Εμβόλιο covid-19 Update
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Εμβόλιο covid-19 Update

Philip Mortimer έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:40Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
Απο που ειναι αυτο;Στο αντιστοιχο νημα δεν ειχες εμφανιστει

Philip Mortimer έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:40Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.
- The Age of Aquarius
- Phorum.gr user: The Age of Aquarius
Δε με ενδιαφέρουν τα αποφθεύγματα σοφών αντρών και γυναικών.
Απλά μου άρεσε η αποδόμηση του ιατρικό σογιού κάνοντας ρελάνς με εντατικολόγο.
Να δούμε αν υπάρχει άλλη κρυμμένη ειδικότητα στο μανίκι κάποιου.
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Για την Ευρώπη δεν ξέρω αν θα πας.
Σίγουρα θα πας για επιβεβαίωση θετικού ραπιντ μεχρι τέλος του μήνα με την Ο όταν θα έχεις τόσους μέσα στην τάξη...
Η τρίτη δόση σώζει από πολύ φασαρία .
Μπορεί να μην είναι 100%η προστασία μόλυνσης αλλά λαμβάνεις λιγότερο φορτίο.
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Ο σοφός γιατρός αναλύει παρακάτω τι βλέπουμε στην ακτινογραφία. Δεν είναι η πρώτη που βλέπω σε τέτοιο χάλι. Εκείνη ανήκε σε 40χρονο άντρα, χωρίς υποκείμενα του οποίου τα πνευμόνια είχαν πνίγει στο υγρό. Μου την έδειξε γιατρός ο οποίος μάλλον δεν είναι συγγενής του σκουζερ.The Age of Aquarius έγραψε: ↑09 Ιαν 2022, 20:02Δε με ενδιαφέρουν τα αποφθεύγματα σοφών αντρών και γυναικών.
Απλά μου άρεσε η αποδόμηση του ιατρικό σογιού κάνοντας ρελάνς με εντατικολόγο.
Να δούμε αν υπάρχει άλλη κρυμμένη ειδικότητα στο μανίκι κάποιου.
Ούτε εγώ, όπως επίσης δεν συνηθίζω να ανεβάζω live updates του πως περνάω μια γρίπη στο φόρουμ. Επειδή όμως ήταν ο κόβιντ και για αυτόν ξεμαλλιαζόμαστε ολημερίς εδώ και κοντά 2 χρόνια, είπα να πρωτοτυπήσω. Εννοείται ότι δεν αγχώθηκα σε κανένα σημείο γιατί σε κανένα σημείο η εξέλιξη της νόσου δεν έδειξε ανησυχητικές τάσεις, πήγε ακριβώς όπως την περίμενα. Αλλά όπως ξαναείπα, αν σε παρηγορεί κάπως ότι δεν μπόρεσες να πεις κάρμα ιζ σατς ε μπιτς και άλλα τέτοια συγκινητικά που συνήθως λέτε οι καλόψυχοι εμβολιαστές όταν ζορίζεται ή πεθαίνει ένας ανεμβολίαστος, φαντάσου ότι φοβήθηκα για να παρηγορηθείς, δε θα στο χαλάσω.

Gherschaagk δεν προτίθεμαι να γράφω ξεχωριστά για κάθε υποστηρικτή των εμβολίων ποια η άποψη μου για αυτά. Μπορείς αν θες να ανατρέξεις στα στατιστικά που δημοσιεύει κάθε μέρα ο ΕΟΔΥ για να δεις ποιους απειλεί ο κόβιντ και άρα ποιοι είναι αυτοί που θα πρέπει να εμβολιαστούν. Τα ''εγώ ξέρω ένα 47χρονο που...'' είναι επιπέδου ''εγώ ήξερα ένα παππού που κάνει 3 πακέτα τη μέρα και έζησε ως τα 110''.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
- Gherschaagk
- Συντονίστρια
Μπορείς να εγγυηθείς για τη ζωή του άλλου και βγάζεις συμπέρασμα πως επειδή το πέρασες εσύ εύκολα, έτσι θα το περάσουν και όλοι οι υπόλοιποι;Scouser έγραψε: ↑09 Ιαν 2022, 23:40Ούτε εγώ, όπως επίσης δεν συνηθίζω να ανεβάζω live updates του πως περνάω μια γρίπη στο φόρουμ. Επειδή όμως ήταν ο κόβιντ και για αυτόν ξεμαλλιαζόμαστε ολημερίς εδώ και κοντά 2 χρόνια, είπα να πρωτοτυπήσω. Εννοείται ότι δεν αγχώθηκα σε κανένα σημείο γιατί σε κανένα σημείο η εξέλιξη της νόσου δεν έδειξε ανησυχητικές τάσεις, πήγε ακριβώς όπως την περίμενα. Αλλά όπως ξαναείπα, αν σε παρηγορεί κάπως ότι δεν μπόρεσες να πεις κάρμα ιζ σατς ε μπιτς και άλλα τέτοια συγκινητικά που συνήθως λέτε οι καλόψυχοι εμβολιαστές όταν ζορίζεται ή πεθαίνει ένας ανεμβολίαστος, φαντάσου ότι φοβήθηκα για να παρηγορηθείς, δε θα στο χαλάσω.
Gherschaagk δεν προτίθεμαι να γράφω ξεχωριστά για κάθε υποστηρικτή των εμβολίων ποια η άποψη μου για αυτά. Μπορείς αν θες να ανατρέξεις στα στατιστικά που δημοσιεύει κάθε μέρα ο ΕΟΔΥ για να δεις ποιους απειλεί ο κόβιντ και άρα ποιοι είναι αυτοί που θα πρέπει να εμβολιαστούν. Τα ''εγώ ξέρω ένα 47χρονο που...'' είναι επιπέδου ''εγώ ήξερα ένα παππού που κάνει 3 πακέτα τη μέρα και έζησε ως τα 110''.
Ή αυτά που γράφεις είναι επιπέδου εγώ ήξερα έναν παππού που κάπνιζε 4 πακέτα την ημέρα κι έφτασε τα 111;
Κι εγώ έχω ξάδερφο πνευμονολόγο, δεν αστειεύομαι, ισχύει, είναι πνευμονολόγος φυματιολόγος και εμβολίασε το παιδί του λίγες μέρες πριν εμβολιάσω εγώ το δικό μου.
Μόνο εσύ έχεις γιατρούς στο σόι. Και γαμώ.
Δεν σου κάνει η εντατικολόγος; Δεν τρέχει κάστανο. Όλα καλά.
Εδώ, να κάνουμε έναν ακόμη υπολογισμό.
Στην Ελλάδα έχουμε 21.328 θανάτους σε σύνολο 1,49 εκατ. κρουσμάτων.
Αν κάνουμε τη διαίρεση θα βρούμε θνητότητα 1,4%.
Εδώ, έχουμε τρεις λογικές επιλογές:
1) να θεωρήσουμε ότι οι εκτιμήσεις των λοιμωξιολόγων ήταν λανθασμένες κι ο ιός έχει τριπλάσια θνητότητα, ακόμη και σε εμβολιασμένο πληθυσμό (δηλαδή με 'φυσική ανοσία' θα είχαμε τραγωδία).
2) να θεωρήσουμε ότι καταγράφεται μόλις το 1/3 των πραγματικών κρουσμάτων, που σημαίνει ότι έχει ήδη μολυνθεί πάνω από το 1/3 του πληθυσμού.
3) Κάτι ενδιάμεσο των δύο.
Στην Ελλάδα έχουμε 21.328 θανάτους σε σύνολο 1,49 εκατ. κρουσμάτων.
Αν κάνουμε τη διαίρεση θα βρούμε θνητότητα 1,4%.
Εδώ, έχουμε τρεις λογικές επιλογές:
1) να θεωρήσουμε ότι οι εκτιμήσεις των λοιμωξιολόγων ήταν λανθασμένες κι ο ιός έχει τριπλάσια θνητότητα, ακόμη και σε εμβολιασμένο πληθυσμό (δηλαδή με 'φυσική ανοσία' θα είχαμε τραγωδία).
2) να θεωρήσουμε ότι καταγράφεται μόλις το 1/3 των πραγματικών κρουσμάτων, που σημαίνει ότι έχει ήδη μολυνθεί πάνω από το 1/3 του πληθυσμού.
3) Κάτι ενδιάμεσο των δύο.
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Το θέμα είναι ότι μετά την Άλφα φαίνεται ότι δεν προστατεύει καθόλου από την βαριά νόσηση και τον θάνατο εκτός αν σε βοηθήσει να μην κολλήσεις καθόλου. Αν κολλήσεις έχεις τις ίδιες πιθανότητες με τους ανεμβολίαστους. Όλα ή τίποτα είναι (με την Άλφα δεν ήταν έτσι αλλά εκείνη την έπιανε φουλ). Και πάλι πολύ χρήσιμο φυσικά αλλά να ξέρουμε ακριβώς τι ισχύει.
-
- Phorum.gr user: πατησιωτης
- Green Dragon
Δεν αληθεύει αυτό. Η Ναϊδα και ο Ταντρίδης είναι που είχαν τρομάξει.Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑09 Ιαν 2022, 18:06Επίσης από ότι είδαμε είχε φτάσει το σκατό στην κάλτσα όταν νοσησες, αλλά είδες πως δε βγήκε κανείς να σε κοροϊδέψει η να σε ειρωνευτεί δειλε καραβανα.
- Green Dragon
Αποδείχτηκε ότι αυτό ίσχυε μέχρι τη Άλφα. Τώρα είναι όλα ή τίποτα που λέει και ο Καρβέλας.taliban έγραψε: ↑09 Ιαν 2022, 20:03Για την Ευρώπη δεν ξέρω αν θα πας.
Σίγουρα θα πας για επιβεβαίωση θετικού ραπιντ μεχρι τέλος του μήνα με την Ο όταν θα έχεις τόσους μέσα στην τάξη...
Αν κολλήσεις είσαι σαν ανεμβολίαστος.
Παραδοχή ότι το υπάρχον ελάχιστα κάνει για την Όμικρον. Αν επιβεβαιωθεί από τα στοιχεία ότι είναι πολύ πιο ήπια πάντως (χρειάζονται συγκεκριμένα νούμερα - το ξέρουμε ότι έχει αρκετή διαφορά αλλά πόση;) θα πρέπει να αρθούν όλα τα μέτρα της υποχρεωτικότητας συμπεριλαμβανομένης και να παραμείνει σαν σύσταση για τους ευπαθείς ο εμβολιασμός, όπως και για την γρίππη. Εγώ βέβαια υποστηρίζω την άρση των μέτρων εδώ και καιρό από την στιγμή που υπάρχει το εμβόλιο (κυκλοφορούν και άλλα πράγματα εκτός της Όμικρον οπότε ας μην βιαστούν οι αντιεμβολιαστές να χαρούν για την 'αχρηστία' του εμβολίου).
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Δεν ξέρω τι λέει ο Καρβέλας.Green Dragon έγραψε: ↑10 Ιαν 2022, 09:24Αποδείχτηκε ότι αυτό ίσχυε μέχρι τη Άλφα. Τώρα είναι όλα ή τίποτα που λέει και ο Καρβέλας.taliban έγραψε: ↑09 Ιαν 2022, 20:03Για την Ευρώπη δεν ξέρω αν θα πας.
Αν κολλήσεις είσαι σαν ανεμβολίαστος.
Ξέρω πως μια οικογένεια που έκαναν Τρίτη δόση και οι 2 , ο άνδρας το πήρε και έβγαλε για ένα 3ημερο ηπια συμπτωματα η γυναίκα του δεν έβγαλε τίποτα και ειναι ασυμπτωματικη .
Η κόρη τους όμως με 2 δόσεις ήταν να κα νει την 3η δοση πριν λίγες μέρες και δεν πρόλαβε επειδή νοσησε .
Πόνους στα κόκαλα, δεκατα , πονολαιμος, μπούκωμα.
Άρα η τρίτη δόση προσφέρει προστασία.
Με αυτόν ήρθα κοντά σε εξωτερικό χώρο και ήμασταν δίπλα δίπλα για αρκετή ώρα την προηγούμενη βδομάδα,.
Μέχρι στιγμής δεν έχω καν συμπτώματα.
Θα πάω να κάνω και ένα ραπιντ σήμερα. 4η μέρα.
Μην τυχόν είμαι ασυμπτωματικος.
Η τρίτη δόση κάνει δουλειά.
Αλλά όταν σου λένε πχ προστασία 70% ( τυχαίο ποσοστό) σημαίνει πως οι 7 στους 10 θα προστατεύουν οι άλλοι 3 θα το περάσουν.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Η AstraZeneca αποσύρει το εμβόλιο Covid, μετά την παραδοχή σπάνιας παρενέργεια
από Μαδουραίος » 08 Μάιος 2024, 05:28 » σε Κοινωνικά θέματα - 73 Απαντήσεις
- 2300 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
10 Νοέμ 2024, 18:29
-
-
- 10 Απαντήσεις
- 384 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Bazoomba
30 Ιούλ 2024, 18:44
-
- 0 Απαντήσεις
- 63 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αρίστος
28 Απρ 2025, 20:11
-
-
Νέα δημοσίευση Εμβολιο εξαφανισε το καρκινο τραχηλου της μητρας
από talaipwros » 23 Ιαν 2024, 20:27 » σε Ιατρική και θέματα Υγείας - 111 Απαντήσεις
- 4169 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Libre arbitre
09 Μαρ 2024, 07:42
-