Κόκκορας έγραψε: ↑27 Οκτ 2021, 23:04
Cecily Anne έγραψε: ↑27 Οκτ 2021, 21:29
Λίνο Βεντούρα έγραψε: ↑27 Οκτ 2021, 21:20
Καλά, ποιος άλλος; Εδώ βγαίνουν φορά παρτίδα και μιλάνε έτσι από επίσημοι φορείς μέχρι πειρατικά βοθροκαναλα.

Μα αυτό είναι το σωστό ρε συ, αφού από'κει είναι. Τί σχέση έχουν τα Καλύβια και τα Σπάτα με την Αθήνα;
μεταξυ τους θα τα λενε
και στην Θεσσαλονικη λεει ο ενας στον αλλο ειμαι/μενω καλαμαρια,σταυρουπολη,πανοραμα κ.ο.κ
αλλα δεν θα παρουσιαστει στην κρητη και θα πει ειμαι απο...τουμπα,με εξαιρεση τον sid

Ισχύει.
Κατα τα αλλα, παλιότερα που ανέβαινα πολύ συχνά στη Θεσσαλονίκη, θυμάμαι ότι για μια περίοδο με το που έμπαινα στο κέντρο της πόλης, πάντα διαπίστωνα κάτι διαφορετικό από την Αθήνα αλλά είχα αυτήν την περίεργη αίσθηση ότι το ήξερα, το "έβλεπα" αλλά δεν μπορούσα να το σχηματοποιήσω ως κάτι συγκεκριμένο, έπαιζε στο αόριστο επίπεδο που δεν μπορούσα να εντοπίσω. Μετά ξεχνιόμουν μέχρι την επόμενη φορά. Και μια μέρα, μου ήρθε ξεκάθαρη η φλασιά. Στο κέντρο της Αθήνας, στα φανάρια, στα πεζοδρόμια, στις στάσεις, παντού, οι άνθρωποι έδειχναν πάντα να βιάζονται, η κίνηση τους, η στάση τους, το ύφος τους, έδινε πάντα μια αίσθηση άγχους, ακόμη και αν απλώς χάζευαν τις βιτρίνες ή ήταν αραχτοί σε καφέ. Αντίθετα στη Θεσσαλονίκη, ακόμη κι αυτοί που περπατούσαν ή οδηγούσαν για να πάνε στη δουλειά τους, έδειχναν πάντα πολυ πιο χαλαροί.
Φυσικά, με την πάροδο των χρόνων και η Θεσσαλονίκη ανέβαζε ρυθμούς. Αλλά η διαφορά της με τους ρυθμούς και την επίκτητη ένταση της Αθήνας, παραμένει σταθερή.
Και νομίζω, ότι αυτή η διαφορά μεταξύ των δύο πόλεων, παίζει και σε τοπικό επίπεδο μεταξύ των περιοχών της κάθε μεγάλης πόλης. Και δημιουργεί την αντίστοιχη διάθεση προς αυτές.