Είμαι θετικός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Re: Είμαι θετικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Ιαν 2022, 22:11

Ρε σεις, αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι αν αρχίζουμε τα αντιπυρετικά και τις αντιβιώσεις όσο ο πυρετός δεν είναι ψηλός και παίζει από δέκατα μέχρι 38, μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργούμε.

Και δεν αναφέρομαι μόνον στον συγκεκριμένο ιό αλλά ακόμη και σε φάσεις απλού κρυολογήματος ή γρίππης.

Κάνω λάθος;
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 03 Ιαν 2022, 22:12

Naida έγραψε:
03 Ιαν 2022, 22:09
vatraxos έγραψε:
03 Ιαν 2022, 22:07
Naida έγραψε:
03 Ιαν 2022, 22:04
Πάντως γενικά όσοι βγαίνετε θετικοί καλό είναι να μιλάτε και με έναν γιατρό. Εμένα μου έδωσε να πάρω φουλ αντιβίωση, κορτιζόνη και εισπνεόμενα.
:o

Για ποιό λόγο;
Προληπτικά; μάλλον. Επειδή έχω ένα αραιό βήχα και έναν πόνο, σαν πιάσιμο βέβαια, στην πλάτη.
"Προληπτικη αντιβιωση" σε ιωση..
Αλλαξε γιατρο γιατι αυτος δεν κανει ουτε για να φυτευει πατατες.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 03 Ιαν 2022, 22:15

panos291 έγραψε:
03 Ιαν 2022, 22:12
Naida έγραψε:
vatraxos έγραψε:

Για ποιό λόγο;
Προληπτικά; μάλλον. Επειδή έχω ένα αραιό βήχα και έναν πόνο, σαν πιάσιμο βέβαια, στην πλάτη.
Καλά εντάξει. Έχω συμπτώματα. Μπορεί να είναι αραιος ο βήχας αλλά να θέλει να τον προλάβει. Τεσπα. Αντε να δω πως θα ξεμπερδέψω.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 03 Ιαν 2022, 22:16

panos291 έγραψε:
Naida έγραψε:
vatraxos έγραψε:

Για ποιό λόγο;
χ

Αν είναι ο οικογενειακός της τότε οφείλει να τον ακούσει άσχετα αν κι εγώ είμαι κατά...κάτι παραπάνω θα ξέρει...
Παρατηρητής...

Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 03 Ιαν 2022, 22:19

Πάρε κι αντιβίωση, δεν θα γίνει τίποτα. Το πολύ πολύ να πάρει αυτός το κατιτίς του από την μίζα κι εσύ να πάθεις κανένα αλλεργικό σοκ.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 03 Ιαν 2022, 22:31

ksk έγραψε:
03 Ιαν 2022, 22:16
panos291 έγραψε:
Naida έγραψε:

χ

Αν είναι ο οικογενειακός της τότε οφείλει να τον ακούσει άσχετα αν κι εγώ είμαι κατά...κάτι παραπάνω θα ξέρει...
Οι αντιβιωσεις είναι άχρηστες στις ιώσεις, ολοι το ξερουν. Και ομως παιρνουμε αντιβιωτικα για ψυλλου πηδημα με αποτέλεσμα να είμαστε πρωτοι στην κατανάλωση τους πανευρωπαικα, αλλά και να δημιουργουνται ανθεκτικες λοιμωξεις λογω της υπερβολικης χρησης τους.

https://www.google.com/amp/s/www.kathim ... horon/amp/

https://m.naftemporiki.gr/story/1414382 ... loimokseis

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 03 Ιαν 2022, 22:34

Naida έγραψε:
03 Ιαν 2022, 20:14

Νομίζω πως δεν είναι ακριβώς έτσι. Βέβαια γιατρός δεν είμαι, αλλά ξέρω πχ από τον παιδίατρο ότι μέχρι 38 άστο, κάνει δουλίτσα ο οργανισμός. Μετά τα 38 θέλει αντιπυρετικο και ανά 4 ώρες αν επιμένει ο πυρετός. Και δεν νομίζω να είναι για λόγους ενόχλησης σαν σύμπτωμα αλλά για λόγους άμεσης αντιμετώπισης.
Στα μικρά παιδιά (κάτω των 6) δινονται αντιπυρετικα με το τσουβάλι γιατί υπάρχει ο φόβος για πυρετικους σπασμούς. Δυστυχώς όμως δεν τους προλαμβανουν τα αντιπυρετικα. Αν είναι να τα σκάσει θα τα σκάσει.

Με τα αντιβιοτικά πολλές φορές έχει να κάνει με τους ίδιους λόγους. Δηλαδή την επιθυμία των ασθενών για θεραπεία. Αν πας σε έναν γιατρό κ σου πει, μια ιωσουλα είναι θα κάνει τον κύκλο της κ θα περάσει, 50 ευρώ, θα πεις, καλά ρε πουστη δεν το έκανα κ μονος μου αυτό; :102:

Άβαταρ μέλους
ksk
Phorum.gr user: ksk

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ksk » 03 Ιαν 2022, 22:36

panos291 έγραψε:
03 Ιαν 2022, 22:31
ksk έγραψε:
03 Ιαν 2022, 22:16
panos291 έγραψε:
χ

Οι αντιβιωσεις είναι άχρηστες στις ιώσεις, ολοι το ξερουν. Και ομως παιρνουμε αντιβιωτικα για ψυλλου πηδημα με αποτέλεσμα να είμαστε πρωτοι στην κατανάλωση τους πανευρωπαικα, αλλά και να δημιουργουνται ανθεκτικες λοιμωξεις λογω της υπερβολικης χρησης τους.

https://www.google.com/amp/s/www.kathim ... horon/amp/

https://m.naftemporiki.gr/story/1414382 ... loimokseis
Είπα ότι είμαι κατά αλλά δεν ξέρουμε το ιστορικό...οποτε κάποιες φορές ναι...πρέπει να δίνονται για να καλύψουν παρελκόμενες επιπλοκες...
Παρατηρητής...

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Ιαν 2022, 22:39

EKPLIKTIKOS έγραψε:
03 Ιαν 2022, 22:34
Naida έγραψε:

Νομίζω πως δεν είναι ακριβώς έτσι. Βέβαια γιατρός δεν είμαι, αλλά ξέρω πχ από τον παιδίατρο ότι μέχρι 38 άστο, κάνει δουλίτσα ο οργανισμός. Μετά τα 38 θέλει αντιπυρετικο και ανά 4 ώρες αν επιμένει ο πυρετός. Και δεν νομίζω να είναι για λόγους ενόχλησης σαν σύμπτωμα αλλά για λόγους άμεσης αντιμετώπισης.
Στα μικρά παιδιά (κάτω των 6) δινονται αντιπυρετικα με το τσουβάλι γιατί υπάρχει ο φόβος για πυρετικους σπασμούς. Δυστυχώς όμως δεν τους προλαμβανουν τα αντιπυρετικα. Αν είναι να τα σκάσει θα τα σκάσει.

Με τα αντιβιοτικά πολλές φορές έχει να κάνει με τους ίδιους λόγους. Δηλαδή την επιθυμία των ασθενών για θεραπεία. Αν πας σε έναν γιατρό κ σου πει, μια ιωσουλα είναι θα κάνει τον κύκλο της κ θα περάσει, 50 ευρώ, θα πεις, καλά ρε πουστη δεν το έκανα κ μονος μου αυτό; :102:
Είσαι σίγουρος ότι το μπολντ είναι σωστή παιδιατρική πρακτική, αν πρόκειται για πιτσιρίκι χωρίς κάποια συγκεκριμένα προβλήματα; Εγώ όχι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 03 Ιαν 2022, 22:41

ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Ιαν 2022, 22:39

Είσαι σίγουρος ότι το μπολντ είναι σωστή παιδιατρική πρακτική, αν πρόκειται για πιτσιρίκι χωρίς κάποια συγκεκριμένα προβλήματα; Εγώ όχι.
Δεν είναι. Το γράφω στην επόμενη πρόταση. Μόνο η διαζεπαμη βοηθάει. Αλλά βοηθάει το άγχος του γονιού μετά το πρώτο σοκ που θα δει το παιδί του να αφρίζει από το στόμα κ να νομίζει ότι πέθανε. Στην πραγματικότητα, οι σπασμοί είναι συνήθως ακίνδυνοι

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 03 Ιαν 2022, 22:54

EKPLIKTIKOS έγραψε:
03 Ιαν 2022, 22:41
ΓΑΛΗ έγραψε:
03 Ιαν 2022, 22:39

Δεν είναι. Το γράφω στην επόμενη πρόταση. Μόνο η διαζεπαμη βοηθάει. Αλλά βοηθάει το άγχος του γονιού μετά το πρώτο σοκ που θα δει το παιδί του να αφρίζει από το στόμα κ να νομίζει ότι πέθανε. Στην πραγματικότητα, οι σπασμοί είναι συνήθως ακίνδυνοι
Ε, άλλο τα ψυχολογικά των γονιών και άλλο ο οργανισμός των παιδιών. Ας πάρουν οι γονείς αντικαταθλιπτικά. Κι εγώ ξέρω αυτό που έγραψε η Νάιδα. Αυτά που λένε οι παιδίατροι σήμερα, έλεγε και ο παιδίατρος του γιου μου. Μέχρι 38, αν η γενική εικόνα του παιδιού είναι οκ (έχει ζωντάνια, όρεξη, δεν δείχνει καταβεβλημένο κλπ) δεν χρειάζεται αντιπυρετικά. Και ότι περισσότερο καλό κάνουν σ' ένα παιδί οι εισπνοές πάνω από μια κατσαρόλα που βράζει ευκάλυπτος αν είναι "μπουκωμένο" ή έχει λαρυγγίτιδα, παρά το χαπάκωμα και τα αποχρεμπτικά σιρόπια.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Naida
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naida » 03 Ιαν 2022, 22:55

EKPLIKTIKOS έγραψε:
Naida έγραψε:

Εμένα ο παιδίατρος μου έλεγε, άσε ως 38 τον οργανισμό να κάνει την δουλειά του στο παιδί. Μετά τα 38 ξεκινα ντεπον. Αν πέφτει αλλά ανεβαίνει πάλι ψηλά σύντομα, ντεπον-πονσταν εναλλάξ και κομπρεσες. Αν είναι το παιδί είναι ζωηρό και με υψηλό πυρετό μη το φοβάσαι. Αν το βλέπεις ληθαργικό, νοσοκομείο. Και όντως όταν είχε 39+, βήχα και ήταν με υπνηλία, ενώ έπαιρνε ήδη αντιβίωση και εισπνεόμενα, την πήγα νοσοκομείο και τις 2 φορές μας έκαναν εισαγωγή με βρογχιολιτιδα(ατιμο πράμα). Γενικά θέλει προσοχή, είτε παιδί είτε ενήλικας.
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...

I didn't do it, but If I did, I was drunk.

Que Sera, Sera...

Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack » 03 Ιαν 2022, 22:57

EKPLIKTIKOS έγραψε:

Tωρα με τη φαση προβιντ δινει ο καθε γιατρος οτι γουσταρει.Μεχρι στιγμης εχουμε απο πχορουμ περιπτωσεις:

1)Αντιθρομβωτικες ενεσεις+αντιβιωσεις
2)questionable αντιπυρετικα που κανουν γλυκο ερωτα στα νεφρα(πονσταν)
3)Αντιβιωση+κορτιζονη(wtf)

Και απο γνωστους που εχω ακουσει

1)Αντιβιωση+αντιπυρετικα+βιταμινες
2)βιταμινες c/d και ηλεκτρολυτες
3)Αντιβιωση
4)Ενα αρχιδι (δυνατος αυτος ο ντοκ να θυμηθω να ρωτησω ονομα)
5)Αντιβιωση+Ενα περιεργο δεν θυμαμαι πως το ειπαν,το ειχε στον αλγοριθμο ο εοδυ.

Ψαξε βρες τωρα,εγω οταν ερθει η ωρα μονο οξυμετρο σκορδο και μετανοιες,εξαλλου απο γιατρο μονο οδοντιατρο εχω,τι να μου πουν απο το τηλ :102:
Philip Mortimer έγραψε:
14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.

Άβαταρ μέλους
vatraxos
Συντονιστής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vatraxos » 03 Ιαν 2022, 22:59

Αν θυμάμαι καλά ένας γιατρός μου είχε πει ότι ο πυρετός είναι αποτέλεσμα της "μάχης" του οργανισμού με την ίωση. Τα αντιπυρετικά ρίχνουν μεν τον πυρετό, αλλά παράλληλα παρατείνουν χρονικά αυτή τη μάχη οπότε ως ένα σημείο είναι καλύτερο να αφήνεις τον πυρετό (δηλαδή τη μάχη) να εξελίσσεται για να τελειώσει μία ώρα αρχίτερα.
Όποιος δε θέλει να ζυμώσει, είκοσι χρόνια σεχταρίζει

Άβαταρ μέλους
panos291

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από panos291 » 03 Ιαν 2022, 23:03

GoBack έγραψε:
03 Ιαν 2022, 22:57
EKPLIKTIKOS έγραψε:

Tωρα με τη φαση προβιντ δινει ο καθε γιατρος οτι γουσταρει.Μεχρι στιγμης εχουμε απο πχορουμ περιπτωσεις:

1)Αντιθρομβωτικες ενεσεις+αντιβιωσεις
2)questionable αντιπυρετικα που κανουν γλυκο ερωτα στα νεφρα(πονσταν)
3)Αντιβιωση+κορτιζονη(wtf)

Και απο γνωστους που εχω ακουσει

1)Αντιβιωση+αντιπυρετικα+βιταμινες
2)βιταμινες c/d και ηλεκτρολυτες
3)Αντιβιωση
4)Ενα αρχιδι (δυνατος αυτος ο ντοκ να θυμηθω να ρωτησω ονομα)
5)Αντιβιωση+Ενα περιεργο δεν θυμαμαι πως το ειπαν,το ειχε στον αλγοριθμο ο εοδυ.

Ψαξε βρες τωρα,εγω οταν ερθει η ωρα μονο οξυμετρο σκορδο και μετανοιες,εξαλλου απο γιατρο μονο οδοντιατρο εχω,τι να μου πουν απο το τηλ :102:
Πριν μερικα χρονια επαθα μεγαλοκυταροιο (μαλλον απο κανα ξεκωλο) . Επι 20 μερες 38-39,5 πυρετο. Στενος συγγενής μου που τυχαινει να ειναι διευθυντής σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας, δεν με αφησε να παρω καμια αντιβίωση. Μου ειπε οτι δεν κανουν δουλειά, και επρεπε να περιμενω να κανει τον κυκλο του.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών