Τι είναι θεός;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Τι είναι θεός;
Ειναι η τελειοτητα, εξου και το "ΘΕΙΚΟ ΓΑΜΗΣΙ".
https://i.imgur.com/p7krvsa.jpg
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
Πρόεδρος του Σ.Φ.Σ.Σ.Κ.Π.Ο
Ωραίο πρωτάθλημα ρε κατσικοειδή φυστικοβουτηρομένα λοβοτομημένα καγκουροειδή κατσίκια!
- έργο_μακέτο
- Phorum.gr user: έργο μακέτο
Μια λέξη που ο καθένας της αποδίδει όποια σημασία θέλει.
Η σημασία που έχει επικρατήσει στη δυτική σκέψη είναι: η προσωποποίηση της γενεσιουργού αιτίας της πραγματικότητας, ο εξωπραγματικός παράγοντας που είναι να αναγκαίο να υπάρχει πριν από την πραγματικότητα για να δημιουργήσει την πραγματικότητα.
Η ιδέα του θεού-δημιουργού δημιουργεί βέβαια πολλά προβλήματα τα οποία είναι ευνόητα.
Η σημασία που έχει επικρατήσει στη δυτική σκέψη είναι: η προσωποποίηση της γενεσιουργού αιτίας της πραγματικότητας, ο εξωπραγματικός παράγοντας που είναι να αναγκαίο να υπάρχει πριν από την πραγματικότητα για να δημιουργήσει την πραγματικότητα.
Η ιδέα του θεού-δημιουργού δημιουργεί βέβαια πολλά προβλήματα τα οποία είναι ευνόητα.
- Have you been to Samos ?
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.
- Yes I have!
- έργο_μακέτο
- Phorum.gr user: έργο μακέτο
Οι θεοί των αρχαίων ελλήνων βέβαια ήταν δημιουργήματα κι όχι δημιουργοί της πραγματικότητας.
- Have you been to Samos ?
- Yes I have!
- Yes I have!
Ας μας πει, μπορεί να τον προσβάλλατε ή και να τον πληγώσατε, όπως και να έχει δεν είναι κάτι που δεν διορθώνεται με ένα ποίμα του Χέλλη.
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- ksk
- Phorum.gr user: ksk
- Ζενίθεδρος
- Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
- Επικοινωνία:
Όλοι έχουν κάποιον θεό και με αυτόν θα βρίσκονται παρέα στην αιωνιότητα. Δίκαια πράγματα.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢
☦𓀢
Πατέρα λέει. Τι ακριβώς τον καθιστά Πατέρα και όχι Μητέρα;
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Επειδή έτσι φαντάζομαι, ε; Δεν χρειάζεται να το εξηγήσεις μάλλον.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
- EKPLIKTIKOS
Έχω την αίσθηση ότι ο Θεός δημιουργός είναι μονο μια υποπεριπτωση όλων των θρησκειών, δεν είμαι σίγουρος ότι έξω από τις μονοθειστικες είναι κ κάτι τόσο σύνηθες. Μπορεί να κάνω κ λάθος. Όπως και η τελειότητα. Τουλάχιστον από τις περιγραφές του δωδεκάθεου πχ δεν μου δίνεται η αίσθηση ότι αναφέρονταν ως τέλειοι. Και βέβαια τα όρια της μυθολογίας και της θρησκείας δεν μου είναι ακριβώς σαφή.
Πιστεύω ότι η πίστη στο υπερφυσικό ή πιο σωστά στο φαντασιακο είναι hardwired στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Το ίδιο πιστεύω και για την ηθική. Όλες οι κουλτούρες έχουν ένα αξιακο σύστημα για το τι είναι λάθος ή σωστό που δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να εξηγηθεί μόνο από την (πολύ σημαντική, σαφώς) επιρροή του περιβάλλοντος. Σε ένα πολύ αφηρημένο επίπεδο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρείς πιο σημαντική την Ακρόπολη από τη θεία κοινωνία. Το τι συμβολίζει για την κάθε κοινωνία είναι αυθαίρετο. Φυσικά και σε εμάς θα φαινόταν αστείο να έλεγε κάποιος ότι, τι μαλακια που είναι αυτή η Ακρόπολη, δεν εξυπηρετεί σε κάτι, γιατί έχουμε ένα κοινό πλαίσιο στο οποίο σκεφτόμαστε, αλλά δε θα ήταν εύκολο να εξηγήσεις σε κάποιον που έρχεται από άλλον πλανήτη και δεν ήξερε τίποτα για το πώς δουλεύει ο κόσμος γιατί η Ακρόπολη είναι σημαντική.
Πιστεύω ότι η πίστη στο υπερφυσικό ή πιο σωστά στο φαντασιακο είναι hardwired στον ανθρώπινο εγκέφαλο. Το ίδιο πιστεύω και για την ηθική. Όλες οι κουλτούρες έχουν ένα αξιακο σύστημα για το τι είναι λάθος ή σωστό που δεν είμαι σίγουρος ότι μπορεί να εξηγηθεί μόνο από την (πολύ σημαντική, σαφώς) επιρροή του περιβάλλοντος. Σε ένα πολύ αφηρημένο επίπεδο, δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρείς πιο σημαντική την Ακρόπολη από τη θεία κοινωνία. Το τι συμβολίζει για την κάθε κοινωνία είναι αυθαίρετο. Φυσικά και σε εμάς θα φαινόταν αστείο να έλεγε κάποιος ότι, τι μαλακια που είναι αυτή η Ακρόπολη, δεν εξυπηρετεί σε κάτι, γιατί έχουμε ένα κοινό πλαίσιο στο οποίο σκεφτόμαστε, αλλά δε θα ήταν εύκολο να εξηγήσεις σε κάποιον που έρχεται από άλλον πλανήτη και δεν ήξερε τίποτα για το πώς δουλεύει ο κόσμος γιατί η Ακρόπολη είναι σημαντική.
- ksk
Μηηηηηηη...Όαση είσαι!

Παρατηρητής...
- ksk
Σε ένα πολύ αφηρημένο επίπεδο ο ανθρώπινος νους δεν θα άντεχε...βλέπεις αρέσκεται στην τάξη.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑16 Νοέμ 2021, 15:14Έχω την αίσθηση ότι ο Θεός δημιουργός είναι μονο μια υποπεριπτωση όλων των θρησκειών, δεν είμαι σίγουρος ότι έξω από τις μονοθειστικες είναι κ κάτι τόσο σύνηθες. Μπορεί να κάνω κ λάθος. Όπως και η τελειότητα. Τουλάχιστον από τις περιγραφές του δωδεκάθεου πχ δεν μου δίνεται η αίσθηση ότι αναφέρονταν ως τέλειοι. Και βέβαια τα όρια της μυθολογίας και της θρησκείας δεν μου είναι ακριβώς σαφή.
Κατά τα αλλά πολύ καλό γραπτό...

Παρατηρητής...
- John Brown Gun Club
Ο Αλλαχ, ο Γιαχβε και ο Θεος ειναι η ιδια θεοτητα.Fixer66 έγραψε: ↑16 Νοέμ 2021, 11:50Κάποιοι ίσως δεν άξιζαν το τίτλο. Και τη λατρεία. Ο Αλλάχ ας πούμε. Γιατί λαμβάνει θεικές τιμές;John Brown Gun Club έγραψε: ↑16 Νοέμ 2021, 11:16οχι μονο ενα προσωπο, στην ανθρωπινη ιστορια λατρευτηκαν απο 8000 ως 12000 θεοι και θεες.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
Μπράβο ρε, έτσι εύκολα εξαπολύεις τέτοιες βαριές απειλές εσύ ε.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1 Απαντήσεις
- 329 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa
26 Νοέμ 2024, 05:08
-
- 5 Απαντήσεις
- 493 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αγχίαλος
26 Μάιος 2024, 18:56
-
- 1 Απαντήσεις
- 400 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
07 Μαρ 2025, 10:12
-
-
Νέα δημοσίευση Υπάρχει Θεός;
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 08 Σεπ 2024, 09:43 » σε Θρησκειολογία - 2671 Απαντήσεις
- 41358 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Citroenakias
Χθες, 16:13
-