σιγα μην είναι και λάδι για κώλοdna replication έγραψε: ↑05 Φεβ 2022, 23:10οπως τα λες.alekhine έγραψε: ↑05 Φεβ 2022, 20:10dna replication έγραψε: ↑05 Φεβ 2022, 18:12
με αλυσοπρίονα δεν έχω ασχοληθεί (ακόμη) αλλά γκουγλαρα paraffin oil lubricant chain saw και απο αυτά που διάβασα αποφάνθηκα οτι κάνει!
Το λάδι αλυσοπρίονου δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, μονο να μην εκτοξευεται και να παραμένει κολλημένο στην αλυσίδα. Για οικολογικούς λογους χρησιμοποιούν τελευταια μέχρι και φυτικά λάδια που είναι βιοδιασπώμενα.
Το "παραφινέλαιο" είναι μια γενική ονομασία για το άχρωμο και άοσμο ορυκτέλαιο.
Αν δεν είναι κηροζίνη η φωτιστικό πετρέλαιο στο μπιτόνι, τότε κάνει για το αλυσοπρίονο
https://en.wikipedia.org/wiki/Mineral_oil
τυπικα κανει - το προβλημα ειναι οτι επειδη ειναι πιο αραιο απο τα συνηθως χρησιμοποιουμενα λαδια καταναλωνεται πιο γρηγορα απο την βενζινη και μπορει να κανει προβλημα στο πριονι,επειδη η βενζινη και το λαδι πρεπει να τελειωνουν μαζι και το παραφινελαιο θα τελειωνει πιο γρηγορα
όμως δεν ξερουμε τι εννοεί μπιτόνι "παραφινέλαιο". Μπορεί να είναι πιο παχυρευστο πυκνότητας baby oil, μπορεί να είναι και λεπτόρευστο λάδι μασάζ, μπορεί να είναι ιατρικό καθαρτικό, μπορεί να είναι και εκκλησιαστικό φωτιστικό παραφινέλαιο για καντήλια...
λάδι
Re: λάδι
Fluffy έγραψε: ↑06 Φεβ 2022, 10:59σιγα μην είναι και λάδι για κώλοdna replication έγραψε: ↑05 Φεβ 2022, 23:10οπως τα λες.alekhine έγραψε: ↑05 Φεβ 2022, 20:10
τυπικα κανει - το προβλημα ειναι οτι επειδη ειναι πιο αραιο απο τα συνηθως χρησιμοποιουμενα λαδια καταναλωνεται πιο γρηγορα απο την βενζινη και μπορει να κανει προβλημα στο πριονι,επειδη η βενζινη και το λαδι πρεπει να τελειωνουν μαζι και το παραφινελαιο θα τελειωνει πιο γρηγορα
όμως δεν ξερουμε τι εννοεί μπιτόνι "παραφινέλαιο". Μπορεί να είναι πιο παχυρευστο πυκνότητας baby oil, μπορεί να είναι και λεπτόρευστο λάδι μασάζ, μπορεί να είναι ιατρικό καθαρτικό, μπορεί να είναι και εκκλησιαστικό φωτιστικό παραφινέλαιο για καντήλια...
.
Στο Κώλο τί λάδι βάζετε ;;; .

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
- Belladonna
- Phorum.gr user: Belladonna
Έτσι είναι όπως το είπες απλά η λέξη lubricant δεν σημαίνει γυαλιστικό; Αυτό δεν μπορώ να συσχετίσω με το πριόνι.dna replication έγραψε: ↑05 Φεβ 2022, 18:12με αλυσοπρίονα δεν έχω ασχοληθεί (ακόμη) αλλά γκουγλαρα paraffin oil lubricant chain saw και απο αυτά που διάβασα αποφάνθηκα οτι κάνει!
Το λάδι αλυσοπρίονου δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις, μονο να μην εκτοξευεται και να παραμένει κολλημένο στην αλυσίδα. Για οικολογικούς λογους χρησιμοποιούν τελευταια μέχρι και φυτικά λάδια που είναι βιοδιασπώμενα.
Αν δεν είναι κηροζίνη η φωτιστικό πετρέλαιο στο μπιτόνι, τότε κάνει για το αλυσοπρίονο
Αυτό ακριβώς κάνει το δικό μου που είναι καλή μάρκα και αξιόπιστο.alekhine έγραψε: ↑05 Φεβ 2022, 20:10dna replication έγραψε: ↑05 Φεβ 2022, 18:12με αλυσοπρίονα δεν έχω ασχοληθεί (ακόμη) αλλά γκουγλαρα paraffin oil lubricant chain saw και απο αυτά που διάβασα αποφάνθηκα οτι κάνει!
το πρόβλημα το τέθηκε πιο κάτω στην ερώτηση δηλαδή που τελειώσει τώρα το λάδι θα τα έχει πρόβλημα με την αλυσίδα, θα σου αρπάζει και μπορεί να προκαλέσει ατύχημα.
Ίσως να κάνει σε συνδυασμό με κάποιο W40stergiosbik έγραψε: ↑05 Φεβ 2022, 23:14Mια χαρά κάνει.alekhine έγραψε: ↑05 Φεβ 2022, 20:10dna replication έγραψε: ↑05 Φεβ 2022, 18:12
με αλυσοπρίονα δεν έχω ασχοληθεί (ακόμη) αλλά γκουγλαρα paraffin oil lubricant chain saw και απο αυτά που διάβασα αποφάνθηκα οτι κάνει!
Από την στιγμή που υπάρχει ξεχωριστή δεξαμενή κανεις ότι θες χωρίς το ένα να έχει καμμία σχέση με το άλλο.
κάπου έχω μέσα στο σπίτι απλά δεν τη βρίσκω. Είναι χρήσιμη όπως και η άλλη με το κάμπινγκ γκαζCecily Anne έγραψε: ↑05 Φεβ 2022, 23:32καλόοοοοο
Επί του θέματος. Θα έπαιρνα αυτές τις λαμπίτσες που είχαμε παλιά και θα πούλαγα εσανς ρομαντισμού στο αμόρε.
- dna replication
- Phorum.gr user: dna
λιπαντικό σημαίνει, polishing είναι το γυαλιστικόfrijolero έγραψε: ↑07 Φεβ 2022, 22:20Έτσι είναι όπως το είπες απλά η λέξη lubricant δεν σημαίνει γυαλιστικό; Αυτό δεν μπορώ να συσχετίσω με το πριόνι.dna replication έγραψε: ↑05 Φεβ 2022, 18:12Το "παραφινέλαιο" είναι μια γενική ονομασία για το άχρωμο και άοσμο ορυκτέλαιο.
ισως, για να αυξήσει το ιξώδες
"λυχναρέλαιο" , "παραφινελαιο" ειδικό για λάμπεςfrijolero έγραψε: ↑07 Φεβ 2022, 22:36κάπου έχω μέσα στο σπίτι απλά δεν τη βρίσκω. Είναι χρήσιμη όπως και η άλλη με το κάμπινγκ γκαζCecily Anne έγραψε: ↑05 Φεβ 2022, 23:32Θα έπαιρνα αυτές τις λαμπίτσες που είχαμε παλιά και θα πούλαγα εσανς ρομαντισμού στο αμόρε.
https://art-et-lumiere.eu/index.php/el/ ... 071-detail
γι'αυτό λεω η ονομασία "παραφινέλαιο" δε λεει πολλά πράγματα. Παλιά το διέκριναν σε υγρή παραφίνη και παραφινέλαιο
μπορεί να είναι κατηγορίας baby oil αλλά μπορεί να είναι κατηγορίας κηροζίνης
Δε γράφει τιποτα περισσότερο το μπιτόνι?
https://www.sciencedirect.com/topics/en ... raffin-oil
Αφου εχεις καλο αλυσοπριονο να μην βαλεις παραφινελαιο ουτε λαδι της πλακας μονο παχυρευστο ,ειναι πιο ακριβο απο τα αλλα και προστατευει την αλυσιδα απο ρητινοποιηση.frijolero έγραψε: ↑07 Φεβ 2022, 22:25Αυτό ακριβώς κάνει το δικό μου που είναι καλή μάρκα και αξιόπιστο.alekhine έγραψε: ↑05 Φεβ 2022, 20:10dna replication έγραψε: ↑05 Φεβ 2022, 18:12
το πρόβλημα το τέθηκε πιο κάτω στην ερώτηση δηλαδή που τελειώσει τώρα το λάδι θα τα έχει πρόβλημα με την αλυσίδα, θα σου αρπάζει και μπορεί να προκαλέσει ατύχημα.
- Allah
- Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
- Επικοινωνία:
Χρησιμοποίησέ το για να νοθεύσεις ελαιόλαδο τύπε. Τώρα που αγριεύει η αγορά, θα βγάλεις φράγκα.frijolero έγραψε: ↑04 Φεβ 2022, 06:20Γεια σας παιδιά!
Έχω ένα δίλημμα: από την αποθήκη του καταστήματός μου ανέσυρα ένα μπιτόνι παραφινέλαιο το όποιο δεν ξέρω πώς να χρησιμοποιήσω.
Σκέφτηκα κάποια ιδέα αλλά θέλω όσοι γνωρίζουν να με βοηθήσουν. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λιπαντικό σε αλυσίδα αλυσοπρίονου.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Το 41 τακατο αποφάσισε.Στα 15 ευρώ το λάδι.
από Μαδουραίος » 23 Σεπ 2023, 19:04 » σε Εσωτερική Πολιτική - 131 Απαντήσεις
- 3791 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από George_V
24 Σεπ 2023, 23:40
-
-
-
Νέα δημοσίευση ΠΟΥΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΛΑΔΙ;
από 40τακατο της ζωής μ σπατάλησα » 27 Σεπ 2023, 09:43 » σε Μαγειρική - 23 Απαντήσεις
- 1275 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
29 Σεπ 2023, 21:09
-
-
- 235 Απαντήσεις
- 7044 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από πήζον bot
27 Ιαν 2024, 22:24