deCaritaine έγραψε: ↑30 Αύγ 2018, 16:10Εγω θέλω και Βρέννους Ντουξ Γκαλόρουμ. Που πρακτικά συμφωνεί με τον Ρωμιό της Ανατολής, από την ανάποδη αφετηρία. Θυμάμαι σχετικά νήματα Νότια Ελλάδα, μουσική, αρχιτεκτονική κλπ = Ευρώπη. Βόρεια Ελλάδα & Μικρασιάτες = μπλιαχ γιαχαμπίμπιδες.
Σε ποιον ανήκει η μνήμη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας;
Re: Σε ποιον ανήκει η μνήμη της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας;
FIGHT! FIGHT! FIGHT!
Για την υπερεθνική ρωμαϊκή αυτοκρατορία που εξελίχθηκε σε καθολική υπερεθνική "αυτοκρατορία" μέσω Βατικανού, τί γνώμη έχεις;deCaritaine έγραψε: ↑30 Αύγ 2018, 16:10Εννοώ ποιος αξίζει και δικαιούται να αισθάνεται απόγονος και συνεχιστής της βυζαντινης ή ανατολικής ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, σαν κρατική οντότητα, σαν παράδοση, σαν ανάμνηση κλπ. Εμένα προσωπικά δεν με ενδιαφέρει το θέμα είμαι Νέος Ελληνας, με απασχολεί μόνο η πρόοδος του ελληνικού κρατους και όχι μια υπερεθνική νεκρή αυτοκρατορία που τελείωσε πολλούς αιώνες πριν ανεπιστρεπτί.
Για να γίνω πιο ακριβής σε ποιον θεωρείς ότι ανήκει;

Η ελπίδα είναι παγίδα.
Το θέμα έχει όντως ενδιαφέρον γιατί διασαφηνίζει κάποια κοινά στοιχεία μεταξύ φαινομενικώς άσχετων παραγόντων.
Τόσο στο πολιτικό όσο και στο θρησκευτικό πεδίο.
Τόσο στο πολιτικό όσο και στο θρησκευτικό πεδίο.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- deCaritaine
- Μέλη που αποχώρησαν
Ψήφησα στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Για την ακρίβεια το Οικουμενικό Πατριαρχείο ο μόνος θεσμός που επέζησε από τότε. Αν και όπως είναι σήμερα δεν είμαι σίγουρος αν είναι περισσότερο οθωμανικός ή βυζαντινός θεσμός.
Το Βατικανό, σίγουρα δεν έχει σχέση με το Βυζάντιο. Που ήταν στην ουσία ο μόνος νόμιμος διάδοχος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας μέχρι το 1453. Η Αγία Γερμανική Αυτοκρατορία δεν εχει εντελώς καμία σχέση με την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, η Οθωμανική έχει περισσότερη.
Τώρα όσον αφορά τη βιολογική σχέση των σημερινων Ελλήνων με την Βυζαντινη Αυτοκρατορία, είναι αναλογα την περίοδο:
- Οι Βλάχοι και οι Αρβανίτες, ειναι οι απόγονοι της πρώιμης Αυτοκρατορίας μέχρι Ηράκλειο. Ολοι οι αυτοκρατορες και αξιωματουχοι τότε ήταν εκλατινισμένοι βαλκάνιοι Ρωμαίοι.
- Οι Ποντιοι και οι Καππαδοκες είναι απόγονοι της μέσης Αυτοκρατορίας της Ακμής, Ακρίτες και Τσιμισκηδες. Ολοι οι αυτοκρατορες και αξιωματουχοι τότε ήταν εξελληνισμένοι ανατολίτες Ρωμαίοι. Την σελτζουκική εποχή το 80% αυτών εκτουρκίστηκε και σώθηκαν μονο όσοι υποτάχθηκαν τελευταίοι στους Οθωμανούς, οι οποίοι ενίσχυσαν την ορθόδοξη εκκλησία σαν συνιστώσα του κράτους με αποτέλεσμα την ανακοπή των εξισλαμισμών.
- Οι Ελλαδίτες είναι απόγονοι της ύστερης Αυτοκρατορίας της παρακμής. Μετά τα θανάσιμα και ταυτόχρονα πλήγματα του 1071 σε Μπάρι από τους Νορμανδούς και Μαντζικέρτ από Σελτζούκους και την Φραγκοκρατία του 1204. Αναδείχθηκε μία πιο εθνικιστική ελίτ σε Νίκαια, Θεσσαλονίκη, Μυστρά σε μια φεουδαρχικού τύπου κατ' όνομα αυτοκρατορία, η οποία ελίτ στο μερος της που δεν εκτουρκίστηκε ή κατέφυγε στην δυση κατέληξε υποχωρώντας στον ελλαδικό χώρο. Εκεί επιβίωσαν και οι πιο συμπαγείς ελληνικοί πληθυσμοί.
Κομπαγιασι, east, τριμικρος... Το πυρροφσκι λείπει για να ολοκληρωθεί η σλαβολαγνεια
- Βινόσαυρος
πολιτισμικά σε κανέναν δηλαδή σε όλη την ανθρωπότητα, νομικά στους τουρκους
Αλληλεγγύη στην κα. Σταυράκη-Πατούλη.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Αλληλεγγύη στην αδελφότητα Κυρίλλου και Μεθοδίου.
Αλληλεγγύη στον κ. Καιρίδη.
Αλληλεγγύη στην κα. Συγγενιώτου.
Άλλο ρώτησα.deCaritaine έγραψε: ↑30 Αύγ 2018, 17:05Ψήφησα στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Για την ακρίβεια το Οικουμενικό Πατριαρχείο ο μόνος θεσμός που επέζησε από τότε. Αν και όπως είναι σήμερα δεν είμαι σίγουρος αν είναι περισσότερο οθωμανικός ή βυζαντινός θεσμός.
Το Βατικανό, σίγουρα δεν έχει σχέση με το Βυζάντιο. Που ήταν στην ουσία ο μόνος νόμιμος διάδοχος της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας μέχρι το 1453. Η Αγία Γερμανική Αυτοκρατορία δεν εχει εντελώς καμία σχέση με την Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, η Οθωμανική έχει περισσότερη.

Διευκρίνησες τη θέση σου για το Βυζάντιο και το πως εννοείς τη μνήμη. Θέλω την άποψη σου για την "αντίστοιχη" μνήμη της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας πριν το Βυζάντιο και τη μετεξέλιξη της στον δυτικό Καθολικισμό.
Σε ποιον ανήκει;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
graecorm imperium την λεγανε οι παπικοι
ελληνικη αυτοκρατορια ηταν
τα υπολοιπα είναι φουστιες των σλαβων αριστερων κκε νεοφιλ
ελληνικη αυτοκρατορια ηταν
τα υπολοιπα είναι φουστιες των σλαβων αριστερων κκε νεοφιλ
αθάνατος καραίσκος" ρωτηκσα τον μπουτζον μου πασά και μουπε να μη σε προσκυνησω"
Για μνήμη μιλάμε βρε παιδιά, η μνήμη που αναφέρει ο νηματοθέτης δεν έχει γραφειοκρατική βάση.Βινόσαυρος έγραψε: ↑31 Αύγ 2018, 05:15πολιτισμικά σε κανέναν δηλαδή σε όλη την ανθρωπότητα, νομικά στους τουρκους
Κατά τη γνώμη μου επιχειρεί με μάλλον πλάγιο τρόπο μια πολιτισμική διαφοροποίηση κι επειδή όντως αυτό είναι κάτι πολύ ενδιαφέρον ας το πάμε μέχρι το τέλος.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- billy huge
- Phorum.gr user: Billy Huge
Πολιτισμικά σε όλη την ανθρωπότητα, όπως όλοι πολιτισμοί της Ιστορίας,Βινόσαυρος έγραψε: ↑31 Αύγ 2018, 05:15πολιτισμικά σε κανέναν δηλαδή σε όλη την ανθρωπότητα, νομικά στους τουρκους
νομικά στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και κατ΄ επέκταση, στο σύγχρονο κράτος της Τουρκίας,
πρακτικά στην Ορθόδοξη Εκκλησία,
ηθικά και συνεκτικά, στους Έλληνες.
Vae Victis
H Βυζαντινή αυτοκρατορία άνηκε στους Βυζαντινούς.
- deCaritaine
- Μέλη που αποχώρησαν
Εγραψα και πριν νόμιμος διάδοχος της Ρωμης είναι μόνο το Βυζάντιο. Δηλαδή και σε αγγλόφωνα σάιτ όταν το φέρνει η κουβέντα αυτό λέω, στην Δυση υπάρχει κατάλυση το 400 τόσο και υπάρχει τεράστιο κενό μέχρι τον Καρλομάγνο το 800 οπότε δεν είναι νόμιμη διαδοχή (ούτε καμία μνήμη υπάρχει, αλλά εφευρέθηκε). Βασίζεται σε πλαστά θρησκευτικά κείμενα (κωνσταντίνεια δωρεά). Επίσης και η ρωσική θέση περί τρίτης ρώμης είναι εξισου γελοία όπως και η οθωμανική, αν υπήρξε ποτέ τέτοια, γιατί δεν υπήρξε διαδοχή αλλά βίαια διακοπή της αυτοκρατορίας για κατι άλλο τελείως διαφορετικό.
Το νήμα ειναι άλλη μια κλασική συζήτηση περί της εθνικής ταυτότητας των Νεοέλληνων. Δηλαδή αυτό τον σκοπο είχα.
Διαφωνώ και με τον Μπίλυ Χιουτζ δεν υπάρχει νομιμη διαδοχή της Ανατολικής Ρωμαϊκής από τους Οθωμανούς αλλά βίαιη κατάλυση, όπως αυτή από Φράγκους και Γότθους της Δ.Ρ.Α. χίλια χρόνια παλαιότερα. Επίσης διαφωνώ ότι η Τουρκική Δημοκρατία είναι ο μόνος νόμιμος διάδοχος της Οθωμανικης Αυτοκρατορίας, άποψη μου και νομίζω θα έπρεπε να είναι και η επίσημη ελληνική ότι η Οθωμανικη Αυτοκρατορία είχε πολλά διάδοχα κράτη ανάμεσα τους και την Ελλάδα. Η Τουρκική Δημοκρατία είναι ένα νέο κράτος που γεννήθηκε το 1923, σχεδόν εκατό χρόνια αργότερα από την Ελληνική Δημοκρατία.
Δεν υπάρχει "Βυζαντινή" Αυτοκρατορία. Μόνο Ρωμαϊκή.
Η κληρονομιά της Ρωμαϊκής ανήκει στους Ρωμηούς, όπως λέγονταν οι ελληνόφωνοι ορθόδοξοι στην Τουρκοκρατία, μετά τον 18ο.
Η κληρονομιά της Ρωμαϊκής ανήκει στους Ρωμηούς, όπως λέγονταν οι ελληνόφωνοι ορθόδοξοι στην Τουρκοκρατία, μετά τον 18ο.
Ποιός τα χέζει τα νούμερα, Γκίνες είμαστε ;deCaritaine έγραψε: ↑31 Αύγ 2018, 16:31... άποψη μου και νομίζω θα έπρεπε να είναι και η επίσημη ελληνική ότι η Οθωμανικη Αυτοκρατορία είχε πολλά διάδοχα κράτη ανάμεσα τους και την Ελλάδα. Η Τουρκική Δημοκρατία είναι ένα νέο κράτος που γεννήθηκε το 1923, σχεδόν εκατό χρόνια αργότερα από την Ελληνική Δημοκρατία.
Και φυσικά χέζουμε την βαρβαρική οθωμανική διαδοχή μας όπως οι κλέφτες του Βάλτου τα γένια του κατή .
Όσο γιά την νομιμότερη ρωμαική διαδοχή μας σε σχέση με τους Φράγκοι το θέμα είναι ποιός δείχνει περισσότερη ρωμαίλα στην συνέχεια.
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
- deCaritaine
- Μέλη που αποχώρησαν
Για παράδειγμα λένε ότι όσα νησιά δεν αναφέρονται ρητώς σε συνθήκες είναι γκρίζα και ανήκουν στον μόνο διάδοχο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας δηλαδή σε αυτούς.
Οι κλέφτες του Βάλτου ήταν και αρματωλοί ενιότε δηλαδή Οθωμανοί δημόσιοι υπάλληλοι, μην αναφέρουμε τους χιλιάδες χριστιανους σπαχηδες παλαιότερα που διέπρεπαν στους πολέμους εναντίον των μαμελούκων και των περσών.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση H αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και η ευθύνη της Δύσης
από Αρίστος » 23 Σεπ 2023, 14:00 » σε Διεθνής πολιτική - 12 Απαντήσεις
- 822 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αρίστος
24 Σεπ 2023, 17:49
-
-
-
Νέα δημοσίευση Συμφωνείτε με την ένωση με Τουρκία και αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας;
από Μαδουραίος » 25 Οκτ 2024, 12:23 » σε Εθνικά Θέματα - 2 Απαντήσεις
- 234 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από seismic1
02 Νοέμ 2024, 19:00
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ήταν η Κωσταντινούπολη η γνήσια πρωτεύουσα της Ρωμαικής Αυτοκρατορίας ;
από έργο_μακέτο » 04 Δεκ 2023, 09:17 » σε Ιστορία - 10 Απαντήσεις
- 606 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μπίστης
21 Δεκ 2023, 21:41
-
-
-
Νέα δημοσίευση Σε ποια απ'αυτές τις κατηγορίες ανήκει ο Έκτορας;
από Εκτωρ » 01 Νοέμ 2023, 17:18 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 1 Απαντήσεις
- 317 Προβολές
-