Έλληνες και μαθηματικά
Re: Έλληνες και μαθηματικά
Ρίξτε μια ματιά στα βιβλία των παιδιών και θα καταλάβετε γιατί σιχαίνονται τις θετικές επιστήμες και δεν προκόβουν. Δείτε τον τρόπο που εξετάζονται και τι νοοτροπία καλλιεργείται σχετικά με τη γνώση.
Λες και είναι τηλεπαιχνίδι και ένας μόνο θα πάρει τα λεφτά.
Τόσες δεκαετίες ένας μαλάκας μαθηματικός δεν μπόρεσε να γράψει ένα σωστό βιβλίο να αγαπηθεί από τους μαθητές.
Τόσες δεκαετίες ένας μαλάκας μαθηματικός δεν μπόρεσε να γράψει ένα σωστό βιβλίο να αγαπηθεί από τους μαθητές.
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
Αυτο δεν γινεται διοτι αν γραφτουν εγχειριδια μαθηματικων χρησιμα για τους μαθητες, θα πεταχτει εξω η μιση υλη. Ειναι πλεοναζουσα.Χαοτικός έγραψε: ↑16 Νοέμ 2021, 23:12Ρίξτε μια ματιά στα βιβλία των παιδιών και θα καταλάβετε γιατί σιχαίνονται τις θετικές επιστήμες και δεν προκόβουν. Δείτε τον τρόπο που εξετάζονται και τι νοοτροπία καλλιεργείται σχετικά με τη γνώση.
«Μνημείο περιβαλλοντικού χάους, αρρώστιας και ανθρώπινου πόνου».
Για τον ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ η Επιτροπη Αναφορων του Ευρωπαικου Κοινοβουλιου.
- έργο_μακέτο
- Phorum.gr user: έργο μακέτο
Επίσης υπάρχει κι αυτή η διάκριση θετικής-θεωρητικής. Την οποία κάποιοι την χρησιμοποιούν σαν άλλοθι για την έλλειψη βασικών γνώσεων. Λες και ένας άνθρωπος πρέπει να ξέρει μόνο μαθηματικά, μόνο φιλοσοφία, η μόνο οικονομικά.
- Have you been to Samos ?
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.
- Yes I have!
Όλα μπορούν να αξιοποιηθούν.paul25 έγραψε: ↑16 Νοέμ 2021, 23:16Αυτο δεν γινεται διοτι αν γραφτουν εγχειριδια μαθηματικων χρησιμα για τους μαθητες, θα πεταχτει εξω η μιση υλη. Ειναι πλεοναζουσα.Χαοτικός έγραψε: ↑16 Νοέμ 2021, 23:12Ρίξτε μια ματιά στα βιβλία των παιδιών και θα καταλάβετε γιατί σιχαίνονται τις θετικές επιστήμες και δεν προκόβουν. Δείτε τον τρόπο που εξετάζονται και τι νοοτροπία καλλιεργείται σχετικά με τη γνώση.
Προβλήματα και γρίφοι με πρώτους αριθμούς, ... Ααα θυμήθηκα ένα ωραίο βιβλίο
https://www.politeianet.gr/books/978960 ... mia-176631
- έργο_μακέτο
Αυτό ισχύει περίπου σε όλα τα μαθήματα.Χαοτικός έγραψε: ↑16 Νοέμ 2021, 23:12Ρίξτε μια ματιά στα βιβλία των παιδιών και θα καταλάβετε γιατί σιχαίνονται τις θετικές επιστήμες και δεν προκόβουν. Δείτε τον τρόπο που εξετάζονται και τι νοοτροπία καλλιεργείται σχετικά με τη γνώση.
Δείγμα ρηχής πληροφοριοκεντρικής προσέγγισης στη γνώση. Χαρακτηρίζει τον έλληνα αλλά και τον μέσο άνθρωπο στην εποχή που το money making είναι η μόνη προσωπική αρετή με κοινωνικό αντίκρισμα.
- Yes I have!
- Yes I have!
Γοητευτικα αυτα δεν λεω, αλλα παλι το προβλημα παραμενει πχ ξερω πως με πολυπλοκα μαθηματικα πατησε ο Αρμστρονγκ στο φεγγαρι η σχεδιαστηκαν τα αεροπλανα, μαντεψε ομως τι, δεν με ενδιαφερει να τα μαθω οσο απλα και να μου τα κανουν, αφου δεν θα παω στην ΝΑΣΑ ουτε θα γινω αεροναυπηγος και ποσω μαλλον να κριθω εξεταστικα επι αυτων, προτιμω να μαθω καλυτερα στατιστικη διοτι με γκαλοπ θα ερχομαι σε επαφη συχνα.Χαοτικός έγραψε: ↑16 Νοέμ 2021, 23:19Όλα μπορούν να αξιοποιηθούν.paul25 έγραψε: ↑16 Νοέμ 2021, 23:16Αυτο δεν γινεται διοτι αν γραφτουν εγχειριδια μαθηματικων χρησιμα για τους μαθητες, θα πεταχτει εξω η μιση υλη. Ειναι πλεοναζουσα.Χαοτικός έγραψε: ↑16 Νοέμ 2021, 23:12Ρίξτε μια ματιά στα βιβλία των παιδιών και θα καταλάβετε γιατί σιχαίνονται τις θετικές επιστήμες και δεν προκόβουν. Δείτε τον τρόπο που εξετάζονται και τι νοοτροπία καλλιεργείται σχετικά με τη γνώση.
Προβλήματα και γρίφοι με πρώτους αριθμούς, ... Ααα θυμήθηκα ένα ωραίο βιβλίο
https://www.politeianet.gr/books/978960 ... mia-176631
Θυμάμαι που έλεγε ένας (μαθηματικός νομίζω κι αυτός) ότι ο μαρξισμός είναι ξεπερασμένος γιατί εξορισμού αφού έχει περάσει τόσος χρόνος θα έχει βγει κάτι νέο.
Βρε το πυθαγόρειο ξεπεράστηκε; Ο Δαρβίνος; Ο Γαλιλαίος. Τίποτα αυτός.
Του λέγαμε για πράγματα που υπάρχουν σήμερα, για την ανταλλακτική αξία, για την αξία χρήσης και μας έλεγε ότι είναι θέμα ζήτησης κι άλλα κουλά κι ότι δεν έχει να κάνει η ενσωματωμένη εργασία μέσα στο προϊόν. μην τα πολυλογώ κάποια στιγμή του είπα για την κούραση και την καταπίεση που θα υποστούν οι εργάτες και μου απαντάει "μη μου κάνεις ηθικολογίες εμένα".
Τόσο παπάρας. Θεωρούσε ότι τα απαντάει όλα με πέντε σχέσεις προσφοράς ζήτησης, διάθεσης και δεν καταλάβαινε ότι μαθηματικοποιείται μια χαρά η κούραση η και συγκεκριμένα, η απογοήτευση και η δυστυχία ενός εργάτη. και μου λέει να του πω τους μαθηματικούς όρους. Βρε μαλάκα εσύ είσαι μαθηματικός. Εγώ θα κάτσω να τα βγάλω;
Του λέγαμε για πράγματα που υπάρχουν σήμερα, για την ανταλλακτική αξία, για την αξία χρήσης και μας έλεγε ότι είναι θέμα ζήτησης κι άλλα κουλά κι ότι δεν έχει να κάνει η ενσωματωμένη εργασία μέσα στο προϊόν. μην τα πολυλογώ κάποια στιγμή του είπα για την κούραση και την καταπίεση που θα υποστούν οι εργάτες και μου απαντάει "μη μου κάνεις ηθικολογίες εμένα".
Τόσο παπάρας. Θεωρούσε ότι τα απαντάει όλα με πέντε σχέσεις προσφοράς ζήτησης, διάθεσης και δεν καταλάβαινε ότι μαθηματικοποιείται μια χαρά η κούραση η και συγκεκριμένα, η απογοήτευση και η δυστυχία ενός εργάτη. και μου λέει να του πω τους μαθηματικούς όρους. Βρε μαλάκα εσύ είσαι μαθηματικός. Εγώ θα κάτσω να τα βγάλω;
Μπορείς να βάλεις γρίφους που θα συνεργαστούν όλοι να το λύσουν. Μπορείς να το κάνεις ψυχοκινητική. Δεν υπάρχει θέληση να καλλιεργηθούν τα παιδιά. Βάζουν ηλίθιες ασκήσεις, άψυχες, καταπιεστικές γιατί δεν έχουν ενδιαφέρον και χρώμα.
Ναι ρε φίλε. Αντί να κινητοποιούν τα παιδιά να απολαύσουν το μεγαλείο του ανθρώπινου νου.έργο_μακέτο έγραψε: ↑16 Νοέμ 2021, 23:25Αυτό ισχύει περίπου σε όλα τα μαθήματα.Χαοτικός έγραψε: ↑16 Νοέμ 2021, 23:12Ρίξτε μια ματιά στα βιβλία των παιδιών και θα καταλάβετε γιατί σιχαίνονται τις θετικές επιστήμες και δεν προκόβουν. Δείτε τον τρόπο που εξετάζονται και τι νοοτροπία καλλιεργείται σχετικά με τη γνώση.
Δείγμα ρηχής πληροφοριοκεντρικής προσέγγισης στη γνώση. Χαρακτηρίζει τον έλληνα αλλά και τον μέσο άνθρωπο στην εποχή που το money making είναι η μόνη προσωπική αρετή με κοινωνικό αντίκρισμα.
- έργο_μακέτο
Δεν έχει ιδέα ο τύπος.Χαοτικός έγραψε: ↑16 Νοέμ 2021, 23:27Θυμάμαι που έλεγε ένας (μαθηματικός νομίζω κι αυτός) ότι ο μαρξισμός είναι ξεπερασμένος γιατί εξορισμού αφού έχει περάσει τόσος χρόνος θα έχει βγει κάτι νέο.
Το "κάθε αύριο και καλύτερα" είναι μια μεταφυσική αρλούμπα.
Συνήθως εκφέρεται από ανθρώπους που θεωρούν τον εαυτό τους ορθολογιστή.
- Yes I have!
- Yes I have!
- έργο_μακέτο
Κι ο Μαρξ βέβαια είχε τέτοιες εσφαλμένες πεποιθήσεις.
- Yes I have!
- Yes I have!
Αυτο ομως που λες Χαοτικε ειναι απαντηση στο ερωτημα "Πως παρουσιαζουμε θελκτικη την υλη", εγω προσπαθω πρωτα να απαντησω το ερωτημα "ποια θα ειναι η υλη"? Σιωπηρα αποδεχεσαι ολο το φασμα της υλης των μαθηματικων για διδαχη.
Έκθεση του του "φ". Φιλοσοφία και μυθοπλασία λίγο γύρω από το φ. Αυτό που όταν το πολλαπλασιάζεις με τον εαυτό του είναι σαν να προσθέτεις το ένα. Γέννηση δηλαδή. Οι σπείρες του, οι σχέσεις του γεωμετρικά και αριθμητικά.
Τριγωνομετρία και κατασκευές.
παραγοντικά και συνδυασμοί πραγμάτων. πρόθεση μαθητών και στοιχείων και σκέψη για το πως συνδυάζεις.
Τα βασικά δηλαδή που ήδη υπάρχουν να τους τα κάνεις πιο ζωντανά. δεν ξέρω τι άλλη ύλη υπάρχει. Δεν λέω για τα μαθηματικά που είπες που νομίζω είναι του πανεπιστημίου. αλλά αυτά που ήδη υπάρχουν να δουλευτούν.
ακόμα και οι συναρτήσεις άψυχες είναι. Σου λέει το βιβλίο μια γραμμή ορισμό και μετά πετάνε σύμβολα και σε βάζουν να λύνεις χωρίς να σε έχουν κάνει να νιώσεις την αναγκαιότητα να τα μάθεις.
Τι να σου πω για ύλη; ίσως όπως λες να χρειάζεται μόνο η μισή από τι βάζουν. Ίσως όλοι. αλλά να γραφτούν αλλιώς τα βιβλία και να διδαχτούν αλλιώς.
Σε αυτο που τονισα αναρωτησου, διοτι ειπες κατι ωραιο, ουτε οι ιδιοι δεν εχουν αντιληφθει την οποια υποτιθεμενη αναγκαιοτητα της ολοτητας της υλης των μαθηματικων, ενδεχομενως δεν μπορουν και δεν ειναι σε θεση να το κανουν ειτε διοτι ισως η απλοποιηση δεν ειναι εγγενης ιδιοτητα των μαθηματικων και απο ενα σημειο και μετα οποια πιθανη αποπειρα απλοποιησης τους υποβιβαζει τον συλλογισμο τους, ειτε διοτι ουτε οι ιδιοι οι μαθηματικοι δεν εχουν αντιληφθει την οποια ενδεχομενη αναγκαιοτητα τους στην καθημερινη ζωη για να τα παρουσιασουν οπως λες. Αν και οι ιδιοι δεν πιστευουν οτι το θεωρημα του ντεχοπιταλ εχει χρησιμοτητα στα καθημερινα και εκτος εργαστηριου πως θα κανουν αυτο που φανταζεσαι και ζητας;Χαοτικός έγραψε: ↑16 Νοέμ 2021, 23:48Έκθεση του του "φ". Φιλοσοφία και μυθοπλασία λίγο γύρω από το φ. Αυτό που όταν το πολλαπλασιάζεις με τον εαυτό του είναι σαν να προσθέτεις το ένα. Γέννηση δηλαδή. Οι σπείρες του, οι σχέσεις του γεωμετρικά και αριθμητικά.
παραγοντικά και συνδυασμοί πραγμάτων. πρόθεση μαθητών και στοιχείων και σκέψη για το πως συνδυάζεις.
Τα βασικά δηλαδή που ήδη υπάρχουν να τους τα κάνεις πιο ζωντανά. δεν ξέρω τι άλλη ύλη υπάρχει. Δεν λέω για τα μαθηματικά που είπες που νομίζω είναι του πανεπιστημίου. αλλά αυτά που ήδη υπάρχουν να δουλευτούν.
ακόμα και οι συναρτήσεις άψυχες είναι. Σου λέει το βιβλίο μια γραμμή ορισμό και μετά πετάνε σύμβολα και σε βάζουν να λύνεις χωρίς να σε έχουν κάνει να νιώσεις την αναγκαιότητα να τα μάθεις.
Τι να σου πω για ύλη; ίσως όπως λες να χρειάζεται μόνο η μισή από τι βάζουν. Ίσως όλοι. αλλά να γραφτούν αλλιώς τα βιβλία και να διδαχτούν αλλιώς.
Εγω τωρα τι εννοω. Εστω οτι εχουμε δυο εγχειριδια με τα χαρακτηριστικα που θες (πληρουν τα κριτηρια θελκτικοτητας και τα δυο) αυτο που μου εβαλες λινκ με την τριγωνομετρια και το freakonomics απο την αλλη και σου ελεγαν πρεπει να διαλεξεις ενα απο αυτα για να διδαξεις, ποιο θα θεωρουσες πιο απαραιτητο;
Δεν ξέρω σε τι αναφέρεται το φρικονόμικς. Φαντάζομαι ότι θα είναι φρικιάρικο και χιουμοριστικό. Αλλά η οικονομία είναι κάτι περιορισμένο. (Για οικονομία δεν μιλάει;)paul25 έγραψε: ↑17 Νοέμ 2021, 00:02Χαοτικός έγραψε: ↑16 Νοέμ 2021, 23:48Έκθεση του του "φ". Φιλοσοφία και μυθοπλασία λίγο γύρω από το φ. Αυτό που όταν το πολλαπλασιάζεις με τον εαυτό του είναι σαν να προσθέτεις το ένα. Γέννηση δηλαδή. Οι σπείρες του, οι σχέσεις του γεωμετρικά και αριθμητικά.
Σε αυτο που τονισα αναρωτησου, διοτι ειπες κατι ωραιο, ουτε οι ιδιοι δεν εχουν αντιληφθει την οποια υποτιθεμενη αναγκαιοτητα της ολοτητας της υλης των μαθηματικων, ενδεχομενως δεν μπορουν και δεν ειναι σε θεση να το κανουν ειτε διοτι ισως η απλοποιηση δεν ειναι εγγενης ιδιοτητα των μαθηματικων και απο ενα σημειο και μετα οποια πιθανη αποπειρα απλοποιησης τους υποβιβαζει τον συλλογισμο τους, ειτε διοτι ουτε οι ιδιοι οι μαθηματικοι δεν εχουν αντιληφθει την οποια ενδεχομενη αναγκαιοτητα τους στην καθημερινη ζωη για να τα παρουσιασουν οπως λες. Αν και οι ιδιοι δεν πιστευουν οτι το θεωρημα του ντεχοπιταλ εχει χρησιμοτητα στα καθημερινα και εκτος εργαστηριου πως θα κανουν αυτο που φανταζεσαι και ζητας;
Εγω τωρα τι εννοω. Εστω οτι εχουμε δυο εγχειριδια με τα χαρακτηριστικα που θες (πληρουν τα κριτηρια θελκτικοτητας και τα δυο) αυτο που μου εβαλες λινκ με την τριγωνομετρια και το freakonomics απο την αλλη και σου ελεγαν πρεπει να διαλεξεις ενα απο αυτα για να διδαξεις, ποιο θα θεωρουσες πιο απαραιτητο;
Το άλλο που έβαλα έχει μέθοδο να υπολογίσεις τις πυραμίδες, απαντάει στο παράδοξο του Ζήνωνα, αναφέρεται στον σπειρογράφο που κάνει ωραία σχήματα και δεν θυμάμαι άλλα.
Γιατί όχι και τα δύο; κι ας κοπεί άλλο μάθημα μαλακία.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 13 Απαντήσεις
- 272 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αχθος Αρουρης
28 Απρ 2025, 16:59
-
- 3 Απαντήσεις
- 907 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Nandros
16 Αύγ 2023, 19:31
-
-
Νέα δημοσίευση Βγαίνουν στο φως οι Έλληνες μπεκτασηδες.
από Ίακχος » 03 Δεκ 2023, 14:35 » σε Θρησκειολογία - 10 Απαντήσεις
- 680 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Feindflug
23 Δεκ 2023, 10:18
-
-
-
Νέα δημοσίευση Έλληνες θεοί - βιαστές και αιμομίκτες
από Ληστοσυμμορίτης » 29 Σεπ 2024, 09:40 » σε Αστικοί μύθοι και Παραδοσιακοί θρύλοι - 120 Απαντήσεις
- 2437 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ksk
01 Οκτ 2024, 21:38
-