Λοξίας έγραψε: ↑29 Νοέμ 2021, 10:17
taxalata xalasa έγραψε: ↑29 Νοέμ 2021, 02:56
να μαθεις να μιλας.
"πρωτιστως, στο ξεκινημα,... νομιζα μιλουσες για τον Γιωργο"
το "αρχη" εχει αλλη εννοια.
ααααααντε.... ισοπεδωσατε την γλωσσα.... δηθεναιοι...

Συνεχίζεις ακάθεκτος να ισχυρίζεσαι την ίδια μαλακία...
Επιμένεις βλακωδώς να αναφέρεις μόνον την λέξη αρχή, η οποία όμως ΔΕΝ είναι μόνη της στην επίμαχη ρήση.
Είναι μαζί με την πρόθεση ΕΝ και είναι χρονικός προσδιορισμός.
Συνεχίζεις να επιδεικνύεις την ασχετοσύνη που σε διακατέχει στην ίδια σου την γλώσσα, μη μπορώντας να ξεχωρίσεις τις δύο έννοιες...
Επιμένεις να συγχέεις το "στις αρχές" με τον "στην αρχή" και να νομίζεις πως έχουν την ίδια σημασία...
Θέλεις με το ζόρι να ισχύσει το "
εν αρχή ήν ο Λόγος = στον άρχοντα ήτο ο Λόγος".
Αυτο είναι λογοπαίγνιο. Παραβλέπεις πως το
εν αρχή έχει την σημασία του
αρχικά, εδώ και 2.500 χρόνια.
Και με δηθενιές περί μυστικών νοημάτων (που τα γνωρίζεις εσύ -και μερικοί άλλοι...), προσπαθεις...τι άραγε;
Το λυπηρό είναι πως έχεις καταλάβει το λάθος σου, αλλά δεν μπορείς να το παραδεχθείς...θα σου χαλάσει το πρεστίζ...
Στην τελευταία πρότασή μου σε αυτό το ποστ
Λοξίας @ Υπάρχει Θεός;
Πιστεύω να καταλαβαίνεις πως λέγεται αυτός που δεν αλλάζει γνώμη όσες φορές και να του δείξουν το λάθος του...
Ναι ναι...αυτό είσαι και με περικεφαλαία μάλιστα...
Άδικα σπατάλησα τον χρόνο μου μαζί σου.
Άντε στο καλό.
.
εσύ συνεχίζεις ακάθεκτος να κολλάς σε μια λεπτομέρεια που νομίζεις ότι θα υπερισχύσει το δικό σου και λες μαλακία το δικό μου, ενώ το δικό σου τι είναι; Ξέρω, μην απαντήσεις, το δικό σου είναι το μόνο σωστό. Είδες που το βρήκα...

Για αυτό που εσύ εννοείς αρχή, εμείς έχουμε την λέξη αφετηρία.
Την έχεις ακουστά. Και στα λατινικά σου είπα έχουμε άλλες λέξεις, initio [ξεκινισιο], primus [πρωτος], a priori [εκ των προτερων], etc. ο princeps ειναι πριγκηψ/αρχοντας/η αρχη, όχι βέβαια η αφετηρία το initio που νομίζεις εσύ, όπως είσαι προγραμματισμένος, πως σημαίνει.
Και επειδή σου επέβαλε η αρχή πριν 2500 χρόνια να λες την εκκινηση, την αφετηρία, ως "αρχή" για να ψωνίζονται τα ψώνια οι άρχοντες που ήταν η αρχή της πόλης ή του βασιλείου, πρέπει εσύ αυτό να το υπερασπίζεσαι σαν αρχοντικότερος του αρχοντου, 2500 χρόνια μετά, ενώ βλέπεις πως η γλώσσα σου έχει άλλες λέξεις για την έννοια αυτή, που επιπλέον, κυριολεκτούν.
Είσαι μπαμπογρία, όπως σε λέει ο φίλος σου, και κολλημένος στην αρχή.
Εγώ στο ξεκίνημα, στην αφετηρία, στο initio.
Δηθεναίος είσαι εσύ. Να βρεις δικιά σου ατάκα. Μυστικά νοήματα, μάλλον βλέπεις μόνο εσύ με την μυστική οπτική που βλέπεις τα γραφόμενα.
Η τελευταία σου πρόταση, στο λινκποστ, σε εκφράζει όμορφα, το πέτυχες.
Αλλά μην βάλεις περικεφαλαία ρε συ, καραγκιοζιλίκια πραματα... δεν χρειάζεται. Κι έτσ' εισ' ωραιαιααίος...!
Τις ερωτήσεις που έχω βάλει να θυμάσει καλά, να τις απαντήσεις, όποτε έχεις χρόνο. Εύκολες είναι για σένα...
Στο καλό και εσύ, να σαι καλά...