Ποιος είναι ο ιδανικός σας παράδεισος;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Re: Ποιος είναι ο ιδανικός σας παράδεισος;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 20 Μαρ 2022, 21:35

George_V έγραψε:
20 Μαρ 2022, 21:30
Μπίστης έγραψε:
20 Μαρ 2022, 21:26
Ζενίθεδρος έγραψε:
14 Μαρ 2022, 01:26
Μα αυτό ισχύει. Ο καθένας θα έχει την δυνατότητα να διαλέγει τον παράδεισο που θέλει. Η κόλαση αρχίζει όταν συνειδητοποιεί κάποιος πως αυτός ο "παράδεισος" δεν τελειώνει ποτέ.
Μπααα, τελειώνει γιατί γερνάμε χωρίς στύση
Κοιτα στον χριστιανικο παράδεισο θα εισαι ως πνευμα, θα εχεις τη μορφή που ειχες στην ηλικια των 33 ετών και δεν θα εχεις φύλο. :003:

Είμαι πολύ λάγνος γιά να μπω.
Αν υπάρχουν πορνοτελώνια κόπηκα στο 1ο τεστ.

Το είναι αλήθεια ο χριστιανισμός ναι, τον πιστεύω, απλώς δεν έχω τα κότσια
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

Άβαταρ μέλους
Awesomatic
Phorum.gr user: Awesomatic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Awesomatic » 20 Μαρ 2022, 21:36

Παράδεισος;

2020, πρώτο lockdown.

Ηρεμία, ελάχιστος κόσμος να κυκλοφορεί, όλοι να πηγαίνουν όσο πιο μακριά μπορεί ο ένας από τον άλλο, όλα να τα κάνουμε από το σπίτι.

Το ζήσαμε για λίγο, είδαμε πως είναι :romance-hearteyes:
"Taxation is theft, purely and simply even though it is theft on a grand and colossal scale which no acknowledged criminals could hope to match. It is a compulsory seizure of the property of the State’s inhabitants, or subjects."

Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 20 Μαρ 2022, 21:38

Awesomatic έγραψε:
20 Μαρ 2022, 21:36
Παράδεισος;

2020, πρώτο lockdown.

Ηρεμία, ελάχιστος κόσμος να κυκλοφορεί, όλοι να πηγαίνουν όσο πιο μακριά μπορεί ο ένας από τον άλλο, όλα να τα κάνουμε από το σπίτι.

Το ζήσαμε για λίγο, είδαμε πως είναι :romance-hearteyes:
Αν δεν κυκλοφορούσαμε σαν τέρατα (μάσκες) ναι, ξεπρήστηκαν λίγο τα αρχίδια μας.

Από την άλλη σατανισμός φουλ, κινεζοκοινωνία και παράνοια
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

Άβαταρ μέλους
George_V
Phorum.gr user: George_V

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 20 Μαρ 2022, 21:40

Μπίστης έγραψε:
20 Μαρ 2022, 21:35
George_V έγραψε:
Μπίστης έγραψε:
20 Μαρ 2022, 21:26

Μπααα, τελειώνει γιατί γερνάμε χωρίς στύση
Κοιτα στον χριστιανικο παράδεισο θα εισαι ως πνευμα, θα εχεις τη μορφή που ειχες στην ηλικια των 33 ετών και δεν θα εχεις φύλο. :003:

Υπάρχουν.
Ειμαστε η μοναδικη χωρα με Χατζηαβατη στην Κυβερνηση και Καραγκιοζη στην Αντιπολιτευση.

Άβαταρ μέλους
Μπίστης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 20 Μαρ 2022, 21:40

George_V έγραψε:
20 Μαρ 2022, 21:40
Μπίστης έγραψε:
20 Μαρ 2022, 21:35
George_V έγραψε:

Υπάρχουν.
Εννοείται.

Την πούτσισα :a040:

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 21 Μαρ 2022, 14:00

Επιλέγει τον παράδεισό του ο καθένας. Αν πέθαινα το 2008 (μου συνέβη κάτι) σήμερα θα ήμουν Αμερικανίδα 13 ετών, ίσως έβρισκα και την προηγούμενη ζωή μου στην Ελλάδα. Τώρα αλλάζει, θα γίνω "δαίμονας" κατά τους χριστιανούς. Αλλά στον χριστιανικό παράδεισο με όλους αυτούς που έχουμε εδώ δεν θα ήθελα να πάω. Είδαμε και πάθαμε να απαλλαγούμε, θα τους έχουμε και στην άλλη ζωή; :xena:

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 22 Μαρ 2022, 13:10

Antares έγραψε:
21 Μαρ 2022, 14:00
Επιλέγει τον παράδεισό του ο καθένας. Αν πέθαινα το 2008 (μου συνέβη κάτι) σήμερα θα ήμουν Αμερικανίδα 13 ετών, ίσως έβρισκα και την προηγούμενη ζωή μου στην Ελλάδα. Τώρα αλλάζει, θα γίνω "δαίμονας" κατά τους χριστιανούς. Αλλά στον χριστιανικό παράδεισο με όλους αυτούς που έχουμε εδώ δεν θα ήθελα να πάω. Είδαμε και πάθαμε να απαλλαγούμε, θα τους έχουμε και στην άλλη ζωή; :xena:
Ποιός πήγε στην άλλη ζωή και γύρισε να μας πει; Κάτι χαζές μαρτυρίες με κάτι τούνελ φωτεινά κλπ κλπ. Και κάθεστε και τα πιστεύετε. Κάποιοι δεν μπορείτε να αντιληφθείτε πως το κανονάκι της ζήσης σας, είναι το παρόν. Φτιάξτε το με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο, βάλτε χαρά στη ζωή σας αντί για την μονιμη μίρλα και πορευτείτε.
Ζηστε, πηδηχτείτε, χαρείτε. Ο παράδεισός σας είναι εδώ. :lol:
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 22 Μαρ 2022, 13:23

Πασιφάη έγραψε:
22 Μαρ 2022, 13:10
Ποιός πήγε στην άλλη ζωή και γύρισε να μας πει; Κάτι χαζές μαρτυρίες με κάτι τούνελ φωτεινά κλπ κλπ. Και κάθεστε και τα πιστεύετε. Κάποιοι δεν μπορείτε να αντιληφθείτε πως το κανονάκι της ζήσης σας, είναι το παρόν. Φτιάξτε το με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο, βάλτε χαρά στη ζωή σας αντί για την μονιμη μίρλα και πορευτείτε.
Εντάξει δεν μπορούμε να τα κάνουμε αυτά όλοι, οι παλαιότεροι τουλάχιστον, οι πιο μεγάλοι σε ηλικία.
Κανείς δεν μας είπε. Σωστά. Αλλά ποιος είναι πιο κατάλληλος να μας πει, εκτός από τον ίδιο τον εαυτό μας; Γιατί να κατέχει κάποιος αντιπρόσωπος του θεού, μιας επικρατούσας θρησκείας, την αλήθεια για μένα και όχι εγώ σε επικοινωνία με το θείο;

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 22 Μαρ 2022, 13:37

Antares έγραψε:
22 Μαρ 2022, 13:23
Πασιφάη έγραψε:
Εντάξει δεν μπορούμε να τα κάνουμε αυτά όλοι, οι παλαιότεροι τουλάχιστον, οι πιο μεγάλοι σε ηλικία.
Κανείς δεν μας είπε. Σωστά. Αλλά ποιος είναι πιο κατάλληλος να μας πει, εκτός από τον ίδιο τον εαυτό μας; Γιατί να κατέχει κάποιος αντιπρόσωπος του θεού, μιας επικρατούσας θρησκείας, την αλήθεια για μένα και όχι εγώ σε επικοινωνία με το θείο;
Γιατί περιπλέκεις τα πράγματα; Άλλο το τι επιθυμείς στην τελικη και άλλο το τι ισχύει. Το δεδομένο είναι πως ουδείς γνωρίζει και με υποθέσεις που εναπόκεινται στην ελπίδα του να υπάρχει κάτι, γίνεται μεγαλύτερη ζημιά. Προσωπικά έχω αυτή την αίσθηση.
Προτιμω να γνωρίζω και βάσει αυτού να ''διαπραγματεύομαι'' με τον εαυτό μου για μια καλλίτερη ποιότητα ζήσης. Όχι με λουλούδια και λιβάδια. Το να βρίσκομαι σε μιαν αναμονή του τελους μου,στη διάρκεια της ζωής μου, είναι τουλάχιστον μίζερο όπως προείπα. Προτιμώ να πορευτώ με τις επιλογές μου. ''Ζην ηδέως'' κοριτσάρα μου. :wink
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 22 Μαρ 2022, 13:58

Ο ιδανικός μου παράδεισος σίγουρα δεν είναι στην Γη, με αυτά τα όντα. Η ελπίδα για κάτι άλλο υπάρχει πάντα όμως.
Φυσικά όσο ζούμε προσπαθούμε να τα αποφεύγουμε, έγραψε και κάποιος άλλος παραπάνω για το lockdown και την τηλεργασία. Eιδικά στην Ελλάδα η κατάσταση είναι αφόρητη. Λες και έχουν μπει όλοι σε σατανιστικό mode. Εμετικό.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antares την 22 Μαρ 2022, 14:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

LETO
Phorum.gr user: LETO

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από LETO » 22 Μαρ 2022, 14:04

Ειμαι ολιγαρκης, δεν μπορω να φανταστω κατι τελειοτερο το οποιο να πρεπει να τοποθετησω σε εναν υποθετικο παραδεισο για να το περιγραψω, απο καποια πραγματα που εχω εν ζωη + καποια αλλα που δεν εχω και θα ηθελα να εχω.

Θεωρω παραδεισο το να ζεις στην Ελλαδα εχοντας με καποιο τροπο ενα καλο εισοδημα, να μη δουλευεις πανω απο 30 ωρες τη βδομαδα, να εχεις τη γυναικα που θες πραγματικα, ενα καλο αμαξι να ευχαριστιεσαι ταξιδια εντος ελλαδος καθε 1-2 μηνες, να μπορεις να φυτεψεις ενα γλαστρακι και να το καπνισεις χωρις να πηγαινεις φυλακη, η κοινωνια στην οποια ζω να ευημερει σχετικα, τι να κανω οποιαδηποτε χαρα αν γυρω μου πολλοι υποφερουν, να βρεθει ενας καλος παραγοντας να παρει τον Παναθηναικο απο τους βαρδινογιαννηδες τον αλαφουζο και τον τρκ.

Τετοια πραγματα :8)

Άβαταρ μέλους
έργο_μακέτο
Phorum.gr user: έργο μακέτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από έργο_μακέτο » 22 Μαρ 2022, 14:06

Θυμήθηκα αυτό.
- Have you been to Samos ?
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.

Άβαταρ μέλους
Antares

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 22 Μαρ 2022, 14:11

Όλα αυτά τα απλά όμως μπορούν να σου τα τα πάρουν ανά πάσα στιγμή και να σου λένε και από πάνω "εμ δεν ήσουν ευχαριστημένος".
Γιατί ένας σκοπός μπορεί κάλλιστα να είναι η εξόντωση του Έλληνα.
Ο "παράδεισος" στην Γη θέλει περιφρούρηση. Και αλλού θα έλεγα. Δεν μπαίνει όποιος και όποιος.
Αν τον φτιάχνει η δουλειά δεν θα σου επιτρέψουν να δουλέψεις. Θα σε κάνουν τεμπέλη με το ζόρι. Δεν είναι καλά πράγματα αυτά που ζούμε. :011:

Άβαταρ μέλους
Πορφύριος Εξαρχίδης
Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πορφύριος Εξαρχίδης » 22 Μαρ 2022, 14:18

Προσπαθούσα επί χρόνια να κάνω μια ατέλειωτη πλειλιστ από χιλιάδες τραγούδια και κλασική μουσική. Τα υπολόγιζα γύρω στα 17000 κομμάτια. Είχαν όλα ενδιαφέρον. Ήταν κάτι σαν έργο ζωής. όταν τελείωσα έγειρα ευχαριστημένος με αυτό που είχα κάνει. Μουσικά τουλάχιστο είχα τον παράδεισό μου. Με το πέρασμα του καιρού όμως κι ακούγοντας το ένα ωραίο τραγούδι μετά το άλλο άρχισα να δυσφορώ. Κάπου υπήρχε ένα πρόβλημα παρά την ποικιλία, παρά την ποσότητα. Το πρόβλημα το έλυσα μετά από λίγο καιρό συμπληρώνοντας στη λίστα μου και αρκετές μαλακίες. Με τις μαλακίες μόνο το καλό γινόταν καλύτερο, διαφορετικά όλοι οι Μπετόβεν και οι Μότσαρτ οι πινκ φλοιντ και οι σούπερτραμπ καταντούσαν ανιαροί και αδιάφοροι. Έτσι πρέπει να είναι μάλλον ο παράδεισος. Κάπου εκεί στην άκρη θα πρέπει να κρύβει μια μαλακία.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 22 Μαρ 2022, 14:29

Πασιφάη έγραψε:

Ποιός πήγε στην άλλη ζωή και γύρισε να μας πει;

Κάτι χαζές μαρτυρίες με κάτι τούνελ φωτεινά κλπ κλπ. Και κάθεστε και τα πιστεύετε. Κάποιοι δεν μπορείτε να αντιληφθείτε πως το κανονάκι της ζήσης σας, είναι το παρόν. Φτιάξτε το με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο, βάλτε χαρά στη ζωή σας αντί για την μονιμη μίρλα και πορευτείτε.
Σε κάποιες ανασκαφές στην Αίγυπτο, βρήκαν άλλο ένα εργαστήριο ταρίχευσης.
Κάτω από την βάση του κυρίως τραπεζιού, ένας τεχνίτης είχε τοποθετήσει μία πινακίδα με το όνομά του και μία "σκέψη" του...

[στο περίπου, διότι δεν θυμάμαι και πολλά...]

Μάταια τα κάνουμε όλα αυτά.
Διότι δεν έχει γυρίσει κανείς για να μας πληροφορήσει αν όντως είναι αλήθεια αυτά που πιστεύουμε και πως πράττουμε σωστά"

Πριν 4.000 χρόνια, υπήρχαν άνθρωποι που αναρωτιούντο για την αλήθεια των όσων επέβαλε η θρησκεία να πιστεύουν ως αλήθεια...
...και ακόμα έχουμε πολλούς, μα πάρα πολλούς ανθρώπους, που παρά το ότι δεν έχει επιστρέψει ΚΑΝΕΙΣ για να μας πει τι συμβαίνει μετά θάνατον, αυτοί συνεχίζουν ακράδαντα να πιστεύουν σε μεταθανάτιο ζωή, σε άλλους κόσμους, σε άλλα όντα, σε Παραδείσους και σε Κολάσεις, σε ανταμοιβή και τιμωρία.

Ακούστε και λίγο τον Ελύτη...

Όσο κι αν κανείς προσέχει
όσο κι αν το κυνηγά,
πάντα πάντα θα 'ναι αργά
δεύτερη ζωή δεν έχει.

...κάτι ξέρει... :wink

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”