Χωρίς την ρήτρα αναπροσαρμογής θα ήταν υποχρεωμένος για οσα χρονια έχεις συμβόλαιο να παίρνεις την τιμή που συμφώνησες. Ας κλείναν ολες οι εταιρίες αυτές και ας τα έβρισκαν με το κράτος.foscilis έγραψε: ↑17 Μαρ 2022, 16:00Ο πάροχος δε θα την πάταγε έτσι κι αλλιώς. Απλώς θα σου είχε πιο ακριβό το ρεύμα τα προηγούμενα χρόνια και θα σου ανακοίνωνε ότι ο επόμενος λογαριασμός θα έχει αυξημένη τιμή κιλοβατώρας κατά 100%+ (την οποία δε θα μπορούσες να αποφύγεις γιατί θα την έκαναν όλοι οι πάροχοι λόγω των συνθηκών).Σέλευκας έγραψε: ↑17 Μαρ 2022, 15:44ναι αλλά εδώ βρήκαν τρόπο να μην την πατήσει ο πάροχος.foscilis έγραψε: ↑17 Μαρ 2022, 15:32Εφόσον η χονδρική τιμή του ρεύματος δεν είναι σταθερή, έχεις δύο επιλογές για τη λιανική:
1) σταθερή τιμή η οποία αλλάζει μόνο με 2 μήνες προειδοποίηση και ως εκ τούτου συνήθως είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μη μπει μέσα ο πάροχος.
2) μεταβλητή τιμή που με τη ρήτρα αναπροσαρμογής ακολουθεί άμεσα τη χονδρική, είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω.
Βασικά δεν υπάρχει κάποια αισθητή διαφορά αν η χονδρική τιμή του ρεύματος αυξηθεί πάρα πολύ και για μακρό χρονικό διάστημα. Πάλι αυτός που είναι να πληρώσει τριχίλιαρο θα πληρώσει τριχίλιαρο.
Δεν είναι η ρήτρα αναπροσαρμογής το πρόβλημα, οι υψηλές τιμές χονδρικής είναι το πρόβλημα.
Κανονικά αφού το συμβόλαιο δεν γίνεται σεβαστό θα πρέπει να επιστρέψουν σε όλους τα λεφτά επειδή έσπασαν τα συμβόλαια, για όλα τα χρόνια που γινόταν αυτό. Ενα απο αυτα που θάπρεπε να γίνουν.
Εμένα ξέρεις τι με πειράζει σε όλο αυτό; Εχω ακούσει απο το κράτος τόσες φορές να κόψω το κεφάλι μου και άλλες τόσες παου έπρεπε να το κόψει αυτό πάλι μεταβίβαζε σε μένα την υποχρέωση. Και τώρα για άλλη μια φορά δεν είπε σαυτές τις εταιρίες να κόψουν το σβέρκο τους.