Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
-
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 10 Ιαν 2022, 09:44
Green Dragon έγραψε: ↑10 Ιαν 2022, 09:24
. Αν επιβεβαιωθεί από τα στοιχεία ότι είναι πολύ πιο ήπια πάντως (χρειάζονται συγκεκριμένα νούμερα - το ξέρουμε ότι έχει αρκετή διαφορά αλλά πόση;) θα πρέπει να αρθούν όλα τα μέτρα της υποχρεωτικότητας συμπεριλαμβανομένης και να παραμείνει σαν σύσταση για τους ευπαθείς ο εμβολιασμός, όπως και για την γρίππη. Εγώ βέβαια υποστηρίζω την άρση των μέτρων εδώ και καιρό από την στιγμή που υπάρχει το εμβόλιο (κυκλοφορούν και άλλα πράγματα εκτός της Όμικρον οπότε ας μην βιαστούν οι αντιεμβολιαστές να χαρούν για την 'αχρηστία' του εμβολίου).
Συμφωνώ.
Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.
Φιλαράκι, αν κάποιος μπει φορουμάκι από μαγκιά ή από αδυναμία κάποιας στιγμής, πάει, τελείωσε.
-
πατησιωτης
- Phorum.gr user: πατησιωτης
από πατησιωτης » 10 Ιαν 2022, 09:47
Αποδείχτηκε ότι αυτό ίσχυε μέχρι τη Άλφα. Τώρα είναι όλα ή τίποτα που λέει και ο Καρβέλας.
Tα στοιχεία από τις εντατικές άλλα λένε.Πάλι θα αρχίσουμε να λέμε για τα διάφορα ποσοστά που είναι 85% ανεμβολίαστοι;
Kαι φυσικά στις απλές κλίνες είναι περισσότερο ισορροπημένα και πιθανότατα στο σπίτι ακόμη περισσότερο.
-
Scouser
από Scouser » 10 Ιαν 2022, 12:53
Gherschaagk έγραψε: ↑10 Ιαν 2022, 00:00
Scouser έγραψε: ↑09 Ιαν 2022, 23:40
Bill Hicks έγραψε: ↑09 Ιαν 2022, 19:34
εγώ για γρίπη ούτε θερμοκρασία παίρνω
Ούτε εγώ, όπως επίσης δεν συνηθίζω να ανεβάζω live updates του πως περνάω μια γρίπη στο φόρουμ. Επειδή όμως ήταν ο κόβιντ και για αυτόν ξεμαλλιαζόμαστε ολημερίς εδώ και κοντά 2 χρόνια, είπα να πρωτοτυπήσω. Εννοείται ότι δεν αγχώθηκα σε κανένα σημείο γιατί σε κανένα σημείο η εξέλιξη της νόσου δεν έδειξε ανησυχητικές τάσεις, πήγε ακριβώς όπως την περίμενα. Αλλά όπως ξαναείπα, αν σε παρηγορεί κάπως ότι δεν μπόρεσες να πεις κάρμα ιζ σατς ε μπιτς και άλλα τέτοια συγκινητικά που συνήθως λέτε οι καλόψυχοι εμβολιαστές όταν ζορίζεται ή πεθαίνει ένας ανεμβολίαστος, φαντάσου ότι φοβήθηκα για να παρηγορηθείς, δε θα στο χαλάσω.
Gherschaagk δεν προτίθεμαι να γράφω ξεχωριστά για κάθε υποστηρικτή των εμβολίων ποια η άποψη μου για αυτά. Μπορείς αν θες να ανατρέξεις στα στατιστικά που δημοσιεύει κάθε μέρα ο ΕΟΔΥ για να δεις ποιους απειλεί ο κόβιντ και άρα ποιοι είναι αυτοί που θα πρέπει να εμβολιαστούν. Τα ''εγώ ξέρω ένα 47χρονο που...'' είναι επιπέδου ''εγώ ήξερα ένα παππού που κάνει 3 πακέτα τη μέρα και έζησε ως τα 110''.
Μπορείς να εγγυηθείς για τη ζωή του άλλου και βγάζεις συμπέρασμα πως επειδή το πέρασες εσύ εύκολα, έτσι θα το περάσουν και όλοι οι υπόλοιποι;
Ή αυτά που γράφεις είναι επιπέδου εγώ ήξερα έναν παππού που κάπνιζε 4 πακέτα την ημέρα κι έφτασε τα 111;
Κι εγώ έχω ξάδερφο πνευμονολόγο, δεν αστειεύομαι, ισχύει, είναι πνευμονολόγος φυματιολόγος και εμβολίασε το παιδί του λίγες μέρες πριν εμβολιάσω εγώ το δικό μου.
Μόνο εσύ έχεις γιατρούς στο σόι. Και γαμώ.
Δεν σου κάνει η εντατικολόγος; Δεν τρέχει κάστανο. Όλα καλά.
Μπορώ να εγγυηθώ (στην ουσία όχι εγώ, τα στατιστικά) σε έναν άνθρωπο παρόμοιας ηλικίας και κατάστασης υγείας με εμένα ότι αν κολλήσει θα το περάσει όπως εγώ ή και πιο ελαφριά (γιατί υπάρχουν και πολλοί ασυμπτωματικοί), με την ίδια βεβαιότητα που μπορώ να του εγγυηθώ ότι αν πάρει το αμάξι του το πρωί για να πάει στη δουλειά, δεν θα καταλήξει από τροχαίο. Το αν εγώ ή εσύ έχουμε συγγενείς γιατρούς δεν έχει καμία σημασία, πέραν του πως χειριζόμαστε προσωπικά το ζήτημα. Η ''μεγάλη εικόνα'' βγαίνει από τις επιστημονικές έρευνες και τα στατιστικά του ΕΟΔΥ. Και για αυτές τα έχουμε γράψει ένα εκατομμύριο φορές εδώ πέρα, δεν θα μπω στη διαδικασία να τα ξαναγράψω ειδικά για εσένα. Εμβολιάστηκες, καλά έκανες, το σέβομαι απόλυτα και δεν σε κρίνω αν δεν με κρίνεις πρώτη εσύ για τις δικές μου επιλογές, πάμε παρακάτω.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
-
stavmanr
- Μέλη που αποχώρησαν
από stavmanr » 10 Ιαν 2022, 12:55
Scouser έγραψε: ↑10 Ιαν 2022, 12:53
Scouser έγραψε: ↑09 Ιαν 2022, 23:40
Ούτε εγώ, όπως επίσης δεν συνηθίζω να ανεβάζω live updates του πως περνάω μια γρίπη στο φόρουμ. Επειδή όμως ήταν ο κόβιντ και για αυτόν ξεμαλλιαζόμαστε ολημερίς εδώ και κοντά 2 χρόνια, είπα να πρωτοτυπήσω. Εννοείται ότι δεν αγχώθηκα σε κανένα σημείο γιατί σε κανένα σημείο η εξέλιξη της νόσου δεν έδειξε ανησυχητικές τάσεις, πήγε ακριβώς όπως την περίμενα. Αλλά όπως ξαναείπα, αν σε παρηγορεί κάπως ότι δεν μπόρεσες να πεις κάρμα ιζ σατς ε μπιτς και άλλα τέτοια συγκινητικά που συνήθως λέτε οι καλόψυχοι εμβολιαστές όταν ζορίζεται ή πεθαίνει ένας ανεμβολίαστος, φαντάσου ότι φοβήθηκα για να παρηγορηθείς, δε θα στο χαλάσω.
Gherschaagk δεν προτίθεμαι να γράφω ξεχωριστά για κάθε υποστηρικτή των εμβολίων ποια η άποψη μου για αυτά. Μπορείς αν θες να ανατρέξεις στα στατιστικά που δημοσιεύει κάθε μέρα ο ΕΟΔΥ για να δεις ποιους απειλεί ο κόβιντ και άρα ποιοι είναι αυτοί που θα πρέπει να εμβολιαστούν. Τα ''εγώ ξέρω ένα 47χρονο που...'' είναι επιπέδου ''εγώ ήξερα ένα παππού που κάνει 3 πακέτα τη μέρα και έζησε ως τα 110''.
Μπορείς να εγγυηθείς για τη ζωή του άλλου και βγάζεις συμπέρασμα πως επειδή το πέρασες εσύ εύκολα, έτσι θα το περάσουν και όλοι οι υπόλοιποι;
Ή αυτά που γράφεις είναι επιπέδου εγώ ήξερα έναν παππού που κάπνιζε 4 πακέτα την ημέρα κι έφτασε τα 111;
Κι εγώ έχω ξάδερφο πνευμονολόγο, δεν αστειεύομαι, ισχύει, είναι πνευμονολόγος φυματιολόγος και εμβολίασε το παιδί του λίγες μέρες πριν εμβολιάσω εγώ το δικό μου.
Μπορώ να εγγυηθώ (στην ουσία όχι εγώ, τα στατιστικά) σε έναν άνθρωπο παρόμοιας ηλικίας και κατάστασης υγείας με εμένα ότι αν κολλήσει θα το περάσει όπως εγώ ή και πιο ελαφριά (γιατί υπάρχουν και πολλοί ασυμπτωματικοί), με την ίδια βεβαιότητα που μπορώ να του εγγυηθώ ότι αν πάρει το αμάξι του το πρωί για να πάει στη δουλειά, δεν θα καταλήξει από τροχαίο.
Θεωρείς, επομένως, ότι οι ζώνες ασφαλείας είναι όπως τα εμβόλια; Όποιος γουστάρει τις φορά; Είναι "φασιστικό" το μέτρο της ζώνης ασφαλείας;
-
adon99
από adon99 » 10 Ιαν 2022, 13:00
Δε παει να εινα ηπια τα συμπτωματα απο ενδεχομενες μελλοντικες μεταλαξεις ακομα ποιο ηπια και απο το κρυολογημα
Για τα επομενα 10 χρονια θα κανετε το εμβολιακι σας
Δεν το λεω εγω
Ο κτηνιατρος το λεει
-
Scouser
από Scouser » 10 Ιαν 2022, 13:24
stavmanr έγραψε: ↑10 Ιαν 2022, 12:55
Scouser έγραψε: ↑10 Ιαν 2022, 12:53
Μπορώ να εγγυηθώ (στην ουσία όχι εγώ, τα στατιστικά) σε έναν άνθρωπο παρόμοιας ηλικίας και κατάστασης υγείας με εμένα ότι αν κολλήσει θα το περάσει όπως εγώ ή και πιο ελαφριά (γιατί υπάρχουν και πολλοί ασυμπτωματικοί), με την ίδια βεβαιότητα που μπορώ να του εγγυηθώ ότι αν πάρει το αμάξι του το πρωί για να πάει στη δουλειά, δεν θα καταλήξει από τροχαίο.
Θεωρείς, επομένως, ότι οι ζώνες ασφαλείας είναι όπως τα εμβόλια; Όποιος γουστάρει τις φορά; Είναι "φασιστικό" το μέτρο της ζώνης ασφαλείας;
Όχι γιατί δεν υπάρχει αντικειμενικά κανένας απολύτως λόγος να μην φοράει κανείς ζώνη ασφαλείας, δεν τίθεται ζήτημα αναλογίας ρίσκου-οφέλους όπως τίθεται με τα εμβόλια. Παρόλα αυτά, η τροχαία δεν ασχολείται σχεδόν ποτέ με την εφαρμογή του συγκεκριμένου κανόνα, γιατί έχει συναίσθηση ότι σε τελική ανάλυση δεν επηρεάζει κανέναν εκτός από τον ίδιο τον ασυνείδητο οδηγό που δεν τη φοράει.
In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
-
Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
από Green Dragon » 10 Ιαν 2022, 14:09
πατησιωτης έγραψε: ↑10 Ιαν 2022, 09:47
Αποδείχτηκε ότι αυτό ίσχυε μέχρι τη Άλφα. Τώρα είναι όλα ή τίποτα που λέει και ο Καρβέλας.
Tα στοιχεία από τις εντατικές άλλα λένε.Πάλι θα αρχίσουμε να λέμε για τα διάφορα ποσοστά που είναι 85% ανεμβολίαστοι;
Kαι φυσικά στις απλές κλίνες είναι περισσότερο ισορροπημένα και πιθανότατα στο σπίτι ακόμη περισσότερο.
Δεν κατάλαβες τι είπα λόγω προκατάληψης. Ο Τζιτζιμιτζιχότζιρας κατάλαβε.
Το εμβόλιο σε προστατεύει από το να κολλήσεις Δέλτα. Αν όμως είσαι από τους άτυχους που τελικά θα κολλήσουν παρά το εμβόλιο, έχεις τις ίδιες πιθανότητες με τους ανεμβολίαστους. Στο σύνολο των εμβολιασμένων θα πεθάνει μικρότερο ποσοστό αλλά
στο σύνολο των εμβολιασμένων που θα κολλήσουν Δέλτα το ποσοστό θα είναι το ίδιο ακριβώς με των ανεμβολίαστων.
Έγινα αντιληπτός;
-
πατησιωτης
από πατησιωτης » 10 Ιαν 2022, 14:14
Το κατάλαβα και σου έγραψα ότι τα στοιχεία λένε ότι ενώ στις εντατικές η αναλογία είναι 85-15,στις απλές κλίνες είναι πιο ισορροπημένη και στις κατ οίκον νοσηλείες δεν ξέρουμε αλλά πιθανώς θα είναι περισσότερο.
Το γεγονός ότι η αναλογία στις απλές κλίνες είναι άλλη από τις εντατικές δείχνει ότι το εμβόλιο επηρεάζει και την σοβαρότητα της νόσου.
-
Green Dragon
από Green Dragon » 10 Ιαν 2022, 15:20
πατησιωτης έγραψε: ↑10 Ιαν 2022, 14:14
Το κατάλαβα και σου έγραψα ότι τα στοιχεία λένε ότι ενώ στις εντατικές η αναλογία είναι 85-15,στις απλές κλίνες είναι πιο ισορροπημένη και στις κατ οίκον νοσηλείες δεν ξέρουμε αλλά πιθανώς θα είναι περισσότερο.
Το γεγονός ότι η αναλογία στις απλές κλίνες είναι άλλη από τις εντατικές δείχνει ότι το εμβόλιο επηρεάζει και την σοβαρότητα της νόσου.
Δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα από αυτό γιατί δεν ξέρεις πόσοι και ποιοί από αυτούς έχουν Δέλτα και όχι κάποια άλλη. Εγώ στηρίχτηκα στα στοιχεία που έφερε ο Γαληνός σχετικά με την Αγγλία:
https://www.sciencedirect.com/science/a ... 4627#f0005The estimated CFR of non-Delta gradually decreased from 0.57% to 0.20%
, whereas the CFR of Delta appears relatively stable at 0.19%
from May to July 2021
*η μείωση χάρη στους εμβολιασμούς συν νοσήσαντες!!!
άρα, προ όμικρον, η θνητότητα ενός κρούσματος είναι περίπου 0.2% (από 0.8 και 0,6 στις αρχές)
το νούμερο φυσικά είναι πολύ μικρότερο στους νέους και πολύ μεγαλύτερο στους ηλικιωμένους ή και συνοσηρότητες.
Άρα 0.2% προ ομικρον
Αυτά δείχνουν ότι η θνησιμότητα της Δέλτα δεν έπεσε με τα εμβόλια (υπολογίζεται επί των νοσησάντων άρα δεν λαμβάνει υπόψιν εκείνους που δεν κόλλησαν λόγω εμβολίου) πράγμα που αν το παντρέψεις με το γεγονός ότι το ιικό φορτίο των εμβολιασμένων που ατύχησαν είναι ακριβώς το ίδιο με εκείνο των ανεμβολίαστων (κάτι που δεν συνέβαινε με την Άλφα) μας δίνει το λογικό συμπέρασμα που ανέφερα - ότι δηλαδή η προστασία κατά της Δέλτα έγκειται μόνο στο να μην κολλήσεις ή τουλάχιστον δεν είναι στατιστικά σημαντική.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος
Green Dragon την 10 Ιαν 2022, 15:33, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
-
πατησιωτης
από πατησιωτης » 10 Ιαν 2022, 15:21
Green Dragon έγραψε: ↑10 Ιαν 2022, 15:20
Δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα από αυτό γιατί δεν ξέρεις πόσοι και ποιοί από αυτούς έχουν Δέλτα και όχι κάποια άλλη. Εγώ στηρίχτηκα στα στοιχεία που έφερε ο Γαληνός σχετικά με την Αγγλία: <μισό λεπτό να το βρω>
Τα συμπεράσματα τα έβγαλα από αυτά που δημοσιεύονταν όλο το φθινόπωρο που μόνο Δέλτα υπήρχε.
-
Green Dragon
από Green Dragon » 10 Ιαν 2022, 15:34
πατησιωτης έγραψε: ↑10 Ιαν 2022, 15:21
Green Dragon έγραψε: ↑10 Ιαν 2022, 15:20
Δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα από αυτό γιατί δεν ξέρεις πόσοι και ποιοί από αυτούς έχουν Δέλτα και όχι κάποια άλλη. Εγώ στηρίχτηκα στα στοιχεία που έφερε ο Γαληνός σχετικά με την Αγγλία: <μισό λεπτό να το βρω>
Τα συμπεράσματα τα έβγαλα από αυτά που δημοσιεύονταν όλο το φθινόπωρο που μόνο Δέλτα υπήρχε.
Δες αυτό που έβαλα παραπάνω που δείχνει ότι το CFR της Δέλτα δεν έπεσε με τα εμβόλια ενώ της Άλφα μειώθηκε κατά πολύ.
-
Green Dragon
-
πατησιωτης
από πατησιωτης » 10 Ιαν 2022, 15:44
Green Dragon έγραψε: ↑10 Ιαν 2022, 15:34
Δες αυτό που έβαλα παραπάνω που δείχνει ότι το CFR της Δέλτα δεν έπεσε με τα εμβόλια ενώ της Άλφα μειώθηκε κατά πολύ.
Οτι τα εμβόλια είναι πολύ πιο αποτελεσματικά έναντι του αρχικού στελέχους και της Άλφα εν σχέσει με τη Δέλτα το ξέρουμε.Άλλωστε ο Μπουρλά είχε πεί από την αρχή ότι το εμβόλιο έχει προβλέψει 20% αλλαγές στην ακίδα να πιάνει.Τώρα πρέπει να έχουν γίνει ένα σωρό,ειδικά με την Όμικρον.
Το θέμα όμως είναι ότι επιστημονικά υπάρχουν δύο είδη ανοσίες στην προσβολή από κάθε ιό,η πρώτη γραμμή με τα αντισώματα και η δεύτερη με τα Τ λεμφοκύτταρα.Όταν περνάνε οι μήνες και τα αντισώματα μειώνονται και εμφανίζεται μια πιο διεισδυτική μετάλλαξη είναι φυσικό να διαπερνά σε περισσότερες περιπτώσεις την πρώτη γραμμή και να νοσεί και ο εμβολιασμένος.
Αλλά δεν είναι φυσικό να έχει την ίδια απόδοση η δεύτερη γραμμή των λεμφοκυττάρων σε ένα που έχει εμβολιασθεί και άρα ο οργανισμός του ξέρει ότι εκεί έξω υπάρχει ο συγκεκριμένος εχθρικός ιός και σε ένα ανεμβολίαστο που δεν έχει ιδέα.Η κινητοποίηση των Τ κυττάρων είναι πιο γρήγορη στον πρώτο.
-
-
- 73 Απαντήσεις
- 2299 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7
10 Νοέμ 2024, 18:29
-
-
- 10 Απαντήσεις
- 383 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Bazoomba
30 Ιούλ 2024, 18:44
-
-
- 0 Απαντήσεις
- 59 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αρίστος
28 Απρ 2025, 20:11
-
-
- 111 Απαντήσεις
- 4162 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Libre arbitre
09 Μαρ 2024, 07:42
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.