Χριστιανοί δεν είναι μόνον οι Ορθόδοξοι. Απλά το αναφέρω.tanipteros έγραψε: ↑04 Απρ 2022, 20:16το κατάλαβα.... μόνο που ο Λιακό είναι αιρετικός για την ΟρθοδοξίαΠασιφάη έγραψε: ↑04 Απρ 2022, 15:34Χριστιανή είναι. Λιακοπουλική. ...tanipteros έγραψε: ↑04 Απρ 2022, 15:04
παγανίστρια δεν ξέρω αν είσαι..πάντως δεν είσαι Χριστιανή που πιστεύει σε έναν και μόνο Θεό. Από την στιγμή που αναγνωρίζεις πλήθος στο Θείο είσαι πολυθεϊστρια.
Γελοιότητες.
Ερώτηση για τους άλλους άθεους: Πως την παλεύετε την ιδέα του θανάτου;
Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ
Re: Ερώτηση για τους άλλους άθεους: Πως την παλεύετε την ιδέα του θανάτου;
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
Antares έγραψε: ↑04 Απρ 2022, 15:36Αυτό το απόσπασμα δεν το κατάλαβα πολύ καλά. Δεν χρειάζεται να το εξηγήσεις.Πασιφάη έγραψε: ↑04 Απρ 2022, 15:25Το ίδιο φυσικά, ισχύει και στον αντίποδα.Πατάμε στο θείο που θεωρούμε θέσφατο, για να δώσουμε εξήγηση, στο ανεξήγητο. Αν σε καλύπτει αυτό, με γειά σου και χαρά σου Εγώ πέρασα μια διαδικασία νοητικά, προκειμένου να βάλω το μυαλό μου σε μια σειρά, έπειτα από χίλιες δυο θεωρίες. Απλά χάνεσαι.
Ψιτ. Ακόμη και τα προσωνύμια ,σου δείχνουν το δρόμο της τοποθετησης στα πράγματα. Αρκεί να επιθυμείς να τον δεις.
Μην ξεχνάς τον αντίποδα. Το επισημαίνω δεύτερη φορά, σε 5 γραμμές κείμενο.
Λόγω ενασχόλησης με την φυσική τα βλέπω κατ΄αυτόν τον τρόπο. Σαν παιχνίδι.
Ας πούμε η Αθηνά έχει ετυμολογία "ο νους του θεού", είναι το λογισμικό του κόσμου μας (εγώ ειμί παν το γεγονός, και ον και εσόμενον) κ.ο.κ.
Όσο για τα υπόλοιπα, δεν ξέρω αν εννοείς τα nicknames εδώ, ότι το Antares π.χ. είναι δήθεν σατανικό. Δεν πιστεύω σε αυτά, μου τα έχουν πει αναλυτικά για το άτομό μου, με τι έχω μπλέξει.

Όντως. Άστο καλλίτερα.

''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
- έργο_μακέτο
- Phorum.gr user: έργο μακέτο
Οι περισσότεροι χριστιανοί τα τελευταία 50 χρόνια έχουν πλάσει έναν Χριστό στα μέτρα τους. Έχουν αφαιρέσει όλη την καφρίλα και έχουν κρατήσει όλο το wishy washy.
Post-modern religion.
Post-modern religion.
- Have you been to Samos ?
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.
- Yes I have!
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Μα η θρησκεία είναι φιλοσοφία οπότε είναι απόλυτα υγιές να έχει ο καθένας την δική του οπτική. Μόνο για αποδεδειγμένα πράγματα οι διαφορετικές οπτικές είναι κάτι λάθος.έργο_μακέτο έγραψε: ↑05 Απρ 2022, 21:04Οι περισσότεροι χριστιανοί τα τελευταία 50 χρόνια έχουν πλάσει έναν Χριστό στα μέτρα τους. Έχουν αφαιρέσει όλη την καφρίλα και έχουν κρατήσει όλο το wishy washy.
Post-modern religion.
- BigChiefWahoo
- Phorum.gr user: Wahoo
"Εκεί θα είναι το κλάμα και το τρίξιμο των δοντιών"
Η φράση αυτή από τα Ευαγγέλια με έχει σημαδέψει.
Και την λέει συχνά,ο Ιησούς Χριστός.
Αναφερόμενος φυσικά στη ζωή μετά θάνατον,εάν σε αυτόν πάει κανείς απροετοίμαστος.
Και με τρομάζει το γεγονός ότι εγώ πάω απροετοίμαστος - προς το παρόν τουλάχιστον.
Πιστεύω ακλόνητα στη ζωή μετά θάνατον και ως εκ τούτου νομίζω πως η ευκαιρία να διορθώσω τα εσωτερικά μου λάθη και να αναγεννηθώ,μου δίνεται ενόσω βρίσκομαι εν ζωή.
Οπότε καλό είναι όσο μεγαλώνω,να εξαλείφω τα πάθη μου και να αφιερώνω περισσότερο χρόνο στην προετοιμασία της ψυχής για το αιώνιο ταξίδι.
Αναφερόμενος φυσικά στη ζωή μετά θάνατον,εάν σε αυτόν πάει κανείς απροετοίμαστος.
Και με τρομάζει το γεγονός ότι εγώ πάω απροετοίμαστος - προς το παρόν τουλάχιστον.
Πιστεύω ακλόνητα στη ζωή μετά θάνατον και ως εκ τούτου νομίζω πως η ευκαιρία να διορθώσω τα εσωτερικά μου λάθη και να αναγεννηθώ,μου δίνεται ενόσω βρίσκομαι εν ζωή.
Οπότε καλό είναι όσο μεγαλώνω,να εξαλείφω τα πάθη μου και να αφιερώνω περισσότερο χρόνο στην προετοιμασία της ψυχής για το αιώνιο ταξίδι.
- έργο_μακέτο
Για τον χριστιανισμό μιλάμε πάντα. Που υπάρχουν 15.565 δογματικές παραλλαγές, και η κάθε μια θεωρεί τις υπόλοιπες 15.564 ότι είναι του σατανά και τις κατονομάζει ως αιρέσεις.Green Dragon έγραψε: ↑05 Απρ 2022, 21:07Μα η θρησκεία είναι φιλοσοφία οπότε είναι απόλυτα υγιές να έχει ο καθένας την δική του οπτική. Μόνο για αποδεδειγμένα πράγματα οι διαφορετικές οπτικές είναι κάτι λάθος.έργο_μακέτο έγραψε: ↑05 Απρ 2022, 21:04Οι περισσότεροι χριστιανοί τα τελευταία 50 χρόνια έχουν πλάσει έναν Χριστό στα μέτρα τους. Έχουν αφαιρέσει όλη την καφρίλα και έχουν κρατήσει όλο το wishy washy.
Post-modern religion.
- Yes I have!
- Yes I have!
- Green Dragon
- Phorum.gr user: Green Dragon
Νόμιζα ότι αναφερόσουν στην προσωπική άποψη του καθενός.έργο_μακέτο έγραψε: ↑05 Απρ 2022, 21:13Για τον χριστιανισμό μιλάμε πάντα. Που υπάρχουν 15.565 δογματικές παραλλαγές, και η κάθε μια θεωρεί τις υπόλοιπες 15.564 ότι είναι του σατανά και τις κατονομάζει ως αιρέσεις.Green Dragon έγραψε: ↑05 Απρ 2022, 21:07Μα η θρησκεία είναι φιλοσοφία οπότε είναι απόλυτα υγιές να έχει ο καθένας την δική του οπτική. Μόνο για αποδεδειγμένα πράγματα οι διαφορετικές οπτικές είναι κάτι λάθος.
Όταν έχασα κάποιον δικό μου, άρχισα να την παλεύω με θεωρίες φυσικής, περί πολλαπλών συμπάντων η και άπειρου σύμπαντος.
Αν το σύμπαν είναι άπειρο, θα ξαναγεννηθώ και εγώ με την συνείδηση μου ίδια, όπως και όλοι οι υπόλοιποι.
Αν το σύμπαν είναι άπειρο, θα ξαναγεννηθώ και εγώ με την συνείδηση μου ίδια, όπως και όλοι οι υπόλοιποι.
- lonelyrider
- Phorum.gr user: lonelyrider
Πραγματικά η κόλαση θα είναι φρικτή όχι μόνο για αυτά που θα συμβαίνουν εκεί μέσα αλλά και για την διάρκειά της που δε θα τελειώνει ποτέ για τους κολασμένους.BigChiefWahoo έγραψε: ↑05 Απρ 2022, 21:11"Εκεί θα είναι το κλάμα και το τρίξιμο των δοντιών"
Γι αυτό και ο Δάντης Αλιγκιέρι αν και μη ορθόδοξος, στο περίφημο έργο του "Θεία κωμωδία" γράφει όσον αφορά την κόλαση, ότι στην πύλη της γράφει μια επιγραφή "όσοι μπαίνετε εδώ μέσα, κάθε ελπίδα να βγείτε, αφήστε την απ έξω".
"Οἶδά σου τὰ ἔργα, ὅτι οὔτε ψυχρὸς εἶ οὔτε ζεστός· ὄφελον ψυχρὸς ἦς ἢ ζεστός, οὕτως ὅτι χλιαρὸς εἶ, καὶ οὔτε ζεστὸς οὔτε ψυχρός, μέλλω σε ἐμέσαι ἐκ τοῦ στόματός μου." (Αποκάλυψη 3,15-16)
- έργο_μακέτο
Η προσωπική άποψη τους καθενός μπορεί να είναι οποιαδήποτε. Το ίδια και η αυτοεικόνα του. Οι λέξεις όμως έχουν συγκεκριμένο νοηματικό περιεχόμενο, το οποίο το καθορίζει η κοινωνία, κι όχι το μεμονωμένο άτομο.Green Dragon έγραψε: ↑05 Απρ 2022, 21:15Νόμιζα ότι αναφερόσουν στην προσωπική άποψη του καθενός.έργο_μακέτο έγραψε: ↑05 Απρ 2022, 21:13Για τον χριστιανισμό μιλάμε πάντα. Που υπάρχουν 15.565 δογματικές παραλλαγές, και η κάθε μια θεωρεί τις υπόλοιπες 15.564 ότι είναι του σατανά και τις κατονομάζει ως αιρέσεις.Green Dragon έγραψε: ↑05 Απρ 2022, 21:07Μα η θρησκεία είναι φιλοσοφία οπότε είναι απόλυτα υγιές να έχει ο καθένας την δική του οπτική. Μόνο για αποδεδειγμένα πράγματα οι διαφορετικές οπτικές είναι κάτι λάθος.
Ένας άνθρωπος που δεν έχει κάνει ποτέ του σεξ μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του playboy, επειδή κάνει φανταστικό σεξ με όποια γυναίκα δει μπροστά του. Η λέξη "playboy" έχει όμως συγκεκριμένο περιεχόμενο. Αν βγει και πει "είμαι playboy" στην καλύτερη περίπτωση θα του εξηγήσει κάποιος για ποιόν λόγο δεν είναι, στην χειρότερη θα γελάσει.
- Yes I have!
- Yes I have!
στην Ορθοδοξια η κολαση εχει παρομοιαστει και ως ενας τοπος απεραντης μοναξιαςlonelyrider έγραψε: ↑05 Απρ 2022, 21:18Πραγματικά η κόλαση θα είναι φρικτή όχι μόνο για αυτά που θα συμβαίνουν εκεί μέσα αλλά και για την διάρκειά της που δε θα τελειώνει ποτέ για τους κολασμένους.BigChiefWahoo έγραψε: ↑05 Απρ 2022, 21:11"Εκεί θα είναι το κλάμα και το τρίξιμο των δοντιών"
Γι αυτό και ο Δάντης Αλιγκιέρι αν και μη ορθόδοξος, στο περίφημο έργο του "Θεία κωμωδία" γράφει όσον αφορά την κόλαση, ότι στην πύλη της γράφει μια επιγραφή "όσοι μπαίνετε εδώ μέσα, κάθε ελπίδα να βγείτε, αφήστε την απ έξω".
- έργο_μακέτο
....
- Yes I have!
- Yes I have!
Kotas έγραψε: ↑05 Απρ 2022, 21:40στην Ορθοδοξια η κολαση εχει παρομοιαστει και ως ενας τοπος απεραντης μοναξιαςlonelyrider έγραψε: ↑05 Απρ 2022, 21:18Πραγματικά η κόλαση θα είναι φρικτή όχι μόνο για αυτά που θα συμβαίνουν εκεί μέσα αλλά και για την διάρκειά της που δε θα τελειώνει ποτέ για τους κολασμένους.BigChiefWahoo έγραψε: ↑05 Απρ 2022, 21:11"Εκεί θα είναι το κλάμα και το τρίξιμο των δοντιών"
.
Εσύ πρέπει νάχεις διαβάσει αλλουνού παπαπά ευαγγέλιο.....

Στάζουν Δικαιοσύνη πάντως αυτά τα γαμημένα σενάρια.....

Οι Υαινες είναι μικρά χνουδωτά γατάκια μπροστά στη Δικαιοσύνη του θείου.....

.

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία
Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...
- taxalata xalasa
οπως λεμε Ελληνες δεν ειναι μονο οι Αθηναιοι. Απλά το αναφέρω.
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
- taxalata xalasa
δεν ειναι καν αιρεσηΝατάσα έγραψε: ↑05 Απρ 2022, 10:16Δεν ειναι αιρεση λεμε, αυτο που λεει συνεχεια στις εκπομπες του είναι το "Ιησους Χριστος νικά"!!!! Εχει τον Χριστο για αρχηγο, όπως και ο χριστιανισμος και μου λες οτι ειναι αιρετικος;;; Αι, φυγε απο δω περα χριστιανε μου!!!
ειναι εξαιρεση
6αιρεση
6

6

επεσε...
SpoilerShow

SpoilerShow

Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ιανουάριος, ο πιο ξενέρωτος μήνας του χρόνου -- πως την παλεύετε το Γενάρη;
από Έκτωρ Φοίνιξ » 01 Ιαν 2025, 13:02 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 23 Απαντήσεις
- 511 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Στύξ
03 Ιαν 2025, 00:55
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μάθημα συμπεριφοράς από άθεους προς αγνωστικιστές
από Άθεος » 20 Μάιος 2024, 08:24 » σε Θρησκειολογία - 142 Απαντήσεις
- 3703 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Πασιφάη
25 Μάιος 2024, 22:18
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η ανάρτηση που ταρακούνησε τους αγγλόφωνους δήθεν άθεους.
από Άθεος » 19 Νοέμ 2024, 10:49 » σε Θρησκειολογία - 26 Απαντήσεις
- 644 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Άθεος
21 Νοέμ 2024, 10:57
-
-
-
Νέα δημοσίευση Εφοδιαστική αλυσίδα του θανάτου
από Ληστοσυμμορίτης » 29 Απρ 2024, 16:05 » σε Εθνικά Θέματα - 31 Απαντήσεις
- 1557 Προβολές
-