Πάμε πόλεμο

Συζητήσεις για τα εθνικά θέματα της Ελλάδας, τα στρατιωτικά ζητήματα και τις ένοπλες δυνάμεις.
Άβαταρ μέλους
Orion22
Δημοσιεύσεις: 14970
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:41

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 22 Μαρ 2022, 21:21

Γιατί όταν ακούμε συνεκμετάλλευση πρέπει να κουμπωνόμαστε
Λυγερός Σταύρος
19/03/2022

Μπορεί ο Έλληνας υπουργός Άμυνας να διέψευσε τον Τούρκο ομόλογό του ότι συζήτησαν για συνεκμετάλλευση, αλλά είναι δεδομένο ότι το ζήτημα αυτό βρίσκεται εδώ και χρόνια στο τραπέζι. Δεν ισχυρίζομαι ότι η Αθήνα έχει αποδεχθεί την τουρκική πρόταση. Ισχυρίζομαι, ωστόσο, ότι υπάρχουν ενδείξεις πως ισχυροί κύκλοι στο ελληνικό πολιτικό σύστημα φλερτάρουν με την ιδέα.

Οι αναγνώστες θα θυμούνται τη δήλωση Κοτζιά (όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών), με την οποία κατηγορούσε τους Έλληνες ότι είναι «μοναχοφάηδες» στο ζήτημα της ΑΟΖ και του πιθανολογούμενου υποθαλάσσιου ενεργειακού πλούτου. Το γεγονός ότι δεν ήταν μία ατυχής δήλωση, αποδεικνύεται από τα όσα είπε στη συνέχεια ο διάδοχός του στο υπουργείο Εξωτερικών. Αντί ο Κατρούγκαλος να υπογραμμίσει ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ, δήλωσε: «Πώς μπορεί κάποιος να αποκλείσει από αυτή την περιοχή την Τουρκία, η οποία έχει τόσα χιλιόμετρα ακτή στη Μεσόγειο;»!

Δυστυχώς, δεν ήταν μόνο η κυβέρνηση Τσίπρα που ερωτοτροπούσε με την περιβόητη συνεκμετάλλευση. Ήρθε και ο Δένδιας (διάδοχος των ανωτέρω δύο στο υπουργείο Εξωτερικών) να δείξει ότι με τη συνεκμετάλλευση ερωτοτροπούν και κάποιοι υψηλά ιστάμενοι στη ΝΔ. Ο Δένδιας, λοιπόν, αναφερόμενος στην ελληνοτουρκική συνεργασία, είχε δηλώσει στο Blooberg: «Υπάρχουν χιλιάδες συνέργειες από τον τουρισμό έως την εκμετάλλευση των φυσικών πόρων». Αργότερα, ο ίδιος τορπίλισε με δήλωσή του την αξιοποίηση ελληνικών κοιτασμάτων, στο όνομα οικολογικής ευαισθησίας!

Στους τρεις προαναφερθείσες δηλώσεις προστέθηκε και η δήλωση Ντόκου (σήμερα σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας και τότε αναπληρωτής σύμβουλος): «Ιδέες περί συνεκμετάλλευσης μπορούν να συζητηθούν υπό την προϋπόθεση της προηγούμενης οριοθέτησης (υφαλοκρηπίδας), μέσω προσφυγής σε διεθνές δικαιοδοτικό όργανο». Πίσω από τις θολές διατυπώσεις, διαφαίνεται ένας κοινός παρονομαστής. Όλοι τους κάτι θέλουν να μας πουν, αλλά δεν το λένε ευθέως. Χρησιμοποιούν θολές εκφράσεις, οι οποίες αφήνουν διέξοδο διαφυγής, εάν κάποιος τους πιέσει να γίνουν σαφείς. Ας προσπαθήσουμε να διαλύσουμε τη θολούρα:
Οι πλατφόρμες του Μπαγίς

Πρώτον: Καμία ελληνική κυβέρνηση και κανένα κόμμα δεν είπε ότι η Τουρκία δεν έχει υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Η πάγια ελληνική θέση είναι ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ και ότι αυτή πρέπει να οριοθετηθεί με βάση την αρχή της μέσης γραμμής. Και επειδή η Τουρκία ισχυρίζεται –σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας– ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ, η Αθήνα έχει εδώ και δεκαετίες προτείνει την παραπομπή της διαφοράς στο Διεθνές Δικαστήριο.

Δεύτερον: Η Άγκυρα σερβίρει παραδοσιακά σαν λύση στη διμερή διαφορά για την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας-ΑΟΖ, τη συνεκμετάλλευση πιθανών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Χαρακτηριστική η παλαιότερη δήλωση-παρότρυνση του τότε Τούρκου υπουργού Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μπαγίς: «Στις διαφιλονικούμενες περιοχές πρέπει να φτιάξουμε πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου και αυτές να γίνουν πλατφόρμες επίλυσης των διαφορών… Η Τουρκία είναι πάντα έτοιμη για τη μεγάλη λύση, αλλά ίσως πρέπει πρώτα να επιλύσουμε κάτι μικρό, που θα οδηγήσει στη μεγάλη λύση, σε μια λύση-πακέτο».
Το παρασκήνιο με τα ΜΟΕ στην Κύπρο στη σκιά του Ουκρανικού

Τρίτον: Οι ΗΠΑ δεν έκρυψαν ποτέ την προτίμησή τους στη συνεκμετάλλευση κι αυτό φάνηκε και στην προ καιρού απόρριψη του αγωγού EastMed. Στις αρχές Αυγούστου 2012 ο Αμερικανός αξιωματούχος για θέματα ενέργειας Ρίτσαρντ Μόρνινγκσταρ είχε δηλώσει για την εκμετάλλευση κοιτασμάτων: «Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να γίνει αυτό. Ο πρώτος είναι να υπάρξει, επιτέλους, συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για τα όρια. Αν αυτό δεν είναι δυνατόν, υπήρξαν περιπτώσεις όπου χώρες κατέληξαν σε εμπορικές διευθετήσεις και άφησαν το θέμα της οριοθέτησης για το μέλλον. Μπορώ να φανταστώ μια περίπτωση, στο Αιγαίο, ή σε κάποια άλλη αμφισβητούμενη περιοχή, όπου το οικονομικό όφελος είναι και για τις δύο χώρες τόσο μεγάλο, που τις συμφέρει να καταλήξουν σε μια επιχειρηματική λύση, ακόμη και εάν δεν συμφωνούν στα συγκεκριμένα όρια».
Οριοθέτηση και συνεκμετάλλευση

Τέταρτον: Μπορεί να υπάρξει συνεκμετάλλευση εάν δεν έχει οριοθετηθεί η υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ; Πώς θα καθορισθούν τα μερίδια της Ελλάδας και της Τουρκίας σε κάθε θαλάσσιο χώρο, χωρίς προηγούμενη οριοθέτηση; Πώς, όμως, μπορεί να γίνει οριοθέτηση, όταν η Άγκυρα απειλεί με πόλεμο εάν η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια, αμφισβητεί το εδαφικό καθεστώς με τη θεωρία περί “γκρίζων ζωνών” και βεβαίως αρνείται ότι τα νησιά δικαιούνται υφαλοκρηπίδα-ΑΟΖ;

Πέμπτον: Οι Τούρκοι δεν έχουν κρύψει ποτέ πως όταν μιλάνε για συνεκμετάλλευση εννοούν ότι τα έσοδα από πιθανά κοιτάσματα στο Αιγαίο και στο τόξο Καστελλόριζο-Ρόδος-Κάρπαθος-Κάσος-Κρήτη θα τα μοιραστούν εξίσου με την Ελλάδα. Αυτές οι θάλασσες, όμως, είναι σε μεγάλο ποσοστό θάλασσες ελληνικής κυριαρχίας και ελληνικής δικαιοδοσίας. Άρα, στην πραγματικότητα οι Τούρκοι απαιτούν να μοιραστούμε τον όποιο ενεργειακό πλούτο ανήκει σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο στην Ελλάδα. Το έχει πει καθαρά ο Μπαγίς.

Έκτον: Εάν, λοιπόν, δεν έχει προϋπάρξει οριοθέτηση, η ελληνοτουρκική διαπραγμάτευση για τους όρους συνεκμετάλλευσης θα γίνει στον αέρα και βεβαίως προς όφελος της Άγκυρας, η οποία είναι αυτή που αμφισβητεί, πιέζει και διεκδικεί. Συζήτηση για συνέργειες και συνεκμετάλλευση μπορεί να υπάρξει μόνο εάν έχει μεσολαβήσει οριοθέτηση και ως εκ τούτου θα είναι σαφές ποια ποσοστά δικαιούται η μία και ποια η άλλη χώρα. Δεδομένου ότι είναι αδύνατη η οριοθέτηση, λόγω των τουρκικών επεκτατικών διεκδικήσεων, οι όμορφες λέξεις “συνεκμετάλλευση”, “συνδιαχείριση” και “συνέργειες” που χρησιμοποιούν κατά καιρούς Έλληνες κυβερνητικοί δεν είναι τίποτα άλλο από όχημα παραπλάνησης για παραχώρηση ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων και πλούτου.
Το δόγμα για άμυνα στον αστικό ιστό
Η μέθοδος του “συν”

Έβδομον: Γνωστοί κύκλοι στην Αθήνα προτείνουν τη συνεκμετάλλευση σαν “λύση” με το εξής επιχείρημα: «Μια υφαλοκρηπίδα που δεν μπορούμε να εκμεταλλευθούμε είναι μια άχρηστη υφαλοκρηπίδα. Γιατί να μη μοιρασθούμε με τους Τούρκους ένα όφελος που αλλιώς δεν θα το έχουμε καθόλου;» Αποσιωπούν ότι έτσι η Ελλάδα θα υπέκυπτε σε ένα ωμό εκβιασμό, ανοίγοντας τον δρόμο και για νέους εκβιασμούς. Αποσιωπούν, επίσης, το γεγονός ότι όποια ποσοστά θα αποφασίζονταν σε μια συμφωνία συνεκμετάλλευσης θα δημιουργούσαν ισχυρό αρνητικό προηγούμενο και στο επίπεδο των κυριαρχικών και διοικητικών δικαιωμάτων της Ελλάδας στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όγδοον: Η Άγκυρα επιχειρεί να εγκλωβίσει διπλωματικά την Αθήνα σε διμερείς διευθετήσεις εκτός Διεθνούς Δικαίου. Την διευκολύνει ότι οι άρχουσες ελληνικές ελίτ φλερτάρουν με τέτοιες ιδέες. Όχι μόνο λόγω των αμερικανικών πιέσεων, αλλά και λόγω της δικής τους τάσης να κάνουν εκπτώσεις στα εθνικά συμφέροντα, με την ελπίδα ότι έτσι θα ξεμπερδεύουν με το χρόνιο πρόβλημα της τουρκικής επεκτατικής πίεσης. Η Άγκυρα, όμως, δεν φαίνεται να συγκινείται από τέτοια “δώρα”. Η “Γαλάζια Πατρίδα” δείχνει ότι ο Ερντογάν τα θέλει πλέον όλα και το τουρκολιβυκό μνημόνιο είναι μία από τις αποδείξεις.

Ένατον: Υπενθυμίζουμε ότι στην τελευταία συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν είχε γίνει λόγος για συνεργασία των δύο χωρών στα ενεργειακά, χωρίς να αναφερθούν λεπτομέρειες. Η προαναφερθείσα δήλωση Κοτζιά ακολούθησε χρονικά, γεγονός που ενδεχομένως προέκυψε ως συνέχεια των όσων είχαν συζητήσει ο τότε Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο πρόεδρο. Είναι άγνωστο εάν το ζήτημα αυτό συζητήθηκε στην πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν. Το σίγουρο είναι ότι ο Ερντογάν έθεσε το θέμα, όπως άλλωστε είχε προαναγγελθεί από την τουρκική πλευρά.

Δέκατον: Στα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 2000 (πρωθυπουργός Σημίτης και υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου), οι ελληνοτουρκικές διαπραγματεύσεις στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών είχαν πάρει μια τροπή προς την κατεύθυνση του “συν”, ως τρόπου συνολικής διευθέτησης. Συζητούσαν σοβαρά το ενδεχόμενο να γεφυρώσουν τις διαφορές με την υιοθέτηση κοινών δράσεων: συνεκμετάλλευση όσον αφορά την υφαλοκρηπίδα και συνδιαχείριση όσον αφορά λειτουργίες και καταστάσεις στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου με την επίκληση τεχνικών λόγων. Μία τέτοια διευθέτηση, βεβαίως, θα ισοδυναμούσε με αλλαγή του νομικού καθεστώτος και αναγνώριση στην Τουρκία δικαιωμάτων που δεν της παρέχει το διεθνές δίκαιο.
https://slpress.gr/ethnika/giati-otan-a ... ponomaste/
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Δημοσιεύσεις: 19006
Εγγραφή: 03 Ιουν 2018, 17:20
Phorum.gr user: Κόκορας
Τοποθεσία: Συμβασιλεύουσα Πόλις

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 22 Μαρ 2022, 21:25

αμα μπουμε σε συνεκμεταλλευση στα κοιτασματα τους στην μαυρη θαλασσα,ειμαι υπερ :lol:

ακου συνεκμεταλλευση,ετσι λεμε τωρα το κλπιασιμο;ουρτ

Άβαταρ μέλους
Orion22
Δημοσιεύσεις: 14970
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:41

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 22 Μαρ 2022, 21:29

και ένα στο ίδιο περίπου μήκος κύματος για τον κερκυραίο
Ο χρησμός του Νίκου Δένδια και το αρνητικό περιβάλλον που διαμορφώνει η ουκρανική κρίση

Ο χρησμός του υπουργού Εξωτερικών για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, στην παρούσα συγκυρία που λόγω της ουκρανικής κρίσης σημειώνονται ανακατατάξεις στην ευρύτερη περιοχή, προκαλεί αν μη τι άλλο ερωτηματικά.

«Θα είναι αντισυνταγματικό να μην πάμε σε εκλογές αν προκύψει κάτι έκτακτο», δήλωσε πρόσφατα ο Νίκος Δένδιας. Εκτός από υπουργός Εξωτερικών περιορισμένης αρμοδιότητας, ο κ. Δένδιας είναι νομικός και γνωρίζει καλά ότι το Σύνταγμα δεν προβλέπει ως λόγο εκλογών «κάτι έκτακτο», αλλά μόνο «εθνικό θέμα εξαιρετικής σημασίας». Παράλληλα ο ρόλος του υπουργού Εξωτερικών δεν είναι να κάνει την πυθία, δημιουργώντας ανησυχίες στον πληθυσμό -ή σε όποιον παρακολουθεί-, αλλά να προβλέπει και να αποτρέπει αρνητικές εξελίξεις, να διασφαλίζει το εθνικό συμφέρον και να καθησυχάζει τους πολίτες ακόμη και όταν υπάρχουν εύλογες ανησυχίες.

Τα μηνύματα δεν είναι θετικά για την Αθήνα. Οι πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ζήτησαν από την Τουρκία να στείλει S-400 στην Ουκρανία με αντάλλαγμα τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα παραγωγής των F-35 δε μπορούν παρά να προκαλούν ανησυχία. Φυσικά επιβεβαιώνουν ότι ο Ερντογάν κάθε άλλο παρά απομονωμένος είναι και ότι αντίθετα εκμεταλλεύεται την κρίση για να βελτιώσει τη θέση της χώρας του. Ερωτηθείς επ’ αυτού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε: «Δεν έχουμε να σχολιάσουμε κάτι. Αυτό που για την Ελλάδα αποτελεί προτεραιότητα είναι η καλύτερη δυνατή δική της θωράκιση, η υλοποίηση του εξοπλιστικού της προγράμματος και η χώρα μας πάντα σε διεθνές επίπεδο με βάση τις αρχές του διεθνούς δικαίου να ασκεί την εξωτερική της πολιτική». Ακολούθως σημείωσε ότι πρόκειται για «δημοσιογραφικές πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται από κάπου από τη δική μας πλευρά».

Καθώς σταδιακά κάθεται ο κουρνιαχτός από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν τείνει να επικρατήσει η εντύπωση ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός εξασφάλισε ένα μορατόριουμ μέχρι να τεθούν στον διάλογο οι διεκδικήσεις της Τουρκίας. Ήδη τα συστημικά μέσα ενημέρωσης κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση προετοιμάζοντας το κοινό με επιχειρήματα «για το πόσο δύσκολες είναι οι σχέσεις με την Τουρκία και ότι η Ελλάδα δε μπορεί και δεν έχει λόγο να αρνείται τον διάλογο». Φυσικά αποκρύπτουν επιμελώς ότι διάλογος σημαίνει υποχώρηση από πάγιες ελληνικές θέσεις. Παράλληλα διακινούνται πληροφορίες και σενάρια για συνεκμετάλλευση με την Τουρκία, όχι βέβαια του Αιγαίου -αφού δεν υπάρχουν κοιτάσματα- αλλά στην Ανατολική Μεσόγειο.

Το εάν ο κ. Δένδιας σε συνεννόηση με το Μαξίμου, εννοεί ότι ένας ευρύς διάλογος με την Τουρκία που θα περιλαμβάνει τις διεκδικήσεις της είναι «κάτι έκτακτο», και προειδοποιεί με εκλογές στην περίπτωση αντιδράσεων, μένει να φανεί. Μία τέτοια στροφή από το πάγιο δόγμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής φυσικά θα προκαλέσει αντιδράσεις στο εσωτερικό της ΝΔ, παρότι έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι όμως βέβαιο ότι θα συμφωνήσει το ΚΙΝΑΛ, που φλερτάρει με την παπανδρεϊκή παράδοση και σε αυτή την περίπτωση θα μαζέψει το πατριωτικό κοινό που δεν κινείται στο ακροδεξιό φάσμα του πολιτικού συστήματος.

Σε ένα άλλο επίπεδο επανέρχεται η εκκρεμότητα της ψήφισης των πρωτοκόλλων συνεργασίας με τη Βόρειο Μακεδονία. Σύμφωνα με πληροφορίες από διπλωματικές πηγές το σχετικό ενδιαφέρον έχει εκδηλώσει η αμερικανική πλευρά προκειμένου να μην αφήσει περιθώριο αποσταθεροποίησης ή ρωσικής διείσδυσης στη γειτονική χώρα. Παράλληλα τίθεται στην ελληνική κυβέρνηση το αίτημα για αναγνώριση του Κοσόβου, κάτι που αρνείται για να μην αποτελέσει πρόκριμα για την κατεχόμενη Κύπρο. Φυσικά δεν είναι εύκολο για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο έντονες κι αν είναι οι πιέσεις αφού υπάρχει η δηλωμένη θέση του Αντώνη Σαμαρά ότι θα καταψηφίσει, όπως και του Κώστα Καραμανλή ότι δε θα ψηφίσει. Μένει να φανεί πόσοι βουλευτές θα ακολουθήσουν. Το να προβάλλει ο πρωθυπουργός ότι η ουκρανική κρίση διαμορφώνει διαφορετικές συνθήκες, μάλλον δε θα είναι πειστικό επιχείρημα.

Σενάρια για συνεργασία Ελλάδας-Τουρκίας-Ισραήλ

Στο μπρίφινγκ ο κ. Οικονόμου διέψευσε και τις πληροφορίες για συνεργασία Ελλάδας- Τουρκίας- Ισραήλ για τη μεταφορά φυσικού αερίου από τη Μέση Ανατολή προς την Ευρώπη, που δημοσίευσε η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ. Το ένα σενάριο αφορά σε μεταφορά φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Τουρκία και από εκεί μέσω της Ελλάδας και του TAP στην ΕΕ. Το άλλο σενάριο αφορά στη συνεργασία Ελλάδας- Τουρκίας- Ισραήλ στον αγωγό EastMed. Ο κ. Οικονόμου δήλωσε: «Δεν υπάρχει καμία συμφωνία, ούτε φανερή ούτε μυστική, μεταξύ Ελλάδας- Τουρκίας- Ισραήλ», και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει και κάποια νέα εξέλιξη όσον αφορά στον EastMed». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος πάντως προανήγγειλε ανακοινώσεις το επόμενο διάστημα για την αξιοποίηση των εθνικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου με οικονομικό ενδιαφέρον, όπως είχε δηλώσει και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο «διάγγελμά του» για τα νέα μέτρα κατά της ακρίβειας.
https://www.antinews.gr/action.read/pol ... i/2.157288
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Άβαταρ μέλους
Orion22
Δημοσιεύσεις: 14970
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:41

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 22 Μαρ 2022, 23:43

Κόκκορας έγραψε:
22 Μαρ 2022, 21:25
αμα μπουμε σε συνεκμεταλλευση στα κοιτασματα τους στην μαυρη θαλασσα,ειμαι υπερ :lol:

ακου συνεκμεταλλευση,ετσι λεμε τωρα το κλπιασιμο;ουρτ
"Συνεκμετάλλευση" meh, last year

ο κερκυραίος, μορφωμένος γαρ, το είπε πιο καλά

"Συνέργειες... και στην εκμεταλλευση των φυσικών πόρων" :c020::clown:

edit:



Εικόνα
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Δημοσιεύσεις: 19006
Εγγραφή: 03 Ιουν 2018, 17:20
Phorum.gr user: Κόκορας
Τοποθεσία: Συμβασιλεύουσα Πόλις

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 23 Μαρ 2022, 00:08

δηλαδη αν χαναμε πολεμο τι θα διναν;

τελος παντων σαρακοστη ειναι,μην εκφραστω :lol:

Άβαταρ μέλους
nostromos
Δημοσιεύσεις: 23943
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2018, 22:06
Phorum.gr user: nostromos

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 24 Μαρ 2022, 00:57



freedom has a price ... thats blood
η προσοχη μας στο Καστελοριζο

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 31881
Εγγραφή: 14 Δεκ 2018, 11:41

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 24 Μαρ 2022, 01:33

Όλο πάμε πόλεμο κι όλο οι άλλοι πολεμάνε.

Άβαταρ μέλους
Thor
Δημοσιεύσεις: 12302
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 16:13
Phorum.gr user: Thor

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor » 24 Μαρ 2022, 13:14

Αυτό είναι το κονσεπτ.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.

Άβαταρ μέλους
nostromos
Δημοσιεύσεις: 23943
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2018, 22:06
Phorum.gr user: nostromos

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 25 Μαρ 2022, 00:22

χρόνια πολλά Ελλάδα

η προσοχη μας στο Καστελοριζο

LETO
Δημοσιεύσεις: 1957
Εγγραφή: 17 Ιαν 2019, 00:49
Phorum.gr user: LETO

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από LETO » 25 Μαρ 2022, 01:39

η εμινε ερντογαν εστειλε τη συνταγη του χαλβα στο πρωιναδικο του σκαι, αυτοψια τωρα στον αλφα μας ενημερωνει για το ποσο ιδιοι ειμαστε οι γειτονες...

ελπιζω να ειναι συμπτωσεις και να μην μας ετοιμαζει για κατι η μιντιακη χουντα

pikey25
Δημοσιεύσεις: 4164
Εγγραφή: 15 Ιαν 2019, 22:49
Phorum.gr user: pikey25

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pikey25 » 30 Μαρ 2022, 09:24

Open your eyes time to wake up, Enough is enough is enough is enough

Άβαταρ μέλους
Orion22
Δημοσιεύσεις: 14970
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:41

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Orion22 » 30 Μαρ 2022, 15:39

Έχουμε υπογραμμίσει πολλές φορές από αυτή τη στήλη, ότι οι γραφειοκράτες είναι η αιτία για να χάνει η Αμερική το δίκιο της. Πλέον το πρόβλημα εξελίχθηκε σε γάγγραινα. Δεν χρειάζεται άλλους εχθρούς η Αμερική. Οι μεγαλύτεροι είναι οι γραφειοκράτες με τις λάθος αποφάσεις.
klama :smt005::smt005::smt005:

έχουμε φτάσει στο σημειο μετά τον παπαχελα και ο ιγνατίου σε κοψοχεριλίκι over 9000,

[Η ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ Η ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΑΙΝΤΕΝΟΠΟΥΛΟ INTENSIFIES]
Dolce et decorum est contra pasok.* pugnatre
@gov.gr : «You were given the choice between war and dishonour. You chose dishonour, and you will have war.»

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Δημοσιεύσεις: 19006
Εγγραφή: 03 Ιουν 2018, 17:20
Phorum.gr user: Κόκορας
Τοποθεσία: Συμβασιλεύουσα Πόλις

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 01 Απρ 2022, 17:11

με ποιους εχουμε να κανουμε!
https://en.wikipedia.org/wiki/Aegean_dispute

δεν είναι αυτοσκοπός η άμυνα

bonus η ελλαδα ανηκει στην δυση
ανηκει,αλλα συνορευει με την τουρκια,οσο δεν βλεπει τον ελεφαντα στο δωματιο και το παιζει πορτογαλια...

Άβαταρ μέλους
Κόκκορας
Δημοσιεύσεις: 19006
Εγγραφή: 03 Ιουν 2018, 17:20
Phorum.gr user: Κόκορας
Τοποθεσία: Συμβασιλεύουσα Πόλις

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Κόκκορας » 06 Απρ 2022, 21:58



δεν δίνεις τίποτα παίρνεις τα πάντα και F16 και S400

δίνει εκ των προτέρων τα πάντα,δεν ασχολείται κανείς μαζί σου.

Και μιλάμε για την Τουρκία της οποίας η γεωπολιτική βαρύτητα καμία σχέση έχει με την εποχή του ψυχρού πολέμου στον οποίο ήταν η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ στην περιοχή που συνόρευε με την ΕΣΣΔ,παρολαυτά η γραφειοκρατία δεν αλλάζει νοοτροπία,άλλωστε τι έχουν να χάσουν; την στήριξη της Ελλάδας;

Άβαταρ μέλους
taxalata xalasa
Δημοσιεύσεις: 16866
Εγγραφή: 27 Αύγ 2021, 20:52

Re: Πάμε πόλεμο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taxalata xalasa » 06 Απρ 2022, 22:03

Κόκκορας έγραψε:
01 Απρ 2022, 17:11
με ποιους εχουμε να κανουμε!
https://en.wikipedia.org/wiki/Aegean_dispute

δεν είναι αυτοσκοπός η άμυνα

bonus η ελλαδα ανηκει στην δυση
ανηκει,αλλα συνορευει με την τουρκια,οσο δεν βλεπει τον ελεφαντα στο δωματιο και το παιζει πορτογαλια...
εξτρα bonus

στην Δυση ανοικε ο Πουστης ο Κωλομπαρας που χουν για εθναρχη...
εμεις ειμαστε η Δυση, αλλα ειμαστε και η Ανατολη και ο Βορρας και ο Νοτος ...

δεν ανοικουμε σε κανεναν... εμεις ειμαστε ολα τα ανω...

το ξαναλεω ο μπινες που ειπε οτι ανοικουμε στην δυση εννοσουσε τον κωλο του και δεν του εδωσα αδεια να με εντιπροσωπευει με τον κωλο του...
𐀲𐀏𐀨𐀲𐀏𐀨𐀭 𐀀𐀗𐀨:𐀣𐀬𐀔:𐀓𐀫:𐀀𐀗𐀨:𐀏𐀬:𐀣𐀦

Μέσα στα πλαίσια μιας σχέσης πολιτικής πελατείας, διαφθοράς, εξαγοράς και εξευτελισμού της έννοιας της ίδιας της πολιτικής.

Με πρᾰ́σῐνους, κῠᾰνέους και ἐρῠθρούς Κοκούς...

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εθνικά Θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών