Ερώτηση για τους άλλους άθεους: Πως την παλεύετε την ιδέα του θανάτου;

Θρησκείες, Θεοί και παραδόσεις.

Συντονιστής: ΟΥΤΙΣ

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa

Re: Ερώτηση για τους άλλους άθεους: Πως την παλεύετε την ιδέα του θανάτου;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 06 Απρ 2022, 04:32

AOC έγραψε:
05 Απρ 2022, 21:15
Όταν έχασα κάποιον δικό μου, άρχισα να την παλεύω με θεωρίες φυσικής, περί πολλαπλών συμπάντων η και άπειρου σύμπαντος.
Αν το σύμπαν είναι άπειρο, θα ξαναγεννηθώ και εγώ με την συνείδηση μου ίδια, όπως και όλοι οι υπόλοιποι.
αn θα ξαναγεννηθεις, τοτε εισαι ηδη ξαναγεννημενος....

ποιος εισαι απο το παρελθον που ξαναγεννιεται μεχρι σημερα και θα ξαναγεννηθει αυριο;

χου αρ γιου;
Πολλών δ’ ανθρώπων ίδεν άστεα και νόον έγνων.

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 06 Απρ 2022, 07:58

Νατάσα έγραψε:
05 Απρ 2022, 10:16
tanipteros έγραψε:
04 Απρ 2022, 21:04
stavmanr έγραψε:
04 Απρ 2022, 21:01

Ομολογώ ότι πρόκειται για εξαιρετική θεολογική σύλληψη.
Θα την σκεφτώ... :smt023
Αίρεση ! 100%
Δεν ειναι αιρεση λεμε, αυτο που λεει συνεχεια στις εκπομπες του είναι το "Ιησους Χριστος νικά"!!!! Εχει τον Χριστο για αρχηγο, όπως και ο χριστιανισμος και μου λες οτι ειναι αιρετικος;;; Αι, φυγε απο δω περα χριστιανε μου!!!

.

Μέχρι εδώ έχει φτάσει η μυρωδιά καμμένου παιδιά.....όχι άλλο Λιακοπούλιο κάρβουνο.....Αγιο και Προφήτη θα τον κάνετε στό Τέλος..... :oops:

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

axilmar
Phorum.gr user: axilmar

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από axilmar » 06 Απρ 2022, 10:54

Green Dragon έγραψε:
05 Απρ 2022, 16:19
axilmar έγραψε:
05 Απρ 2022, 10:19
Green Dragon έγραψε:
04 Απρ 2022, 20:17

Μπορείς πχ να σκοτώσεις μερικούς για εξάσκηση στο σημάδι. Τι σημασία θα έχει;

Ματαιότης ματαιοτήτων, τα πάντα ματαιότης.

Το άλλο που λες καταρρίπτεται εύκολα, π.χ. στον υπολογιστή έχεις data στον σκληρό δίσκο. Αν κόψεις το καλώδιο τα data δεν χάνονται, μόνο η πρόσβαση σε αυτά. Οπότε δεν αποδεικνύεται τίποτα με αυτό που λες.
Και μετα θανατον ζωη να υπηρχε, παλι ισχυει το 'ματαιοτης ματαιοτητων τα παντα ματαιοτης'. Ειδικα εαν στην μετα θανατον ζωη ζεις αιωνια χωρις κανεναν σκοπο.

Οποτε τελικος σκοπος δεν υπαρχει, ειτε ετσι ειτε αλλιως. Γι'αυτο φροντιζουμε να περναμε καλα χωρις να γινουμε βαρος στους αλλους.

Το παραδειγμα σου ειναι τελειως αστοχο γιατι ο εγκεφαλος δεν εχει καλωδια και μνημη, οι νευρωνες οταν καταστραφουν οχι μονο φαινονται οτι καταστραφηκαν αλλα δεν ξαναφτιαχνονται κιολας. Οι χαμενες εμπειριες ποτε δεν επανερχονται και σε κανεναν που εχει υποστει εγκεφαλικη βλαβη.
Αν ξαναδιαβάσεις τα μηνύματά μου θα δεις ότι δεν μιλάω για μετά θάνατον ζωή αλλά για συνέχιση της εμπειρίωσης με κάποιον τρόπο. Αν υπάρχει μεταθανάτια ζωή αλλά με reset τότε ναι είναι ΣΧΕΔΟΝ το ίδιο με την ανυπαρξία αναλόγως την περίπτωση.

Ο εγκέφαλος καλώδια και μνήμη έχει, με αυτήν την βάση κατασκευάστηκαν οι ΥΗ :D
Η συνεχιση της εμπειριωσης τι διαφορα εχει με την μεταθανατον ζωη; το ιδιο και το αυτο ειναι: οσο εμπειριωνεις, εισαι ζωντανος.

Ο εγκεφαλος μονο καλωδια και μνημη δεν εχει. Ενα νευρονικο συστημα, και μαλιστα με back propagation, ειναι και καλωδια και μνημη και αλγοριθμος ταυτοχρονα.

AOC
Phorum.gr user: AOC

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από AOC » 06 Απρ 2022, 11:05

taxalata xalasa έγραψε:
06 Απρ 2022, 04:32
AOC έγραψε:
05 Απρ 2022, 21:15
Όταν έχασα κάποιον δικό μου, άρχισα να την παλεύω με θεωρίες φυσικής, περί πολλαπλών συμπάντων η και άπειρου σύμπαντος.
Αν το σύμπαν είναι άπειρο, θα ξαναγεννηθώ και εγώ με την συνείδηση μου ίδια, όπως και όλοι οι υπόλοιποι.
αn θα ξαναγεννηθεις, τοτε εισαι ηδη ξαναγεννημενος....

ποιος εισαι απο το παρελθον που ξαναγεννιεται μεχρι σημερα και θα ξαναγεννηθει αυριο;

χου αρ γιου;
Ταξιδιώτης του χρόνου. Άλλα έτσι είναι, αν γίνουν άπειρα big bang στο σύμπαν, κάποια στιγμή θα επιστρέψει μια ακριβής αντιγραφή της συνείδησης σου, και δεν θα ξέρεις καν πως έχεις ξαναζήσει άλλες τόσες άπειρες φορές.

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 06 Απρ 2022, 11:09

AOC έγραψε:
06 Απρ 2022, 11:05
αν γίνουν άπειρα big bang στο σύμπαν, κάποια στιγμή θα επιστρέψει μια ακριβής αντιγραφή της συνείδησης σου, και δεν θα ξέρεις καν πως έχεις ξαναζήσει άλλες τόσες άπειρες φορές.
Γιατί όμως να σε νοιάζει αυτο; τι αλλάζει στη ζωή σου αν ισχύει κάτι το οποίο ούτε μπορείς να διαπιστώσεις ποτε πραγματικά αλλά ούτε κ σε επηρεάζει; βέβαια οκ οτι σε βοηθάει να κοιμάσαι ήσυχος το βράδυ καλό είναι :102:

Spiros252
Διαχειριστής
Phorum.gr user: Spiros252

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Spiros252 » 06 Απρ 2022, 11:22

Εκτωρ έγραψε:
31 Μαρ 2022, 17:45
Είναι μια δυσάρεστη σκέψη. Κι'αν για τους θρήσκους υπάρχει μια παρηγοριά -- η σκέψη ότι θα συνεχίσουν να ζουν, σε έναν καλύτερο κόσμο -- για μας τους άθεους, που ξέρουμε την αλήθεια, δεν υπάρχει τίποτα να μας δίνει ελπίδα, και η ιδέα του θανάτου είναι 1000 φορές πιο βασανιστική.

Πως την αντιμετωπίζετε αυτή τη βεβαιότητα, τη βεβαιότητα πως μια μέρα θα εξαφανιστείτε για πάντα;

Προσωπικά, δεν έχω βρει τρόπο να την αντιμετωπίσω. Ακόμα και σήμερα, είναι βράδια που βλέπω εφιάλτες. Εσείς τι κάνετε;
Το αντιμετωπίζεις το θέμα ως ένα δίπολο, όπως και οι περισσότεροι άθεοι ή άθρησκοι. Είτε συνεχίζεται η ύπαρξη ΕΠΕΙΔΗ υπάρχει Θεός, είτε δεν συνεχίζεται η ύπαρξη ΕΠΕΙΔΗ δεν υπάρχει Θεός. Αναγάγεις τα πάντα στην ύπαρξη ή μη ενός παντοδύναμου όντος. Λάθος κατά την άποψή μου.

Για ποια αλήθεια ξέρουμε? Δεν ξέρουμε και τόσα πολλά. Ξέρουμε όμως μερικά βασικά.
Πχ. ξέρουμε ότι ο χωρόχρονος δεν χάνεται ποτέ. Δηλαδή το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον συνυπάρχουν ως μια ενιαία οντότητα. Το ότι εμείς βιώνουμε το παρελθόν να χάνεται δεν σημαίνει ότι είναι αληθές. Στον τετραδιάστατο+ πραγματικό κόσμο κάθε στιγμή ύπαρξής μας υπάρχει μόνιμα. Το γιατί εμείς βιώνουμε την τρισδιάστατη εκδοχή και τί ακριβώς σημαίνει αυτό είναι συζητήσιμο.

Πρακτικά τώρα, κανείς δεν μπορεί να χωνέψει την ανυπαρξία του. Μοιάζει ένα παράδοξο στο νου, δεν μπορείς να φανταστείς το να μην υπάρχεις. Δεν είμαστε φτιαγμένοι να αποδεχόμαστε κάτι τέτοιο ή ξέρουμε ασυνείδητα κάτι παραπάνω?
«Η παρουσία μας επιλέγει από ένα τεράστιο σύνολο μόνο σύμπαντα συμβατά με την ύπαρξή μας.
Αν και είμαστε μικροί και ασήμαντοι σε κοσμικό επίπεδο, αυτό μας κάνει κατά κάποιο τρόπο, κύριους της δημιουργίας»
.
Stephen Hawking

Άβαταρ μέλους
Λόρδος Ταντρίδης
Phorum.gr user: Λόρδος Ταντρίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λόρδος Ταντρίδης » 06 Απρ 2022, 11:23

Υπάρχει κάποιος λόγος που ο άνθρωπος κατέβηκε από τα δέντρα ; Μήπως για να νικήσει τον θάνατο ; Μήπως πρέπει να αφήσουμε όλα τα υπόλοιπα στην άκρη και να ενωθούμε για να βρούμε λύση ;

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 06 Απρ 2022, 11:24

έργο_μακέτο έγραψε:
05 Απρ 2022, 21:04
Οι περισσότεροι χριστιανοί τα τελευταία 50 χρόνια έχουν πλάσει έναν Χριστό στα μέτρα τους. Έχουν αφαιρέσει όλη την καφρίλα και έχουν κρατήσει όλο το wishy washy.

Post-modern religion.
:sal5:

Άβαταρ μέλους
Λόρδος Ταντρίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λόρδος Ταντρίδης » 06 Απρ 2022, 11:27

Spiros252 έγραψε:
06 Απρ 2022, 11:22
Εκτωρ έγραψε:
31 Μαρ 2022, 17:45
Είναι μια δυσάρεστη σκέψη. Κι'αν για τους θρήσκους υπάρχει μια παρηγοριά -- η σκέψη ότι θα συνεχίσουν να ζουν, σε έναν καλύτερο κόσμο -- για μας τους άθεους, που ξέρουμε την αλήθεια, δεν υπάρχει τίποτα να μας δίνει ελπίδα, και η ιδέα του θανάτου είναι 1000 φορές πιο βασανιστική.

Πως την αντιμετωπίζετε αυτή τη βεβαιότητα, τη βεβαιότητα πως μια μέρα θα εξαφανιστείτε για πάντα;

Προσωπικά, δεν έχω βρει τρόπο να την αντιμετωπίσω. Ακόμα και σήμερα, είναι βράδια που βλέπω εφιάλτες. Εσείς τι κάνετε;
Το αντιμετωπίζεις το θέμα ως ένα δίπολο, όπως και οι περισσότεροι άθεοι ή άθρησκοι. Είτε συνεχίζεται η ύπαρξη ΕΠΕΙΔΗ υπάρχει Θεός, είτε δεν συνεχίζεται η ύπαρξη ΕΠΕΙΔΗ δεν υπάρχει Θεός. Αναγάγεις τα πάντα στην ύπαρξη ή μη ενός παντοδύναμου όντος. Λάθος κατά την άποψή μου.

Για ποια αλήθεια ξέρουμε? Δεν ξέρουμε και τόσα πολλά. Ξέρουμε όμως μερικά βασικά.
Πχ. ξέρουμε ότι ο χωρόχρονος δεν χάνεται ποτέ. Δηλαδή το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον συνυπάρχουν ως μια ενιαία οντότητα. Το ότι εμείς βιώνουμε το παρελθόν να χάνεται δεν σημαίνει ότι είναι αληθές. Στον τετραδιάστατο+ πραγματικό κόσμο κάθε στιγμή ύπαρξής μας υπάρχει μόνιμα. Το γιατί εμείς βιώνουμε την τρισδιάστατη εκδοχή και τί ακριβώς σημαίνει αυτό είναι συζητήσιμο.

Πρακτικά τώρα, κανείς δεν μπορεί να χωνέψει την ανυπαρξία του. Μοιάζει ένα παράδοξο στο νου, δεν μπορείς να φανταστείς το να μην υπάρχεις. Δεν είμαστε φτιαγμένοι να αποδεχόμαστε κάτι τέτοιο ή ξέρουμε ασυνείδητα κάτι παραπάνω?
Αν δεν υπάρχει τίποτα είναι μεγάλη τρολιά . Δηλαδή η φύση , το σύμπαν , σου δίνει ένα σωρό ωραία πράγματα και μετά σου επιφυλάσσει το χειρότερο . Σαν τα μοσχαράκια που τα παχαίνουν για την σφαγή .
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Λόρδος Ταντρίδης την 06 Απρ 2022, 11:28, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Λόρδος Ταντρίδης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λόρδος Ταντρίδης » 06 Απρ 2022, 11:28

Βέβαια μίας και είπα μοσχαράκια : Τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι έχουμε παραπάνω δικαιώματα από τα ζώα , Δηλαδή εκείνα να μην έχουν καμία συνέχεια ;

Άβαταρ μέλους
Εκτωρ
Phorum.gr user: Έκτωρ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εκτωρ » 06 Απρ 2022, 15:34

Λόρδος Ταντρίδης έγραψε:
06 Απρ 2022, 11:28
Βέβαια μίας και είπα μοσχαράκια : Τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι έχουμε παραπάνω δικαιώματα από τα ζώα , Δηλαδή εκείνα να μην έχουν καμία συνέχεια ;
Αν ήταν στο χέρι μου, και για τα ζώα θα υπήρχε μεταθανάτια ζωή. Αλλά, όπως έχω πει πολλές φορές, δεν έχει σημασία τι θέλω εγώ.

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 06 Απρ 2022, 15:41

Οι καλοί άνθρωποι πεθαίνουν πιο νέοι από τους κακούς. Έως και στις Ινδίες το λένε αυτό.
Δεν είμαστε και παιδάκια 20 χρονών για να πιστεύουμε ότι είναι τυχαίο.
Πάντως αν υπάρχει μεταθανάτια ζωή, πρέπει να υπάρχουν αυστηροί κανόνες ως προς την αλληλεπίδραση των πεθαμένων με τους ζωντανούς. Σαν σε φυλακή. Μόνο που εμείς νομίζουμε ότι είμαστε έξω και όχι στην φυλακή.

jey_pap
Phorum.gr user: j_pap

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jey_pap » 06 Απρ 2022, 16:29

Εκτωρ έγραψε:
06 Απρ 2022, 15:34
Λόρδος Ταντρίδης έγραψε:
06 Απρ 2022, 11:28
Αν ήταν στο χέρι μου, και για τα ζώα θα υπήρχε μεταθανάτια ζωή. Αλλά, όπως έχω πει πολλές φορές, δεν έχει σημασία τι θέλω εγώ.
Το θεωρώ πολύ πιθανό να δύναται να εγείρει ο Προσκυνητός δυνάμει λογικά όντα από το ζωικό βασίλειο, τη στιγμή που μας γράφει πως μπορεί να εγείρει δυνάμει λογικά όντα ακόμη κι από... λιθάρια!!!
«...γιατί σκοπός μας δεν είναι να μάθουμε πολλά. Σκοπός μας είναι μέσα από την εξάσκησή μας να φέρουμε σε κατάσταση κβαντισμού τον ίδιο το νου μας...»

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 06 Απρ 2022, 17:03

Antares έγραψε:
06 Απρ 2022, 15:41
Οι καλοί άνθρωποι πεθαίνουν πιο νέοι από τους κακούς. Έως και στις Ινδίες το λένε αυτό.
Δεν είμαστε και παιδάκια 20 χρονών για να πιστεύουμε ότι είναι τυχαίο.
Πάντως αν υπάρχει μεταθανάτια ζωή, πρέπει να υπάρχουν αυστηροί κανόνες ως προς την αλληλεπίδραση των πεθαμένων με τους ζωντανούς. Σαν σε φυλακή. Μόνο που εμείς νομίζουμε ότι είμαστε έξω και όχι στην φυλακή.
Ψευδαίσθηση...
Ψάξε όλους αυτούς που θεωρείς κακούς...μεγαλοτραπεζίτες, μεγαλοεπιχειρηματίες, ιδιοκτήτες μεγάλων οικονομικών τραστ, διευθυντές επιχειρήσεων και παγκόσμιων οργανισμών, προέδρους και πρωθυπουργούς μεγάλων και ισχυρών κρατών και πολλούς άλλους και δες σε ποια ηλικία πέθαναν...
Οι 9 στους 10 έχουν πεθάνει σε βαθειά γεράματα.***

Για κάθε πέντε καλούς ανθρώπους που πέθαναν σε μικρή ηλικία, να ξέρεις ότι υπάρχουν άλλοι δέκα κακοί άνθρωποι που πέθαναν σε μεγάλη ηλικία.

***δεν είναι δύσκολο να καταλάβεις το γιατί...
έχουν πολλά χρήματα, συνεπώς πολύ καλύτερη ζωή, πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες που εσύ δεν έχεις, ζουν σε μεγάλη άνεση και γενικά δεν κινδυνεύουν από τους περισσότερους κινδύνους που αντιμετωπίζεις εσύ.

Άβαταρ μέλους
Green Dragon
Phorum.gr user: Green Dragon

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Green Dragon » 06 Απρ 2022, 17:21

axilmar έγραψε:
06 Απρ 2022, 10:54
Green Dragon έγραψε:
05 Απρ 2022, 16:19
Αν ξαναδιαβάσεις τα μηνύματά μου θα δεις ότι δεν μιλάω για μετά θάνατον ζωή αλλά για συνέχιση της εμπειρίωσης με κάποιον τρόπο. Αν υπάρχει μεταθανάτια ζωή αλλά με reset τότε ναι είναι ΣΧΕΔΟΝ το ίδιο με την ανυπαρξία αναλόγως την περίπτωση.

Ο εγκέφαλος καλώδια και μνήμη έχει, με αυτήν την βάση κατασκευάστηκαν οι ΥΗ :D
Η συνεχιση της εμπειριωσης τι διαφορα εχει με την μεταθανατον ζωη; το ιδιο και το αυτο ειναι: οσο εμπειριωνεις, εισαι ζωντανος.

Ο εγκεφαλος μονο καλωδια και μνημη δεν εχει. Ενα νευρονικο συστημα, και μαλιστα με back propagation, ειναι και καλωδια και μνημη και αλγοριθμος ταυτοχρονα.
Μπορεί να μετενσαρκώνεσαι αλλά να χάνονται όλα από το άτομό σου (όποιο είναι αυτό). Αυτό είναι π.χ. ένα παράδειγμα μη συνέχισης της εμπειρίωσης ακόμα και αν δεν χάνεσαι.

Σαν λογική λειτουργίας έχει και μάλλον και σαν φυσικά μέσα ακόμα, π.χ. τα καλώδια είναι τα νεύρα που μεταφέρουν πληροφορίες στον εγκέφαλο και σε μικροκλίμακα οι νευράξονες και οι δενδρίττες των νευρικών κυττάρων. Η μνήμη του εγκεφάλου δεν ξέρουμε ακόμα πως ακριβώς λειτουργεί.

Η γενική αρχή είναι 'μεταφορά πληροφορίας, αποθήκευση, εντολές'.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Θρησκειολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών