Το μόνο σου επιχείρημα είναι ότι υπάρχει μεγαλύτερη γενετική διακύμανση εντός των φυλών. Ακόμα κι αν το δεχτούμε, θα μπορούσε να σημαίνει πολλά πράγματα. Παραδείγματος χάρη το να είσαι κοντός με το να είσαι ψηλός να έχει πολύ μεγαλύτερη γενετική απόκλιση από το χρώμα του δέρματος ή το σχήμα του κρανίου, αλλά οι κοντοί και οι ψηλοί να έχουν επιβιώσει σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές και σε όλες τις περιόδους της ανθρώπινης εξέλιξης. Η ειδοποιώς όμως διαφορά ή αυτό που να έδινε το σεξουαλικό πλεονέκτημα σε ορισμένους πληθυσμούς, μπορεί να ήταν μικρότερης έκτασης γενετική πληροφορία, που έχει όμως δραματικό ρόλο στον φαινότυπο.Leporello έγραψε: ↑19 Νοέμ 2021, 12:08
Εχεις παρανοήσει. Στην ANOVA συγκρίνεται η ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΗ (variance) εντός και μεταξύ ομάδων, όχι τις απόλυτες τιμές. Αρα, αν υπάρχει κομμάτι του DNA που είναι κοινό, αυτό θα είναι κοινό τόσο εντός, όσο και μεταξύ ομάδων. Συνεπώς, δεν θα επηρεάζει την διακύμανση. Επιπλέον, το παρουσιάζεις σαν να υποστηρίζω δικές μου καινοφανείς θεωρίες, ενώ η ανυπαρξία των φυλών είναι η επικρατούσα άποψη στην Γενετική τα τελευταία 30 χρόνια, η δε ANOVA η στάνταρντ στατιστική μέθοδος τα τελευταία 100.
Στην βιολογία και την ταξινομία υπάρχει και η κατηγοριοποίηση βάσει φαινότυπου.
Παρ' όλα αυτά σου έφερα παραδείγματα πληθυσμών που έχουν κάνει σπουδαίες γενετικές προσαρμογές, οι οποίες έχουν αντίκτυπο στην φυσιολογία τους.
Επίσης πέρα από τα subspecies υπάρχουν και οι κλίσεις ή τάσεις των πληθυσμών δεν ξέρω πως μεταφράζεται. Αν σε ενοχλεί ή είναι υπερβολική η λέξη υποείδος, χρησιμοποίησε αυτήν.