Είμαι θετικός
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Είμαι θετικός
Kαι αν πληρωθεί ο εργαζόμενος που δεν θα πάει αν δεν νιώθει καλά μια μικρή ασήμαντη λεπτομέρεια. Οπως ασήμαντη λεπτομέρεια οτι θα πληρώνει και τα τεστ και τον γιατρό που θα δώσει τη βεβαίωση από την τσέπη του. Νεοφιλελευθερισμός στα καλύτερα του. Τι Θάτσερ και Πινοσετ εδώ ο Κούλης τους ξεπέρασε όλους.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Σόρρυ, δεν κατάλαβα.Naida έγραψε: ↑07 Ιαν 2022, 11:09Δεν είπα θα πάω για δουλειάGherschaagk έγραψε: ↑07 Ιαν 2022, 10:54Ρε κοπελιά, ποια δουλειά με κόβιντ; Καραντίνα δεν είσαι κανονικά; Κορτιζόνη δεν παίρνεις; Κάτσε λίγο καλά.λέω ότι περιμένω να βγω αρνητική να πάω για δουλειά, αλλά βάσει του κράτους εγώ αύριο μπορούσα να παω για δουλειά. Αυτό λέω πόσο μαλακές είναι.
Τρόμαξα προς στιγμήν.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
Στη δουλειά μπορείς να πας 5 μέρες μετά την πρώτη θετική διάγνωση (και με ράπιντ ισχύει) αν δεν έχεις πυρετό. Οι 5 μέρες είναι η υποχρεωτική καραντίνα, ανεξαρτήτως συμπτωμάτων.Naida έγραψε: ↑07 Ιαν 2022, 11:09Δεν είπα θα πάω για δουλειάGherschaagk έγραψε: ↑07 Ιαν 2022, 10:54Ρε κοπελιά, ποια δουλειά με κόβιντ; Καραντίνα δεν είσαι κανονικά; Κορτιζόνη δεν παίρνεις; Κάτσε λίγο καλά.λέω ότι περιμένω να βγω αρνητική να πάω για δουλειά, αλλά βάσει του κράτους εγώ αύριο μπορούσα να παω για δουλειά. Αυτό λέω πόσο μαλακές είναι.
Αυτό τουλάχιστον, έχω καταλάβει. Aυτό που δεν έχω καταλάβει είναι τι γίνεται στην περίπτωση που ενώ σου έχει πέσει ο πυρετός ή δεν έχεις κάνει καθόλου πυρετό, ισχυρισθείς ότι έχεις πυρετό και μετά την πάροδο των 5 ημερών. Ισχύει πλέον το πλαίσιο της αναρρωτικής;
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Οκ, βρήκα αυτό αναφορικά με το τέλος του 5μερου.
«Ο ασφαλισμένος πρέπει να εξεταστεί από γιατρό για να πληρώσει κάποιον που θα καθίσει για πάνω από πέντε μέρες», συμπληρώνοντας ότι, δεν είναι αναγκαίο να εξεταστεί δια ζώσης ο ασθενής, καθώς «αν ο γιατρός είναι συνδεδεμένος με τον ΕΟΠΥΥ και το δηλώσει στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, τότε ο ασθενής πληρώνεται κανονικά».
«Ο ασφαλισμένος πρέπει να εξεταστεί από γιατρό για να πληρώσει κάποιον που θα καθίσει για πάνω από πέντε μέρες», συμπληρώνοντας ότι, δεν είναι αναγκαίο να εξεταστεί δια ζώσης ο ασθενής, καθώς «αν ο γιατρός είναι συνδεδεμένος με τον ΕΟΠΥΥ και το δηλώσει στο σύστημα της ΗΔΙΚΑ, τότε ο ασθενής πληρώνεται κανονικά».
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Εμένα σήμερα είναι η 5η μέρα. Δεν έχω πυρετό, έχω βήχα και είμαι θετική. Κατά την κυβερνησάρα μας αυριο μπορώ να πάω δουλειά. Και έχω συνάδελφους που είναι ευπαθείς.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑07 Ιαν 2022, 11:31Στη δουλειά μπορείς να πας 5 μέρες μετά την πρώτη θετική διάγνωση (και με ράπιντ ισχύει) αν δεν έχεις πυρετό. Οι 5 μέρες είναι η υποχρεωτική καραντίνα, ανεξαρτήτως συμπτωμάτων.Naida έγραψε: ↑07 Ιαν 2022, 11:09Δεν είπα θα πάω για δουλειάGherschaagk έγραψε: ↑07 Ιαν 2022, 10:54
Ρε κοπελιά, ποια δουλειά με κόβιντ; Καραντίνα δεν είσαι κανονικά; Κορτιζόνη δεν παίρνεις; Κάτσε λίγο καλά.λέω ότι περιμένω να βγω αρνητική να πάω για δουλειά, αλλά βάσει του κράτους εγώ αύριο μπορούσα να παω για δουλειά. Αυτό λέω πόσο μαλακές είναι.
Αυτό τουλάχιστον, έχω καταλάβει. Aυτό που δεν έχω καταλάβει είναι τι γίνεται στην περίπτωση που ενώ σου έχει πέσει ο πυρετός ή δεν έχεις κάνει καθόλου πυρετό, ισχυρισθείς ότι έχεις πυρετό και μετά την πάροδο των 5 ημερών. Ισχύει πλέον το πλαίσιο της αναρρωτικής;
Η απάντηση σε όλα είναι νιάου...
I didn't do it, but If I did, I was drunk.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Σημερα στον Παπαδάκη ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ έλεγε οτι η βεβαίωση του γιατρού πρέπει να υπάρχει και για το πενθήμερο για να πληρωθεί κανονικά ο εργαζόμενος.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑07 Ιαν 2022, 11:42Οκ, βρήκα αυτό αναφορικά με το τέλος του 5μερου.
Mα εδώ να δεν έχεις καταλάβει πάμε σε σχέδιο εσκεμμένης νόσησης. Μας παρουσιάζουν την όμικρον σαν τον παράδεισο που θα μας διώξει από την κόλαση της δέλτα αγνοώντας όλες τις προειδοποιήσεις του ΠΟΥ και τις επισημάνσεις των σοβαρών επιστημόνων. Το ίδιο συμβαίνει με τα σχολεία και το πενήντα συν ένα. Πρέπει όλοι μας να αγνοήσουμε τα πρωτόκολλα αυτά τις διασποράς και να προστατεύσουμε και τους εαυτούς μας και τους συμπολίτες μας.Naida έγραψε: ↑07 Ιαν 2022, 12:02Εμένα σήμερα είναι η 5η μέρα. Δεν έχω πυρετό, έχω βήχα και είμαι θετική. Κατά την κυβερνησάρα μας αυριο μπορώ να πάω δουλειά. Και έχω συνάδελφους που είναι ευπαθείς.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑07 Ιαν 2022, 11:31Στη δουλειά μπορείς να πας 5 μέρες μετά την πρώτη θετική διάγνωση (και με ράπιντ ισχύει) αν δεν έχεις πυρετό. Οι 5 μέρες είναι η υποχρεωτική καραντίνα, ανεξαρτήτως συμπτωμάτων.
Είσαι σίγουρη ότι αν είσαι απύρετη αλλά με θετικό τεστ, μπορείς να πας την 6η μέρα στη δουλειά;Naida έγραψε: ↑07 Ιαν 2022, 12:02Εμένα σήμερα είναι η 5η μέρα. Δεν έχω πυρετό, έχω βήχα και είμαι θετική. Κατά την κυβερνησάρα μας αυριο μπορώ να πάω δουλειά. Και έχω συνάδελφους που είναι ευπαθείς.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑07 Ιαν 2022, 11:31Στη δουλειά μπορείς να πας 5 μέρες μετά την πρώτη θετική διάγνωση (και με ράπιντ ισχύει) αν δεν έχεις πυρετό. Οι 5 μέρες είναι η υποχρεωτική καραντίνα, ανεξαρτήτως συμπτωμάτων.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
Δεν ζητάνε τεστ για να γυρίσεις στην δουλειά. Δεν ζητούσαν μέχρι πρόσφατα τουλάχιστον.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑07 Ιαν 2022, 12:08Είσαι σίγουρη ότι αν είσαι απύρετη αλλά με θετικό τεστ, μπορείς να πας την 6η μέρα στη δουλειά;Naida έγραψε: ↑07 Ιαν 2022, 12:02Εμένα σήμερα είναι η 5η μέρα. Δεν έχω πυρετό, έχω βήχα και είμαι θετική. Κατά την κυβερνησάρα μας αυριο μπορώ να πάω δουλειά. Και έχω συνάδελφους που είναι ευπαθείς.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑07 Ιαν 2022, 11:31
Στη δουλειά μπορείς να πας 5 μέρες μετά την πρώτη θετική διάγνωση (και με ράπιντ ισχύει) αν δεν έχεις πυρετό. Οι 5 μέρες είναι η υποχρεωτική καραντίνα, ανεξαρτήτως συμπτωμάτων.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
Εγώ, πάντως, πρωΐ πρωΐ χτύπησα ένα rapid τοστ.
Arisvilla έγραψε: ↑07 Ιαν 2022, 12:04Σημερα στον Παπαδάκη ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ έλεγε οτι η βεβαίωση του γιατρού πρέπει να υπάρχει και για το πενθήμερο για να πληρωθεί κανονικά ο εργαζόμενος.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑07 Ιαν 2022, 11:42Οκ, βρήκα αυτό αναφορικά με το τέλος του 5μερου.

Aυτά που έγραψα είναι αυτά που είπε ο εκπρόσωπος του ΕΦΚΑ στον Παπαδάκη.
Η ελπίδα είναι παγίδα.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Έχουν κηδεία στη γειτονιά. Πέθανε ανεμβολίαστος θεούσος που έλεγε στους δικούς μου πως είναι μια γριπούλα, όσοι πιστεύουν στην Παναγία δεν θα πάθουν τπτ. Κι η γυναίκα του τα ίδια έλεγε αλλά μάλλον άλλαξαν γνώμη γιατί πέθανε διασωληνωμένος.
Φυσική επιλογή.
Φυσική επιλογή.
Τι εννοείς φυσική επιλογή;Gherschaagk έγραψε: ↑07 Ιαν 2022, 12:30Έχουν κηδεία στη γειτονιά. Πέθανε ανεμβολίαστος θεούσος που έλεγε στους δικούς μου πως είναι μια γριπούλα, όσοι πιστεύουν στην Παναγία δεν θα πάθουν τπτ. Κι η γυναίκα του τα ίδια έλεγε αλλά μάλλον άλλαξαν γνώμη γιατί πέθανε διασωληνωμένος.
Φυσική επιλογή.
Que Sera, Sera...
Que Sera, Sera...
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Έχεις δίκιο, στη συγκεκριμένη περίπτωση το τραβάω.Naida έγραψε: ↑07 Ιαν 2022, 12:33Τι εννοείς φυσική επιλογή;Gherschaagk έγραψε: ↑07 Ιαν 2022, 12:30Έχουν κηδεία στη γειτονιά. Πέθανε ανεμβολίαστος θεούσος που έλεγε στους δικούς μου πως είναι μια γριπούλα, όσοι πιστεύουν στην Παναγία δεν θα πάθουν τπτ. Κι η γυναίκα του τα ίδια έλεγε αλλά μάλλον άλλαξαν γνώμη γιατί πέθανε διασωληνωμένος.
Φυσική επιλογή.
Κανονικά πρέπει να γράψω πως εφόσον είναι ηλίθιος ο άλλος φυσικά και θα πεθάνει λόγω κόβιντ.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Μπάιντεν: «Είμαι περήφανη που είμαι η πρώτη μαύρη αντιπρόεδρος των ΗΠΑ»!
από Αρίστος » 05 Ιούλ 2024, 15:17 » σε Διεθνής πολιτική - 67 Απαντήσεις
- 2884 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Chupacabra
06 Ιούλ 2024, 21:28
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ειμαι η Εριεττα......και ειμαι καλα.
από Μαδουραίος » 08 Νοέμ 2024, 14:32 » σε Κοινωνικά θέματα - 5 Απαντήσεις
- 462 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης
08 Νοέμ 2024, 14:49
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 613 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
10 Ιουν 2023, 06:50