Σωστός.Χαοτικός έγραψε: ↑04 Σεπ 2018, 12:27Η σαπουνάδα φεύγει λογω ηλεκτρονικών δεσμών με το νερό. Με τη σαπουνάδα και την τριβή απλά ενσωματώνεις μία υδρόφιλη ομάδα (COOH, OH κλπ) Στα λιπαρά μόρια που είναι υδρόφοβα (γι αυτό δεν φεύγουν).
Το νερό τραβάει τις υδρόφιλες ομάδες κι αυτές τραβούν το λιπαρό μόριο που οι ομάδες αυτές έχουν κάτσει πάνω τους.
Η Νέα Φυσική της Ευρωπαϊκής Ένωσης
-
- Διαχειριστής
- Phorum.gr user: Spiros252
Re: Η Νέα Φυσική της Ευρωπαϊκής Ένωσης
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας».
Stephen Hawking
-
- Διαχειριστής
Αυτό όντως είναι σοβαρό θέμα οικονομίας. Παλαιότερα είχα πλυντήριο με υποδοχή ζεστού νερού (από ηλιακό). Όταν το νερό είναι κρύο η περισσότερη κατανάλωση του πλυντηρίου είναι για να ζεστάνει νερό. Μου έκανε εντύπωση αργότερα που ελάχιστα πλυντήρια είχαν αυτή τη δυνατότητα.
Έχει το δικό σου υποδοχή ζεστού;
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Stephen Hawking
Stephen Hawking
- perseus
- Phorum.gr user: Perseus
Και να μην εψει θα το βαλω στο κρυο ρε
- Dwarven Blacksmith
Γιατί χρειάζεται χωριστή υποδοχή όμως; Ενα θερμόμετρο θέλει.Spiros252 έγραψε: ↑05 Σεπ 2018, 07:21Αυτό όντως είναι σοβαρό θέμα οικονομίας. Παλαιότερα είχα πλυντήριο με υποδοχή ζεστού νερού (από ηλιακό). Όταν το νερό είναι κρύο η περισσότερη κατανάλωση του πλυντηρίου είναι για να ζεστάνει νερό. Μου έκανε εντύπωση αργότερα που ελάχιστα πλυντήρια είχαν αυτή τη δυνατότητα.
While waterTemp <selectedWashTemp:
heat(water)

Είσαι και μηχανικός.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑05 Σεπ 2018, 09:44Spiros252 έγραψε: ↑05 Σεπ 2018, 07:21
Αυτό όντως είναι σοβαρό θέμα οικονομίας. Παλαιότερα είχα πλυντήριο με υποδοχή ζεστού νερού (από ηλιακό). Όταν το νερό είναι κρύο η περισσότερη κατανάλωση του πλυντηρίου είναι για να ζεστάνει νερό. Μου έκανε εντύπωση αργότερα που ελάχιστα πλυντήρια είχαν αυτή τη δυνατότητα.
Γιατί χρειάζεται χωριστή υποδοχή όμως; Ενα θερμόμετρο θέλει.
While waterTemp <selectedWashTemp:
heat(water)

Γιατί θέλεις να μπορείς τα χρωματιστά να τα πλένεις στους 40 βαθμούς και όχι στους βαθμούς που έχει το ζεστό νερό του ηλιακού.
Μόνο το πλυντήριο πιάτων συνδέεται άφοβα στον ηλιακό,
όσο πιό ζεστό είναι το νερό του ηλιακού, τόσο πιό καλά είναι.
- perseus
Ελα ρε φιλε θα ειναι χειροκινητο
- Dwarven Blacksmith
Επειδή είμαι μηχανικός πρέπει να ξέρω για τα χρωματιστά; Απλά ακολουθώ τις οδηγίες της μαμάς.

- hellegennes
Ναι, θα έπρεπε να ξέρεις ότι τα χρωματιστά ξεβάφουν εύκολα πάνω από τους 30. Ακόμη και στους 40 μόνο ανθεκτικά υφάσματα βάζεις. Επίσης όλα τα ρούχα έχουν οδηγίες, δεν χρειάζεσαι της μαμάς. Οι γενικές οδηγίες είναι:Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑05 Σεπ 2018, 10:07Επειδή είμαι μηχανικός πρέπει να ξέρω για τα χρωματιστά; Απλά ακολουθώ τις οδηγίες της μαμάς.
Χρωματιστά στους 30 (στους 40 μόνο όσα έχουν σοβαρούς λεκέδες και λέει η ετικέτα τους ότι αντέχουν)
Μαύρα στους 40 ή 60 για δύσκολους λεκέδες
Μπλε/τζην στους 60
Πετσέτες στους 60
Άσπρα στους 90 (ή 60 αν είναι ευαίσθητα)
Τώρα κοίτα σε αντιπαράθεση την μαλακία συμβουλή «πλένετε τα ρούχα σας στους 30 για να εξοικονομήσετε ρεύμα».
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Είναι λογικό οι οδηγίες να μην γράφουν για ηλιακό. Έχουν γραφτεί για τον Βορρά, που δεν ξέρουν τι θα πει αυτή η λέξη.Spiros252 έγραψε: ↑05 Σεπ 2018, 07:21Αυτό όντως είναι σοβαρό θέμα οικονομίας. Παλαιότερα είχα πλυντήριο με υποδοχή ζεστού νερού (από ηλιακό). Όταν το νερό είναι κρύο η περισσότερη κατανάλωση του πλυντηρίου είναι για να ζεστάνει νερό. Μου έκανε εντύπωση αργότερα που ελάχιστα πλυντήρια είχαν αυτή τη δυνατότητα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- perseus
Αυτα που λεει ο Χελλης ειναι σωστα αλλα αυτα ειναι τα μεχρι και οχι στο πόσο πρεπει η θελεις να τα πλυνεις
-
Spiros252 έγραψε: ↑05 Σεπ 2018, 07:21Αυτό όντως είναι σοβαρό θέμα οικονομίας. Παλαιότερα είχα πλυντήριο με υποδοχή ζεστού νερού (από ηλιακό). Όταν το νερό είναι κρύο η περισσότερη κατανάλωση του πλυντηρίου είναι για να ζεστάνει νερό. Μου έκανε εντύπωση αργότερα που ελάχιστα πλυντήρια είχαν αυτή τη δυνατότητα.
Και να μην εχει λυνεται μια χαρα το προβλημα.
Βαζει μια τριοδη βαλβιδα και ανετα παιρνει νερο και απο τον ηλιακο.
Έπρεπε να σκεφτείς ότι το πλυντήριο μπορεί να ζεσταίνει το νερό, αλλά δεν μπορεί να το κρυώνει.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑05 Σεπ 2018, 10:07Επειδή είμαι μηχανικός πρέπει να ξέρω για τα χρωματιστά; Απλά ακολουθώ τις οδηγίες της μαμάς.
Οπότε θα γίνει ζημιά στα ρούχα που δεν πρέπει να τα πλύνεις με ζεστό νερό.
Τα πλυντήρια που έχουν είσοδο για κρύο και για ζεστό, τραβάνε από το ένα ή το άλλο ανάλογα την θερμοκρασία που έχεις βάλει να γίνει το πλύσιμο.
Επίσης δεν σπαταλάνε το ζεστό νερό του ηλιακού χωρίς λόγο και για το ξέβγαλμα.
υπαρχει μια απλη βαλβιδα, στην οποια συνδεεις ζεστο και κρυο, και σου βγαζει οτι θερμοκρασια τη ρυθμισεις (ιση η χαμηλοτερη απο οτι εχει το ζεστο φυσικα)Μηχανικός έγραψε: ↑05 Σεπ 2018, 09:47
Είσαι και μηχανικός.
Γιατί θέλεις να μπορείς τα χρωματιστά να τα πλένεις στους 40 βαθμούς και όχι στους βαθμούς που έχει το ζεστό νερό του ηλιακού.
Μόνο το πλυντήριο πιάτων συνδέεται άφοβα στον ηλιακό,
όσο πιό ζεστό είναι το νερό του ηλιακού, τόσο πιό καλά είναι.
To be old and wise, you must first be young and stupid.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.
Δεν φτάνει δηλαδή που πλένετε τα ρούχα σας. Δεν τα βάζετε και σε ψηλή θερμοκρασία για να μην ανακατευτούν τα χρώματα και χάνετε αυτό το όμορφο αποτέλεσμα. Τι 'στε σεις ρε;hellegennes έγραψε: ↑05 Σεπ 2018, 10:19Ναι, θα έπρεπε να ξέρεις ότι τα χρωματιστά ξεβάφουν εύκολα πάνω από τους 30. Ακόμη και στους 40 μόνο ανθεκτικά υφάσματα βάζεις. Επίσης όλα τα ρούχα έχουν οδηγίες, δεν χρειάζεσαι της μαμάς. Οι γενικές οδηγίες είναι:Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑05 Σεπ 2018, 10:07Επειδή είμαι μηχανικός πρέπει να ξέρω για τα χρωματιστά; Απλά ακολουθώ τις οδηγίες της μαμάς.
Χρωματιστά στους 30 (στους 40 μόνο όσα έχουν σοβαρούς λεκέδες και λέει η ετικέτα τους ότι αντέχουν)
Μαύρα στους 40 ή 60 για δύσκολους λεκέδες
Μπλε/τζην στους 60
Πετσέτες στους 60
Άσπρα στους 90 (ή 60 αν είναι ευαίσθητα)
Τώρα κοίτα σε αντιπαράθεση την μαλακία συμβουλή «πλένετε τα ρούχα σας στους 30 για να εξοικονομήσετε ρεύμα».

Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.
-
- Διαχειριστής
Πρέπει κάθε φορά να ρυθμίζεις και τη βαλβίδα. Επίσης στο ξεβγαλμα θα χαλάς και ζεστό.
Αλλά από το να μην κάνεις χρήση του ζεστού του ηλιακού καλύτερα είναι.
Λειτουργεί όμως ικανοποιητικά αυτή η βαλβίδα; Δεν την έχω πετύχει κάπου. Έχεις λινκ?
Stephen Hawking
Stephen Hawking
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Η φυσική της γρηγορης κολύμβησης
από EKPLIKTIKOS » 23 Αύγ 2023, 15:25 » σε Θετικές Επιστήμες - 6 Απαντήσεις
- 708 Προβολές
-