Αναζήτηση “πρίζας” ρεύματος, ελέγξιμης δικτυακά
Αναζήτηση “πρίζας” ρεύματος, ελέγξιμης δικτυακά
Υπάρχουν μία δυο ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι μου, οι οποίες λειτουργούν συνεχώς και οι οποίες κάποιες φορές το χρόνο χρειάζονται power off/on. Θέλω αυτό το power off/on να μπορώ να το κάνω δικτυακά.
Ιδανικά θα θελα μία “πρίζα” ρεύματος με ethernet, που να παίρνει ip και να έχει και κάποιο web interface, έτσι ώστε να μπορώ όποτε θέλω να κάνω login στο web interface και να κάνω power cycle στην πρίζα.
Υπάρχει τέτοιο πράμα κάπου, πέραν της φαντασίας και της επιθυμίας μου;
Ιδανικά θα θελα μία “πρίζα” ρεύματος με ethernet, που να παίρνει ip και να έχει και κάποιο web interface, έτσι ώστε να μπορώ όποτε θέλω να κάνω login στο web interface και να κάνω power cycle στην πρίζα.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
- κυριος Μακης
Re: Αναζήτηση “πρίζας” ρεύματος, ελέγξιμης δικτυακά
κάτι τετοιο;
remote power switch ψαχνεις, εχει επιλογες μολις το γκουγκλαρεις.
remote power switch ψαχνεις, εχει επιλογες μολις το γκουγκλαρεις.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος κυριος Μακης την 09 Νοέμ 2021, 13:05, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.
- Dwarven Blacksmith
Υπάρχουν wifi πρίζες που ελέγχεις με εφαρμογή.
https://www.skroutz.gr/c/2192/Prizes-Re ... Wi-Fi.html
Με ethernet δεν ξέρω, απίθανο θα ήταν, απευθύνσου στο συσ3ξ να σου φτιάξει καστομιά με βατόμουρο.
https://www.skroutz.gr/c/2192/Prizes-Re ... Wi-Fi.html
Με ethernet δεν ξέρω, απίθανο θα ήταν, απευθύνσου στο συσ3ξ να σου φτιάξει καστομιά με βατόμουρο.

- Awesomatic
- Phorum.gr user: Awesomatic
Έχει φθηνές που τις ελέγχεις με app (δεν είναι ανοιχτές, είναι proprietary).
Έχει ανοιχτές αλλά κοστίζουν παραπάνω. Τεχνικά για κάποιον που γνωρίζει από αυτοματισμούς και ηλεκτρολογικά δεν είναι κάτι δύσκολο να φτιάξει δική του υλοποίηση αλλά φαντάζομαι ότι θέλεις κάτι πολύ απλό.
Και φυσικά για power on (μόνο, το ανάποδο δεν το είχα σκεφτεί και δεν ξέρω και αν γίνεται) υπάρχει η εξής ανώμαλη αλλά εντυπωσιακή λύση που έχω δοκιμάσει: Timer πάνω σε timer πάνω σε timer! Έτσι επειδή οι timers θέλουν ρεύμα για να λειτουργήσουν, ρυθμίζεις τον πρώτο να δίνει ρεύμα πχ για μια ώρα τη μέρα ώστε ο δεύτερος να κάνει 1/24 της περιστροφής. Ο δεύτερος είναι και αυτός ρυθμισμένος να δίνει ρεύμα μια ώρα οπότε κάνει μια περιστροφή σε 24 μέρες λόγω του πρώτου και έτσι δίνει ρεύμα για μια ώρα κάθε 24 μέρες όταν ο κύκλος on-on συμπίπτει με του πρώτου και με τη σειρά του ο τρίτος αντίστοιχα κλπ. Η έμπνευση ήταν από video που έκανε μηχανικό gear reduction και έχει χρόνια που το δοκίμασα
ΥΓ. Επίσης σκέψου καλά ποιες συσκευές σε ενδιαφέρουν γιατί αν μιλάμε για συσκευές που δεν ανοίγουν αυτόματα μετά το power on δεν θα σε βολέψει εκτός αν μπορείς και αυτές να τις κάνεις power on αυτόματα.
Έχει ανοιχτές αλλά κοστίζουν παραπάνω. Τεχνικά για κάποιον που γνωρίζει από αυτοματισμούς και ηλεκτρολογικά δεν είναι κάτι δύσκολο να φτιάξει δική του υλοποίηση αλλά φαντάζομαι ότι θέλεις κάτι πολύ απλό.
Και φυσικά για power on (μόνο, το ανάποδο δεν το είχα σκεφτεί και δεν ξέρω και αν γίνεται) υπάρχει η εξής ανώμαλη αλλά εντυπωσιακή λύση που έχω δοκιμάσει: Timer πάνω σε timer πάνω σε timer! Έτσι επειδή οι timers θέλουν ρεύμα για να λειτουργήσουν, ρυθμίζεις τον πρώτο να δίνει ρεύμα πχ για μια ώρα τη μέρα ώστε ο δεύτερος να κάνει 1/24 της περιστροφής. Ο δεύτερος είναι και αυτός ρυθμισμένος να δίνει ρεύμα μια ώρα οπότε κάνει μια περιστροφή σε 24 μέρες λόγω του πρώτου και έτσι δίνει ρεύμα για μια ώρα κάθε 24 μέρες όταν ο κύκλος on-on συμπίπτει με του πρώτου και με τη σειρά του ο τρίτος αντίστοιχα κλπ. Η έμπνευση ήταν από video που έκανε μηχανικό gear reduction και έχει χρόνια που το δοκίμασα

ΥΓ. Επίσης σκέψου καλά ποιες συσκευές σε ενδιαφέρουν γιατί αν μιλάμε για συσκευές που δεν ανοίγουν αυτόματα μετά το power on δεν θα σε βολέψει εκτός αν μπορείς και αυτές να τις κάνεις power on αυτόματα.
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."
Αυτό που σου γράψανε, πάρε μια tp-link IoT πίπα να τελειώνεις. Γιατί θες να έχει ethernet;Χαοτικός έγραψε: ↑09 Νοέμ 2021, 12:47Υπάρχουν μία δυο ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι μου, οι οποίες λειτουργούν συνεχώς και οι οποίες κάποιες φορές το χρόνο χρειάζονται power off/on. Θέλω αυτό το power off/on να μπορώ να το κάνω δικτυακά.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.
Thank you Google Translate.
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
νομιζω το εσοπ εχει και ΤΑΠΟ σε καλες τιμες γι ακοιτα ,εγω μια λαμπα που πηρα ειναι εξαιρετικη
https://www.skroutz.gr/s/22016715/TP-LI ... CE%AE.html
να ρε γιδι
https://www.skroutz.gr/s/22016715/TP-LI ... CE%AE.html
να ρε γιδι
ναι υπαρχειΧαοτικός έγραψε: ↑09 Νοέμ 2021, 12:47Υπάρχουν μία δυο ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι μου, οι οποίες λειτουργούν συνεχώς και οι οποίες κάποιες φορές το χρόνο χρειάζονται power off/on. Θέλω αυτό το power off/on να μπορώ να το κάνω δικτυακά.
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
εγω θα ηθελα να μπορω να ανοιγω την τν τηλεοραση της μανας μου με αυτο τον τροπο ,αλλα δεν νομιζω να γινεται δε ειναι γουαι φαι
παιδιά έτσι καταλαβαινουμε πότε γεράσαμε, όταν η φαντασία μας ειναι 10 χρόνια πίσω 
για τον χαο απαξιώ, περσέα αυτό σου κάνει.
https://www.aliexpress.com/item/32847815778.html

για τον χαο απαξιώ, περσέα αυτό σου κάνει.
https://www.aliexpress.com/item/32847815778.html
αποσπασματικες λυσεις
στηνεις εναν πινακα ελεγχου με τα παρελκομενα του κ φτιαχνεις οτι θες στο (εξυπνο ) σπιτι
στηνεις εναν πινακα ελεγχου με τα παρελκομενα του κ φτιαχνεις οτι θες στο (εξυπνο ) σπιτι
ΖΗΝΗΔΕΩΣ
ναι σωστά, και γνωριμίες και εργασίες και χαρά και συμβόλαιο συντήρησης.
πληροφοριακά τα λέω εγώ
πληροφοριακά τα λέω εγώ

- Dwarven Blacksmith
Είναι αυτή πρίζα;enaon έγραψε: ↑09 Νοέμ 2021, 19:47boomer alert.
https://www.aliexpress.com/item/1005002882166405.html

-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 415 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Παύλος
08 Ιούλ 2023, 02:55