Κριτική θεωρία

Φιλοσοφία πολιτικής
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Re: Κριτική θεωρία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 20 Δεκ 2021, 17:33

Αν κάποιος είναι τόσο ναρκισιστής που πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει τον κόσμο με απλές απόψεις, λέξεις, έκφραση και όχι με ουσιαστική δράση, τότε είναι λογικό να θεωρεί ότι οι αντίθετες απόψεις, λέξεις, έκφραση θα πρέπει να φιμώνονται.

ΥΠΕΡΕΚΤΙΜΑΤΕ την άποψη της εργατικής τάξης, κύριοι.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club » 20 Δεκ 2021, 17:39

AlienWay έγραψε:
20 Δεκ 2021, 17:29
John Brown Gun Club έγραψε:
20 Δεκ 2021, 17:28
AlienWay έγραψε:
20 Δεκ 2021, 17:27

:+1: Δεν θα κολλάμε στις λέξεις. Αναγνωρίζουμε ότι θα υπάρχει.
οπως δηλαδη τα Πρωτοκολα των Σοφων της Σιων: "αΦοΥ σΥμΒαΙνΕι"
Θυμάσαι μια φορά και έναν καιρό που υποστήριζες ότι δεν υπάρχει πολιτική ορθότητα; Τώρα τι έγινε; Υπάρχει;
Και μονο που ρωτας κατι τοσο απλοικο δειχνει ποσο μπερδεμενος εισαι. Aσφαλως και υπαρχει, ως πολιτικος ορος, και σημαινει οτι θελουν να σημαινει αυτοι που τον χρησιμοποιουν. Το ερωτημα ειναι ποιοι ειναι αυτοι και γιατι το κανουν. Αλλα ως αυθυπαρκτη οντοτητα δεν φυεται στο περιβαλλον και δεν *υπαρχει* οπως και επισης δεν υπαρχει δΙκΤαΤοΡιΑ πΟλΙτΙκΗς οΡθΟτΗτΑς.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.

Άβαταρ μέλους
AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 20 Δεκ 2021, 17:44

20 Δεκ 2021, 17:39
AlienWay έγραψε:
20 Δεκ 2021, 17:29
20 Δεκ 2021, 17:28

οπως δηλαδη τα Πρωτοκολα των Σοφων της Σιων: "αΦοΥ σΥμΒαΙνΕι"
Θυμάσαι μια φορά και έναν καιρό που υποστήριζες ότι δεν υπάρχει πολιτική ορθότητα; Τώρα τι έγινε; Υπάρχει;
Και μονο που ρωτας κατι τοσο απλοικο δειχνει ποσο μπερδεμενος εισαι. Aσφαλως και υπαρχει, ως πολιτικος ορος, και σημαινει οτι θελουν να σημαινει αυτοι που τον χρησιμοποιουν. Το ερωτημα ειναι ποιοι ειναι αυτοι και γιατι το κανουν. Αλλα ως αυθυπαρκτη οντοτητα δεν φυεται στο περιβαλλον και δεν *υπαρχει* οπως και επισης δεν υπαρχει δΙκΤαΤοΡιΑ πΟλΙτΙκΗς οΡθΟτΗτΑς.
Τότε πώς εξηγείς το κίνημα του πνευματικού κόσμου που αποδέχεται την ύπαρξη της πολιτικής ορθότητας και που δηλώνει υπέρ της; Το κάνουν λες αποδεχόμενοι τον ορισμό προκειμένου να μπορούν να συνεννοηθούν με την άλλη πλευρά;
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
έργο_μακέτο
Phorum.gr user: έργο μακέτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από έργο_μακέτο » 20 Δεκ 2021, 17:45

Οι αιθεροβάμωνες του ΣΥΡΙΖΑ νομίζουν ότι η κρίση του COVID 19 έδωσε το τελειωτικό χτύπημα στον νεοφιλελευθερισμό.

Στο μεταξύ οι εν ελλάδι εκπρόσωποί του οργανώνονται πυρετωδώς για τη νέα τους επέλαση. Πάντως δεν τους βλέπω και πολύ ταπεινωμένους. Μάλλον το αντίθετο θα έλεγα.
- Have you been to Samos ?
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.

Άβαταρ μέλους
AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 20 Δεκ 2021, 17:45

Ενας "αλτ-ράιτ"

Ζούμε σε ένα σύστημα.

Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 » 20 Δεκ 2021, 17:50

Εγώ ακόμα δεν μου έχω καταλάβει τι σημαίνει πολιτικός μαρξισμός και ποιος καθιέρωσε αυτόν τον γελοίο ορο
dtri2020 έγραψε:
23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 20 Δεκ 2021, 17:55

Gewponos90 έγραψε:
20 Δεκ 2021, 17:50
Εγώ ακόμα δεν μου έχω καταλάβει τι σημαίνει πολιτικός μαρξισμός και ποιος καθιέρωσε αυτόν τον γελοίο ορο
Δεν είναι και πολύ δόκιμος σαν όρος.

'Δικαιωματισμός' είναι μια πιο σωστή λέξη.

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 20 Δεκ 2021, 17:57

έργο_μακέτο έγραψε:
20 Δεκ 2021, 16:41
πατησιωτης έγραψε:
20 Δεκ 2021, 14:02
Μπορείς να μου πείς πως θα το κάνουν αυτό χωρίς αστυνομικές διατάξεις;Άντε και με "ακύρωσαν".Aν δεν πάει η αστυνομία να κλείσει τα συντηρητικά ιστολόγια και εφημερίδες που νομίζεις ότι θα έχει χρήση η ακύρωση;ήδη οι δημοσκοπήσεις για τον Μπάιντεν δείχνουν ότι όλα τα ΜΜΕ να φωνάζουν πολιτιστικώς ο κόσμος τα έχει γραμμένα.Το ίδιο ισχύει και για το Χόλλυγουντ που αν συνεχίσει έτσι θα μπει στον δρόμο που μπήκε ο ελληνικός κινηματογράφος με τους κουλτουριάρηδες στη μεταπολίτευση - θα αυτοακυρωθεί.
Από πότε μια ταινία του Βέγγου είναι καλύτερη από μια ταινία του Νικολαίδη ας πούμε;
Από τότε που μετράνε τα εισιτήρια που κόβονται.Βέβαια στην Ελλάδα το παρέκαμψαν αυτό με επιδοτήσεις από το κράτος και όπως ελέχθη όταν είχαμε κινηματογράφο δεν υπήρχε Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και όταν είχαμε Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου πάψαμε να έχουμε κινηματογράφο.
Αλλά στην Αμερική αυτό είναι κάπως δύσκολο και έτσι κι αλλιώς εάν συμβεί η επιρροή των ταινιών θα εκμηδενισθεί.

Άβαταρ μέλους
AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 20 Δεκ 2021, 17:58

Green Dragon έγραψε:
20 Δεκ 2021, 17:55
Gewponos90 έγραψε:

Ούτε ο δικαιωματισμός είναι δόκιμος. Τι το κακό έχουν τα ανθρώπινα δικαιώματα;
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Αγις

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Αγις » 20 Δεκ 2021, 18:00

AlienWay έγραψε:
20 Δεκ 2021, 17:58
Green Dragon έγραψε:
Gewponos90 έγραψε:

ο τι μας περιλαμβανουν ολους :003:
ΖΗΝΗΔΕΩΣ

Άβαταρ μέλους
AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 20 Δεκ 2021, 18:01

Αγις έγραψε:
20 Δεκ 2021, 18:00
AlienWay έγραψε:
Green Dragon έγραψε:

ο τι μας περιλαμβανουν ολους :003:
:lol:
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 20 Δεκ 2021, 18:05

AlienWay έγραψε:
Green Dragon έγραψε:

Μα δεν υπάρχει λέξη 'δικαιωματισμός' κανονικά. Επινοήθηκε για να περιγράψει την απύθμενη μαλακία που συζητάμε σε αυτό το θέμα.

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 20 Δεκ 2021, 18:15

Gewponos90 έγραψε:
Ο όρος δεν πολυχρησιμοποιείται στην Αμερική τουλάχιστον σήμερα,λένε woke politics ή κάτι άλλο.Ίσως και να μην είναι εφευρέτης κάποιος Αμερικανός αλλά Γάλλος ή άλλος Ευρωπαίος.
Εν πάσει περιπτώσει περιγράφει μια κατάσταση όπου ενώ δεν αμφισβητείται ο πυρήνας του οικονομικού συστήματος αμφισβητείται το πολιτιστικό περίβλημα από τη λεγόμενη Νέα Αριστερά (ρατσισμός,φεμινισμός,οικολογία κλπ).Φυσικά για αυτό ακριβώς τον λόγο δεν θα έπρεπε να λέγεται μαρξισμός διότι ο κανονικός μαρξισμός θεωρεί ότι η βάση των πάντων είναι το οικονομικό σύστημα και τα άλλα εποικοδόμημα.
Ωστόσο είναι γεγονός ότι πολλοί αυτοπροσδιοριζόμενοι αριστεροί σε Ευρώπη και Αμερική ασχολούνται πολύ με αυτό το εποικοδόμημα χωρίς προς το παρόν να θίγουν το οικονομικό σύστημα.Η εξήγηση που δίνουν οι αντίπαλοί τους είναι ότι πρόκειται για αναγκαίο τακτικό ελιγμό :D ,δεν έχουν αλλάξει το σκοπό τους αλλά από τότε που έπεσε το Τείχος στο κεφάλι τους δεν μπορούν να βγουν στα ίσια να πουν κρατικοποιείστε την Μάικροσοφτ γιατί θα πέσει γιαούρτι και πηγαίνουν περιφερειακά σε άλλα θέματα προπσαθώντας να αλλάξουν το πολιτιστικό περιβάλλον.
Πάντως αυτό συμφέρει και μερικούς μεγιστάνες που μπορούν αζημίως να το παίζουν προοδευτικοί αφού δεν θίγεται η ιδιοκτησία τους.

Άβαταρ μέλους
exiledd
Phorum.gr user: exiledd

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από exiledd » 20 Δεκ 2021, 18:19

Έπαιξε ωραία μπαλίτσα ο Jolly αλλά οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ούτε τον λήγοντα...
Σε τέτοιο βαθμό που με κάνει να αναρωτιέμαι αν έχει σπουδάσει κοινωνικές επιστήμες,γιατί αυτά για μας είναι ψωμοτύρι.
Παλιά μας τέχνη κόσκινο...
Διαβάστε και ξαναδιαβάστε μπας και.....αλλά δεν...

Άβαταρ μέλους
AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 20 Δεκ 2021, 18:19

Green Dragon έγραψε:
20 Δεκ 2021, 18:05
AlienWay έγραψε:
Green Dragon έγραψε:

Μα δεν υπάρχει λέξη 'δικαιωματισμός' κανονικά. Επινοήθηκε για να περιγράψει την απύθμενη μαλακία που συζητάμε σε αυτό το θέμα.
Όπως θέλουν ας το πούνε. Πάντως η γριά που βλέπει έναν νεαρό στο λεωφορείο να φοράει μπλούζα με στάμπα νεκροκεφαλή και αρχίζει τα "τς τς τς", θεωρεί πρόβατο αυτό τον νεαρό γιατί "θα επηρεαστεί και θα γίνει σατάνιστερ".

Ο ψυχολόγος της οκάς που κατακεραυνώνει τους νεαρούς που παίζουν fps γιατί θα μετατραπούνε σε school shooters, το κάνει γιατί θεωρεί ότι πρόκειται για λοβοτομημένα πρόβατα που "επηρεάζονται".

Ο πολιτικός που πιστεύει ότι έχασε τις εκλογές γιατί θεωρεί τους ψηφοφόρους τόσο ηλίθιους που "επηρεάζονται από τουίτς αλλοδαπών μποτς".

Η τηλεοπτική ερευνήτρια η οποία έλαβε σοβαρά υπόψην τη μάνα που της είπε πως η κόρη της το έσκασε από το σπίτι και εξαφανίστηκε γιατί "επηρεάστηκε από ένα βιβλίο που διάβασε".

Ο πχωρουμίτης που θεωρεί ότι οι αντίπαλες απόψεις "επηρεάζουν το λοβοτομημένο κοινωνικό σύνολο".

Ε, επιτέλους, ας γίνει κάποια στιγμή αντιληπτό ότι αυτή η κοινωνία έχει περισσότερες άμυνες απ' όσες της προσάπτουμε. Δεν έχουν όλοι το iq της αμοιβάδας, ώστε να "επηρεάζονται" και να "επηρεάζουν".
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία πολιτικής”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών