Υπήρξαν Γίγαντες;

Ιστορίες ή θρύλοι, συνήθως φανταστικών γεγονότων ευρέως διαδεδομένων, που στηρίζονται ή όχι σε πραγματικά γεγονότα.
Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa
Δημοσιεύσεις: 16865
Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

Re: Υπήρξαν Γίγαντες;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 19 Οκτ 2021, 05:16

Αρίστος έγραψε:
19 Οκτ 2021, 04:17
Νομιζω οτι στη θεση των Αθηναιων του Πλατωνα θα μπορουσε να ταιριαζει καλυτερα το Λαοι της θεας Αθηνάς (εναντιον των λαων του Ποσειδωνα), που θα σημαινε μια συμμαχια μεσογειακων λαων εναντια στους εισβολεις απο την Ατλαντιδα. Σε αυτη τη συμμαχια θα μπορουσαν φυσικα να βρισκονται και οριτζιναλ Αθηναιοι τους οποιους ο Πλατωνας ισως θελησε να τους προβιβασει σαν τους μονους αντιπαλους των Ατλαντων.

.
το ±10,000πχ συμβαίνουν διάφορα και μεταξύ αυτών τα:

-τελειώνει η κυριαρχία των Cro–Magnon της παλαιολιθικής περιόδου που διήρκησε χιλιάδες χρόνια, εφόσον τα εύρηματα του Édouard Armando Lartet, το 1868 από την σπηλιά Cro–Magnon, χρονολογήθηκαν 35,000 χρόνων.
Τουλάχιστον για 25,000 χρόνια κυνηγούν σαν νομάδες μεγάλα θηράματα μέχρι που τα έφαγαν όλα :smt005:

-αρχίζει η νεολιθική περίοδος και οι πρώτες αγροτικές καλλιέργειες με εμφάνιση οικισμών.

-τελείωνει η πολυχιλιετής περίοδος των παγετώνων με σημαντική αύξηση της στάθμης της θάλασσας και ό,τι αυτό συνεπάγεται για λαούς που ζούσαν σε νήσους και ακτές.


Επικράτηση άλλων homo sapiens (καλλιεργητές) επί cro–magnon (νόμαδες κυνηγοί) ;
αθηνά vs ποσειδών όπως λες;
𐀲𐀏𐀨𐀲𐀏𐀨𐀭 𐀀𐀗𐀨:𐀣𐀬𐀔:𐀓𐀫:𐀀𐀗𐀨:𐀏𐀬:𐀣𐀦

Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής.

Με πρᾰ́σῐνους, κῠᾰνέους και ἐρῠθρούς Κοκούς...

Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Δημοσιεύσεις: 6450
Εγγραφή: 04 Ιαν 2019, 05:42
Phorum.gr user: Jimmy81
Τοποθεσία: Ουκρανικές στέπες

Re: Υπήρξαν Γίγαντες;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 » 19 Οκτ 2021, 05:34

Καβαλάρης έγραψε:Αυτά είναι δικές σου φαντασιώσεις. Τίποτα παρόμοιο με τις πυραμίδες δεν έφερες.
Πες λοιπόν πώς θα καταλάβαινες ότι το Τατζ Μαχάλ φτιάχτηκε ως ταφικό μνημείο αν δεν το μάθαινες από γραπτές, ιστορικές πηγές.
Καβαλάρης έγραψε:Παραπλανητικό επιχείρημα. Στον ίδιο πολιτισμό τα απλοϊκά κτήρια ανήκουν σε φτωχούς ή δεν έχουν μεγάλη σπουδαιότητα (στάβλοι, αποθήκες, κατοικίες).

Αντιθέτως τα κτήρια που έχουν χτιστεί από το κράτος είναι πάντοτε μεγαλοπρεπή, ογκώδη, προσεγμένα και οπωσδήποτε όχι ευτελή. Είναι λοιπόν αστείος ο ισχυρισμός ότι ένας Φαραώ θα δεχόταν έναν σωρό από πέτρες για τάφο όταν οι προκάτοχοί του είχαν χτίσει μεγαθήρια.
Δεν ήταν ευτελή από μόνα τους σαν κτίσματα αλλά υποδεέστερα σε σχέση με τις μεγάλες πυραμίδες της Γκίζας. Και δεν μπορούσαν να ξέρουν αν και πότε θα καταρρεύσουν. Όσον αφορά τα κυβερνητικά κτίρια δες την Παλιά Βουλή στην Σταδίου σε σύγκριση με την τωρινή στο Σύνταγμα. Μεγάλη διαφορά στο μέγεθος και στην επιβλητικότητα. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί μεταξύ του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης (τεράστιο) και το Υπουργείο Εξωτερικών (κούτσικο), για τη Μητρόπολη σε σχέση με μικρές εκκλησίες κ.ο.κ.

Ο ισχυρισμός ότι οι Φαραώ δεν θα δέχονταν να αποκτήσουν υποδεέστερα κτίρια ως τάφους από προηγούμενους Φαραώ προϋποθέτει ότι όλοι είχαν την οικονομική άνεση και προσωπική φιλοδοξία να κάνουν κάτι ανάλογο. Εάν λοιπόν έχεις τέτοια στοιχεία φέρ’τα να τα δούμε αλλιώς δεχόμαστε το λογικό συμπέρασμα της διαφορετικότητας των μνημείων που απορρέει από το κοινωνικό πλαίσιο, την εξέλιξη των πολιτισμών και την διαφορά ιδεολογίας.
Καβαλάρης έγραψε: Μην αλλάζεις το θέμα ψεύτη. Αναφερόμουν στο βιβλίο του Νταν. Αυτός μελέτησε την πυραμίδα και με τις γνώσεις του είδε αυτά που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να δουν οι αιγυπτιολόγοι.
Ποιο απ’ όλα; Αυτό περί πυρηνικού σταθμού; Όντως γέλασαν πολύ οι αιγυπτιολόγοι με όλα αυτά.
Καβαλάρης έγραψε:Ίσως επειδή δεν απευθύνονται σε ηλίθιους που τα θέλουν όλα χαρτί και καλαμάρι.
Περιμένω το σημείο της έρευνας που αμφισβητείται η ταφική ταυτότητα της πυραμίδας και στη θέση της προτείνεται άλλος σκοπός.
Καβαλάρης έγραψε:Μα το ότι την βελτιώνουν ψεύτη οφείλεται ακριβώς στο γεγονός ότι είναι ελλιπής όπως και οι υπόλοιπες! Μπορεί να μας δώσει σωστά αποτελέσματα αλλά μπορεί και όχι επειδή ακριβώς εμπλέκονται πολλοί παράγοντες.

Αυτό έγραφε κατά βάση το άρθρο και επειδή δεν μπορούσες να το διαψεύσεις κατέφυγες στην πάγια τακτική σου: Ad hominem.
Η βελτίωση της συγκεκριμένης μεθόδου συνίσταται σε μεγαλύτερη ακρίβεια των τιμών εξετάζοντας π.χ. δείγματα από την σύσταση της ατμόσφαιρας, κάνοντας σύγκριση με αντίστοιχες δενδροχρονολογήσεις της περιόδου, διερευνώντας την πιθανότητα μεταγενέστερων μολύνσεων και γενικά φυσικούς παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν τις τιμές του C-14 στο δείγμα. Βελτίωση δεν σημαίνει ότι ο αρχικός υπολογισμός ήταν φοβερά μακριά από την πραγματική ημερομηνία. Και όσες βελτιώσεις κι αν κάνουμε δεν προκύπτει από πουθενά χρονικός ορίζοντας κοντά στο 10.000 π.Χ. αλλά κοντά στις ιστορικές χρονολογήσεις.
Καβαλάρης έγραψε:Από την αρχή της ιστορίας δεν ξέρουμε ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ τι ακριβώς έγινε και σε πολλά θέματα μπορεί να πέφτουμε έξω. Κοινή λογική.
Πόσο πιθανό οι κηπουροί του Χέοπα να ξέπλυναν το οργανικό υλικό των προκατακλυσμιαίων χτιστών μεταξύ των κενών των πετρών της πυραμίδας; Ούτε καν θα στοιχημάτιζες υπέρ αυτού.
Καβαλάρης έγραψε:Στο έδαφος όχι. Στο πλακάκι ναι.
Και γιατί στο πλακάκι το απολίθωμα είναι πρόσφατο; Ακόμα περιμένω την επιστημονική έρευνα των παλαιοντολόγων.
Καβαλάρης έγραψε: Το εσωτερικό είναι υπεραρκετό. Δεν γίνεται να βάζεις τις πέτρες όπου να' ναι, να αφήνεις κενά δεξιά και αριστερά, και να τύχει να εφαρμόσουν τέλεια στο εσωτερικό.
Ναι αλλά ο ντόρος για την Μεγάλη Πυραμίδα δεν γίνεται τόσο για το εσωτερικό -που σιγά το πράγμα να κόψεις και να ταιριάξεις τέλεια τις πλάκες γρανίτη- αλλά για το μεγάλο μέγεθος της πυραμίδας και τις αναλογίες της. Το θέμα όμως είναι ότι οι περισσότερες πέτρες που δίνουν το μεγάλο μέγεθος είναι χωρίς ακρίβεια τοποθετημένες, με φανερά κενά μεταξύ τους. Τσαπατσούλικη δουλειά για τον προκατακλυσμιαίο πολιτισμό που σύμφωνα με κάποιους εδώ μέσα είχαν ως σήμα κατατεθέν το άριστο ταίριασμα των πετρών.
Καβαλάρης έγραψε: Άσε τα σάπια ρε! Αν υπάρχουν προβλήματα στις μεθόδους τότε προφανώς οποιαδήποτε χρονολόγηση μπορεί να είναι λάθος! Και σίγουρα δεν είναι ψευδεπιστήμη η επισήμανσή τους.
Άλλο η επισήμανση έτσι γενικά για να’χουμε να λέμε και άλλο η πραγματοποίηση που γίνεται από ειδικούς ώστε να μειώνονται οι πιθανότητες λαθών.
Καβαλάρης έγραψε:Αυτό δεν είναι πρόβλημα για μένα ψεύτη διότι κάλλιστα θα μπορούσε το υλικό να είναι μεταγενέστερο. Ή θα μπορούσε να έχει επηρεαστεί από άλλους παράγοντες.
Θα πρέπει να σου κάτσει η απίθανη ζαριά όπου έτυχε τα δεκάδες δείγματα που πήραν να είναι μεταγενέστερα και να μην σώθηκε έστω ένα κοντά στο 10.000 π.Χ. Φυσικά έχεις και το πρόσθετο πρόβλημα της ανυπαρξίας ευρημάτων προκατακλυσμιαίου αναπτυγμένου πολιτισμού σε όλη την Αίγυπτο. Ούτε κτίρια, ούτε εργαλεία, ούτε κεραμική ούτε τίποτα που να παραπέμπει σε τέτοιο πολιτισμό.
Καβαλάρης έγραψε:Έχει σωθεί στις ελληνικές πηγές. Εσύ κάτσε και πούλα τρέλα.
Για βάλ’ τες να δούμε πώς προκύπτει ότι οι Αιγύπτιοι δεν ήξεραν διαχρονικά το ύψος της μεγάλης πυραμίδας.
Καβαλάρης έγραψε:Άρες μάρες κουκουνάρες. Τα πλαστά κείμενα μπορούν να έχουν σωστά σημεία.
Και ένα πλαστό να βρεις δεν σημαίνει αυτόματα ότι το κοντινό ή διπλανό του είναι επίσης πλαστό.
Καβαλάρης έγραψε:Όταν φέρεις το πείραμα τα ξαναλέμε. Κόψιμο, λείανση, μεταφορά, τοποθέτηση, απόλυτο ταίριασμα.
Φέρε πρώτα εσύ την αλληλουχία υποθέσεων που έχεις μετατρέψει σε βεβαιότητα (προκατακλυσμιαίος αναπτυγμένος πολιτισμός που έχτιζε μεγάλες πυραμίδες) και μετά βλέπουμε αν αξίζει τον κόπο κάτι που έχει ήδη γίνει με τα αρχαία μέσα να το ξανακάνουμε αφιερώνοντας περισσότερο χρόνο. Δεν μας λες βέβαια ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό.
Καβαλάρης έγραψε: Ααααααα, τώρα φταίνε οι ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΕΣ εργασίες για την παρανόηση!!!

Αλλά στην αρχαιότητα αποκλείεται να υπήρξαν μεταγενέστερες εργασίες!

Επί της ουσίας τώρα, η ανάλυση των πετρών έδειξε σαφώς ότι δεν πρόκειται για φυσικό γρανίτη. Η αντίδραση των αρχαιολόγων είναι η τυπική σπασμωδική αντίδραση των ταλιμπάν όταν καταρρέουν τα παραμύθια τους. Και φυσικά δεν αντικρούουν τίποτα.
Μιλάμε για εργασίες συντήρησης των σύγχρονων αρχαιολόγων που ενισχύουν τα μνημεία με νεότερες πέτρες. Δεν υπήρχε αυτό το concept στην αρχαιότητα.
Καβαλάρης έγραψε:Η πυραμίδα πυροβολημένε ψεύτη είναι μια χαρά. Τα περί αλλαγής κλίσης λόγω αστάθειας είναι υποθέσεις, αλλά η ουσία είναι ότι ακόμα και με την αλλαγή κλίσης στα μέσα της κατασκευής το έργο ολοκληρώθηκε. Πράγμα που αποδεικνύει ότι οι πραγματικοί κατασκευαστές ήταν έμπειροι και απολύτως καταρτισμένοι, εν αντιθέσει με τους Αιγυπτίους που σωριάζανε πέτρες.
Εφόσον δεν δέχεσαι ότι χρονολογούνται τα κτίρια δεν έχει κανένα νόημα να αποδίδεις συγκεκριμένα κτίρια σε συγκεκριμένους λαούς και πολιτισμούς. Όταν παραδεχτείς το λογικό σφάλμα σου, ξανασυζητάμε τι έχτιζε και ποιος.
Ροζάκης-Κοτζιάς-Δένδιας: Οι 3 σύγχρονοι Τιτάνες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής
Κράτη με Σύνθετη Ονομασία αλλά ιθαγένεια από τη μία λέξη της κρατικής ονομασίας

Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Δημοσιεύσεις: 6450
Εγγραφή: 04 Ιαν 2019, 05:42
Phorum.gr user: Jimmy81
Τοποθεσία: Ουκρανικές στέπες

Re: Υπήρξαν Γίγαντες;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 » 19 Οκτ 2021, 05:38

Αρίστος έγραψε:Δεν σου φαινεται περιεργο πως ο Χεφρηνας και ο Μυκερινος δεχτηκαν να κανουν μικροτερες Πυραμιδες απο τον Χεοπα; Κατι τετοιο θα λειτουργουσε αρνητικα για το γοητρο τους.
Του Χεφρήνου είναι επίσης εντυπωσιακά ψηλή. Τα λίγα μέτρα διαφοράς δεν είναι κάτι σπουδαίο. Για τον Μυκερίνο μπορούν να ισχύουν πολλές απαντήσεις. Π.χ. να μην ήθελε να δεσμεύσει τόσο μεγάλες μάζες εργατών. Μπορεί να υπήρχε δυσαρέσκεια για τον μεγάλο κόπο που καταβλήθηκε για τις προηγούμενες πυραμίδες. Μπορεί ο ίδιος να μην είχε τόσο ισχυρή μεγαλομανία όσο οι προκάτοχοί του. Μπορεί το βασιλικό ταμείο να μην άντεχε εκείνη την εποχή τεράστια πυραμίδα.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι νομοτέλεια ότι κάθε επόμενος ηγεμόνας πρέπει να φτιάχνει μεγαλύτερα μνημεία από τον προηγούμενο. Πόσα μνημεία επιπέδου Μαυσωλείου Αλικαρνασσού έκαναν οι ηγεμόνες που διαδέχτηκαν τον Μαύσωλο στην Καρία; Ούτε ένα.
Ροζάκης-Κοτζιάς-Δένδιας: Οι 3 σύγχρονοι Τιτάνες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής
Κράτη με Σύνθετη Ονομασία αλλά ιθαγένεια από τη μία λέξη της κρατικής ονομασίας

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Δημοσιεύσεις: 40805
Εγγραφή: 13 Ιαν 2019, 16:44

Re: Υπήρξαν Γίγαντες;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 19 Οκτ 2021, 07:17

Jimmy81 έγραψε:
19 Οκτ 2021, 05:38
Αρίστος έγραψε:Δεν σου φαινεται περιεργο πως ο Χεφρηνας και ο Μυκερινος δεχτηκαν να κανουν μικροτερες Πυραμιδες απο τον Χεοπα; Κατι τετοιο θα λειτουργουσε αρνητικα για το γοητρο τους.
Του Χεφρήνου είναι επίσης εντυπωσιακά ψηλή. Τα λίγα μέτρα διαφοράς δεν είναι κάτι σπουδαίο. Για τον Μυκερίνο μπορούν να ισχύουν πολλές απαντήσεις. Π.χ. να μην ήθελε να δεσμεύσει τόσο μεγάλες μάζες εργατών. Μπορεί να υπήρχε δυσαρέσκεια για τον μεγάλο κόπο που καταβλήθηκε για τις προηγούμενες πυραμίδες. Μπορεί ο ίδιος να μην είχε τόσο ισχυρή μεγαλομανία όσο οι προκάτοχοί του. Μπορεί το βασιλικό ταμείο να μην άντεχε εκείνη την εποχή τεράστια πυραμίδα.

Σε κάθε περίπτωση δεν είναι νομοτέλεια ότι κάθε επόμενος ηγεμόνας πρέπει να φτιάχνει μεγαλύτερα μνημεία από τον προηγούμενο. Πόσα μνημεία επιπέδου Μαυσωλείου Αλικαρνασσού έκαναν οι ηγεμόνες που διαδέχτηκαν τον Μαύσωλο στην Καρία; Ούτε ένα.


Δεν παει ετσι, αν δεν μπορεις να κανεις Πυραμιδα μεγαλυτερη του προκατοχου σου κανεις ενα διαφορετικο μνημειο που να μεινει στη μνημη των υπηκοων σου για αλλους λογους. Αν πας για μικροτερη Πυραμιδα τοτε ειναι δεδομενο οτι ο συνειρμος των απλων καλλιεργητων του Νειλου θα ηταν οτι ο τωρινος Φαραω υστερουσε σε σχεση με το Χεοπα. Και αν ισχυει αυτο δεκα φορες για το Μυκερινο ισχυει χιλιες για κατι σκουπιδοπυραμιδες που φτιαχτηκαν μετα το Μυκερινο.

Αν ομως οι Πυραμιδες ηταν οντως πολυ παλαιοτερες και δεν φτιαχτηκαν σαν ταφοι αλλα σαν ενα ενιαιο συμπλεγμα ναων μαζι με τη Σφιγγα και τα κοντινα μεγαλιθικα της κτιρια τοτε δεν υπηρχε τετοιο προβλημα.

.

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Δημοσιεύσεις: 40805
Εγγραφή: 13 Ιαν 2019, 16:44

Re: Υπήρξαν Γίγαντες;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 19 Οκτ 2021, 07:26

taxalata xalasa έγραψε:
19 Οκτ 2021, 05:16

Επικράτηση άλλων homo sapiens (καλλιεργητές) επί cro–magnon (νόμαδες κυνηγοί) ;
αθηνά vs ποσειδών όπως λες;



Νομιζω οτι ο ΠΟσειδωνας συμβολιζε τα αρχεγονα ενστικτα που οδηγουν στον πολεμο και τις κατακτησεις ενω η Αθηνα τη νοημοσυνη και τη σοφια που οδηγουν σε ειρηνικη αναπτυξη.

Ολοι οι μυθοι λενε οτι ο Κατακλυσμος εφερε το τελος πολλων αιματηρων πολεμων.

Η επικρατηση της Αθηνας μετα τις γεωλογικες ταραχες συμβολιζε και τη ληξη αυτων των αιματηρων πολεμων.

Η καλλιεργια της γης και της ελιας ειναι εργο ειρηνης.

Ο γεωργος δεν ειναι αιμοδιψης κατακτητης.

.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Αρίστος την 19 Οκτ 2021, 08:08, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa
Δημοσιεύσεις: 16865
Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

Re: Υπήρξαν Γίγαντες;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 19 Οκτ 2021, 07:43

Αρίστος έγραψε:
19 Οκτ 2021, 07:26
taxalata xalasa έγραψε:
19 Οκτ 2021, 05:16

Επικράτηση άλλων homo sapiens (καλλιεργητές) επί cro–magnon (νόμαδες κυνηγοί) ;
αθηνά vs ποσειδών όπως λες;



Νομιζω οτι ο ΠΟσειδωνας συμβολιζε τα αρχεγονα ενστικτα που οδηγουν στον πολεμο και τις κατακτησεις ενω η Αθηνα τη νοημοσυνη και τη σοφια που οδηγουν σε ειρηνικη αναπτυξη.

Ολοι οι μυθοι λενε οτι ο Κατακλυσμος εφερε το τελος πολλων αιματηρων πολεμων.

Η επικρατηση της Αθηνας συμβολιζε και τη ληξη αυτων των αιματηρων πολεμων.

Η καλλιεργια της γης και της ελιας ειναι εργο ειρηνης.

Ο γεωργος δεν ειναι αιμοδιψης κατακτητης.

.
...καλά όλα αυτά Αρίστο, συμφωνούμε, αλλά προτιμούμε την ζώνη του λυκόφωτος.
Γίγαντες, Διαστημάνθρωποι, Majabhárata, κτλ. :smt023:003:
𐀲𐀏𐀨𐀲𐀏𐀨𐀭 𐀀𐀗𐀨:𐀣𐀬𐀔:𐀓𐀫:𐀀𐀗𐀨:𐀏𐀬:𐀣𐀦

Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής.

Με πρᾰ́σῐνους, κῠᾰνέους και ἐρῠθρούς Κοκούς...

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Δημοσιεύσεις: 40805
Εγγραφή: 13 Ιαν 2019, 16:44

Re: Υπήρξαν Γίγαντες;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 19 Οκτ 2021, 08:29

Χεχε, και η ταυτογχρονη αναπτυξη της γεωργιας μεσα σε 1000-2000 χρονια σε Ευφορη Ημισεληνο και στην Κοιλαδα του Ινδου...

εχει κατι απο Ζωνη του Λυκοφωτος.

Βλεπεις ειναι πολυ μικρο διαστημα για να συντελεστει η υβριδοποιηση του σταριου....

(κανονικα θα επρεπε να ειχε ξεκινησει δεκαδες χιλιαδες χρονια νωριτερα!!!).

Το ιδιο Ζωνη του Λυκοφωτος ειναι οτι ξεκιναει την ιδια περιοδο η καλλιεργια της πατατας στις Ανδεις και της κολοκυθας και των προγονων του καλαμποκιου στο Μεξικο.

Συμφωνα με τις παραδοσεις την καλλιεργια την εφεραν στους Ινδιανους γενειοφοροι λευκοι οπως ο Κετζαλκοατλ και ο Βιρακοχα.

Θυμησου και την ελληνικη παραδοση για τον Τριπτολεμο που μεσα σε ενα ιπταμενο αρμα τριγυριζε σε μακρινους τοπους και διδασκε στους ανθρωπους την καλλιεργια του σταριου.

Εδω ο Τριπτολεμος πανω στο φτερωτο του αρμα εφοδιαζεται σταρι απο τη Δημητρα και ετοιμαζεται να ξεκινησει εκπολιτιστικη αποστολη μαθαινοντας την καλλιεργια του σταριου σε ανθρωπους μακρινων τοπων.

Εικόνα

.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa
Δημοσιεύσεις: 16865
Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

Re: Υπήρξαν Γίγαντες;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 19 Οκτ 2021, 08:47

Αρίστος έγραψε:
19 Οκτ 2021, 08:29
Χεχε, και η ταυτογχρονη αναπτυξη της γεωργιας μεσα σε 1000-2000 χρονια σε Ευφορη Ημισεληνο και στην Κοιλαδα του Ινδου...

εχει κατι απο Ζωνη του Λυκοφωτος.

Βλεπεις ειναι πολυ μικρο διαστημα για να συντελεστει η υβριδοποιηση του σταριου....

(κανονικα θα επρεπε να ειχε ξεκινησει δεκαδες χιλιαδες χρονια νωριτερα!!!).

Το ιδιο Ζωνη του Λυκοφωτος ειναι οτι ξεκιναει την ιδια περιοδο η καλλιεργια της πατατας στις Ανδεις και της κολοκυθας και των προγονων του καλαμποκιου στο Μεξικο.

Συμφωνα με τις παραδοσεις την καλλιεργια την εφεραν στους Ινδιανους γενειοφοροι λευκοι οπως ο Κετζαλκοατλ και ο Βιρακοχα.

Θυμησου και την ελληνικη παραδοση για τον Τριπτολεμο που μεσα σε ενα ιπταμενο αρμα τριγυριζε σε μακρινους τοπους και διδασκε στους ανθρωπους την καλλιεργια του σταριου.

.
κάτσε να ρίξω λίγο κάρβουνο στην μηχανή της ζώνης του λυκόφωτος.

έλιωσαν μόνοι τους οι τελευταίοι παγετώνες από φυσικές κλιματολογικές αλλαγές και προκλήθηκαν οι κατακλυσμοί των νήσων και πρώην παράκτιων οικισμών αν όχι πόλεων;

ή είναι σχεδιασμός "ανωτέρων όντων" από την ζώνη του λυκόφωτος, για πέρασμα στην αγροτική εξέλιξη;

άντε να δούμε πόσο βαθύ είναι Down the Rabbit-Hole...

μόνο μην τα λες όλα εδώ... χεχεχεχε.
𐀲𐀏𐀨𐀲𐀏𐀨𐀭 𐀀𐀗𐀨:𐀣𐀬𐀔:𐀓𐀫:𐀀𐀗𐀨:𐀏𐀬:𐀣𐀦

Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής.

Με πρᾰ́σῐνους, κῠᾰνέους και ἐρῠθρούς Κοκούς...

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa
Δημοσιεύσεις: 16865
Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

Re: Υπήρξαν Γίγαντες;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 19 Οκτ 2021, 09:56

Αρίστος έγραψε:
19 Οκτ 2021, 08:29
Χεχε, και η ταυτογχρονη αναπτυξη της γεωργιας μεσα σε 1000-2000 χρονια σε Ευφορη Ημισεληνο και στην Κοιλαδα του Ινδου...

εχει κατι απο Ζωνη του Λυκοφωτος.

Βλεπεις ειναι πολυ μικρο διαστημα για να συντελεστει η υβριδοποιηση του σταριου....

(κανονικα θα επρεπε να ειχε ξεκινησει δεκαδες χιλιαδες χρονια νωριτερα!!!).

Το ιδιο Ζωνη του Λυκοφωτος ειναι οτι ξεκιναει την ιδια περιοδο η καλλιεργια της πατατας στις Ανδεις και της κολοκυθας και των προγονων του καλαμποκιου στο Μεξικο.

Συμφωνα με τις παραδοσεις την καλλιεργια την εφεραν στους Ινδιανους γενειοφοροι λευκοι οπως ο Κετζαλκοατλ και ο Βιρακοχα.

Θυμησου και την ελληνικη παραδοση για τον Τριπτολεμο που μεσα σε ενα ιπταμενο αρμα τριγυριζε σε μακρινους τοπους και διδασκε στους ανθρωπους την καλλιεργια του σταριου.

Εδω ο Τριπτολεμος πανω στο φτερωτο του αρμα εφοδιαζεται σταρι απο τη Δημητρα και ετοιμαζεται να ξεκινησει εκπολιτιστικη αποστολη μαθαινοντας την καλλιεργια του σταριου σε ανθρωπους μακρινων τοπων.

Εικόνα

.
...όχι μόνο φτερωτό άρμα, αλλά το έσερναν και φτερωτά φίδια.

κοίτα σύμπτωσεις.

ετυμολογία nahuatl. Quetzalcoatl.

Quetzal
Εικόνα

Coatl
Εικόνα


... »Είπαν και είχαν πιστέψει πολύ, ότι την τελευταία ημέρα ο Κουκουλκάν κατέβηκε από τον ουρανό και έλαβε υπηρεσίες, ολονύκτιες προσευχές και προσφορές.
Σχέση του κόσμου του Γιουκατάν, Ντιέγκο ντε Λάντα (1566)

Σύμφωνα με τα χρονικά των Μάγια, ο Kukulkán, όπως και ο Quetzalcóatl, είναι ο κατακτητής που έφτασε στο Γιουκατάν δια θαλάσσης από τη δύση και έγινε ο ηγέτης και ιδρυτής του πολιτισμού τους. Από τη συγχώνευση των δύο μύθων, ο Kukulkán εμφανίζεται ως ο άρχοντας του ανέμου και της βροχής επειδή κυβερνά το πλοίο που τον οδήγησε στο Γιουκατάν και στην πόλη που ίδρυσε.


Μάλλον θα μπούμε στην ζώνη του λυκοφωτοργασμού. χαχαχαχαχα
𐀲𐀏𐀨𐀲𐀏𐀨𐀭 𐀀𐀗𐀨:𐀣𐀬𐀔:𐀓𐀫:𐀀𐀗𐀨:𐀏𐀬:𐀣𐀦

Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής.

Με πρᾰ́σῐνους, κῠᾰνέους και ἐρῠθρούς Κοκούς...

Γκουερινο 4
Δημοσιεύσεις: 2302
Εγγραφή: 12 Αύγ 2021, 12:44
Phorum.gr user: Gouerino

Re: Υπήρξαν Γίγαντες;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γκουερινο 4 » 19 Οκτ 2021, 11:11

Αρίστος έγραψε:
19 Οκτ 2021, 07:26
taxalata xalasa έγραψε:
19 Οκτ 2021, 05:16

Επικράτηση άλλων homo sapiens (καλλιεργητές) επί cro–magnon (νόμαδες κυνηγοί) ;
αθηνά vs ποσειδών όπως λες;



Νομιζω οτι ο ΠΟσειδωνας συμβολιζε τα αρχεγονα ενστικτα που οδηγουν στον πολεμο και τις κατακτησεις ενω η Αθηνα τη νοημοσυνη και τη σοφια που οδηγουν σε ειρηνικη αναπτυξη.

Ολοι οι μυθοι λενε οτι ο Κατακλυσμος εφερε το τελος πολλων αιματηρων πολεμων.

Η επικρατηση της Αθηνας μετα τις γεωλογικες ταραχες συμβολιζε και τη ληξη αυτων των αιματηρων πολεμων.

Η καλλιεργια της γης και της ελιας ειναι εργο ειρηνης.

Ο γεωργος δεν ειναι αιμοδιψης κατακτητης.

.
Το ιστορικό παράδειγμα της μετανάστευσης των γεωργών - κτηνοτρόφων Ευρωπαίων στην Αμερική, το ακριβώς αντίθετο μας δείχνει.

Οι γεωργοί κτηνοτρόφοι, επεκτείνονται συνέχεια εις βάρος των κυνηγών, τροφοσυλλεκτων.
Αυτό φυσικά δεν γινόταν αναίμακτα, γινόταν μέσα από συγκρούσεις

Αυτό έγινε στην Αμερική, αυτό θα έγινε και σε όλο τον κόσμο, κατά την διάρκεια της εξάπλωσης του νεολιθικου τρόπου ζωής.

Εξου και το όνομα Τριπτόλεμος, δηλαδή πολεμιστής που έδωσαν οι Έλληνες στον μυθικό άνθρωπο που διέδωσε την γεωργία.

Με μια λέξη οι Έλληνες τα είπαν όλα για ακόμη μια φορά

Γκουερινο 4
Δημοσιεύσεις: 2302
Εγγραφή: 12 Αύγ 2021, 12:44
Phorum.gr user: Gouerino

Re: Υπήρξαν Γίγαντες;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γκουερινο 4 » 19 Οκτ 2021, 11:33

Jimmy81 έγραψε:
19 Οκτ 2021, 05:09
Γκουερινο 4 έγραψε:Με λίγα λόγια μας λες, ότι και ο χεοπας και ο χεφρηνος ,παρολο που ήθελαν να χτίσουν αυτά τα θηρία, στηριχτηκαν σε ξυλεια 2,3 αιώνων που υπήρχε στην Αίγυπτο.
Τώρα τα πιστεύεις αυτά που γράφεις;
Τα γράφεις για να πεις κάτι;
Εσύ ξέρεις.
Τέτοιες γραφικότητες όμως αναγκάζεσαι να πεις όταν προσπαθείς να δικαιολογησεις τα αδικαιολόγητα.

Όσον αφορά το άλλο το αστείο που λες για τον μυκερινο, οι κατασκευαστες αυτοί, εφόσον ήταν και η τρίτη πυραμίδα στη σειρά, θα ήξεραν επακριβώς πόση ξυλεια θα χρειαζόταν
Θα την έφερναν μια φορά και τέλος, δεν θα απασχολουσε συνέχεια κόσμο για αυτό το πράγμα,που δήθεν του περίσσευε.
Άσε που για να κάνει τόσο μικρή πυραμίδα ο μυκερινος, ένα πράγμα σήμαινει,ελειψη χρημάτων.
Αυτό σημαίνει ότι αν γινόταν αυτό που λες, και αυτός παλιά ξυλεια θα χρησιμοποιούσε

Σταμάτα να γράφεις παιδιαστικες δικαιολογίες, ούτε στο νηπιαγωγείο δεν περνάνε
Σιγά μην παραξενευτούμε που έτυχε να χρησιμοποιήσουν παλιά ξυλεία δύο φαραώ. Μιλάμε για φαινόμενο πασίγνωστο στην αρχαιολογία. Τράβα ρώτα τον φίλο σου τον Λυριτζή να στο επιβεβαιώσει με τα βιβλία του.

Μια χαρά μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν δύο φαραώ ξύλο που είχε ξαναχρησιμοποιηθεί ή είχε κοπεί παλιότερα και υπήρχε σε αποθήκες. Σε όλη την παγκόσμια ιστορία συμβαίνει αυτό. Ακόμα και στην ίδια την Αίγυπτο αργότερα πήραν πέτρες από την πυραμίδα για να φτιάξουν νέα κτίρια. Η κοινή πρακτική των λαών δεν είναι δικαιολογία, είναι πραγματικότητα. Αυτό που λέω λοιπόν είναι ότι είναι απρόβλεπτο ποια ξυλεία θα χρησιμοποιήσει ο ένας και ο άλλος. Οι δύο φαραώ πριν το Μυκερίνο έτυχε να χρησιμοποιήσουν ήδη χρησιμοποιημένη ξυλεία που μπορεί να υπήρχε σε κτίσματα, σε αποθήκες κλπ. Ο άλλος έτυχε να χρησιμοποιήσει ξυλεία που κόπηκε κοντά στην εποχή του. Δείξε μου ποιος φυσικός νόμος το απαγορεύει αυτό αλλιώς δεν έχει νόημα να κάνεις ότι τάχα μου αγανακτείς από το «παράλογο» της υπόθεσης.

Σοβαρέψου ρε συ,
Δεν χρειάζεται να απαντάς σε όλα, λέγοντας γραφικότητες κατά ριπας.
Σοβαρά τώρα πιστεύεις ότι οι Αιγύπτιοι είχαν αποθήκες γεμάτες οικοδομική ξυλεια;
Η ότι γκρέμισαν οποίο κτίριο ειχε ξύλο για να φτιάξουν τις πυραμίδες,που δεν υπήρχαν καν τέτοια στην Αίγυπτο
Επίσης σε έχω πει 100 φορές ότι το ξύλο δεν αντέχει αιώνες για οικοδομικές εργασίες, αυτό είναι κοινή γνώση και στον τελευταίο Αλβανό εργάτη

Μετά τι κάνεις;
Συγκρινεις το ξύλο με την πέτρα;
Μα ασφαλώς είναι γνωστό, ότι από υλικά όπως μάρμαρα, πέτρες από παλαιότερα κτίρια, έχουν χτιστεί ολόκληρες πόλεις σε ολόκληρο τον κόσμο.
Τι σχέση έχει αυτό με την υπόθεση μας;
Τις πέτρες χρονολογησανε;

Γκουερινο 4
Δημοσιεύσεις: 2302
Εγγραφή: 12 Αύγ 2021, 12:44
Phorum.gr user: Gouerino

Re: Υπήρξαν Γίγαντες;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γκουερινο 4 » 19 Οκτ 2021, 11:44

Jimmy81 έγραψε:
19 Οκτ 2021, 05:09

Γκουερινο 4 έγραψε:Όσο για τους αρχαιολόγους, απλά δεν περίμεναν αυτά τα αποτελέσματα των χρονολογησεων
Είχαν πείσει τον εαυτό τους ότι έχουν δίκιο.
Άλλωστε οι χρονολογησεις έγιναν για να αποδειχτεί ότι οι πυραμίδες δεν είναι του 10.000 π. Χ
Όταν είδαν ότι δύο φορές δεν βγαινουν όμως και τα δικά τους κουκιά, άρχισαν οι αλχημείες
Άρα δεν μπορούσαν να προαποφασίσουν τίποτα οι αρχαιολόγοι και μετά να το επιβάλλουν. Ευχαριστώ που έρχεσαι στα λόγια μου και αντιφάσκεις με αυτό που ισχυρίστηκες πριν.
Οι αρχαιολόγοι ήταν πεπεισμένοι ότι οι μετρήσεις θα έδειχναν τις ημερομηνίες που πίστευαν εξαρχής.
Στην συνέχεια αφού πρώτα τελείωσε η υπόθεση του 10.000 π. Χ ως ημερομηνία κατασκευής, άρχισαν τις αλχημείες να φέρουν τις χρονολογησεις στα πιστεύω τους.
Αν δεν ίσχυε αυτό, μετά από δύο χρονολογησεις, που έδειξαν αποκλίσεις στα πιστεύω τους, θα είχαν αναπροσαρμοσει τις θεωρίες τους με βάση αυτές.
Εκτός αν πιστεύεις πως αν οι δυο χρονολογησεις έδειχναν τις περιόδους που είχαν στο μυαλό τους, θα έκαναν και χρήση δήθεν προχωρημενων μεθόδων για επαλήθευση

Άβαταρ μέλους
Αρίστος
Δημοσιεύσεις: 40805
Εγγραφή: 13 Ιαν 2019, 16:44

Re: Υπήρξαν Γίγαντες;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αρίστος » 19 Οκτ 2021, 11:56

taxalata xalasa έγραψε:
19 Οκτ 2021, 09:56
Αρίστος έγραψε:
19 Οκτ 2021, 08:29
Χεχε, και η ταυτογχρονη αναπτυξη της γεωργιας μεσα σε 1000-2000 χρονια σε Ευφορη Ημισεληνο και στην Κοιλαδα του Ινδου...

εχει κατι απο Ζωνη του Λυκοφωτος.

Βλεπεις ειναι πολυ μικρο διαστημα για να συντελεστει η υβριδοποιηση του σταριου....

(κανονικα θα επρεπε να ειχε ξεκινησει δεκαδες χιλιαδες χρονια νωριτερα!!!).

Το ιδιο Ζωνη του Λυκοφωτος ειναι οτι ξεκιναει την ιδια περιοδο η καλλιεργια της πατατας στις Ανδεις και της κολοκυθας και των προγονων του καλαμποκιου στο Μεξικο.

Συμφωνα με τις παραδοσεις την καλλιεργια την εφεραν στους Ινδιανους γενειοφοροι λευκοι οπως ο Κετζαλκοατλ και ο Βιρακοχα.

Θυμησου και την ελληνικη παραδοση για τον Τριπτολεμο που μεσα σε ενα ιπταμενο αρμα τριγυριζε σε μακρινους τοπους και διδασκε στους ανθρωπους την καλλιεργια του σταριου.

Εδω ο Τριπτολεμος πανω στο φτερωτο του αρμα εφοδιαζεται σταρι απο τη Δημητρα και ετοιμαζεται να ξεκινησει εκπολιτιστικη αποστολη μαθαινοντας την καλλιεργια του σταριου σε ανθρωπους μακρινων τοπων.

Εικόνα

.
...όχι μόνο φτερωτό άρμα, αλλά το έσερναν και φτερωτά φίδια.

κοίτα σύμπτωσεις.

ετυμολογία nahuatl. Quetzalcoatl.

Quetzal
Εικόνα

Coatl
Εικόνα


... »Είπαν και είχαν πιστέψει πολύ, ότι την τελευταία ημέρα ο Κουκουλκάν κατέβηκε από τον ουρανό και έλαβε υπηρεσίες, ολονύκτιες προσευχές και προσφορές.
Σχέση του κόσμου του Γιουκατάν, Ντιέγκο ντε Λάντα (1566)

Σύμφωνα με τα χρονικά των Μάγια, ο Kukulkán, όπως και ο Quetzalcóatl, είναι ο κατακτητής που έφτασε στο Γιουκατάν δια θαλάσσης από τη δύση και έγινε ο ηγέτης και ιδρυτής του πολιτισμού τους. Από τη συγχώνευση των δύο μύθων, ο Kukulkán εμφανίζεται ως ο άρχοντας του ανέμου και της βροχής επειδή κυβερνά το πλοίο που τον οδήγησε στο Γιουκατάν και στην πόλη που ίδρυσε.


Μάλλον θα μπούμε στην ζώνη του λυκοφωτοργασμού. χαχαχαχαχα



Πολυ δυνατο ποστ, μπραβο παιχταρα, δεν ειχα συνειδητοποιησει τη συνδεση των δυο μυθων!!!!

.

Άβαταρ μέλους
Leporello
Δημοσιεύσεις: 14148
Εγγραφή: 07 Αύγ 2018, 19:09
Phorum.gr user: Leporello

Re: Υπήρξαν Γίγαντες;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 19 Οκτ 2021, 12:10

Γκουερινο 4 έγραψε:
19 Οκτ 2021, 11:11
Αρίστος έγραψε:
19 Οκτ 2021, 07:26
taxalata xalasa έγραψε:
19 Οκτ 2021, 05:16

Επικράτηση άλλων homo sapiens (καλλιεργητές) επί cro–magnon (νόμαδες κυνηγοί) ;
αθηνά vs ποσειδών όπως λες;
Νομιζω οτι ο ΠΟσειδωνας συμβολιζε τα αρχεγονα ενστικτα που οδηγουν στον πολεμο και τις κατακτησεις ενω η Αθηνα τη νοημοσυνη και τη σοφια που οδηγουν σε ειρηνικη αναπτυξη.

Ολοι οι μυθοι λενε οτι ο Κατακλυσμος εφερε το τελος πολλων αιματηρων πολεμων.

Η επικρατηση της Αθηνας μετα τις γεωλογικες ταραχες συμβολιζε και τη ληξη αυτων των αιματηρων πολεμων.

Η καλλιεργια της γης και της ελιας ειναι εργο ειρηνης.

Ο γεωργος δεν ειναι αιμοδιψης κατακτητης.
Το ιστορικό παράδειγμα της μετανάστευσης των γεωργών - κτηνοτρόφων Ευρωπαίων στην Αμερική, το ακριβώς αντίθετο μας δείχνει.

Οι γεωργοί κτηνοτρόφοι, επεκτείνονται συνέχεια εις βάρος των κυνηγών, τροφοσυλλεκτων.
Αυτό φυσικά δεν γινόταν αναίμακτα, γινόταν μέσα από συγκρούσεις

Αυτό έγινε στην Αμερική, αυτό θα έγινε και σε όλο τον κόσμο, κατά την διάρκεια της εξάπλωσης του νεολιθικου τρόπου ζωής.
Αυτό είναι σωστό. Ο Αρίστος, όπως πάντα καταλαβαίνει τα πράγματα ανάποδα. Οι κυνηγοί - τροφοσυλλέκτες είχαν ειρηνικό τρόπο ζωής, γιατί δεν είχαν τίποτα να χωρίσουν. Δεν υπήρχε ιδιοκτησία και κατανάλωναν ό,τι μπορούσαν να μαζέψουν κάθε μέρα. Μέχρι και ενδείξεις γιά μητριαρχία υπάρχουν.

Οι γεωργοί είναι που άρχισαν να αποθηκεύουν αγαθά και να πολεμούν γιά να πάρουν τα αγαθά των άλλων. Επίσης, έκαναν και κάτι άλλο: έκαιγαν τα δάση που κυνηγούσαν οι κυνηγοί - τροφοσυλλέκτες, γιά να τα κάνουν χωράφια και βοσκοτόπια. Μόνο, μη φανταστείς τίποτα πολέμους με τους κυνηγούς. Αυτοί ήταν πολύ λιγότεροι από τους γεωργούς και εξαφανιζόντουσαν εύκολα, είτε με φυσική εξόντωση, είτε με υιοθέτηση του νεολιθικού τρόπου ζωής.

Δεν πρέπει να συγχέουμε με τους κυνηγούς, τους πολύ μεταγενέστερους νομάδες που ήταν κι'αυτοί νεολιθικοί (ή και μεταλλουργοί), αλλά ποιμένες και όχι γεωργοί. Επεκτάθηκαν και αυτοί εις βάρος κυνηγών - τροφοσυλλεκτών (π.χ. οι Μπαντού εις βάρος των Χόϊ-Χόϊ και των Σαν) αλλά κυρίως επεκτάθηκαν γιά να κλέψουν τα αγαθά των γεωργών (π.χ. Τούρκοι και Μογγόλοι)
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Γκουερινο 4
Δημοσιεύσεις: 2302
Εγγραφή: 12 Αύγ 2021, 12:44
Phorum.gr user: Gouerino

Re: Υπήρξαν Γίγαντες;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Γκουερινο 4 » 19 Οκτ 2021, 12:44

Leporello έγραψε:
19 Οκτ 2021, 12:10
Οι κυνηγοί - τροφοσυλλέκτες είχαν ειρηνικό τρόπο ζωής, γιατί δεν είχαν τίποτα να χωρίσουν. Δεν υπήρχε ιδιοκτησία και κατανάλωναν ό,τι μπορούσαν να μαζέψουν κάθε μέρα. Μέχρι και ενδείξεις γιά μητριαρχία υπάρχουν.

Οι γεωργοί είναι που άρχισαν να αποθηκεύουν αγαθά και να πολεμούν γιά να πάρουν τα αγαθά των άλλων. Επίσης, έκαναν και κάτι άλλο: έκαιγαν τα δάση που κυνηγούσαν οι κυνηγοί - τροφοσυλλέκτες, γιά να τα κάνουν χωράφια και βοσκοτόπια. Μόνο, μη φανταστείς τίποτα πολέμους με τους κυνηγούς. Αυτοί ήταν πολύ λιγότεροι από τους γεωργούς και εξαφανιζόντουσαν εύκολα, είτε με φυσική εξόντωση, είτε με υιοθέτηση του νεολιθικού τρόπου ζωής.

Δεν πρέπει να συγχέουμε με τους κυνηγούς, τους πολύ μεταγενέστερους νομάδες που ήταν κι'αυτοί νεολιθικοί (ή και μεταλλουργοί), αλλά ποιμένες και όχι γεωργοί. Επεκτάθηκαν και αυτοί εις βάρος κυνηγών - τροφοσυλλεκτών (π.χ. οι Μπαντού εις βάρος των Χόϊ-Χόϊ και των Σαν) αλλά κυρίως επεκτάθηκαν γιά να κλέψουν τα αγαθά των γεωργών (π.χ. Τούρκοι και Μογγόλοι)
Εγώ πιστεύω ότι και οι κυνηγοί είχαν συγκρούσεις μεταξύ τους, έστω περιορισμένης κλίμακας
Σίγουρα οι φυλές τους είχαν οριοθετησει το δικό τους πεδίο κυνηγιού και κάθε παραβίαση του δεν θα είχε ειρηνική κατάληξη

Κάθε φορά που στην ανθρώπινη ιστορία γινόταν μια τέτοια τεράστια αλλαγή, π. χ ,νεολιθικος τρόπος ζωής, είναι σίγουρο ότι ένα μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων δεν θέλησε να την ακολουθήσει
Αντιστάθηκε, και στο τέλος όπως συμβαίνει πάντα σε κάθε αλλαγή, όποιος δεν προσαρμόστηκε εξαφανίστηκε.

Σίγουρο όμως είναι ,ότι όπως γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, υπήρχαν κάποιοι που αναπολουσαν και εξιδανικευαν την προηγούμενη κατάσταση .

Σε αυτούς πιστεύω ότι οφείλονται οι μύθοι για παλιές χρυσές εποχές, για απαγορευμενους καρπούς που δοκίμασε ο άνθρωπος και ξέπεσε κτλ

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Αστικοί μύθοι και Παραδοσιακοί θρύλοι”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών