S ευχαριστώ για την παραίνεση ,αλλά μάλλον εσυ θα ασχολείσαι περισσότερο με τους Τζιχάντ,Εγώ δεν τους γνωρίζω.Καλή συνέχειαΈνοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑25 Μαρ 2022, 15:12Έχει λυθεί αυτό στο ζήτημα στο φόρουμ, δεν υπάρχει. Πήγαινε σε κάνα τζιχαντοσαιτ μπας και βρεις άλλες απόψεις.
ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ?ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ?
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ?ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ?
όλοι μαζί γινήκαμε συρφετός,
γυρεύοντας ομοιοκαταληξία
μια τόσο ευγενικιά φιλοδοξία
έγινε της ζωής μας ο σκοπός
Κ.Καρυωτάκης
γυρεύοντας ομοιοκαταληξία
μια τόσο ευγενικιά φιλοδοξία
έγινε της ζωής μας ο σκοπός
Κ.Καρυωτάκης
- tanipteros
δεν υπάρχουν δέκα...δύο υπάρχουν και σε αυτές έχουν καταλήξει οι γλωσσολόγοι το Τϊθημι (Θέτω) και Θέω...Λοξίας έγραψε: ↑25 Μαρ 2022, 22:27Υπάρχουν δέκα διαφορετικές ετυμολογήσεις.tanipteros έγραψε: ↑25 Μαρ 2022, 22:04υπάρχει και η ετυμολογία από το Θέτω, Αυτός που έθεσε τα πάντα στο σύμπαν...
Καμία δεν είναι τεκμηριωμένη και οι γλωσσολόγοι συμφωνούν πως είναι αγνώστου και αβέβαιης ετυμολογίας.
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!

- Πορφύριος Εξαρχίδης
- Phorum.gr user: Πορφύριος Εξαρχίδης
Αφού υπήρξε ο Μότσαρτ σίγουρα υπάρχει Θεός.
Τσου!tanipteros έγραψε: ↑26 Μαρ 2022, 12:50δεν υπάρχουν δέκα...δύο υπάρχουν και σε αυτές έχουν καταλήξει οι γλωσσολόγοι το Τϊθημι (Θέτω) και Θέω...Λοξίας έγραψε: ↑25 Μαρ 2022, 22:27Υπάρχουν δέκα διαφορετικές ετυμολογήσεις.tanipteros έγραψε: ↑25 Μαρ 2022, 22:04υπάρχει και η ετυμολογία από το Θέτω, Αυτός που έθεσε τα πάντα στο σύμπαν...
Καμία δεν είναι τεκμηριωμένη και οι γλωσσολόγοι συμφωνούν πως είναι αγνώστου και αβέβαιης ετυμολογίας.
Κατ' αρχάς, τα δύο προτεινόμενα ρήματα έχουν εντελώς διαφορετική σημασία, οπότε οι γλωσσολόγοι δεν μπορούν "να έχουν καταλήξει", όπως λες. Οι γλωσσολόγοι "καταλήγουν" θετικά, μόνον όταν υπάρχει μία ετυμολογία. Όχι δύο προτεινόμενες παρετυμολογήσεις!
Σε αυτό που, όντως, έχουν καταλήξει οι γλωσσολόγοι είναι πως είναι αγνώστου ετυμολογίας.
Μπορείς να ψάξεις τα εγκυρότερα ετυμολογικά λεξικά, Liddell-Scott και άλλα.
Ακόμα και ο Μπαμπινιώτης αυτό γράφει: αγνώστου ετυμολογίας.
Μην παριστάνουμε τους γλωσσολόγους ή άλλους επιστήμονες, στην προσπάθειά μας να δώσουμε επιστημονικό υπόβαθρο στις προσωπικές απόψεις μας.
Ήρεμα το λέω...

tanipteros έγραψε: ↑26 Μαρ 2022, 12:50δεν υπάρχουν δέκα...δύο υπάρχουν και σε αυτές έχουν καταλήξει οι γλωσσολόγοι το Τϊθημι (Θέτω) και Θέω...Λοξίας έγραψε: ↑25 Μαρ 2022, 22:27Υπάρχουν δέκα διαφορετικές ετυμολογήσεις.tanipteros έγραψε: ↑25 Μαρ 2022, 22:04υπάρχει και η ετυμολογία από το Θέτω, Αυτός που έθεσε τα πάντα στο σύμπαν...

"Άχρι καιρού..."
Εντάξει...
όταν κάποιος θεωρεί την άποψή του συμπαντική αλήθεια, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα για να τον βγάλεις από την πλάνη του...
όταν κάποιος θεωρεί την άποψή του συμπαντική αλήθεια, δεν μπορείς να κάνεις και πολλά πράγματα για να τον βγάλεις από την πλάνη του...
- Σπύρος
- Phorum.gr user: Σπυρος1
- Επικοινωνία:
ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ = ΧΡΙΣΤΟΣ = ΠΡΩΤΟΝΙΟ = ΕΙΜΑΙ Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ = ΤΕΛΕΣΦΟΡΟΣ = ΚΥΡΙΟΣ ΥΙΟΣ = ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΣ = ΟΙ ΔΩΔΕΚΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΙ = ΑΣΤΗΡ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΥ = Ο ΘΕΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΕΙΜΙ = Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΤΗΣ ΓΚΙΖΑΣ = ΚΑΙ ΟΛΛΑ ΕΠΑΨΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΜΕΡΑΣ = ΣΠΕΙΡΟΕΙΔΗΣ ΓΑΛΑΞΙΑΣ ΑΝΔΡΟΜΕΔΗΣ = 1480
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
- tanipteros
εγώ προσπάθησα αλλά εσύ θες να μείνεις στην πλάνη σου...ό,τι και να κάνω είναι μάταιο...
καλή σου συνέχεια... ξέρεις υπάρχουν και αρχαία λεξικά όπως το ΜΕΓΑ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΟΝ και άλλα που έχουν την λέξη Θεός...

- tanipteros
Ας πούμε το Ετυμολογικό Λεξικό του Σταύρου Βασδέκη λέει για το θεός:
θεός κατά Ηρόδοτο ότι τον κόσμο θέντες. (τίθημι, θέτω)
Κατά Πλάτωνα θέειν-θέω (τρέχω) διότι οι πρώτοι θεοί ήταν ο Ήλιος και η Σελήνη.
Κατά άλλους από το δέος δ>θ..
αυτά μικρέ...
αυτά μικρέ...

- Σπύρος
- Επικοινωνία:
ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ 22.12
όρος Σινά
(γεωγραφικό πλάτος όρους Σινά(σε μοίρες))2 = 814
Δυτικό αλφάβητο:
ΘΕΟΣ = ΗΕΛΛΑΣ = ΑΝΔΡΟΜΕΔΕΕ = 274
ύψος πυραμίδος Χεφρήνος = 274 βασιλικοί πήχεις
2/α = 274,072
1/α = 137,036
ΕΙΜΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ = 137
θέω: ΘΕΟΟ
ΘΕΟΟ = 134
ΘΕΕΤΑ + ΕΙ + ΟΥ + ΟΥ = 320 + 15 + 460 + 460 = 1255
Ο Θεός θέει από Ιουδαία προς την Αττική ή από Γαλιλαία προς την Βοιωτία.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ 22.16
τροχιακή ταχύτητα Αφροδίτης = 35,0 χμ/δευτ.
τροχιακή ταχύτητα Γης = 29,8 χμ/δευτ.
Η ταχύτητα και η έλευση σχετίζονται με την εγγύτητα. Η ελάχιστη απόσταση της Αφροδίτης από την Γη είναι μικρότερη από αυτήν οποιουδήποτε άλλου πλανήτη.
d = 38.200.000 χμ
Στο πλανητικό σύστημα της Στερεάς Ελλάδος που έχει κωδικοποιηθεί στις πυραμίδες της Γκίζα, η Αφροδίτη αντιστοιχεί στο ψηλότερο βουνό Γκιόνα και στην Γκίζα στην πυραμίδα του Χεφρήνος. Η πυραμίδα αυτή όπως έγραψα έχει ύψος που κωδικοποιεί την λέξη Θεός αλλά βέβαια και την λέξη Ελλάς.
ΘΕΩ = 814Ἰδοὺ ἔρχομαι ταχύ, καὶ ὁ μισθός μου μετ’ ἐμοῦ, ἀποδοῦναι ἑκάστῳ ὡς τὸ ἔργον ἐστὶν αὐτοῦ.
όρος Σινά
(γεωγραφικό πλάτος όρους Σινά(σε μοίρες))2 = 814
Δυτικό αλφάβητο:
ΘΕΟΣ = ΗΕΛΛΑΣ = ΑΝΔΡΟΜΕΔΕΕ = 274
ύψος πυραμίδος Χεφρήνος = 274 βασιλικοί πήχεις
2/α = 274,072
1/α = 137,036
ΕΙΜΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ = 137
θέω: ΘΕΟΟ
ΘΕΟΟ = 134
ΘΕΕΤΑ + ΕΙ + ΟΥ + ΟΥ = 320 + 15 + 460 + 460 = 1255
Ο Θεός θέει από Ιουδαία προς την Αττική ή από Γαλιλαία προς την Βοιωτία.
ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ 22.16
ΠΕΤΡΟΥ Β΄ 1.19Ἐγὼ Ἰησοῦς ἔπεμψα τὸν ἄγγελόν μου μαρτυρῆσαι ὑμῖν ταῦτα ἐπὶ ταῖς ἐκκλησίαις. ἐγώ εἰμι ἡ ῥίζα καὶ τὸ γένος Δαυίδ, ὁ ἀστὴρ ὁ λαμπρός, ὁ πρωϊνός.
Το λαμπρό πρωινό άστρο, ο Φωσφόρος είναι ο πλανήτης Αφροδίτη. Ο Φωσφόρος θέει καθώς η τροχιακή του ταχύτητα είναι μεγαλύτερη από αυτήν της Γης:καὶ ἔχομεν βεβαιότερον τὸν προφητικὸν λόγον, ᾧ καλῶς ποιεῖτε προσέχοντες ὡς λύχνῳ φαίνοντι ἐν αὐχμηρῷ τόπῳ, ἕως οὗ ἡμέρα διαυγάσῃ καὶ φωσφόρος ἀνατείλῃ ἐν ταῖς καρδίαις ὑμῶν•
τροχιακή ταχύτητα Αφροδίτης = 35,0 χμ/δευτ.
τροχιακή ταχύτητα Γης = 29,8 χμ/δευτ.
Η ταχύτητα και η έλευση σχετίζονται με την εγγύτητα. Η ελάχιστη απόσταση της Αφροδίτης από την Γη είναι μικρότερη από αυτήν οποιουδήποτε άλλου πλανήτη.
d = 38.200.000 χμ
Στο πλανητικό σύστημα της Στερεάς Ελλάδος που έχει κωδικοποιηθεί στις πυραμίδες της Γκίζα, η Αφροδίτη αντιστοιχεί στο ψηλότερο βουνό Γκιόνα και στην Γκίζα στην πυραμίδα του Χεφρήνος. Η πυραμίδα αυτή όπως έγραψα έχει ύψος που κωδικοποιεί την λέξη Θεός αλλά βέβαια και την λέξη Ελλάς.
Καλέ μου Τανύπτερε...tanipteros έγραψε: ↑26 Μαρ 2022, 18:26εγώ προσπάθησα αλλά εσύ θες να μείνεις στην πλάνη σου...ό,τι και να κάνω είναι μάταιο...
καλή σου συνέχεια... ξέρεις υπάρχουν και αρχαία λεξικά όπως το ΜΕΓΑ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΟΝ και άλλα που έχουν την λέξη Θεός...
...κατ' αρχάς μην επαναλαμβάνεις ότι γράφω εγώ...

Έπειτα, όλα τα λεξικά έχουν την λέξη θεός.
Το Μέγα Ετυμολογικόν που αναφέρεις, είναι το Etymologicum magnum, ένα ελληνόγλωσσο λεξικό του 12ου αιώνος.
Και, όπως αναφέρει ΚΑΙ η Βικιπαίδεια...
...το λεξικό αυτό έχει μεγάλα λάθη στην ετυμολογία που επιχειρεί.Η αξία του λεξικού αυτού δεν είναι τόσο η παρεχόμενη ετυμολογία των λέξεων που σε πολλές των περιπτώσεων δεν είναι ορθή, όσο οι πληροφορίες που περιέχει σε άλλο λεξικολογικό υλικό και αποσπάσματα από συγγράμματα αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων που φέρονται να έχουν απολεσθεί.
Από την άλλη, ούτε ο Πλάτωνας ήταν ετυμολόγος, ούτε ο Ηρόδοτος. Και οι δύο, αναπαρήγαν απόψεις της εποχής των που πολλές ήταν λανθασμένες.
Οι σύγχρονοι λεξικογράφοι/ετυμολόγοι, δεν έχουν μπορέσει να τεκμηριώσουν την καταγωγή/ετυμολογία της λέξης θεός, γι' αυτό και την λογίζουν ως αγνώστου ετυμολογίας.
Αν τώρα εσύ ή κάποιος άλλος, θεωρείτε την ετυμολογία του Πλάτωνα σωστή, δικαίωμά σας,
Αλλά δεν μπορείτε να λέτε πως οι ετυμολόγοι συμφωνούν με τον Πλάτωνα ή με εσάς.
Η σημερινή (αύριο μπορεί να αλλάξει) γνώμη των γλωσσολόγων είναι πως η λέξη θεός είναι άγνωστης ετυμολογίας.
- tanipteros
συνεχίζεις τα δικά σου.... καλή τύχη !
θέλεις να πιστεύεις ότι οι γλωσσολόγοι δεν ξέρουν ... ό,τι θες εσύ ... χατήρι δεν σου χαλάω.. να σε κακοκαρδίσω γιατί ; ποιος είμαι εγώ ;
θέλεις να πιστεύεις ότι οι γλωσσολόγοι δεν ξέρουν ... ό,τι θες εσύ ... χατήρι δεν σου χαλάω.. να σε κακοκαρδίσω γιατί ; ποιος είμαι εγώ ;

Βρε συ...τι είναι αυτά που λες;tanipteros έγραψε: ↑26 Μαρ 2022, 20:27συνεχίζεις τα δικά σου.... καλή τύχη !

Ποιος πιστεύει πως οι γλωσσολόγοι δεν ξέρουν; ΕΣΥ το πιστεύεις!
Εσύ, διότι αγνοείς τους γλωσσολόγους και επικαλείσαι τον Πλάτωνα και τον Ηρόδοτο!
Εσύ, που έφερες το Μέγα Ετυμολογικόν ως τεκμήριο, την στιγμή που αυτό έχει αποδεδειγμένα σοβαρά λάθη στις ετυμολογήσεις του.
ΠΟΙΟΣ τα έγραψε αυτά;
tanipteros έγραψε: ↑26 Μαρ 2022, 18:32Ας πούμε το Ετυμολογικό Λεξικό του Σταύρου Βασδέκη λέει για το θεός:
αυτά μικρέ...
Εσύ φυσικά...tanipteros έγραψε: ↑26 Μαρ 2022, 18:26καλή σου συνέχεια... ξέρεις υπάρχουν και αρχαία λεξικά όπως το ΜΕΓΑ ΕΤΥΜΟΛΟΓΙΚΟΝ και άλλα που έχουν την λέξη Θεός...
Εγώ είμαι αυτός που σου έγραψα πως οι γλωσσολόγοι είναι αυτοί που έχουν κατατάξει την λέξη θεός στις λέξεις αγνώστου ετυμολογίας!!!
Και εσύ μου πιπιλάς τον Ηρόδοτο, τον Πλάτωνα και το Μέγα Ετυμολογικόν...
...νιώσε λίγο.
- Σπύρος
- Επικοινωνία:
Δεν μπορείς να πεις ότι μία ετυμολογία είναι λάθος διότι οι ειδικοί λένε ότι δεν ξέρουν πως ετυμολογείται. Αν βρούνε πως ετυμολογείται και πειστεί κανείς για την επιστημονικής τους επάρκεια τότε αλλάζει το πράγμα. Μέχρι τότε καλύτερα να βασιστούμε στους αρχαίους σοφούς.
Σπύρο, μήπως νομίζεις πως οι γλωσσολόγοι δεν έχουν σταθεί στις παλαιότερες/αρχαίες απόψεις;Σπύρος έγραψε: ↑26 Μαρ 2022, 22:04Δεν μπορείς να πεις ότι μία ετυμολογία είναι λάθος διότι οι ειδικοί λένε ότι δεν ξέρουν πως ετυμολογείται. Αν βρούνε πως ετυμολογείται και πειστεί κανείς για την επιστημονικής τους επάρκεια τότε αλλάζει το πράγμα. Μέχρι τότε καλύτερα να βασιστούμε στους αρχαίους σοφούς.
Αν ναι, κάνεις λάθος. Είναι το πρώτο πράγμα που κάνουν.
Όπως βλέπεις, ήδη έχουν αποκλείσει την παραγωγή της από το ρήμα Θέω...θεός, ήδη μυκηναϊκή 𐀳𐀃 (te-o). Πολλές εκδοχές ετυμολόγησης. Δε συνδέεται με τη λατινική deus, ούτε με λέξεις παλιότερων υποθέσεων (όπως θόος ή θέω. Πιθανολογείται αναγωγή σε θέμα που υπάρχει και στο τίθημι[1] ως εξής: πρωτοελληνική *tʰehós < πρωτοϊνδοευρωπαϊκή < *dʰéh₁s < *dʰeh₁- (κάνω, θέτω) + *-s
Πιθανολογείται αναγωγή στο Τίθημι...πιθανολογείται, δεν είναι σίγουρη.
Μην εξηγούμε το αυτονόητο πάνω από μία φορά...
Επίσης, κάποιες από τις παλιότερες υποθέσεις, ακόμα και "αρχαίων σοφών", δεν αιτιολογούνται με τους κανόνες φωνητικής της γλώσσας.
Οπότε, το τι έλεγαν οι αρχαίοι σοφοί, δεν είναι καθόλου ασφαλές...
Μπορείς να ανατρέξεις στις απόψεις του Αριστοτέλη για την εγκυμοσύνη και τα σχετικά.
Αν σε καλύπτει η συγκεκριμένη σοφία του Αριστοτέλη, ακολούθησε τις απόψεις του...
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Πρέπει να θεωρήσουμε ότι ο Θεός υπάρχει εάν δεν μπορούμε να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει;
από Άθεος » 13 Μάιος 2024, 08:14 » σε Θρησκειολογία - 456 Απαντήσεις
- 12213 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Άθεος
03 Μαρ 2025, 20:24
-
-
- 1 Απαντήσεις
- 400 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Unicex
07 Μαρ 2025, 10:12
-
-
Νέα δημοσίευση Υπάρχει Θεός;
από Α Φ Ρ Ο Δ Ι Τ Η 3 6 5 - 24_7 » 08 Σεπ 2024, 09:43 » σε Θρησκειολογία - 2671 Απαντήσεις
- 41372 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Citroenakias
12 Μάιος 2025, 16:13
-
-
-
Νέα δημοσίευση Υπάρχει ο Θεός των Γιουδαίων;
από taxalata xalasa » 19 Οκτ 2024, 19:07 » σε Θρησκειολογία - 202 Απαντήσεις
- 3730 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από taxalata xalasa