Φίλτρο νερού

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
paul25

Re: Φίλτρο νερού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 01 Σεπ 2018, 21:56

Πάνας έγραψε:
01 Σεπ 2018, 21:29
Συγκεκριμένα μιλάω για αυτό:

https://www.allwater.gr/product/filtra- ... -filtri-10

Εικόνα

Πολλοί μου είπαν ότι το 3 σταδίων στην Αθήνα είναι υπερβολή.
Αυτα ειναι φιλτρα για χημικα εργαστηρια που θελουν να εχουν καθαρο νερο για να μειωσουν το interferance. Υπερβολη μου φαινετε και εμενα. Δε παθαινεις τιποτα απο το χλωριο. Στη τελικη υπαρχει και πιο φθηνη λυση, βαζε νερο σε ανοιχτες κανατες και αστες ανοιχτες το πολυ μια ωρα, το χλωριο θα εχει εξατμιστει.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 01 Σεπ 2018, 21:58

paul25 έγραψε:
01 Σεπ 2018, 21:56
Πάνας έγραψε:
01 Σεπ 2018, 21:29
Συγκεκριμένα μιλάω για αυτό:

https://www.allwater.gr/product/filtra- ... -filtri-10

Εικόνα

Πολλοί μου είπαν ότι το 3 σταδίων στην Αθήνα είναι υπερβολή.
Αυτα ειναι φιλτρα για χημικα εργαστηρια που θελουν να εχουν καθαρο νερο για να μειωσουν το interferance. Υπερβολη μου φαινετε και εμενα. Δε παθαινεις τιποτα απο το χλωριο. Στη τελικη υπαρχει και πιο φθηνη λυση, βαζε νερο σε ανοιχτες κανατες και αστες ανοιχτες το πολυ μια ωρα, το χλωριο θα εχει εξατμιστει.
Ναι και θα γεμίζω τα μπουκάλια για το παγωμένο νερό με το χωνί αφού τα έχω αφήσει ή τα παγάκια.... όχι βέβαια, δεν παίζει. Εκτός αυτού δεν συγκρατούν μόνο το χλώριο, πάτα το λινκ να διαβάσεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Πάνας την 01 Σεπ 2018, 21:59, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
the end

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 01 Σεπ 2018, 21:59

Πάνας έγραψε:
01 Σεπ 2018, 21:55
vagabondo έγραψε:
01 Σεπ 2018, 21:54
Σπύρος έγραψε:
01 Σεπ 2018, 21:48
Το όλο θέμα είναι αν απορροφά ο οργανισμός το χλώριο στο μπάνιο.
Αν απορροφά το χλώριο από το νερό, τότε απορροφά και όλα τα χημικά των αφρόλουτρων και των σαμπουάν.
Για μάντεψε.... γιατί ορισμένα βγαίνουν με PH 5,5 ; :D
Αν το pH είναι 5,5 δεν απορροφούνται τα συστατικά τους από το δέρμα;
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 01 Σεπ 2018, 22:00

vagabondo έγραψε:
01 Σεπ 2018, 21:59
Πάνας έγραψε:
01 Σεπ 2018, 21:55
vagabondo έγραψε:
01 Σεπ 2018, 21:54

Αν απορροφά το χλώριο από το νερό, τότε απορροφά και όλα τα χημικά των αφρόλουτρων και των σαμπουάν.
Για μάντεψε.... γιατί ορισμένα βγαίνουν με PH 5,5 ; :D
Αν το pH είναι 5,5 δεν απορροφούνται τα συστατικά τους από το δέρμα;
Απορροφούνται εφόσον μυρίζεις μετά.... αλλά δεν ερεθίζεται... πολλοί άνθρωποι μετά το μπάνιο τους πιάνει φαγούρα. Φταίει το PH για αυτό, είναι πιο ευαίσθητοι.
the end

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 01 Σεπ 2018, 22:06

Πάνας έγραψε:
01 Σεπ 2018, 21:58

Ναι και θα γεμίζω τα μπουκάλια για το παγωμένο νερό με το χωνί αφού τα έχω αφήσει ή τα παγάκια.... όχι βέβαια, δεν παίζει. Εκτός αυτού δεν συγκρατούν μόνο το χλώριο, πάτα το λινκ να διαβάσεις.
Δεν εχω καταλαβει γιατι το βλεπεις δυσκολο; τις κανατες μετα απο μια ωρα τις κλεινεις και τις βαζεις στο ψυγειο για να εχεις παγωμενο και ενα μερος απο αυτες το χυνεις στη θηκη για τα παγακια. Τελοσπαντων, αν θες να σου συγκρατει και αλλα τοτε μπορεις να βαλεις και πιο απλα φιλτρα, καλη δουλεια κανουν και αυτα.

Άβαταρ μέλους
perseus
Phorum.gr user: Perseus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από perseus » 01 Σεπ 2018, 22:07

Αυτα ειναι της πλακας ρε Πανα.

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 01 Σεπ 2018, 22:11

paul25 έγραψε:
01 Σεπ 2018, 22:06
Πάνας έγραψε:
01 Σεπ 2018, 21:58

Δεν εχω καταλαβει γιατι το βλεπεις δυσκολο; τις κανατες μετα απο μια ωρα τις κλεινεις και τις βαζεις στο ψυγειο για να εχεις παγωμενο και ενα μερος απο αυτες το χυνεις στη θηκη για τα παγακια. Τελοσπαντων, αν θες να σου συγκρατει και αλλα τοτε μπορεις να βαλεις και πιο απλα φιλτρα, καλη δουλεια κανουν και αυτα.
Κοίτα το νερό σε όλες τις περιοχές δεν είναι το ίδιο... για την Αθήνα που έχει καλό δίκτυο και ποιότητα νερού είναι μια χαρά, κάπου αλλού μπορεί να χρειάζεσαι 3 ακόμα και 4 σταδίων για να είναι το νερό σε πόσιμες προδιαγραφές.
the end

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 01 Σεπ 2018, 22:12

Πάνα ο Μάνδρος έχει βάλει φίλτρο αντίστροφης όσμωσης. Αυτό κρατάει τα πάντα, αλλά δεν είναι και τόσο καλό αυτό, γιατί κρατάει και ουσίες που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 01 Σεπ 2018, 22:15

Μηχανικός έγραψε:
01 Σεπ 2018, 22:12
Πάνα ο Μάνδρος έχει βάλει φίλτρο αντίστροφης όσμωσης. Αυτό κρατάει τα πάντα, αλλά δεν είναι και τόσο καλό αυτό, γιατί κρατάει και ουσίες που χρειάζεται ο οργανισμός μας.
Αυτό δεν είναι για πόσιμο αλλά για να ποτίζεις φούντες...
the end

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 01 Σεπ 2018, 22:16

Πάνας έγραψε:
01 Σεπ 2018, 21:24
Ζω στην Αθήνα και η ποιότητα του νερού είναι πολύ καλή στην περιοχή μου αλλά διάβασα ότι από τότε που άρχισαν να χρησιμοποιούν το χλώριο στο νερό γλύτωσαν από αρρώστιες όπως η λεγιονέλλα αλλά αυξήθηκαν κατά πολύ τα κρούσματα καρκίνου.

Βασικά σκέφτομαι σοβαρά για εγκαταστήσω δύο φίλτρα κεντρικής παροχής... πράγμα που σημαίνει ότι είναι τεράστια και το ένα θα αλλάζεται κάθε 6 μήνες και το άλλο κάθε χρόνο. Το πρώτο θα είναι νήματος και θα συγκρατεί 0.25 micron και το δεύτερο άνθρακα που συγκρατεί το χλώριο και αυτό 0.25 micron.

Σε κεντρική παροχή μπορώ να βάλω 0.05 micron 10"" τα μεγάλα φίλτρα για ένα σπίτι και να έχω καλή ροή; Ρωτάω γιατί αυτά συνήθως είναι κάτω πάγκου φίλτρα με μικρή ροή.

Το θέμα είναι γενικό όχι μόνο τεχνικό και προπαντός είναι θέμα υγείας... οι γνώσεις σας πολύτιμες.

Παπαριές. Να βάλεις φίλτρο για 2 ποτήρια νερό που θα πιεις ενώ ξεσκίζεσαι στο κρασί και τι μπύρες.
Μια χαρά είναι το νεράκι από τη βρύση. Πως κάνετε έτσι για τη ζωούλα σας ρε; Το πολύ πολύ να ζήσεις κάποια χρόνια λιγότερα. Ε και τι έγινε;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
Πάνας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πάνας » 01 Σεπ 2018, 22:19

Χαοτικός έγραψε:
01 Σεπ 2018, 22:16
Πάνας έγραψε:
Ζω στην Αθήνα και η ποιότητα του νερού είναι πολύ καλή στην περιοχή μου αλλά διάβασα ότι από τότε που άρχισαν να χρησιμοποιούν το χλώριο στο νερό γλύτωσαν από αρρώστιες όπως η λεγιονέλλα αλλά αυξήθηκαν κατά πολύ τα κρούσματα καρκίνου.

Βασικά σκέφτομαι σοβαρά για εγκαταστήσω δύο φίλτρα κεντρικής παροχής... πράγμα που σημαίνει ότι είναι τεράστια και το ένα θα αλλάζεται κάθε 6 μήνες και το άλλο κάθε χρόνο. Το πρώτο θα είναι νήματος και θα συγκρατεί 0.25 micron και το δεύτερο άνθρακα που συγκρατεί το χλώριο και αυτό 0.25 micron.

Σε κεντρική παροχή μπορώ να βάλω 0.05 micron 10"" τα μεγάλα φίλτρα για ένα σπίτι και να έχω καλή ροή; Ρωτάω γιατί αυτά συνήθως είναι κάτω πάγκου φίλτρα με μικρή ροή.

Το θέμα είναι γενικό όχι μόνο τεχνικό και προπαντός είναι θέμα υγείας... οι γνώσεις σας πολύτιμες.

Παπαριές. Να βάλεις φίλτρο για 2 ποτήρια νερό που θα πιεις ενώ ξεσκίζεσαι στο κρασί και τι μπύρες.
Μια χαρά είναι το νεράκι από τη βρύση. Πως κάνετε έτσι για τη ζωούλα σας ρε; Το πολύ πολύ να ζήσεις κάποια χρόνια λιγότερα. Ε και τι έγινε;
Αυτά να τα πεις στον διπλανό σου όταν θα κάνετε εγχείρηση αφαίρεσης πέτρας από τα νεφρά. Πες μου όταν είναι να έρθω να σου κάνω υποστήριξη ηθικού, 6 εγχειρίσεις έχω φάει, ξέρω....
the end

Άβαταρ μέλους
Μηχανικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μηχανικός » 01 Σεπ 2018, 22:21

Φτιάξε καλύτερα μια δεξαμενή να αποθηκεύεις νερό.
Γιατί άμα ξαναβγεί ο Σύριζα, θα έχεις συχνές διακοπές, θα γίνουμε Βενεζουέλα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μηχανικός την 01 Σεπ 2018, 22:21, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 01 Σεπ 2018, 22:21

Πάνας έγραψε:
01 Σεπ 2018, 22:11
Κοίτα το νερό σε όλες τις περιοχές δεν είναι το ίδιο... για την Αθήνα που έχει καλό δίκτυο και ποιότητα νερού είναι μια χαρά, κάπου αλλού μπορεί να χρειάζεσαι 3 ακόμα και 4 σταδίων για να είναι το νερό σε πόσιμες προδιαγραφές.
Σιγουρα! Ομως απο περιοχη σε περιοχη διαφερει ως προς τη σκληροτητα και οχι ως προς το χλωριο το οποιο ειναι το ιδιο. Αν εισαι σε νησι που εχει σκληρο νερο και δε γουσταρεις να παιρνεις συνεχεια εμφιαλωμενα, τοτε ισως σε συμφερει να αγορασεις φιλτρα, μπορει να σε συμφερει οικονομικοτερα σε βαθος χρονου. Ξερω περα απο τα εργαστηρια οτι τετοια φιλτρα σα τα παραπανω, εχουν και καποιες ταβερνες σε καποια νησια που εχω επισκεφθει για να μαγειρευουν χωρις να αλλοιωνεται η γευση του φαγητου.

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 01 Σεπ 2018, 22:22

Πάνας έγραψε:
01 Σεπ 2018, 22:19
Χαοτικός έγραψε:
01 Σεπ 2018, 22:16
Πάνας έγραψε:

Αυτά να τα πεις στον διπλανό σου όταν θα κάνετε εγχείρηση αφαίρεσης πέτρας από τα νεφρά. Πες μου όταν είναι να έρθω να σου κάνω υποστήριξη ηθικού, 6 εγχειρίσεις έχω φάει, ξέρω....
Έλα ρε, μαζεύει;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
paul25

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από paul25 » 01 Σεπ 2018, 22:23

Μηχανικός έγραψε:
01 Σεπ 2018, 22:12
Υπερκαθαρο δηλαδη ( milipore); Δε κανει να πινεις τετοιο θα δηλητηριαστεις.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών