πράγματα όπως νοίκι για μεγάλο διαμέρισμα (το καλύψαμε νομίζω) υγεία (100 ευρώ το μήνα για το βασικό πακέτο, 400 ευρώ πρόστιμο αν δε γραφτείς σε 4 μήνες, 110 ευρώ το σφράγισμα vs 40 στην Ελλάδα), παιδικοί σταθμοί (1600 ευρώ τον μήνα για ιδιωτικό ολοήμερο vs 400 στην Ελλάδα), μετακινήσεις (2+ ευρώ το εισιτήριο στην Ολλανδία).
Ναι αν θες να ζήσεις όπως ένας Έλληνας φοιτητής στο ΤΕΙ Καστοριάς, μπορείς να το καταφέρεις στην Ολλανδία με τον μέσο μισθό, αρκεί να βγαίνεις έξω λίγο πιο σπάνια.
- ΜπλεΜπουμπυς
Oντως εαν το ονειρο σου ειναι να ζεις σαν φοιτητης στα 35 σου στην Ολλανδια τα 1600 φτανουν.
Εαν ομως θελεις να κανεις οικογενεια σαν ανθρωπος δεν φτανουν ουτε για ζητω.
Εαν ομως θελεις να κανεις οικογενεια σαν ανθρωπος δεν φτανουν ουτε για ζητω.
Οι ΗΠΑ θα πολεμανε την Ρωσια μεχρι τον ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ Ουκρανο !
ε ναι δεν αξίζει να αφήσεις την Ελλάδα που οι 35άρηδες στήνουν οικογένειες απο το παιδικό τους δωμάτιο.
Μερικοί μάλλον δεν έχετε εικόνα οχι του πως περνάνε οι φοιτητές του ΤΕΙ Κοζάνης αλλά ούτε οι 50άρηδες με οικογένεια.
Μερικοί μάλλον δεν έχετε εικόνα οχι του πως περνάνε οι φοιτητές του ΤΕΙ Κοζάνης αλλά ούτε οι 50άρηδες με οικογένεια.
- Northern Spirit
50 ετων ημιδιαλυμμενο σε υποβαθμισμενη γειτονια..Υδράργυρος έγραψε: ↑30 Αύγ 2018, 13:50Στην ελλαδα νοικιαζεις τριαρι με 300 ευρωNorthern Spirit έγραψε: ↑30 Αύγ 2018, 13:47Και ποιος πληρωνει στην Ελλαδα 1600 καθαρα (2500 μεικτα);
"Έκαστος τόπος έχει την πληγήν του: Η Αγγλία την ομίχλην, η Αίγυπτος τας οφθαλμίας, η Βλαχία τας ακρίδας και η Ελλάς τους Έλληνας".
ΜπλεΜπουμπυς έγραψε: ↑30 Αύγ 2018, 10:07Φιλη οδοντιατρος που πηγε το 2015,εχοντας βρει δουλεια σε οδοντιατρικη κλινικη πριν παει εκει, επεστρεψε αρον αρον πριν κλεισει χρονο.Ελλαδιτσα και παλι Ελλαδιτσα οπως λεει.Ζωη για ζωα.

Τότε γιατί να πας; Άμα είναι για τρία χιλιαρικάκια μόνο, τα βγάζουμε κι εδώ με τον ΣΥΡΙΖΑ.foscilis έγραψε: ↑30 Αύγ 2018, 10:53Δε λέει ότι είναι κόλαση η Ολλανδία, αλλά ότι με κανέναν τρόπο δεν ισχύει ότι αν πας εκεί επειδή μόλις απολύθηκες από τα τυριά στον Μασούτη ή μόλις πήρες πτυχίο Θεολογίας θα βρεθείς με 4000€ το μήνα να διακοπάρεις ανελέητα.Northern Spirit έγραψε: ↑30 Αύγ 2018, 10:25Tα κομμουνια αν δεν ητανε παπατζηδες και πιστευαν αυτα που γραφανε θα υποφερανε ολα απο καταθλιψη...Τοση δοση καθημερινης μιζεριας ουτε καταθλιπτικοι δεν μοιραζοθυνε..
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Πάπυρο;ΜπλεΜπουμπυς έγραψε: ↑30 Αύγ 2018, 13:10
Και αυτοι οι μισθοι τα 4000χιλιαρα παιζει παιζουν μονο για επιστημονες....με πτυχιο σοβαρο.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
- Dwarven Blacksmith
Βάλε μια φώτο από υποβαθμισμενη περιοχή στο Αμστερνταμ.Υδράργυρος έγραψε: ↑30 Αύγ 2018, 13:49Σε τι σπιτι μενεις, σε τι περιοχη, μενεις μονος σου; με αυτοκινητο κυκλοφορεις;Northern Spirit έγραψε: ↑30 Αύγ 2018, 13:41Αξιζει μια χαρα πρωτα απο ολα γιατι η ζωη ειναι οργανωμενη οχι μπουρδελο..δουλευεις το ωραριο σου πληρωνεσαι γι'αυτο και μετα πας στο σπιτι σου και κανεις οτι θελεις...Εφορια, δημοσιες υπηρεσιες και αλλα ελ κωλοχανεια δεν υπαρχουνε...Εγω εφοριακο στα 18 χρονια εχω δει μονο μια φορα την πρωτη φορα που πηγα για εγγραφη..Κι αλλες δυο φορες που μιλησα στο τηλεφωνο να μου αλλαξουνε κατι..Υδράργυρος έγραψε: ↑30 Αύγ 2018, 13:11Δεν αξιζει να πας εξωτερικο και να συγκατοικεις και να κανεις οτι δουλεια βρεθει. Και στην ελλαδα το ιδιο μπορρις να κανρις
εκτρωματα τσιμεντουπολεις οπως της μπανανιας δεν βρισκεις πολλες στην ευρωπη ενω παιζουνε φθηνες διακοπες και καλης ποιοτητας μπαρ, εστιατορια κλπ.
Και φυσικα γνωριζεις και κοσμο απο πολλες χωρες ενω αποφεγεις και το πλεον βασικο την τρας ελληνικη τιβι που ειναι οτι χειροτερο κυκλοφορει..
Καποιοι που εχω δει συγκατοικουν σε ακριβοπληρωμενα αχουρια σε υποβαθμισμενες περιοχες, κυκλοφορουν μονο με συγκοινωνια, κλπ. Στην ελλσδα ποτε δε θα εκαναν τετοια ζωη

- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
για τους πουσταραδες που μολις παιρνουν 2000 μισθο γινονται μνημονιακοτεροι ξεφτυλες δεν λει τιποτα .
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Μια δυσάρεστη ειδηση. Μια ακόμα νίκη φυλακισμένου αναρχικου απέναντι στο κράτος..
από southern » 15 Ιουν 2023, 08:16 » σε Εσωτερική Πολιτική - 37 Απαντήσεις
- 1241 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Otto Weininger
15 Ιουν 2023, 14:29
-
-
-
Νέα δημοσίευση H super sexy miss Ολλανδίας
από Μαδουραίος » 15 Ιούλ 2023, 10:38 » σε Κοινωνικά θέματα - 10 Απαντήσεις
- 944 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Rebel
17 Ιούλ 2023, 20:18
-
-
-
Νέα δημοσίευση Παραιτήθηκε η κυβέρνηση συνασπισμού της Ολλανδίας λόγω διαφορών στο μεταναστευτικό.
από Ίακχος » 08 Ιούλ 2023, 15:09 » σε Διεθνής πολιτική - 1 Απαντήσεις
- 339 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Portia
08 Ιούλ 2023, 23:48
-
-
- 5 Απαντήσεις
- 398 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Daje
15 Οκτ 2023, 19:56