Ερώτηση για τους άλλους άθεους: Πως την παλεύετε την ιδέα του θανάτου;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Re: Ερώτηση για τους άλλους άθεους: Πως την παλεύετε την ιδέα του θανάτου;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 04 Απρ 2022, 15:34

tanipteros έγραψε:
04 Απρ 2022, 15:04
Νατάσα έγραψε:
04 Απρ 2022, 14:15
tanipteros έγραψε:
04 Απρ 2022, 12:56

τίποτα απλά θυμήθηκα κάποιες παγανιστικές ιδέες που βλέπω ότι τις ξέρεις και συ...
Δεν υπαρχει παγανισμος αγαπητε, υπαρχει μονο πλανη. Εγω ας πουμε που πιστευω ότι υπηρξαν και υπαρχουν οι θεοί, ειμαι παγανιστρια;
παγανίστρια δεν ξέρω αν είσαι..πάντως δεν είσαι Χριστιανή που πιστεύει σε έναν και μόνο Θεό. Από την στιγμή που αναγνωρίζεις πλήθος στο Θείο είσαι πολυθεϊστρια.
Χριστιανή είναι. Λιακοπουλική. Σου μιλάει για Χριστό. Ε, κάπου μπάστα. Πασιφανής η τοποθέησή της, με μια εσάνς ''κρυμμένης αλήθειας''. Άντε ξάπλωσε σε κανα ανάκλιντρο, ντιβάνι, καναπέ. Πάνε ρε παιδάκι μου στην κρεβατοκάμαρά σου στην τελική και ψώνισε με 6,99 έουρος, το νέο βιβλίο περί Νεφελίμ με νέες συνταγές ''Σπανακόρυζου, από Ανδρομέδα, ντελίβερυ με χόβερκραφτ, στην πόρτα σας.''
Γελοιότητες.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 04 Απρ 2022, 15:36

Πασιφάη έγραψε:
04 Απρ 2022, 15:25
Το ίδιο φυσικά, ισχύει και στον αντίποδα.Πατάμε στο θείο που θεωρούμε θέσφατο, για να δώσουμε εξήγηση, στο ανεξήγητο. Αν σε καλύπτει αυτό, με γειά σου και χαρά σου Εγώ πέρασα μια διαδικασία νοητικά, προκειμένου να βάλω το μυαλό μου σε μια σειρά, έπειτα από χίλιες δυο θεωρίες. Απλά χάνεσαι.
Ψιτ. Ακόμη και τα προσωνύμια ,σου δείχνουν το δρόμο της τοποθετησης στα πράγματα. Αρκεί να επιθυμείς να τον δεις.
Μην ξεχνάς τον αντίποδα. Το επισημαίνω δεύτερη φορά, σε 5 γραμμές κείμενο.
Αυτό το απόσπασμα δεν το κατάλαβα πολύ καλά. Δεν χρειάζεται να το εξηγήσεις.
Λόγω ενασχόλησης με την φυσική τα βλέπω κατ΄αυτόν τον τρόπο. Σαν παιχνίδι.
Ας πούμε η Αθηνά έχει ετυμολογία "ο νους του θεού", είναι το λογισμικό του κόσμου μας (εγώ ειμί παν το γεγονός, και ον και εσόμενον) κ.ο.κ.
Όσο για τα υπόλοιπα, δεν ξέρω αν εννοείς τα nicknames εδώ, ότι το Antares π.χ. είναι δήθεν σατανικό. Δεν πιστεύω σε αυτά, μου τα έχουν πει αναλυτικά για το άτομό μου, με τι έχω μπλέξει.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antares την 04 Απρ 2022, 16:45, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 04 Απρ 2022, 15:53

Νατάσα έγραψε:
04 Απρ 2022, 14:28
Λοξίας έγραψε:
04 Απρ 2022, 14:26
Νατάσα έγραψε:

Δεν υπαρχει παγανισμος αγαπητε, υπαρχει μονο πλανη. Εγω ας πουμε που πιστευω ότι υπηρξαν και υπαρχουν οι θεοί, ειμαι παγανιστρια;
Ποιοι θεοί υπήρξαν και υπάρχουν Νατάσσα; Ποιους λες;
Εννοω τους γνωστους 12 συν κατι χιλιαδες ακομα. Ζουν αναμεσα μας. :wink
Αχά!
Μια όλοι αυτοί οι θεοί, μια ο Λιακόπουλος...ε, δεν σε λες και χριστιανή... :lol:

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 04 Απρ 2022, 17:42

tanipteros έγραψε:
Νατάσα έγραψε:
tanipteros έγραψε:
04 Απρ 2022, 12:56

τίποτα απλά θυμήθηκα κάποιες παγανιστικές ιδέες που βλέπω ότι τις ξέρεις και συ...
παγανίστρια δεν ξέρω αν είσαι..πάντως δεν είσαι Χριστιανή που πιστεύει σε έναν και μόνο Θεό. Από την στιγμή που αναγνωρίζεις πλήθος στο Θείο είσαι πολυθεϊστρια.
Θα το γραψω και σε σενα εδω και στον Λοξια, τους θεους τους θεωρω ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ! Ετσι οπως ακριβως το πιστευει και ο Δημοσθενης! Τίποτε περισσότερο, τιποτε λιγοτερο. Και όταν τους εστειλε ο Θεος στην γη για να θυμησουν στους ανθρωπους την υπαρξη του ΕΝΟΣ τριαδικου Θεου και να τον παρακαλουν και να τον δοξολογουν, εκείνοι παραστρατησαν και πιστεψαν αυτους ως θεους! Εκαναν βεβαια λαθος!
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 04 Απρ 2022, 17:46

Λοξίας έγραψε:
04 Απρ 2022, 15:53
Νατάσα έγραψε:
Λοξίας έγραψε:
04 Απρ 2022, 14:26

Ποιοι θεοί υπήρξαν και υπάρχουν Νατάσσα; Ποιους λες;
Αχά!
Μια όλοι αυτοί οι θεοί, μια ο Λιακόπουλος...ε, δεν σε λες και χριστιανή... :lol:
Σου γραφω εδω Λοξια ακριβως οτι εγραψα και στον Τανυπτερο, τους θεους αυτους τους θεωρω ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ! Ετσι οπως ακριβως το πιστευει και ο Δημοσθενης! Τίποτε περισσότερο, τιποτε λιγοτερο. Και όταν τους εστειλε ο Θεος στην γη για να θυμησουν στους ανθρωπους την υπαρξη του ΕΝΟΣ τριαδικου Θεου και να τον παρακαλουν και να τον δοξολογουν, εκείνοι παραστρατησαν και πιστεψαν αυτους ως θεους! Εκαναν βεβαια λαθος! Με καταλαβαίνεις σε τι πιστευω;
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 04 Απρ 2022, 17:57

Νατάσα έγραψε:
04 Απρ 2022, 17:46
Λοξίας έγραψε:
Νατάσα έγραψε:

Αχά!
Σου γραφω εδω Λοξια ακριβως οτι εγραψα και στον Τανυπτερο, τους θεους αυτους τους θεωρω ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ! Ετσι οπως ακριβως το πιστευει και ο Δημοσθενης! Τίποτε περισσότερο, τιποτε λιγοτερο. Και όταν τους εστειλε ο Θεος στην γη για να θυμησουν στους ανθρωπους την υπαρξη του ΕΝΟΣ τριαδικου Θεου και να τον παρακαλουν και να τον δοξολογουν, εκείνοι παραστρατησαν και πιστεψαν αυτους ως θεους! Εκαναν βεβαια λαθος! Με καταλαβαίνεις σε τι πιστευω;
Δεν είμαι σίγουρος Νατάσσα πως καταλαβαίνω σε τι ακριβώς πιστεύεις. Δεν γνωρίζω κάποια θρησκεία ή παρακλάδι αυτής, που να πρεσβεύει πως οι Ολύμπιοι θεοί και κάποιες άλλες χιλιάδες θεών άλλων θρησκειών, είναι άγγελοι του χριστιανικού θεού! Και πως τους απέστειλε μερικές χιλιάδες χρόνια πριν τον Χριστό, για να θυμίσουν στους ανθρώπους την ύπαρξη του χριστιανικού θεού!
Πάντως, ορθόδοξο χριστιανισμό ή καθολικισμό ή προτεσταντισμό δεν το λες!

Άβαταρ μέλους
Νατάσα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νατάσα » 04 Απρ 2022, 17:59

Λοξίας έγραψε:
04 Απρ 2022, 17:57
Νατάσα έγραψε:
Λοξίας έγραψε:

Αχά!
Δεν είμαι σίγουρος Νατάσσα πως καταλαβαίνω σε τι ακριβώς πιστεύεις. Δεν γνωρίζω κάποια θρησκεία ή παρακλάδι αυτής, που να πρεσβεύει πως οι Ολύμπιοι θεοί και κάποιες άλλες χιλιάδες θεών άλλων θρησκειών, είναι άγγελοι του χριστιανικού θεού! Και πως τους απέστειλε μερικές χιλιάδες χρόνια πριν τον Χριστό, για να θυμίσουν στους ανθρώπους την ύπαρξη του χριστιανικού θεού!
Ειναι η λιακοπουλικη θεωρηση των θεολογικων πραγματων, γι αυτο και φωναζα και φωναζω ότι η επισημη εκκλησία τηρει σιγη επικινδυνη και κακως το κανει αυτο και ΠΡΕΠΕΙ να μιλησει επιτελους καποια ωρα. Αν και νομιζω ότι δεν θα γίνει ποτε αυτο...
"Άχρι καιρού..."

Άβαταρ μέλους
Λοξίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 04 Απρ 2022, 18:03

Νατάσα έγραψε:
04 Απρ 2022, 17:59
Λοξίας έγραψε:
04 Απρ 2022, 17:57
Νατάσα έγραψε:
Δεν είμαι σίγουρος Νατάσα πως καταλαβαίνω σε τι ακριβώς πιστεύεις. Δεν γνωρίζω κάποια θρησκεία ή παρακλάδι αυτής, που να πρεσβεύει πως οι Ολύμπιοι θεοί και κάποιες άλλες χιλιάδες θεών άλλων θρησκειών, είναι άγγελοι του χριστιανικού θεού! Και πως τους απέστειλε μερικές χιλιάδες χρόνια πριν τον Χριστό, για να θυμίσουν στους ανθρώπους την ύπαρξη του χριστιανικού θεού!
Ειναι η λιακοπουλικη θεωρηση των θεολογικων πραγματων, γι αυτο και φωναζα και φωναζω ότι η επισημη εκκλησία τηρει σιγη επικινδυνη και κακως το κανει αυτο και ΠΡΕΠΕΙ να μιλησει επιτελους καποια ωρα. Αν και νομιζω ότι δεν θα γίνει ποτε αυτο...
Α, είναι η Λιακοπούλειος θρησκεία...πως ονομάζεται; Λιακοπουλισμός;
Α ρε Νατάσα...

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 04 Απρ 2022, 18:13

:g018:
Νατάσα έγραψε:
jey_pap έγραψε:
04 Απρ 2022, 12:58
.
Η καταναγκαστική επίδειξη χιουμοριστικού ύφους, μπορεί να είναι και ακραία "αμυντική" μέθοδος. Η ανάγκη να 'μαστε διαρκώς "διασκεδαστικοί", αποφεύγοντας να νοιώθουμε το αναπόφευκτο άλγος που προκαλούν υπαρξιακά ερωτήματα, είναι χαρακτηριστικό της υπομανιακής προσωπικότητας, ένας τύπος προσωπικότητας που τις περισσότερες φορές απαντάται στο μεταιχμιακό επίπεδο.
Ένα μεγάλο μέρος της χρήσης χιούμορ είναι "αμυντικό".
Μέσα απ' αυτό μπορούμε να καταστήσουμε γελοιώδεις κάποιες καταστάσεις που φοβόμαστε, να αναγνωρίζουμε με μεταμφιεσμένο τρόπο σκληρές πραγματικότητας, και να μορφοποιούμε τον πόνο σε θυμηδία.

Nancy McWiliams "Pcychoanalytic Diagnosis"
:goodpost:
:g018:
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 04 Απρ 2022, 18:25

Τελικα, για ποιο λογο περναγε ο χριστος απο κλειστες πορτες και παραθυρα δεν σας εχει εξηγησει ο λιακοτρελος;

δεν ειχε πομολο η πορτα; εκανε show και επιδειξη... ποιον λογο ειχε να περασει μεσα απο κλειστες πορτες και παραθυρα;

γιατι πηγε να τoυς βρει και να περασει την κλειστη πορτα και παραθυρο και δεν τους μετεφερε πετωντας η με αλλο μαγικο τροπο εκει που ηταν αυτος;

δεν τρολαρω..... σε ρωταω για δευτερη φορα να μας εξηγησεις αυτα που γραφεις και πιστευεις.... και μην αρχισεις τα Άγνωσται αι βουλαί του Κυρίου γιατι τα προβατα το ιδιο βελαζουν μεταξυ τους για τον τζομπανη, αλλα στο τελος για σφαγη τα παει ολα.... γνωσται αι βουλαι του κυριου τζομπανη... αν δεν εισαι προβατο στο κοπαδι του βεβαια...
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 04 Απρ 2022, 20:14

Νατάσα έγραψε:
04 Απρ 2022, 17:42
tanipteros έγραψε:
Νατάσα έγραψε:

Θα το γραψω και σε σενα εδω και στον Λοξια, τους θεους τους θεωρω ΑΓΓΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΤΡΙΑΔΙΚΟΥ ΘΕΟΥ! Ετσι οπως ακριβως το πιστευει και ο Δημοσθενης! Τίποτε περισσότερο, τιποτε λιγοτερο. Και όταν τους εστειλε ο Θεος στην γη για να θυμησουν στους ανθρωπους την υπαρξη του ΕΝΟΣ τριαδικου Θεου και να τον παρακαλουν και να τον δοξολογουν, εκείνοι παραστρατησαν και πιστεψαν αυτους ως θεους! Εκαναν βεβαια λαθος!
Καλά αντί να διαβάσεις Ελληνική Γραμματεία πας και διαβάζεις Λιακόπουλο.... που γράφει ένα σωρό ψευτιές από το κεφάλι του...
Η επίσιμη θέση της Ορθοδοξίας για τις άλλες θρησκείες και μάλιστα ειδωλολατρικές είναι ότι είναι του Σατανά.
Σε κάθε βάφτιση μαζί με τον εξορκισμό που υφίσταται το κάθε βρέφος διαβάζεται και ειδική ευχή κατά της ειδωλολατρείας... και συ τώρα μου λες ότι οι θεοί ήταν Άγγελοι...???
Τρικυμία εν κρανίο... ανάλογα με τις προτιμήσεις του κάθε ενός βγάζετε και νέες αιρέσεις...διότι η Λιακοπουλική θεώρηση είναι ένα έργο "αχαλίνωτης επιστημονικής φαντασίας" όπως έλεγε και ο Λιακό όταν τον ζορίζαν... διότι αν τολμήσει να πει ότι είναι αλήθεια πάει για αίρεση...
δεν βγαίνουνε...δεν βγαίνουνε, τα δόλια τα κατσίκια μας...
και μεις θα παλαβωσουμε..με όλα μας τα δίκια μας...!!!
:smt005:

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 04 Απρ 2022, 20:16

Πασιφάη έγραψε:
04 Απρ 2022, 15:34
tanipteros έγραψε:
Νατάσα έγραψε:

Χριστιανή είναι. Λιακοπουλική. ...
Γελοιότητες.
το κατάλαβα.... μόνο που ο Λιακό είναι αιρετικός για την Ορθοδοξία

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 04 Απρ 2022, 20:17

axilmar έγραψε:
04 Απρ 2022, 11:13
Γιατι θα ειναι ειρωνεια; καθολου ειρωνεια δεν θα ειναι. Ζεις οπως μπορεις καλυτερα, πολλες στιγμες τις απολαμβανεις, τελικα πεθαινεις. Γιατι να μην ζησεις ομορφες στιγμες δλδ;

Οι πληροφοριες δεν καταγραφονται αλλου και αυτο ειναι εμφανες απο ανθρωπους που εχουν ασθενειες που ειναι εκφυλιστικες για τον εγκεφαλο: οι εμπειριες αυτες χανονται και ποτε δεν επανερχονται.
Μπορείς πχ να σκοτώσεις μερικούς για εξάσκηση στο σημάδι. Τι σημασία θα έχει;

Ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης.

Το άλλο που λες καταρρίπτεται εύκολα, π.χ. στον υπολογιστή έχεις data στον σκληρό δίσκο. Αν κόψεις το καλώδιο τα data δεν χάνονται, μόνο η πρόσβαση σε αυτά. Οπότε δεν αποδεικνύεται τίποτα με αυτό που λες.

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 04 Απρ 2022, 20:24

Ο Λιακόπουλος έχει πολλές αντιγραφές από ξένους. Ένα βιβλίο έχω διαβάσει και τα 2/3 ήταν αντιγραφές από ξένους (Erich von Daeniken, Maximillien de Lafayette, Zecharia Sitchin και άλλους που δεν ξέρω, θα είναι το υπόλοιπο 1/3).
Για το 96% της ελληνικής γραμματείας που καταστράφηκε; Δεν γίνεται κάπου θα έχουν σωσμένα, κρυμμένα, κείμενα.

Άβαταρ μέλους
tanipteros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από tanipteros » 04 Απρ 2022, 21:00

Antares έγραψε:
04 Απρ 2022, 20:24
Ο Λιακόπουλος έχει πολλές αντιγραφές από ξένους. Ένα βιβλίο έχω διαβάσει και τα 2/3 ήταν αντιγραφές από ξένους (Erich von Daeniken, Maximillien de Lafayette, Zecharia Sitchin και άλλους που δεν ξέρω, θα είναι το υπόλοιπο 1/3).
Για το 96% της ελληνικής γραμματείας που καταστράφηκε; Δεν γίνεται κάπου θα έχουν σωσμένα, κρυμμένα, κείμενα.
Ο Λιακόπουλος εμπορεύεται όλους αυτούς που ανάφερες. Είναι της εναλλακτικής θεώρησης των πραγμάτων, της συνομοσιολογίας κτλ...
Και έτσι είπε να κάνει και την δικιά του σειρά βιβλίων με επιρροές από αυτούς που είπες...

Στην αρχή έλεγε ότι αυτά που γράφει είναι γραμμένα σε βιβλιοθηκες στο Άγιο Όρος και στα χάλκινα βιβλία (άλλη φαντασία).
Όταν όμως τον ζορίσανε έλεγε ότι γράφει ένα μυθιστόρημα αχαλίνωτης φαντασίας...
Γενικά πουλούσε τα βιβλία του κάτω από το πέπλο της "αληθοφάνειας"... και της αποκάλυψης στοιχείων που μόνο αυτός είχε...

Γνώρισα ένα φοιτητή φιλολογίας που δούλευε στο μεταφραστικό τμήμα του Λιακό και του έκανε παράπονα ότι τον πίεζε να γράψει μετάφραση από αρχαίο κείμενο που δεν ήταν η σωστή... μάλιστα του έλεγε "εσύ έτσι θα το γράψεις...αλλιώς απολύεσαι...". Από αυτό και μόνο καταλαβαίνεις τι αυθαιρεσίες έχει η φαντασία του και το φανταστικό του έργο.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών