Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Σπύρος » 09 Δεκ 2021, 19:27
Δοκίμασα τα βιολογικά άσπρα Montebello(λιγκουίνι) και δεν ενθουσιάστηκα. Είναι χαμηλά σε πρωτεΐνη (12 γρ.) και έτσι δεν έχουν την κατάλληλη υφή. Γευστικά θεωρώ ότι τα βιολογικά Ήλιος είναι καλύτερα.
Δοκίμασα και τα Καναδέζικα πλήρη βιολογικά σπιράλ από καμούτ Eden. Το καμούτ είναι αρχαίο είδος σταριού που θεωρείται ο πρόγονος του σύγχρονου σίτου durum. Το όνομά του είναι Triticum turanicum. Ονομάζεται και στάρι Χορασάν. Σε σχέση με το durum στάρι έχει πιο καρυδένια γεύση. Τα μακαρόνια από καμούτ είναι πιο ανοιχτόχρωμα σε σχέση με μακαρόνια durum, μονόκοκκα, ή δίκοκκα ολικής. Επίσης, είναι κορυφαία σε ποσοστό πρωτεΐνης με 18 γρ. Πρέπει να φας ενάμιση πιάτο Montebello ή Μίσκο για να λάβεις ισοδύναμες πρωτεΐνες με ένα πιάτο ζυμαρικών καμούτ.
Συνολικά τα αξιολογώ με βαθμό 9 με άριστα το 10. Στα Montebello δίνω 6. Στην κορυφή της αξιολόγησης με 9 έχω επίσης τα Ιταλικά βιολογικά ζυμαρικά της Jovial από μονόκοκκο στάρι, και τα βιολογικά Ιταλικά ζυμαρικά της La Terra από δίκοκκο στάρι.
Δοκίμασα τα Αμερικάνικα συμβατικά σπαγγέτι ολικής Ronzoni. Με 16 γρ πρωτεΐνη, νορμάλ τιμή, και καλή γεύση και υφή τα βαθμολογώ με 8.
Με 8 βαθμολογώ και κάποια φτηνά συμβατικά άσπρα Ιταλικά μακαρόνια ετικέτας με 14 γρ πρωτεΐνη, bronze die για καλό κράτημα που δοκίμασα επίσης.
Έχω αγοράσει και άλλα 3 "14άρια" που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα(La Molisana, Rummo, και De Cecco ολικής).
Βαθμολογία 5 δίδω στα βιολογικά πλήρη Ιταλικά μακαρόνια Luigi Vitelli.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888