Είναι ο Θεός ένας εξωγήινος που μας δημιούργησε ?
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Είναι ο Θεός ένας εξωγήινος που μας δημιούργησε ?
Πάντως υπάρχει πολύ φιλολογία για το "ποιήσωμεν" από την Γένεση και τους Ελοχίμ στον πληθυντικό.
Οι Σουμέριοι αναφέρονται νομίζω καθαρά σε επισκέπτες από τον ουρανό, γι' αυτό τους ονόμασαν "παιδιά του ουρανού" (Anunnaki).
Η ελληνική μυθολογία επίσης είναι γεμάτη από περιγραφές παράξενων φαινομένων και φυσικά των θεών.
Οι Σουμέριοι αναφέρονται νομίζω καθαρά σε επισκέπτες από τον ουρανό, γι' αυτό τους ονόμασαν "παιδιά του ουρανού" (Anunnaki).
Η ελληνική μυθολογία επίσης είναι γεμάτη από περιγραφές παράξενων φαινομένων και φυσικά των θεών.
- tanipteros
Ή κάποιος άλλος εξωγήινος πολιτισμός ή η φύση μηχανιστικά...Αρίστος έγραψε: ↑23 Φεβ 2022, 16:07tanipteros έγραψε: ↑19 Φεβ 2022, 20:49Άραγε το πλήθος των φυλών της ανθρωπότητας, Καυκάσιοι, Ινδοί, Κινέζοι, Ερυθρόδερμοι, Αφρικανοί κτλ να είναι πλήθος εξωγήινου DNA που επεξεργάσθηκε με βάση τον άνθρωπο από κάποιο εξωγήινο πολιτισμό που έκανε Γαιομορφία στον πλανήτη και τον αποίκησε ?
Και όλο αυτό να τον λένε οι θρησκείες Θεό...;;;
Τι λέτε;
Και τον εξωγηινο πολιτισμο ποιος τον δημιουργησε;
.
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

Ή και η φαντασία μας.tanipteros έγραψε: ↑23 Φεβ 2022, 21:31Ή κάποιος άλλος εξωγήινος πολιτισμός ή η φύση μηχανιστικά...Αρίστος έγραψε: ↑23 Φεβ 2022, 16:07tanipteros έγραψε: ↑19 Φεβ 2022, 20:49Άραγε το πλήθος των φυλών της ανθρωπότητας, Καυκάσιοι, Ινδοί, Κινέζοι, Ερυθρόδερμοι, Αφρικανοί κτλ να είναι πλήθος εξωγήινου DNA που επεξεργάσθηκε με βάση τον άνθρωπο από κάποιο εξωγήινο πολιτισμό που έκανε Γαιομορφία στον πλανήτη και τον αποίκησε ?
Τι λέτε;
.
tanipteros έγραψε: ↑23 Φεβ 2022, 21:31Ή κάποιος άλλος εξωγήινος πολιτισμός ή η φύση μηχανιστικά...Αρίστος έγραψε: ↑23 Φεβ 2022, 16:07tanipteros έγραψε: ↑19 Φεβ 2022, 20:49Άραγε το πλήθος των φυλών της ανθρωπότητας, Καυκάσιοι, Ινδοί, Κινέζοι, Ερυθρόδερμοι, Αφρικανοί κτλ να είναι πλήθος εξωγήινου DNA που επεξεργάσθηκε με βάση τον άνθρωπο από κάποιο εξωγήινο πολιτισμό που έκανε Γαιομορφία στον πλανήτη και τον αποίκησε ?
Τι λέτε;
.
Αρα η φυση ειναι θεος για σενα, την θεωρεις αναρχη και αιωνια;
.
Θα έλεγα ότι είναι λίγο ανθρωποκεντρικό το νά πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο σύμπαν εκτός από εμάς και την λογική μας ως τελειότητα κιόλας.Ενταξει, πρέπει να εκφραστεί το Εγώ μας δίχως όμως να προσβάλει την νοημοσύνη.Λοξίας έγραψε: ↑20 Φεβ 2022, 13:29Για τα υπογραμμισμένα...tanipteros έγραψε: ↑19 Φεβ 2022, 21:34Ναι τον ξέρω αλλά προσωπικά δεν τον ακολουθώ...
Οι αρχαίοι Θεοί για μένα είναι όντα βγαλμένα από εμπειρίες ψυχικών της κάθε εποχής... πχ μια κοινή εμπειρία που έχουν ψυχικά ευαίσθητοι είναι ο Νοητός Ήλιος που βλέπουν μέσα σε ένα πεδίο με άστρα ένα φωτεινό Ήλιο. Αυτό το ονοματίζουν Ον και έχουν αλληλεπίδραση μαζί του και επειδή το περιβάλλον είναι σαν νυχτερινός ουρανός τον θεωρούν Θεό του Ουρανού.
Οι περισσότεροι Θεοί κατά την γνώμη μου είναι βγαλμένοι από τέτοιες ψυχωσικές εμπειρίες και όχι ότι είναι εξωγήινοι όπως λέει ο Ντάινεκεν.
Επίσης μια άλλη πηγή που θεωρείται επικοινωνία με τον Θεό είναι η τηλεπάθεια και οι σχιζοφρένειες που είχαν διάφοροι άνθρωποι του Θεού.
Δλδ μια άλλη ιδιότητα του "Θεού" είναι να μιλάει σε ανθρώπους και αυτοί να ακούν φωνές.
Αν μιλάς στον θεό, λέγεται προσευχή.
Αν ο θεός σου απαντάει, λέγεται σχιζοφρένεια...
Προς το παρόν, αυτή είναι η μόνη εξήγηση.
Αν, και όταν, ανακαλυφθεί και μία άλλη παράμετρος στο φαινόμενο "ο θεός μου μιλάει", τα ξαναλέμε...
όλοι μαζί γινήκαμε συρφετός,
γυρεύοντας ομοιοκαταληξία
μια τόσο ευγενικιά φιλοδοξία
έγινε της ζωής μας ο σκοπός
Κ.Καρυωτάκης
γυρεύοντας ομοιοκαταληξία
μια τόσο ευγενικιά φιλοδοξία
έγινε της ζωής μας ο σκοπός
Κ.Καρυωτάκης
Όχι βέβαια! Αυτό μας έλειπε να είμαστε μόνοι μας...vag_el έγραψε: ↑24 Φεβ 2022, 18:17Θα έλεγα ότι είναι λίγο ανθρωποκεντρικό το νά πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει τίποτα άλλο στο σύμπαν εκτός από εμάς και την λογική μας ως τελειότητα κιόλας.Ενταξει, πρέπει να εκφραστεί το Εγώ μας δίχως όμως να προσβάλει την νοημοσύνη.Λοξίας έγραψε: ↑20 Φεβ 2022, 13:29Για τα υπογραμμισμένα...tanipteros έγραψε: ↑19 Φεβ 2022, 21:34Ναι τον ξέρω αλλά προσωπικά δεν τον ακολουθώ...
Οι αρχαίοι Θεοί για μένα είναι όντα βγαλμένα από εμπειρίες ψυχικών της κάθε εποχής... πχ μια κοινή εμπειρία που έχουν ψυχικά ευαίσθητοι είναι ο Νοητός Ήλιος που βλέπουν μέσα σε ένα πεδίο με άστρα ένα φωτεινό Ήλιο. Αυτό το ονοματίζουν Ον και έχουν αλληλεπίδραση μαζί του και επειδή το περιβάλλον είναι σαν νυχτερινός ουρανός τον θεωρούν Θεό του Ουρανού.
Οι περισσότεροι Θεοί κατά την γνώμη μου είναι βγαλμένοι από τέτοιες ψυχωσικές εμπειρίες και όχι ότι είναι εξωγήινοι όπως λέει ο Ντάινεκεν.
Επίσης μια άλλη πηγή που θεωρείται επικοινωνία με τον Θεό είναι η τηλεπάθεια και οι σχιζοφρένειες που είχαν διάφοροι άνθρωποι του Θεού.
Δλδ μια άλλη ιδιότητα του "Θεού" είναι να μιλάει σε ανθρώπους και αυτοί να ακούν φωνές.
Αν μιλάς στον θεό, λέγεται προσευχή.
Αν ο θεός σου απαντάει, λέγεται σχιζοφρένεια...
Προς το παρόν, αυτή είναι η μόνη εξήγηση.
Αν, και όταν, ανακαλυφθεί και μία άλλη παράμετρος στο φαινόμενο "ο θεός μου μιλάει", τα ξαναλέμε...

Αν και δεν υπάρχουν τεκμήρια, είμαι πεπεισμένος πως δεν είμαστε μόνοι μας σε αυτό το αχανές Σύμπαν!
Και σίγουρα η δική μας λογική θα ωχριά μπροστά σε άλλες υπερ-διάνοιες...
- tanipteros
Εγώ πιστεύω ότι τα πάντα προέρχονται από δημιουργία μιας μορφής ζωής που είναι αθάνατη και σε άλλο πεδίο-διάσταση από αυτήν που ζούμε εμείς.
Αυτή την μορφή την αποκαλώ Πρώτη Αιτία ή Εν. Από το Εν εκπορεύτηκαν άλλα όντα αθάνατα και αυτά σε άλλο πεδίο από το υλαίο ανθρώπινο και όλα μαζί τα αθάνατα όντα τα ονομάζω Θεούς οι οποίοι επιδρούν στα ανθρώπινα και στην φύση γενικά αφού είναι δημιούργημα τους. Πιστεύω πως δεν είναι όλοι οι Θεοί Δημιουργοί αλλά παίζουν άλλους ρόλους εποπτείας του Σύμπαντος. Οι εξωγήινοι δε, θεωρώ πως υπάρχουν σαν ένα άλλο δημιούργημα υλαίο όπως ο άνθρωπος. Απλά είναι άλλοι οργανισμοί που η φύση μέσω των Θεών δημιούργησε σε άλλους πλανήτες. Δεν είναι οι εξωγήινοι Θεοί δλδ αθάνατοι.

- tanipteros
η ερώτηση μου ήταν εσκεμένη για αυτούς που ταυτίζουν τους Θεούς με εξωγήινους.

- tanipteros
το ξέρω ότι αντιδράς αλλά οι αρχαίοι πρόγονοι μας για να το διορθώσω λατρεύαν τα "αίτια" της φυσικής δημιουργίας και της ανθρώπινης λειτουργίας.ksk έγραψε: ↑20 Φεβ 2022, 12:06Μα τι λες...tanipteros έγραψε: ↑19 Φεβ 2022, 21:34Ναι τον ξέρω αλλά προσωπικά δεν τον ακολουθώ...
απλά αυτή η τηλεπάθεια όσοι την έχουν νομίζουν ότι μιλάνε με Θεούς και δημιουργούν θρησκείες με τον λόγο του θεού που μόνο αυτοί ακούν.
Δυστυχώς οι πρωτάρηδες τηλεπαθητικοί γίνονται θύματα άλλων τηλεπαθητικών ανθρώπων που ξέρουν να "άγουν" πέρα από την φωνή και οπτικά σήματα - οράματα και άλλα κόλπα... και κάπως έτσι γίνονται θύματα και έρμαια των "ξύπνιων"

Στο Prometheus.
Που δινει και το ερωτημα αν το δημιουργημα εχει δικαιωμα να αφανισει τον δημιουργο του.
Merlinus Sum, Qui Me Tangit Turbat Mundum
- hellegennes
Όχι. Αν είναι απλά ένας άλλος πολιτισμός δεν είναι ο Θεός. Ο Θεός αναγκαστικά είναι το ον που δημιουργεί το σύμπαν, όχι ο οργανισμός που φτιάχνει άλλους οργανισμούς. Με την ίδια λογική εμείς είμαστε ο Θεός των κουνουπιδιών, που κατασκευάσαμε με επιλεκτική γονιμοποίηση από το άγριο λάχανο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- tanipteros
Ωραία ... εδώ διατυπώνεις την άποψη ότι ο Θεός/Θεοί δημιουργούν το σύμπαν και ένας άλλος πολιτισμός (εξωγήινων) ίσως δημιούργησε την ανθρωπότητα.hellegennes έγραψε: ↑25 Φεβ 2022, 03:04Όχι. Αν είναι απλά ένας άλλος πολιτισμός δεν είναι ο Θεός. Ο Θεός αναγκαστικά είναι το ον που δημιουργεί το σύμπαν, όχι ο οργανισμός που φτιάχνει άλλους οργανισμούς. Με την ίδια λογική εμείς είμαστε ο Θεός των κουνουπιδιών, που κατασκευάσαμε με επιλεκτική γονιμοποίηση από το άγριο λάχανο.
Πώς θα το επιβεβαιώσουμε ότι ο άνθρωπος δεν δημιουργήθηκε από τις διαδικασίες της φύσης/σύμπαντος και όχι από άλλο πολιτισμό ;
...καταλαβαίνεις τι λέω έτσι..;

- hellegennes
Το ερώτημα για το πώς προέκυψε η ζωή στην Γη συγκεκριμένα δεν θα το απαντήσουμε ποτέ από τέτοια φιλοσοφική άποψη. Απλά είναι ανούσιο ερώτημα. Αν μπορεί από φυσική διαδικασία να προκύψει ο εξωγήινος πολιτισμός που μας δημιούργησε, σύμφωνα πάντα με το ερώτημά σου, γιατί χρειάζεται να υποθέσουμε ότι μας δημιούργησε κάποιος άλλος πολιτισμός και δεν προκύψαμε φυσικά οι ίδιοι;tanipteros έγραψε: ↑25 Φεβ 2022, 03:30Πώς θα το επιβεβαιώσουμε ότι ο άνθρωπος δεν δημιουργήθηκε από τις διαδικασίες της φύσης/σύμπαντος και όχι από άλλο πολιτισμό ;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- tanipteros
το πώς πρόέκυψε ο εξωγήινος πολιτισμός είναι άλλο ερώτημα...hellegennes έγραψε: ↑25 Φεβ 2022, 03:37Το ερώτημα για το πώς προέκυψε η ζωή στην Γη συγκεκριμένα δεν θα το απαντήσουμε ποτέ από τέτοια φιλοσοφική άποψη. Απλά είναι ανούσιο ερώτημα. Αν μπορεί από φυσική διαδικασία να προκύψει ο εξωγήινος πολιτισμός που μας δημιούργησε, σύμφωνα πάντα με το ερώτημά σου, γιατί χρειάζεται να υποθέσουμε ότι μας δημιούργησε κάποιος άλλος πολιτισμός και δεν προκύψαμε φυσικά οι ίδιοι;tanipteros έγραψε: ↑25 Φεβ 2022, 03:30Πώς θα το επιβεβαιώσουμε ότι ο άνθρωπος δεν δημιουργήθηκε από τις διαδικασίες της φύσης/σύμπαντος και όχι από άλλο πολιτισμό ;
το ρωτάω διότι διαβάζω Διόδωρο Σικελιώτη που αναφέρει ότι οι αρχαίοι πίστευαν ότι τον άνθρωπο τον έφτιαξε η φύση από το χώμα και την θάλασσα...

- hellegennes
Δεν είναι άλλο ερώτημα, είναι το ίδιο. Αν μπορεί η ζωή σε έναν πλανήτη να προκύψει φυσικά, δεν χρειάζεται να αναρωτηθείς αν εμείς είμαστε δημιούργημα άλλου πολιτισμού. Η default υπόθεση είναι ότι προκύψαμε φυσικά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Η Ιαπωνία δημιούργησε πλαστικό που διαλύεται στο νερό
από Ίακχος » 08 Μαρ 2025, 13:12 » σε Τεχνολογία - 2 Απαντήσεις
- 333 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Imperium
08 Μαρ 2025, 23:24
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης δημιούργησε κώδικα πρωτεΐνη για παρασκευη φαρμακων
από Ίακχος » 31 Ιαν 2025, 11:15 » σε Θετικές Επιστήμες - 0 Απαντήσεις
- 147 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
31 Ιαν 2025, 11:15
-
-
- 16 Απαντήσεις
- 361 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
28 Ιαν 2025, 13:54
-
-
Νέα δημοσίευση Ένας γκέι και ένας μαυρος θα είναι οι σχολιαστές της φετινής eurovision.Πήζετε?
από Μαδουραίος » 23 Φεβ 2024, 21:03 » σε Κοινωνικά θέματα - 12 Απαντήσεις
- 756 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ
24 Φεβ 2024, 17:05
-