Κριτική θεωρία

Φιλοσοφία πολιτικής
Άβαταρ μέλους
AlienWay
Phorum.gr user: AlienWay

Re: Κριτική θεωρία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 20 Δεκ 2021, 19:09

John Brown Gun Club έγραψε:
20 Δεκ 2021, 19:05
AlienWay έγραψε:
20 Δεκ 2021, 18:19
ηλίθιους που "επηρεάζονται από τουίτς αλλοδαπών μποτς".
:smt005::smt005:
στου κρεμασμενου το σπιτι δεν μιλανε για σχοινι
Συγνώμη, αλλά θα θεωρούσα ότι δεν είναι καθόλου προς τιμήν μου το να μου λένε ότι κάποιος αλλοδαπός "επηρεάζει" τη ψήφο μου. Αυτό πώς γίνεται; Με λοβοτομή και υπνωτισμό; Πόσο γίδια θεωρούν τον απλό πολίτη οι ολιγάρχες;
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club » 20 Δεκ 2021, 19:18

AlienWay έγραψε:
20 Δεκ 2021, 19:03
Παραθέτεις τη δική μου κρίση δηλαδή (αντιπαρέρχομαι τη καζούρα). Πάμε πάλι. Με το απόσπασμα όπου έχω αφαιρέσει τη δική μου κρίση, συμφωνείς, διαφωνείς ή όχι και γιατί;
Οτι ξεκινας με μια σωστη, πλην ομως κοινοτοπη παραδοχη ("η πολιτικη παραγεται μεσω του πολιτικου λογου" οπως "ζουμε μια οικονομικη κριση" ας πουμε) δεν επικυρωνει τις συνομωσιολογικες μπαρουφες που εγραψες μετα. Κλασσικη τακτικη αποπροσανατολισμου, ενω μαλιστα επιμενεις ακομα, μεσω ανουσιων παραδοχων να με παγιδευσεις στο να επικυρωσω τις εν λογω μπαρουφες και να με ¨νικησεις¨ με φακτς αντ λοτζικ.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.

Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club » 20 Δεκ 2021, 19:19

AlienWay έγραψε:
20 Δεκ 2021, 19:09
AlienWay έγραψε:
20 Δεκ 2021, 18:19
ηλίθιους που "επηρεάζονται από τουίτς αλλοδαπών μποτς".
Συγνώμη, αλλά θα θεωρούσα ότι δεν είναι καθόλου προς τιμήν μου το να μου λένε ότι κάποιος αλλοδαπός "επηρεάζει" τη ψήφο μου. Αυτό πώς γίνεται; Με λοβοτομή και υπνωτισμό; Πόσο γίδια θεωρούν τον απλό πολίτη οι ολιγάρχες;
πηγαινε στο νημα παρατηριο πολιτικης ορθοτητας, γεματο ειναι. Και απο τετοια τουιτς και απο γιδια.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.

Άβαταρ μέλους
AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 20 Δεκ 2021, 19:28

20 Δεκ 2021, 19:18
AlienWay έγραψε:
20 Δεκ 2021, 19:03
Παραθέτεις τη δική μου κρίση δηλαδή (αντιπαρέρχομαι τη καζούρα). Πάμε πάλι. Με το απόσπασμα όπου έχω αφαιρέσει τη δική μου κρίση, συμφωνείς, διαφωνείς ή όχι και γιατί;
Οτι ξεκινας με μια σωστη, πλην ομως κοινοτοπη παραδοχη
Ε, αυτό όμως είναι το ζουμί. Διαφωνώ με το σύνολο της παραδοχής που θεωρείς κοινότοπη. Δεν είναι, διότι έχουμε φτάσει εν έτει 2021, να θεωρούμε ότι ο σύγχρονος άνθρωπος μπορεί να "επηρεάζεται" απ' όσα λέει ο συνάνθρωπός του και να τα δέχεται άκριτα.

Σύμφωνα με την προσέγγιση που εσύ θεωρείς κοινότοπη, υπάρχουν ακίνδυνες και επικίνδυνες απόψεις. Σύμφωνα με τη δική μου προσέγγιση, υπάρχει διάλογος. Δηλαδή απόψεις με τις οποίες συμφωνούμε και απόψεις με τις οποίες διαφωνούμε.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 20 Δεκ 2021, 19:35

20 Δεκ 2021, 19:19
AlienWay έγραψε:
20 Δεκ 2021, 19:09

πηγαινε στο νημα παρατηριο πολιτικης ορθοτητας, γεματο ειναι. Και απο τετοια τουιτς και απο γιδια.
Σε ένα άλλο φόρουμ, παλιότερα, είχα μια διαφωνία με έναν φίλο. Αυτός υποστήριζε ότι το russiangate είναι γεγονός, αλλά εγώ του έλεγα ότι πρόκειται περί θεωρίας συνωμοσίας. Τώρα -επί Biden- έχει αποδειχτεί ότι όντως, δεν υπήρξε ποτέ.

Αλλά έστω ότι υπήρξε: Πώς θα αισθανόσουν εσύ, αν κάποια μέρα σου λέγανε ότι οι συμπατριώτες σου είναι τόσο εύπιστοι που "επηρεάστηκαν" από κάτι μποτάκια στο τουίτερ; Ο Ελληνας πάντως δεν δέχεται να τον θεωρούν τόσο ηλίθιο. Και αυτό είναι κάτι που θα το υποστήριζα, ακόμη κι αν το λέγανε για την εκλογή του Biden. Δεν έχει να κάνει με το πρόσωπο. Εχει να κάνει με το γεγονός ότι βρίζουνε τους ψηφοφόρους μπροστά στα μούτρα τους, λέγοντας ότι "επηρεάστηκαν".
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club » 20 Δεκ 2021, 19:42

AlienWay έγραψε:
20 Δεκ 2021, 19:28
Σύμφωνα με την προσέγγιση που εσύ θεωρείς κοινότοπη, υπάρχουν ακίνδυνες και επικίνδυνες απόψεις. Σύμφωνα με τη δική μου προσέγγιση, υπάρχει διάλογος. Δηλαδή απόψεις με τις οποίες συμφωνούμε και απόψεις με τις οποίες διαφωνούμε.
τι διαλογο να κανω με καποιον που θεωρει εγκυρη αποψη πως τα εμβολια εχουν μικροτσιπ ελεγχου σκεψης; Τι διαλογο να κανω με καποιον που ισχυριζεται πως δεν υπαρχει κλιματικη αλλαγη; τι διαλογο να κανω με καποιον που θεωρει ελευθερια λογου να κουοταρει ως εγκυρες επιστημονικες δημοσιευσεις του 1930 που εχουν καταρριφθει εδω και δεκαετιες;
Αυτο δεν ειναι ελευθερος λογος, αυτο ειναι ρητορεια και ψευδη. Ο λογος πρεπει να ειναι ελευθερος απο αυτα καταρχας εαν θελουμε να μιλαμε για ελευθερια λογου.

πατησιωτης
Phorum.gr user: πατησιωτης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 20 Δεκ 2021, 19:45

AlienWay έγραψε:
20 Δεκ 2021, 19:35
Σε ένα άλλο φόρουμ, παλιότερα, είχα μια διαφωνία με έναν φίλο. Αυτός υποστήριζε ότι το russiangate είναι γεγονός, αλλά εγώ του έλεγα ότι πρόκειται περί θεωρίας συνωμοσίας. Τώρα -επί Biden- έχει αποδειχτεί ότι όντως, δεν υπήρξε ποτέ.
Φυσικά και ήταν μπαρούφα.Στην Ελλάδα δεν έπαιξε πολύ βέβαια διότι εδώ υπάρχει παραδοσιακή ρωσοφιλία και θα μπορούσε να περάσει και για πλεονέκτημα του Τραμπ αντί για μειονέκτημα αλλά στην Αμερική τα πρώτα δύο χρόνια πούλησε πολύ.
Κάτω από το ψευδοκατασκοπικό θρίλερ όμως υπάρχει υπόγεια ένα πολιτιστικό στοιχείο. :D Υποβώσκει δηλαδή η υπόνοια ότι ο Τραμπ είναι ρωσόφιλος επειδή οι Ρώσοι είναι λευκοί και χριστιανοί ενώ οι Κινέζοι κίτρινοι. :lol: και άρα προτιμούσε να τα βάζει με αυτούς.
Έτσι βέβαια δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση για την εξωτερική πολιτική αλλά είναι για τα αμερικανικά καφενεία.

Άβαταρ μέλους
AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 20 Δεκ 2021, 19:51

20 Δεκ 2021, 19:42
AlienWay έγραψε:
20 Δεκ 2021, 19:28
τι διαλογο να κανω με καποιον που θεωρει εγκυρη αποψη πως τα εμβολια εχουν μικροτσιπ ελεγχου σκεψης; Τι διαλογο να κανω με καποιον που ισχυριζεται πως δεν υπαρχει κλιματικη αλλαγη; τι διαλογο να κανω με καποιον που θεωρει ελευθερια λογου να κουοταρει ως εγκυρες επιστημονικες δημοσιευσεις του 1930 που εχουν καταρριφθει εδω και δεκαετιες;
Αυτο δεν ειναι ελευθερος λογος, αυτο ειναι ρητορεια και ψευδη. Ο λογος πρεπει να ειναι ελευθερος απο αυτα καταρχας εαν θελουμε να μιλαμε για ελευθερια λογου.
Αρα σύμφωνα με αυτά, κι εγώ δεν έπρεπε να κάνω διάλογο με όσους πιστεύανε στο russiangate. Ομως κάναμε ωραίες συζητήσεις.

Τα άλλα με τις απόψεις που λες που έχουν καταρριφθεί, κράτα μικρό καλάθι γιατί βρισκόμαστε εν αναμονή μιας ΝΕΑΣ αλλαγής στο πλαίσιο αξιών.

Δεν λέω ότι θα μας βγει σε καλό γιατί δεν ξέρω τι θα μαγειρέψουν πάλι, απλώς λέω ότι ενδεχομένως θα ξεπεραστείς κι εσύ.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Gewponos90
Phorum.gr user: Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 » 20 Δεκ 2021, 20:32

Green Dragon έγραψε:
20 Δεκ 2021, 17:55
Gewponos90 έγραψε:
20 Δεκ 2021, 17:50
Εγώ ακόμα δεν μου έχω καταλάβει τι σημαίνει πολιτικός μαρξισμός και ποιος καθιέρωσε αυτόν τον γελοίο ορο
Δεν είναι και πολύ δόκιμος σαν όρος.

'Δικαιωματισμός' είναι μια πιο σωστή λέξη.
Ίσως ναι
dtri2020 έγραψε:
23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας

Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 » 20 Δεκ 2021, 20:35

πατησιωτης έγραψε:
20 Δεκ 2021, 18:15
Gewponos90 έγραψε:
20 Δεκ 2021, 17:50
Εγώ ακόμα δεν μου έχω καταλάβει τι σημαίνει πολιτικός μαρξισμός και ποιος καθιέρωσε αυτόν τον γελοίο ορο
Ο όρος δεν πολυχρησιμοποιείται στην Αμερική τουλάχιστον σήμερα,λένε woke politics ή κάτι άλλο.Ίσως και να μην είναι εφευρέτης κάποιος Αμερικανός αλλά Γάλλος ή άλλος Ευρωπαίος.
Εν πάσει περιπτώσει περιγράφει μια κατάσταση όπου ενώ δεν αμφισβητείται ο πυρήνας του οικονομικού συστήματος αμφισβητείται το πολιτιστικό περίβλημα από τη λεγόμενη Νέα Αριστερά (ρατσισμός,φεμινισμός,οικολογία κλπ).Φυσικά για αυτό ακριβώς τον λόγο δεν θα έπρεπε να λέγεται μαρξισμός διότι ο κανονικός μαρξισμός θεωρεί ότι η βάση των πάντων είναι το οικονομικό σύστημα και τα άλλα εποικοδόμημα.
Ωστόσο είναι γεγονός ότι πολλοί αυτοπροσδιοριζόμενοι αριστεροί σε Ευρώπη και Αμερική ασχολούνται πολύ με αυτό το εποικοδόμημα χωρίς προς το παρόν να θίγουν το οικονομικό σύστημα.Η εξήγηση που δίνουν οι αντίπαλοί τους είναι ότι πρόκειται για αναγκαίο τακτικό ελιγμό :D ,δεν έχουν αλλάξει το σκοπό τους αλλά από τότε που έπεσε το Τείχος στο κεφάλι τους δεν μπορούν να βγουν στα ίσια να πουν κρατικοποιείστε την Μάικροσοφτ γιατί θα πέσει γιαούρτι και πηγαίνουν περιφερειακά σε άλλα θέματα προπσαθώντας να αλλάξουν το πολιτιστικό περιβάλλον.
Πάντως αυτό συμφέρει και μερικούς μεγιστάνες που μπορούν αζημίως να το παίζουν προοδευτικοί αφού δεν θίγεται η ιδιοκτησία τους.
Δεν σε ρώτησα πουλάκι μου να μου πεις ποιος το χρησιμοποιεί στις ΗΠΑ. Ούτε σε ρώτησα την προσωπική σου γνώμη για αριστερά και για δεξιά. Ρώτησα απλά ποιος την χρησιμοποιεί σαν όρο γιατί είναι γελοίος
dtri2020 έγραψε:

Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club » 20 Δεκ 2021, 20:39

AlienWay έγραψε:
20 Δεκ 2021, 19:35
Τώρα -επί Biden- έχει αποδειχτεί ότι όντως, δεν υπήρξε ποτέ.
το ακριβως αντιθετο
Αλλά έστω ότι υπήρξε: ..
αντε παλι τα ιδια :smt005:

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα

Re: πολιτιστικός μαρξισμός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 20 Δεκ 2021, 21:22

20 Δεκ 2021, 18:49
Καραμελίτσα έγραψε:
20 Δεκ 2021, 18:37
Αυτό που λένε πολιτιστικό μαρξισμό είναι η λεγόμενη κριτική θεωρία, η οποία εν γένει δεν είναι μαρξιστική, αλλά στη λαϊκή αφήγηση που θέλεις να πάρεις μαζί σου ψέκες δεξιούς (που ούτε να γκουγκλίσουν πολυσύλλαβη λέξη δεν ξέρουν) το λές "μαρξισμό" για να βάλεις έναν μπαμπούλα.

Το κομμάτι της κριτικής θεωρίας που αγκαλιάζει τον ανορθολογισμό, το σπάσιμο των διεκδικήσεων σε μικρές ομάδες και επιμέρους ζητήτματα, και είναι πολέμιο των μεγάλων αφηγήσεων και των μεγάλων συλλογικοτήτων, προφανώς είναι πολύ αγαπητό στους αμερικάνους ολιγάρχες. Και στους ευρωπαίους.
Κι εσυ ομως, αποδεχεσαι εν μερει την συνωμοισολογικη αφηγηση οταν παρουσιαζεις εδω την σχολη της Φρανκφουρτης οχι ως αυτο που ηταν, δηλαδη µια οµαδα επιστηµονων και φιλοσοφων που εργαζονταν στο Ινστιτουτο Κοινωνικης Ερευνας της Φρανκφουρτης χωρις να εχουν μια ιδρυτικη φυσιογνωµια ουτε προθεση δηµιουργιας µιας ορθοδοξιας αλλα ως μια σειρα θεσεων αποκρυσταλλωμενη σε ενιαια θεωρια η σε μια ιδεολογια µε στοχο τη διαδοση της στο δηµοσιο χωρο.
Στις μέρες μας κριτική θεωρία λέγεται όλη η γκάμα προσεγγίσεων που εστιάζεται να αναζητά και να κρίνει δομές εξουσίας, όχι οι Φρανκφουρτέζοι μόνο. Ή έστω, οι Φρανκφουρτέζοι είναι η στενή ερμηνεία του όρου.

Και νομίζω ότι έχουν αρκετά κοινά μεταξύ τους όλα τα αφηγήματα κριτικής θεωρίας ώστε να τα βλέπει κανείς σαν μία ενότητα, έστω και χαλαρή.
Z

Gewponos90

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gewponos90 » 20 Δεκ 2021, 22:57

Ακόμα περιμένω να ακούσω τι σημαίνει πολιτικός μαρξισμος
dtri2020 έγραψε:

Άβαταρ μέλους
AlienWay

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AlienWay » 20 Δεκ 2021, 23:02

Gewponos90 έγραψε:
20 Δεκ 2021, 22:57
Πολιτιστικός είναι και έχω βάλει τον ορισμό στο αρχικό ποστ.
Ζούμε σε ένα σύστημα.

Άβαταρ μέλους
Bipsco

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bipsco » 20 Δεκ 2021, 23:08

Gewponos90 έγραψε:
20 Δεκ 2021, 22:57
Σκοτεινά κέντρα θέλουν να αλλοιώσουν την pop κουλτούρα μας. Μα αυτά λογαριάζανε χωρίς τους ξενοδόχους μας, οι alt right σαν άλλοι super heroes θα βάλουν εμπόδια στην πραγματοποίηση των ύπουλων σχεδίων των σατανικών ελίτ.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Φιλοσοφία πολιτικής”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών