nemo έγραψε: ↑05 Δεκ 2021, 10:32
taxalata xalasa έγραψε: ↑02 Δεκ 2021, 22:03
nemo έγραψε: ↑02 Δεκ 2021, 19:38
αφου ειναι το ιδιο με τις ιδιες εννοιες για το υποκειμενο βρε μπεκροκανατα !!! που βλεπεις τις διαφορες;

...απο το πολυ κρασι αδυνατω να καταλαβω τι λες καπτεν. τι μου βαλες μεσ' το κρασι ;

Στο μυαλο,
...κατι που ειναι καλο για μενα, μπορει αν ειναι κακο για σενα. Υποκειμενικες εννοιες.
...κατι που ειναι θετικο για μενα, μπορει αν ειναι αρνητικο για σενα. Υποκειμενικες εννοιες.
Στην πραγματικοτητα,
...δειξε κατι αρνητικο γυρω σου.
...μονο θετικα πραγματα βλεπω γυρω μου, που εχουν θεση στο ειναι.
...η αρνηση ειναι στα Latin, nego < *ne-kʷe ("και οχι") < νεκυς (νεκρος).
...νεκυρ+ο,τι+ου+μι < neg+otium < νεκρωνει το otium (οτιουν), το ο,τι να 'ναι ειμαι, και κανεις κατι αλλο, ασχολεισαι με κατι με κατι συγκεκριμενο/α.
.....περιμενε να πιω μια κανατα ακομα και συνεχιζεται....
το καλο με το θετικο εχουν τις ιδιες εννοιες για το ανθρωπινο ειδος ή ακομη και για το ζωικο βασιλειο ή το πλανητικο συστημα
ακομη και για εναν θεο το θετικο ή το καλο ή το κακο ή το αρνητικο παιζει το ρολο του στην δημιουργια ή στην καταστροφη
ακομη ενας θεος παντα λειτουργει θετικα με την αποψη του αιωνιου δημιουργου
Αλλος πινει, αλλος μεθαει, καπτεν.
Σου λενε οτι η αρνηση και οι εννοιες καλο-κακο οπως τις εννοουμε απουσιαζουν απο την συμπαντικη πραγματικοτητα και εσυ γραφεις οτι παιζουν ρολο στην θεϊκη δημιουργια η στην καταστροφη.
Για δες το παλι...
Κακο.
Καλα ειναι τα ομορφα, τα ωραια. Τα κακα ειναι τα περιττωματα, η κοπρια.
Η οποια, κοπρια, ομως ειναι θετικοτατη και καλη για την ανακυκλωση της ζωης και κατ'επεκταση ειναι καλη και ομορφη για τους μικροοργανισμους που αποσυνθετουν την κοπρια για να ταισουν μετα τις ριζες του φυτικων οντων που τρεφουν με την σειρα τους τα ζωικα οντα για να ξανακανουν κακα τα οποια ειναι καλα για τα ιδια ζωικα οντα που τα ονομαζουν κακα.
Καταλαβαινεις την υποκειμενικοτητα των εννοιων και την μη πραγματικη συμπαντικη υπαρξη των με την εννοια που δινουμε εμεις μεταφορικα;
Αρνητικο.
Ψαξε να δεις (-1) μειον ενα δεντρο γυρω σου. Οχι να το σκεφτεις. Να το δεις, εστω και με την βοηθεια της επιστημης αν τα ματια σου δεν επαρκουν για να συλλαβουν τις συχνοτητες που εκπεμπει αυτο το μειον ενα δεντρο. Ακομα και να κοψεις το δεντρο για να μου πεις,
"να ρε, ηταν ενα δεντρο και τωρα δεν ειναι, αρα να το μειον ενα δεντρο", τοτε εισαι βλαξ, γιατι παλι αδυνατεις να μου δειξεις το (-1) μειον ενα δεντρο εκει που ηταν το δεντρο. Αυτο που βλεπουμε και οι δυο μας ειναι η απουσια του δεντρου, 0 δεντρο, και οχι -1 δεντρο.
Αν το δεις, πες μου πως το εκανες για να το δω και εγω που μαι ζαβος.