Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Volk » 11 Δεκ 2021, 20:30
Η παραγωγή της γραβιέρας
Η γραβιέρα είναι είδος ελληνικού σκληρού κίτρινου τυριού. Η γραβιέρα παρασκευάζεται αποκλειστικά με πρόβειο ή αιγοπρόβειο γάλα. Στη χώρα μας έχουμε υπέροχη πανίδα γύρω στα 6.000 είδη βοτάνων που σημαίνει ότι σε κάθε μεριά του τόπου μας τα αιγοπρόβατα παράγουν διαφορετικό γάλα και κατά συνέπεια διαφορετική ποικιλία γεύσεων τυριών. Υπάρχουν διάφορα είδη γραβιέρας που παρασκευάζονται στην Ελλάδα, όπου είναι το δεύτερο πιο δημοφιλές τυρί μετά την φέτα.
Οταν εχει αγελαδινο γαλα, δεν ειναι γραβιερα, ασχετα με το αν τη πουλανε για γραβιερα.
Ειναι σαν τη φετα, δεν εχει αγελαδινο γαλα!
Whatever the mind can conceive and believe, it can achieve.