Οχι ο καπιταλισμος ειχε αρχισει να ανεβαινει αρκετα νωριτερα στην Αγγλια και οχι αναιμακτα.πατησιωτης έγραψε: ↑15 Ιαν 2022, 21:20
Ο καπιταλισμός και η βιομηχανική επανάσταση ξεκίνησε στην Αγγλία την ίδια εποχή.η οποία Αγγλία ήταν σταθερός αντίπαλος της γαλλικής επανάστασης και του Ναπολέοντα.Και για να γίνει αυτό δεν χρειάσθηκε καμμιά αιματοχυσία.
Ναπολέων Βοναπάρτης: η τελική ετυμηγορία της Ιστορίας
Re: Ναπολέων Βοναπάρτης: η τελική ετυμηγορία της Ιστορίας
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Οι υπεύθυνοι για τις σφαγές της γαλλικής επανάστασης δεν απολαμβάνουν τιμών; Δηλαδή δεν απολαμβάνουν τιμών ο Ροβεσπιέρος, ο Μαρά ή ο Δαντών;John Brown Gun Club έγραψε: ↑15 Ιαν 2022, 19:29Οι υπευθυνοι των σφαγων του εμφυλιου και των ακροτητων της Επαναστασης εχουν ηδη κριθει απο την ιστορια και δεν απολαμβανουν τιμων. Δεν ισχυει το ιδιο για τον Ναπολεοντα.Scouser έγραψε: ↑15 Ιαν 2022, 19:11Γιατί ρε; Σοβαρά ρωτάω. Ο Ναπολέων πήρε την εξουσία εν πολλοίς γιατί ο κόσμος στη Γαλλία είχε κουραστεί από το όργιο μαζικής βίας στο οποίο εξελίχθηκε η Γαλλική Επανάσταση και επιθυμούσε σταθερότητα. Σε σχέση με αυτούς που αντικατέστησε, νομίζω ήταν πολύ μετρημένος στη βία που άσκησε. Ούτε μαζικές εσωτερικές εκκαθαρίσεις οργάνωσε, ούτε πολιτική γενοκτονίας είχε, όπως οι γάλλοι επαναστάτες.

In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
Κατά τη μετάβαση του αυστραλοπίθηκου σε χόμο σάπιενς καλός ήταν.
Εννοώ τότε που μαζεύονταν τσούρμο μπαμπουίνοι από τη μία με τσούρμο ουραγκοτάγκους από την άλλη κι ανοίγαν τα κεφάλια τους.
Εννοώ τότε που μαζεύονταν τσούρμο μπαμπουίνοι από τη μία με τσούρμο ουραγκοτάγκους από την άλλη κι ανοίγαν τα κεφάλια τους.
- στραβοξυπνημενο χιονοπανο
Δεν υπηρχαν ακομα ΜΚΟ να εισβάλλουν με ειρηνικη λαθροεξαπλωση
- John Brown Gun Club
Στο γαλλικο σχολειο ο Ροβεσπιερος διδασκεται ως ενα αιμοσταγες τερας και προδοτης οπως ο Πεταιν, δεν υπαρχει πουθενα στο Παρισι οδος η πλατεια Ροβεσπιερου και οσες πλατειες υπαρχουν σε αλλες πολεις, σταδιακα μετονομαζονται. Ακομα και οι συγχρονοι ιστορικοι υποβαθμιζουν την σπουδαιοτητα του ως επαναστατη.Scouser έγραψε: ↑16 Ιαν 2022, 00:34Οι υπεύθυνοι για τις σφαγές της γαλλικής επανάστασης δεν απολαμβάνουν τιμών; Δηλαδή δεν απολαμβάνουν τιμών ο Ροβεσπιέρος, ο Μαρά ή ο Δαντών;John Brown Gun Club έγραψε: ↑15 Ιαν 2022, 19:29Οι υπευθυνοι των σφαγων του εμφυλιου και των ακροτητων της Επαναστασης εχουν ηδη κριθει απο την ιστορια και δεν απολαμβανουν τιμων. Δεν ισχυει το ιδιο για τον Ναπολεοντα.Scouser έγραψε: ↑15 Ιαν 2022, 19:11
Γιατί ρε; Σοβαρά ρωτάω. Ο Ναπολέων πήρε την εξουσία εν πολλοίς γιατί ο κόσμος στη Γαλλία είχε κουραστεί από το όργιο μαζικής βίας στο οποίο εξελίχθηκε η Γαλλική Επανάσταση και επιθυμούσε σταθερότητα. Σε σχέση με αυτούς που αντικατέστησε, νομίζω ήταν πολύ μετρημένος στη βία που άσκησε. Ούτε μαζικές εσωτερικές εκκαθαρίσεις οργάνωσε, ούτε πολιτική γενοκτονίας είχε, όπως οι γάλλοι επαναστάτες.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.
Εκστρατεία των Έξι Ημερών:

In Washington, there is a new sheriff in town, and under Donald Trump’s leadership, we may disagree with your views, but we will fight to defend your right to offer it in the public square, agree or disagree.
JD Vance
JD Vance
Οντως εκεί είδαμε τον παλιό Ναπολέοντα Εκει έδειξε γιατί ήταν ο καλύτερος στρατηγός της γεννιάς τους και όχι μόνο
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
- Απολλόδωρος Βρυξελλιώτης
- Phorum.gr user: Stavros ΚΟΣΜΆ Πετρης
Απουσίαζε βέβαια ο καλύτερος αντίπαλος του Ναπολέοντα, ο Αρχιδούκας Κάρολος της Αυστρίας, που μετά τη μάχη του Βάγκραμ σκοτώθηκε με τον αδελφό του τον αυτοκράτορα και δεν του ξαναδόθηκε ποτέ διοίκηση. Αν διοικούσε αυτός, μάλλον οι Σύμμαχοι θα έφταναν πολύ πιο γρήγορα στο Παρίσι. Του πούστη, όσο θεός του πολέμου και αν ήταν ο Ναπολέων, υστερούσε αριθμητικά 4 προς 1 και ο στρατός του αποτελούνταν κατά βάση από επίστρατους 16-18 χρονών που δεν ήξεραν ούτε πως να γεμίζουν τα μουσκέτα τους.
JD Vance
JD Vance
Και με ένα στράτευμα σχεδόν 30 000 .Αυτό βέβαια ήταν και πλεονέκτημα για τον Ναπολέοντα μια και ασκούσε κατευθείαν άμεση διοίκηση. Νομίζω ήταν που διοίκησε και προσωπικά μια πυροβολαρχία σχεδόν μετά από 20 χρόνια . Νομίζω όσο και δύσκολη και να ταν η κατάσταση τότε ο Ναπο εκείνες τις μέρες ξανάνιωσε μια και μετά την Ιένα είχε βαρύνει αρκετά .Scouser έγραψε: ↑17 Ιαν 2022, 23:18Απουσίαζε βέβαια ο καλύτερος αντίπαλος του Ναπολέοντα, ο Αρχιδούκας Κάρολος της Αυστρίας, που μετά τη μάχη του Βάγκραμ σκοτώθηκε με τον αδελφό του τον αυτοκράτορα και δεν του ξαναδόθηκε ποτέ διοίκηση. Αν διοικούσε αυτός, μάλλον οι Σύμμαχοι θα έφταναν πολύ πιο γρήγορα στο Παρίσι. Του πούστη, όσο θεός του πολέμου και αν ήταν ο Ναπολέων, υστερούσε αριθμητικά 4 προς 1 και ο στρατός του αποτελούνταν κατά βάση από επίστρατους 16-18 χρονών που δεν ήξεραν ούτε πως να γεμίζουν τα μουσκέτα τους.
"Υπάρχουν στιγμές στις οποίες ένας λαός οφείλει ,αν θέλει να μείνει μεγάλος ,να είναι ικανός να πολεμήσει ...Έστω και χωρίς ελπίδα νίκης. Μόνο διότι πρέπει "
Ο Ναπολεων σαν στρατηγος ηταν τελειως απροβλεπτος αλλα με βαθια γνωση της στρατηγικης των αντίπαλων του.Ο μονος που μπορεσε να σταθει απεναντι του ηταν ο Κουτουζωφ.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Ο Κουτούζωφ πάντως στο Μποροντίνο έχασε. Ο μοναδικός αντίπαλος του Ναπολέοντα που κατάφερε να τον νικήσει σε μάχη ένας εναντίον ενός, ήταν ο Αρχιδούκας Κάρολος στο Άσπερ-Έσλιγκ. Όλοι οι υπόλοιποι (Κουτούζωφ, Ουέλιγκτον, Μπλύχερ, Σβάρτσεμπεργκ κτλ) χρειάστηκαν τη βοήθεια συμμάχων και μεγάλη αριθμητική υπεροχή.
JD Vance
JD Vance
Εσυ μιλας για μαχη και πιθανον να εχεις δικιο.Σε πολεμο ομως ηταν ο Κουτουζωφ.Scouser έγραψε: ↑18 Ιαν 2022, 10:46Ο Κουτούζωφ πάντως στο Μποροντίνο έχασε. Ο μοναδικός αντίπαλος του Ναπολέοντα που κατάφερε να τον νικήσει σε μάχη ένας εναντίον ενός, ήταν ο Αρχιδούκας Κάρολος στο Άσπερ-Έσλιγκ. Όλοι οι υπόλοιποι (Κουτούζωφ, Ουέλιγκτον, Μπλύχερ, Σβάρτσεμπεργκ κτλ) χρειάστηκαν τη βοήθεια συμμάχων και μεγάλη αριθμητική υπεροχή.
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Πάντως να πούμε μια καλή συνήθεια του Ναπο ότι το είχε εύκολο να εγκαταλείπει τους άντρες του μετά τις στραβες
Όπως ο Ρόμμελ στην Αφρική τους Ιταλούς.

… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση AfD - η τελική λύση για το στεγαστικό;
από Dwarven Blacksmith » 06 Αύγ 2024, 19:18 » σε Διεθνής πολιτική - 69 Απαντήσεις
- 2106 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από sharp
01 Σεπ 2024, 13:14
-
-
-
Νέα δημοσίευση Στην τελική ευθεία για παραίτηση Μητσοτάκη ?
από Unique » 16 Φεβ 2025, 13:02 » σε Εσωτερική Πολιτική - 9 Απαντήσεις
- 239 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Saturn
16 Φεβ 2025, 19:22
-
-
-
Νέα δημοσίευση Τελική εκτίμηση πχωρουμιτών για τις εκλογές της 21ης Μαϊου
από phorumaster » 13 Μάιος 2023, 18:15 » σε Εσωτερική Πολιτική - 218 Απαντήσεις
- 7656 Προβολές
-